Kızlar bugün eşimle konuşucam ona göre ayrılmak istediğimi söyliycem..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bende mulkun abime verilmesi taraftariyim neden diyecek olursaniz bu ulkede kimse evi olmayan cocuga kiz vermiyor evlilikde ataerkil oldugumuz icin yuk erkegin omuzunda oluyor

Konu sahibi
Ev konusu sizin için bu kadar mühimse en başından da bu işi konuşabilirdiniz
İkimiz çalışalım alalım diyebilirdiniz

Düğünden sonra babasının evinde söz sahibi olmaya çalışmanız çok anlamsız
Adam daha sapasağlam
Satar satmaz orası onun bileceği iş

Eşinle birşeyler yapman mantıklı ama kredi çekecekseniz seninde çalışman şart
Boşanma meselesi ile bi bağlantısını kuramadım ben

arkadaşım zaten 4 tane evi varmış 2 tanesini kızına 2 tanesini oğluna bırakıcakmış
kızı almasın demedim ki ben

benim anlatamadığım şu size sanırım yaşıyoken vermesi neyi değiştirir ki sonuçta
kirada oğlu yani evi varken kirada oturuyo

Yorumlar konudan da fazlaca sapmış galiba
Hiç birşey anlamadım

Babanın malı varsa erkek kardeşin mi olurmuş :26: edep ve hayadan kız hakkı olduğunu bile düşünemez miymiş

Sizin oralarda şu erkekler nasıl yetişiyo bilemem de, bizim burda kız da 9 aylık erkek te 9 aylık olduğundan mal mülkte de herşey de olduğu gibi eşittir.. Ayrım yapana utanmaz Allah'tanda mı korkmuyo derler hatta asıl..

bende mulkun abime verilmesi taraftariyim neden diyecek olursaniz bu ulkede kimse evi olmayan cocuga kiz vermiyor evlilikde ataerkil oldugumuz icin yuk erkegin omuzunda oluyor

ama o kız bir gün ortada kalınca dırımdızlak bir başını sokacak evi olmayınca ,o ağabey kardeşine kol kanat germeyince nolacak peki..

parası yok diye boşanamayan kadınlarla karıştırmayın beni boşanırım en ala erkeği de bulurum gencim güzelim siz kendi dertlerinizle uğraşın.

kimisi görgü,namus,ahlak üzerine yaşar. kişilik herşeydir. söz neyse namus odur der..

kimisi de gözleri dolar şeklinde dolaşır. maddiyat herşeydir.

+
güvenme güzelliğine bir sivilce yeter

parası yok diye boşanamayan kadınlarla karıştırmayın beni boşanırım en ala erkeği de bulurum gencim güzelim siz kendi dertlerinizle uğraşın.

gencim güzelim seni üzerim ben senin gibisini sıra sıra dizerim gibi olmuş :)hayırlı işler

ama o kız bir gün ortada kalınca dırımdızlak bir başını sokacak evi olmayınca ,o ağabey kardeşine kol kanat germeyince nolacak peki..

işte bu bi döngü o kız geri dönüyosa o erkekde o gelini bırakabilir
yani neymiş kayınpeder mal kaçırmak yerine ortak mal olmasına izin vermesi gerekiyomuş

aslında aynı dili konuşup anlaşamamak yada aynı şeyi savunup başka dilde konuşmak buna denir

konuyu baştan sona okudum.ev alırsak kayınpederin üzerine olacak cümlesinin net açıklamasını göremedim.eğer krediyi kayınpeder çekecekse ister istemez zaten ev onun olur.eğer eş çekecekse de zaten kayınpederin üzerine olması imkansız.bu açıklamalar yetersiz bu konu için.

ayrıca kayınpedere ait olan evi neden eşimin diyorsunuz onu da anlamadım

adamlar senelerce uğraşıp mal mülk edinmişler iyi kötü,adam daha yaşarken nasıl sahipleniyorsunuz.okuduklarımdan çıkardığım sonuç evlatlar için didinmeyeceksin.zaten okusunlar diye senelerce çabalıyoruz.bir zahmet evlenince yaşayacakları evi de karı koca kendi edinsin ki ölümümüz için dua etmesinler

tmm haklısınız ama bunun kararını gelin değil malın sahibi ve mirascısı olan kişi vermelidir nasıl olurda ev olmazsa boşanacağım diyebilirki ben bunu anlamış değilim

valla ben evlilikten bahsetmiyorum. kız bekarda olabilir.. miras helaldir. neden kız babasından kalan malı almasın. mirastan bahsediyorum ben. haktan hukuktan.. bana ait olmayan maldan değil.

tmm haklısınız ama bunun kararını gelin değil malın sahibi ve mirascısı olan kişi vermelidir nasıl olurda ev olmazsa boşanacağım diyebilirki ben bunu anlamış değilim

onları savunmadığımı zaten söyledim

gelinin onu söylemesi yakışıksız olmuş ve boşanmak değildir bunun kuralı
sadece konuşularak anlaşılması gerekilen bi konu

işte sorun da bu zaten..

düşün,senelerce didinmişsin ev yapmışsın ya da miras kalmış diyelim..sonuçta sein evin onlar..oğlunu evlendiriyorsun daha 5 aylık gelinin gelip o evlerden birine sahip çıkıyor.neymiş zaten kocasına kalacakmış,hayattayken verse ne olurmuş...dışardan bakılnca hiç de güzel bi tablo değil valla.

üstelik ev olmazsa boşanmakla tehdit etmek çok çirkin ya.

bu kadar basit bişeyden boşanmayı düşünmen çok saçma bence zaten şu anda eşin çalışıyove kredi onun uzerinden çekilecek ev de bu yuzden onun üzerine olacak diye biliyorum
zaten evlilikten sonra alınmış ev boşanırsanız da yarısı senin olcak
garip geldi dasha 5 aylık evli ilk sorunda boşanmayı düşünmen

yanlız konu sahibi ev benim üstüme olmazsa dan ziyade ev kp 'in üstüne olursa boşanırım diycem demiş , bu da hoş değil tabi ama kp in üstüne yapmak da neyin nesi

ortak paylaşınca yada mirası vermeyincede konu sahibesi gibi tehdit durumları ortaya çıkıyor kuruşların hesabını yapıyor ev istiyor gelinler
zengin damat istenildiği sürece bu böyle gelmiş böyle devam eder

ben şunu düşünüyorum; acaba konu sahibi kendi babasındanda miras istedi mi

valla ben evlilikten bahsetmiyorum. kız bekarda olabilir.. miras helaldir. neden kız babasından kalan malı almasın. mirastan bahsediyorum ben. haktan hukuktan.. bana ait olmayan maldan değil.

nasıl okuduğunuzu anlamıyorum arkadaşım ben kendi hakkımdan vazgeçebileceğimi söyledim sen vazgeç demedim bu bir

ikincisi kendi evim varsa kardeşime kalsın isterim o kiralarda sürünmesin dedim bu ikincisi

ben kendi adıma konuşmuşken herkesin kendi üstüne alınması ne kadar acayip bi durum hemen yargı infaz
ne demek istediğimi öncelikle bi anlamanız gerek benim evim varken ben hala kardeşim hakkına dadanıyosam
ki bu edep ve adaba yakışmaz kardeşliktir bu

anlaşılmayan bişey varmı

Böyle zihniyetler yüzünden erkekler tepemize cıkıyor işte, kimi elinde avcunda ne varsa padişah gibi gördüğü erkeğe veriyor kimi de cebinde ne var ne yoksa kendi cebine aktarıyor. Millet olarak ortamız yok, kadını toprağa gömenler haklı mı şimdi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…