• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar dert sahibi etti beni

Buraya böyle bir konu açılması yasakmı bilmiyorum ama fikir almam lazım .. lütfen konum taşınmasın.. en aktif yer burası.. çamaşır makinası dert sahibi etti beni beyazlarımın lekeleri çıkmıyor hepsinin rengi karardı.. dün yikadiğim koltuk örtüsünü nasıl yaptıysa yakar gibi yırtmış..hemen değiştirmeyi düşünüyorum ama hangi makina, çok temiz yikiyor onuda bilmiyorum.. yeni model olanlardan istiyorum..evde perdelerime yastık kılıflarıma kadar herşey gri ve rengi soluk. yardım kızlar.

Tatlım yapılan yorumları okumadım, eğer çamaşırların yırtılması olayı varsa kazanda çıkıntı yada hata vardır, çamaşırları boyuyorsa keçesi bozulmuş olabilir makinenin, her halukarda değişmesi gerek.(kuzenimin makinesinde bahsettiğin sorunlar vardı)

Onun dışında ben tecrübelerimi anlatmak istiyorum; yeni nesil makineler az elektrik az su harcıyor buraya kadar herşey tamam ama az su ile (nerdeyse bir tas su alıyor yıkarken) deterjan erimiyor, köpürmüyor yani hiçbir işe yaramıyor, çamaşırlara yapışıyor ve özellikle beyazlar morarırken renkliler leke yapıyor.

Ben şöyle bir çözüm buldum kendime göre, makine tüm suyu aldıktan sonra deterjan gözünden 5lt kadar su ilave ediyorum, özellikle beyazlarda ise iki ölçü deterjan bir ölçü sabun tozu(matik olanlardan) kullanıyorum. (Bu arada deterjanım alo)

Bu yöntemi kullanmaya başladıktan sonra çamaşırlarla olan mücadelem sona erdi çok şükür. Sadece makineyi su alırken takip etmek gerekiyor...

ya benim ilk makinam dandikti o bile beyazlari bembeyaz cikariyordu , beyaz programi acaba suyunuz isinmiyor olabilir mi su isinmadiktan sonra beyazi istedigin kadar yika temizlenmiyor.

Ben Siemens kullanıyorum,9 kiloluk olanlardan...
2300 lira civarında bir fiyata almıştım,iyiki de almışım diyorum.
Daha önce annem de Arçelik ve AEG kullanmıştı.Arçelik den çok memnundu,epeyde kullanmıştı,bozulunca değiştirdi.AEG den hiç memnun değil,şimdi Bosch denemeyi düşünüyor.
Canım işte bu yüzden iyi araştırıp almak lazım sonuçta sürekli değiştirebileceğimiz herhangi bir küçük ev eşyası değil..kötü çıktığında ömür törpüsü oluyor

Tatlım yapılan yorumları okumadım, eğer çamaşırların yırtılması olayı varsa kazanda çıkıntı yada hata vardır, çamaşırları boyuyorsa keçesi bozulmuş olabilir makinenin, her halukarda değişmesi gerek.(kuzenimin makinesinde bahsettiğin sorunlar vardı)

Onun dışında ben tecrübelerimi anlatmak istiyorum; yeni nesil makineler az elektrik az su harcıyor buraya kadar herşey tamam ama az su ile (nerdeyse bir tas su alıyor yıkarken) deterjan erimiyor, köpürmüyor yani hiçbir işe yaramıyor, çamaşırlara yapışıyor ve özellikle beyazlar morarırken renkliler leke yapıyor.

Ben şöyle bir çözüm buldum kendime göre, makine tüm suyu aldıktan sonra deterjan gözünden 5lt kadar su ilave ediyorum, özellikle beyazlarda ise iki ölçü deterjan bir ölçü sabun tozu(matik olanlardan) kullanıyorum. (Bu arada deterjanım alo)

Bu yöntemi kullanmaya başladıktan sonra çamaşırlarla olan mücadelem sona erdi çok şükür. Sadece makineyi su alırken takip etmek gerekiyor...
Bende makinam in az su aldığını düşündüm bir ara bende su ilave ediyordum canım sonuç aynıydı çok direndim çok. artık yeter heleki bu son yakar gibi yırtma olayını anlamış değilim

Canım işte bu yüzden iyi araştırıp almak lazım sonuçta sürekli değiştirebileceğimiz herhangi bir küçük ev eşyası değil..kötü çıktığında ömür törpüsü oluyor
Haklısınız...Ben kendi Siemens makinamı alalı 9 ay kadar oldu,tertemiz yapıyor.Öğrenci evi için fazla pahalı diye pişman olmuştum fakat çok kullanışlı geliyor bana.
Annemin kullandığı Arçelik çamaşır makinesi 15 yıllık bir makinaydı.Uzun süre rahat rahat kullanırsınız.
Fakat beyaz eşya şans işi...

Ben size MİELE yi kesinlikle tavsiye ederim.Annemin ki 22 yıllık ,bende 6 ay önce aldım.O kadar memnunum ki.Biraz pahalı ama 10-15 yıl en az çamaşırlarınızı kaymak gibi yıkar.

Haklısınız...Ben kendi Siemens makinamı alalı 9 ay kadar oldu,tertemiz yapıyor.Öğrenci evi için fazla pahalı diye pişman olmuştum fakat çok kullanışlı geliyor bana.
Annemin kullandığı Arçelik çamaşır makinesi 15 yıllık bir makinaydı.Uzun süre rahat rahat kullanırsınız.
Fakat beyaz eşya şans işi...
Hayırlı uğurlu olsun canım..ücreti biraz pahalıymış ama olsun.. temiz yıkamayan makina, onca para verdiğimiz kıyafetleri kullanılmaz hale getirerek bütçemizi çok daha yoruyor

Back
X