Kızlar bugün eşimle konuşucam ona göre ayrılmak istediğimi söyliycem..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
öyle çok kiziyorumki. Sizin kafa yapinizdaki insanlara evlilik yasaklanmali. Böylesine kutsal bi olayi nasil basitlestiriyorsunuz. Simdiden kayinpeder vefat edince size kalacak ev hesabi yapmissiniz. Yazikki hala etrafi. Lafina bakarak yasayanlardansiniz. Yeni gelin altin takmaliymis. Bende evliyim esime bugune kadar hediye siparisi vermedim. kendi param varsa alirim. Kendinizi kucuk dusurmeyin. Kaldiki siz istemiyorsunuz elalem ne der diye aldiriyorsunuz. Kimsenin evi gokten zembille inmiyor. Herkes didiniyor, calisip cabaliyor. Kim olse de evi bana kalsa diye dusunce bana gore hastalikli bir dusuncedir.

Ev varken kirada oturmak da ayri bise. Bisure kucukte ilsa o evde oturup para biriktirebilirdiniz. Herneyse ya siz zaten ufacik sebepten esinizi bosayacaksaniz ne anlatiyorumki ben size????

Kutu kadar evim olsun esimin eli elimde olsun....

konu sahibini ayrilmaya cok meyilli gorduklerinden yapmislar bence. Iyi de yapmislar!!! 2 gun sonra bosanip evi alicak bide...

Bence çok mantıklı bir şey yapmışlar bende istemedim set onun yerine bilezik istedim çünkü seti takacak bir yer yok düğünden düğüne ve bozulunca hiç değeri yok ama bilezik her zaman kötü gün dostu bir kenarda değerini kaybetmeden duruyor. Bazılarına mantıklı gelen bazılarına gelmiyor

konu sahibini ayrilmaya cok meyilli gorduklerinden yapmislar bence. Iyi de yapmislar!!! 2 gun sonra bosanip evi alicak bide...

benim KV de 3 ( üç gerçekten üçççççç) lük evliyken.oğlum çocuk yapma onun niyeti ev aldırıp çocuk yapıp nafaka yemek diye telefon etmişti oğluna.

yazık böyle düşünen ana babaya.ne ev lafı geçmişti ne de bir talep.

kimse bir ev için boşanmaz.

her şey para değil.o zaman evlerinize de eşya almayın ya da en ucuzunu alın.nasıl olsa bir gün eskiyecek.gelinlikte giymeyin bir günlük bir şey için onca para vermeye deger mi?

erkeğin kanuni görevi eşine ayrı ev açmasıdır ben mecbur değilim elin kadınıyla aynı evde yaşamaya ona hizmet etmeye bunları bana sağlayamıyorsa boşanırım gider sanki erkek kalmadı dünyada.

Çocuk olmadan boşanıp;eşinizi,mal hırsıyla 5 aylık evliliğini noktalamayı düşünen karısından kurtarmanızı çok isterdim.Bu nasıl bir mantalitedir ya,yazık...

erkeğin kanuni görevi eşine ayrı ev açmasıdır ben mecbur değilim elin kadınıyla aynı evde yaşamaya ona hizmet etmeye bunları bana sağlayamıyorsa boşanırım gider sanki erkek kalmadı dünyada.

Hicte öyle bir mecburiyeti yok! Durumu olmayan, ailesiyle yasamak zorunda kalan insanlarin sevmeye evlenmeye hakki yok mu?!! Siz padisah torunuyla evlenin saraylarda yasatsin sizi aman bosanmayin!

Son düzenleme:
Tatilden döndüm, gelir gelmez ceza vermek istemiyorum, bu yüzden lütfen sizde üsluplarınıza dikkat ediniz.

maddeyi gösteririm isterseniz ama daha önemlisi neden o ailesiyle yaşamak zorunda olanlar erkek olunca acıma başlıyor kadınlardan yok mu öyle evlenenler yani illa erkek ailesiyle mi yaşamak zorundayız bizim ailemiz yokmu biraz dikkat.

eşimin üzerine bişey yok demişsin ama başta bahsettiğin 1+1 ev eşinin değil mi, hani kiraya verdiğiniz, ikincisi kp açık açık ev alırsanız benim üstümemi olucak dedi yoksa senin çıkarımın mı bu anlamadım ben, miras yoluyla edinilen malları eşin seninle paylaşmayadabilir aranıza bu maddiyatı sokarsan o da inatlaşabilir o açıdan söylüyorum yani, çocuk yüzünden demişsin ama çalışmaya genel olarak gönlün yok gibi, bana öyle geldi yanlışsam affola, adam ölmeden ev satılsa muhabbetine girmek çok yanlış, ayıp, sen olsan ne düşünürdün, oldu olacak bide helva kavursaydınız sıcağı sıcağına

Kayinpederinin evini istemek hos olmamis.Ama onun disinda hak veriyorum.Cünkü o altinlar senin .Ne demek senin altinlarinla kayin pederin üstüne ev almak.O zaman sen altinlarini bozma,birak ne yapiyorlarsa yapsinlar.Evliligin basindasin ,simdi nasil alistirirsan herkesi öyle gider.Ev ikinizin üstüne olmayacaksa kesinlikle altinini verme.

ayni seyi bizim gelinde anneme yapmisti
annem hayatta abime düsen payi istiyor ( o payida kendi kafasina göre hesaplamis)
bunlar ne basit isler
kayinpederiniz yine iyi adammis vesselam

adamın ıkı tane evı var oğlu kırada oğluna verdiği evde 1+1 yınede kpder haklı görülmüş şaşırdım nedemekya adam ölünce bölüncek falan baştan belli zaten kıme ne verıleceği bölünsün herkes hesabına baksın ıyı bır evde oturabılmek için kpderin kvdenın ölmesını beklemek sankı çok hoş bı durumda vay sen nasıl ev satılsın dersin der tabı kadın bunu satın benım üstüme buyuk ev alın demıyorkı eşiyle daha ıyı bır evde oturmak istıyor yerden yere vurulmuş konu sahıbı yazık hemen olayı boşanmaya getırmeyın bence eşinize güzellikle anlatın durumu ınatlaşmadan ailesıylede dıolog gırmeyın bırakın eşiniz halletsın

Son düzenleme:

ayrıca kiraya verilen 850 tl var.az para değil yani

ayrıca kiraya verilen 850 tl var.az para değil yani

boşuna verılen para insan gençken birikim yapıyor sonra çocuklar buyuyor çalışırken zorlanıyor olmuyor ıyı anne baba baştan verırı evladına ne verecekse geline versın demıyorum oğluna versın oğluda ıyı şartlarda yaşasın ne gerek ıyı yaşamk için anasının babasının ölmesını bekleyemeye bu konudakı yrumlara çok şaşırdım

Son düzenleme:
adamın ıkı tane evı var oğlu kırada oğluna verdiği evde 1+1

Çok doğru...Buradan kp karakterini görüyoruz.. Adam evleri olduğu halde çocuklarını kirada oturturken, ölmeden evlere dokundurur mu! Zırnık koklatmaz.. böyle bir adamın oğlu, kendi parasıyla ev alsa bile babası evin kendi üstüne yapılmasını ister.. önemli olan konu sahibinin bunun olmasına izin vermemesi.. Tatlı yoldan mümkünse...

eşim benim babamın evleri hakkında (ilerde bana kalacak bile olsa) babamın yüzüne karşı bu tarz bi muhabbete girse bana miras yoluyla kalacak bu evleri asla koklatmam kendisine, senin babanda sana bıraksın derim, madem iş bu kadar maddiyata döküldü bende dibine kadar çirkinleşirim, o adam evlerini bi vakıfa falanda bağışlayabilir kime ne, kazanırken yanındamıydınız

bağışlakcaksa bağışlasında herkes hesabını bılsın onlarda ev var dıye guvenmez çalışır kendılerı ev alır böyle malla mmulkle çocuklarından saygı sevgı beklemelerı çok hoş bı durum sankı

arkadaşlar karşı tarafın söz hakkı yok bol keseden atıyoruz, ben bile burda sanalda konu sahibinden bi maddiyatçılık elektriği aldım, belki kp ve kv de bu elektriği aldılar ve endişelendiler
burda bi arkadaş yazmıştı abisi evleniyo öğretmen emeklisi annesi ev alıyo oğluna, neticede evlilik 86 gün sürüyo ve boşanınca kız evin yarı parasını alıyo, bu hak mı şimdi, 20 küsür yaşındaki bi kız çalışıp bi ev alabilir ama emekli olmuş yaşlı bi kadın bi daha o şansı bulamaz, dımdızlak kalmış ortada, bu mal paylaşımı işini çakallığa dökenlerde var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…