• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar çok acil

Emiyor mu beslenmesi nasıl susuz kaldığı zamanda idrardan kan gelebilir. Enfeksiyon kaynaklı da olabilir eşiniz olmasa da siz götürmek zorundasınız sağlık ocağı da uzmana yönlendirir vakit kaybetmeyin boşa

Emiyor mu beslenmesi nasıl susuz kaldığı zamanda idrardan kan gelebilir. Enfeksiyon kaynaklı da olabilir eşiniz olmasa da siz götürmek zorundasınız sağlık ocağı da uzmana yönlendirir vakit kaybetmeyin boşa
Çok az emiyor mama takviyesi yapıyorum sutum yetmiyor

Neyin bahanesinden bahsediyosunuz ne firması dört bin nüfuslu yerde otogarı bile olmayan insanların belirli saatlerde ustuste tavuk gbi oturduğu merkeze iki saatlik mesafede bulunan bu yerde dediklerinizi yapmak mümkün değil sağlık ocağına gidiyorum
Nasıl isterseniz.

Mamayı içiyor mu peki kaç saatte bir kaç cc alıyor suya fazla mama atmıyorsunuz değil mi? susuz kalmış büyük ihtimal endişe edilecek bir durum değil ama beslenmesini bir görüşün
İçiyor iki ölçek altmış cc su fakat geri kusuyor genelde ve aciktigini hissettigimde tekrar emziriyirum doymazsa tekrar mama istediği zaman yapıyorum.

Altı aya kadar suya gerek yok dedikleri için ben az vermistim
Senğrğm mamayı az veriyorsunuz.. çocuk doymadığı içinde ağlıyordur.. azar azar gazını çıkararak verin.. gaz önleyici biberon kullanın.. hızlı emdiği ve bunun içinde gaz olduğu için kusuyordur.
suya gelince evet anne sütü yeterliyse veya yeteri mama alıyorsa gerek kalmayabilir ama mesela benim hep taş kum hikayem vardı doktor bu durumda bebeğe su takviyesi yapılmalı demişti.. suyun zararı yok.. ki şuan çocuğunuzun yaşadığı susuz kalmaktan kaynaklı.. siz 3.4 çay kaşığı verin

Senğrğm mamayı az veriyorsunuz.. çocuk doymadığı içinde ağlıyordur.. azar azar gazını çıkararak verin.. gaz önleyici biberon kullanın.. hızlı emdiği ve bunun içinde gaz olduğu için kusuyordur.
suya gelince evet anne sütü yeterliyse veya yeteri mama alıyorsa gerek kalmayabilir ama mesela benim hep taş kum hikayem vardı doktor bu durumda bebeğe su takviyesi yapılmalı demişti.. suyun zararı yok.. ki şuan çocuğunuzun yaşadığı susuz kalmaktan kaynaklı.. siz 3.4 çay kaşığı verin
Ben de doymuyor diye mama vwriyordum doktor verme kustugu halde iyi kilo almış mamaya gerek yok dedi bende çok ağlayıp içmek istediği için veriyorum yine de suyu yeni duydum az ax vwriyordum dun gece durmadan aglayinca bir değişiklik olduğunu düşündüm bezde de turuncu idrarı görünce korktum vallaa

Ben de doymuyor diye mama vwriyordum doktor verme kustugu halde iyi kilo almış mamaya gerek yok dedi bende çok ağlayıp içmek istediği için veriyorum yine de suyu yeni duydum az ax vwriyordum dun gece durmadan aglayinca bir değişiklik olduğunu düşündüm bezde de turuncu idrarı görünce korktum vallaa
Sadece anne sütü alan bebeklerde suya gerek yoktur ama mama takviyesi alıyorsa su da alması gerekir canım

öncelikle telaş yapmayın derim su verin kaşıkla bebişe hastane yoksa bezi sık sık değiştirin suyla yıkayın bez değişimi sırasında sonrada güzelce kurulayıp oyle kapatın altını... ve fön makinesini bebişe bir daha tutmayın ne kadar sakıncalı bir iş yapıyorsunuz bir bilseniz en azılı mikroplar hava pompalayan püskürten aletlerde dir klimalar fön makineleri vantilatörler eşiniz gelince uzakta olsa bir aile hekimi sağlık ocağı tarzı biryere götürün belki susuz kalmıştır bu da ciddi bişi sünnet sizin ya da burdakilerin karar vereceği bişi diil buna hekim karar verir...

geçmiş olsun... küçük ilçeleri bilirim... bende bir süre küçük ilçede çalıştım. şimdi biraz daha büyük başka ilçeye gidip geliyorum...

2 saat olsa bile hastaneye çocuk doktoruna götürün. ileride sorun yaşamasın...

dolmuş türü üst üste çok gidip geldim. ki kronik hastalığım var... şimdi bu ilçeye de dolmuş ile gidip geliyorum... mecburen...

sağlık ocağındaki doktorların imkanları kısıtlı... tahlil vs. yapmakta zorlanabilir. basit bir akciğer filmi bile iyi çıkmazdı makineden...

size kalmış.

Eğer bebeğinizi sadece anne sütüyle beslemiyorsanız mutlaka su vermeniz gerekir. Doktorunuz hiç bahsetmedi mi? Mama sonrası su vermek gerekir çocuğa. Ayrıca eğer sütünüz az da olsa geliyorsa mama takviyesi yapmayın, bol bol emzirin. Emzirdikçe sütünüz artacak. Ayrıca, emzirirken, siz kahve, çay, nane, maydanoz, turşu gibi salamura yiyecekleri ve vücuttan su atan yiyecek içecekleri tüketmeyin. Bebişin bezindeki pembelik susuzluktan kaynaklanan kristalleşmedir muhtemelen. Siz yine de doktora gidin tabii. Saç kurutma makinesi sesi de anne karnında alışık oldukları sese benzediği için onu rahatlatmış ve uyutmuştur. Sağlıkla büyütün bebeğinizi, geçmiş olsun inşallah..

idrar enfeksiyonu muhtemelen
hiçbir yeri bilmiyor olabilirsiniz
atlayın taksiye,hastaneye deyin yahu
bunu da yapamıyor musunuz

Ambulans çağır hiç biryeri bilmiyorum deyip sıyrılma çık götür bebeği dönüşte de aynı şekilde geri dön otobüsle dön bak etrafta ne var ne yok hee paran yoksa anlarım eşini bekle bi sağlıkocağıns gidip antibiyotik yazdır ama ne bileyim böyle çaresiz ne yapayım filan deyince çok üzülüyorum okadar saat ağlatmaya değermi sabîyi Allah şifa versin

Sac kurutma makinasi ne alaka? Ne kadar radyasyon var onda. Yazik gunah degil mi cocuga radyasyon yayiyorsunuz? Lutfsn bir daha yapmayin..
Koskoca kadinsiniz hastaneye gitmeyi öğrenin ve götürün. Olmadi bi saglik ocagina götürün. .

Back
X