- 15 Nisan 2016
- 2.423
- 4.059
- 53
- 27
- Konu Sahibi MerveeTunaa
-
- #8.101
Yavru ya nolsu anlamadık instgramdan yazdı banaAslı ban mı yemiş yaa nolmuş okuyamadım geçmişi
Şimcik anlatayım kızlar deliricektim artık yani akşamdan beri ara sıra koptu kayışlar
Dün kv ve görümcem geldiler,eşim laf arasında bişey sordu ellerinde torba vardı ne var içinde die. "Hee özge yanında giyecek bişey getirdi yicek bişey yok"dedi. Oha dedimm n'oluyor ulennn. Bir lafta iki kuşşş. Birincisi akşam bizde kalma olasılığı ve ikincisi de yiyecek bişey getirmemişler.
Ben sonra eşimi çağırdım yanıma. Ne yicez şimdi biz dedim. O da şaşırmış. Ne yiyelim filan dedi. Sen bilirsin git al ne istiyosan dedim emrivaki iftar yani hale bak filan dedim.bi gerildik yani
O gider gitmez hemen çorba suyu koydum yayla çorbası yapayım dedim saat 7ydi anca yetişecekti zaten. Sonra geldi eşim tavuk pirzola almış ama kasap da parçalamamış onları kocamandılar. Aman dedim bu nee. Eşim geldi onları parçalattım ona. Baktım kv geliyo,biz yan tarafa halana da giderdik bizim için uğraşma filan dedi. İçimden saydırıyom ama yüzüne diyemiyom tabi. Ee hüseyin yemek getircek annem dedi,o yüzden bişey hazırlamadm dedim. Ben ona getireyim dedim ama o gerek yok dedi diye anlattı işte. Hemen tavukları fırına attım,kv patates doğradı kızartırım dedim. Sonra salata yaptım. Tam iftara 5-10 dk kala tavuklar pişti,patatesler de 5 dk önce filan hazırdı yani... Sofra kur tezgah topla makina yerleştir bilmem ne öyle derken eşim dedi ki dışarı çıkalım annemler burdayken Erva ya bakarlar. Tamam dedim ben de. Hazırlandık çıktık valla 3 saat dışarda takılmışız genç aşıklar gibi. Sonra eve geldik 1 oluyodu saat. Kv bizden önce bu evde oturuyordu,mahallede tanıdıklar akrabalr var onların yanına gitti. Onun arkasından Erva uyandı. Bi de sahur yaklaşıyodu. Ervayla ilgilendim biraz,sonra görümceme verdim gidip mamasını yaptım. Onlar içeride ben yine mutfağakahvaltılık bişeyler hazırladım. Ama var ya nasıl yoruldum. Hasta halimle gelip bi yardım etmediler yani nasıl üzüldüm ve kızdım kırıldım. Kv geldi mahcup olmuş gibi laflar etti. Sahurdan sonra yataklarını hazırladım zıbarıp yattılar sabah da uyandım ben 9 gibi. Kıza mama yaptım yedirdim. Azıcık oyalandım yatak odasında. Sonra eşim de uyandı bira vakit geçirdik Erva'yla. Arada uyuklamışız tabi saat 4 filandı yattığımızda. Kv ve görümce uyuyodu tabi fosur fosur ne işleri var. Saat 11 gibi kv uyanmış,yanına gittim kızı alıp.eşim uyudu biraz daha.. Bezini değiştircektim o dedi ben değiştireyim. Görümce de yatıyo dana gibi koltukta. Sonra uyandı ama hala yatar pozisyonda. Erva tekrar uyuklar gibi oldu 1 saat sonra filan. Yatırdık her neyse. Bu sefer ben yine mutfağı toplamaya giriştim her taraf pislenmiş dağınık gibi. Aspiatörü ocağı sildim tezgahı topladım ama görümcem hala yatıyo. Ulan insan bi kalkar saygıdan yani çekinir insan. Bi gelir yardım edeyim mş der ama nerdee. Abisinin yanında bile öküz gibi yatıyo yani terbiyesiz ben tabi doldum iyice. Yatak odasına gittim çarşaf pike filan yerleştircektim yerlerine. Eşim uyandı kalk işime bakayım zaten canım sıkkın dedim ağlamaya başladım ben tutamadım kendimi. Noldu diye ısrar etti anlatmıcaktım da söyledim. Ben 2 gündür hasta halimle uğraşıyom biri gelip yardım etmedi dedim. İçeride yatıyolar gidip oturamıyom bile dedim. Sen onlara bişey deme ama boşver dedim. Kv o ara komşuya uğramıştı. Her neyse ben pek yüz vermedim bunlar giderken filan ervaya mama veriyodum bahanesi oldu.
Kızlar çok uzun oldu kusura bakmayın ama o kadar canım sıkkın ki anlatamam size. Eşim gelip yardım etti hep bana mutfakta. Kardeşine mi yakışıyodu eşime mi??
Ya bi de bunlar benim kızıma bakıcaklaren başından beri istemiyorum zaten,her defasında kendimi rahatlatmaya çalışıyorum ama yine aynı düşüncelere kapıldım. Kafayı yicem ya nasıl olucak bu işler? Bana sen yat dinlen biz yapalım diyecekleri yerde kendileri yatıyolar ben hizmet ediyorum. Tmm yapılır yine ama görümcem bari benden 1 yaş büyük kardeşlik yapıp gelip yardım etseydi. Bi iftarda sofra kurulunca çorba koydu kaselere. Bi de bulaşıkları makineye yerleştirdi yani bu..
Çok kötü duygular içindeyim bağırıp çağırıp ağlayasım var
Amaaaan niye öyle oldu kiiiEvet
Yavru ya nolsu anlamadık instgramdan yazdı bana
Ah yavruuum ah bebeğim sen bebeklisin insan kalkıp sofra toplamaya yardım eder bari kayınvaliden bile yapabilir bırak görümceni insanloktan nasibini almamışlar tövbe yarabbim bn bnm kaynanaya kötü derim o yapıyo şimdi sofrayı toparlar her zaman ne var sonuçta kaç yıllık ev kadınları 5 dakikalarını almaz hem hastasn yani ah öyle emrivaki gelme bizdede çok olmuştur ama eşim yüüzünden bizimkiler öyle emrivaki gelmez pek eşim çağırır benden habersiz o yapıcakmış gibi her şeyi . . Hele yeni dip köşe temizlik yaptığım gün çağırması yok mu beni bitiriyo yine dağılıyo ev aynı oluyo .. hep oluyo tatlım bunlar kendini üzme boşşveeer bak 700 gr da gitmiş sevinelim buna :)Şimcik anlatayım kızlar deliricektim artık yani akşamdan beri ara sıra koptu kayışlar
Dün kv ve görümcem geldiler,eşim laf arasında bişey sordu ellerinde torba vardı ne var içinde die. "Hee özge yanında giyecek bişey getirdi yicek bişey yok"dedi. Oha dedimm n'oluyor ulennn. Bir lafta iki kuşşş. Birincisi akşam bizde kalma olasılığı ve ikincisi de yiyecek bişey getirmemişler.
Ben sonra eşimi çağırdım yanıma. Ne yicez şimdi biz dedim. O da şaşırmış. Ne yiyelim filan dedi. Sen bilirsin git al ne istiyosan dedim emrivaki iftar yani hale bak filan dedim.bi gerildik yani
O gider gitmez hemen çorba suyu koydum yayla çorbası yapayım dedim saat 7ydi anca yetişecekti zaten. Sonra geldi eşim tavuk pirzola almış ama kasap da parçalamamış onları kocamandılar. Aman dedim bu nee. Eşim geldi onları parçalattım ona. Baktım kv geliyo,biz yan tarafa halana da giderdik bizim için uğraşma filan dedi. İçimden saydırıyom ama yüzüne diyemiyom tabi. Ee hüseyin yemek getircek annem dedi,o yüzden bişey hazırlamadm dedim. Ben ona getireyim dedim ama o gerek yok dedi diye anlattı işte. Hemen tavukları fırına attım,kv patates doğradı kızartırım dedim. Sonra salata yaptım. Tam iftara 5-10 dk kala tavuklar pişti,patatesler de 5 dk önce filan hazırdı yani... Sofra kur tezgah topla makina yerleştir bilmem ne öyle derken eşim dedi ki dışarı çıkalım annemler burdayken Erva ya bakarlar. Tamam dedim ben de. Hazırlandık çıktık valla 3 saat dışarda takılmışız genç aşıklar gibi. Sonra eve geldik 1 oluyodu saat. Kv bizden önce bu evde oturuyordu,mahallede tanıdıklar akrabalr var onların yanına gitti. Onun arkasından Erva uyandı. Bi de sahur yaklaşıyodu. Ervayla ilgilendim biraz,sonra görümceme verdim gidip mamasını yaptım. Onlar içeride ben yine mutfağakahvaltılık bişeyler hazırladım. Ama var ya nasıl yoruldum. Hasta halimle gelip bi yardım etmediler yani nasıl üzüldüm ve kızdım kırıldım. Kv geldi mahcup olmuş gibi laflar etti. Sahurdan sonra yataklarını hazırladım zıbarıp yattılar sabah da uyandım ben 9 gibi. Kıza mama yaptım yedirdim. Azıcık oyalandım yatak odasında. Sonra eşim de uyandı bira vakit geçirdik Erva'yla. Arada uyuklamışız tabi saat 4 filandı yattığımızda. Kv ve görümce uyuyodu tabi fosur fosur ne işleri var. Saat 11 gibi kv uyanmış,yanına gittim kızı alıp.eşim uyudu biraz daha.. Bezini değiştircektim o dedi ben değiştireyim. Görümce de yatıyo dana gibi koltukta. Sonra uyandı ama hala yatar pozisyonda. Erva tekrar uyuklar gibi oldu 1 saat sonra filan. Yatırdık her neyse. Bu sefer ben yine mutfağı toplamaya giriştim her taraf pislenmiş dağınık gibi. Aspiatörü ocağı sildim tezgahı topladım ama görümcem hala yatıyo. Ulan insan bi kalkar saygıdan yani çekinir insan. Bi gelir yardım edeyim mş der ama nerdee. Abisinin yanında bile öküz gibi yatıyo yani terbiyesiz ben tabi doldum iyice. Yatak odasına gittim çarşaf pike filan yerleştircektim yerlerine. Eşim uyandı kalk işime bakayım zaten canım sıkkın dedim ağlamaya başladım ben tutamadım kendimi. Noldu diye ısrar etti anlatmıcaktım da söyledim. Ben 2 gündür hasta halimle uğraşıyom biri gelip yardım etmedi dedim. İçeride yatıyolar gidip oturamıyom bile dedim. Sen onlara bişey deme ama boşver dedim. Kv o ara komşuya uğramıştı. Her neyse ben pek yüz vermedim bunlar giderken filan ervaya mama veriyodum bahanesi oldu.
Kızlar çok uzun oldu kusura bakmayın ama o kadar canım sıkkın ki anlatamam size. Eşim gelip yardım etti hep bana mutfakta. Kardeşine mi yakışıyodu eşime mi??
Ya bi de bunlar benim kızıma bakıcaklaren başından beri istemiyorum zaten,her defasında kendimi rahatlatmaya çalışıyorum ama yine aynı düşüncelere kapıldım. Kafayı yicem ya nasıl olucak bu işler? Bana sen yat dinlen biz yapalım diyecekleri yerde kendileri yatıyolar ben hizmet ediyorum. Tmm yapılır yine ama görümcem bari benden 1 yaş büyük kardeşlik yapıp gelip yardım etseydi. Bi iftarda sofra kurulunca çorba koydu kaselere. Bi de bulaşıkları makineye yerleştirdi yani bu..
Çok kötü duygular içindeyim bağırıp çağırıp ağlayasım var
Anlamadık ki kuzum bişey demiş olması lazım ama ne dediğini çözemedik 13 haziranda gircen diyormuşAmaaaan niye öyle oldu kiii
Görümcem yardım ediyo sofra toplamaya. Onu unutmuşum bak bu sinirleAh yavruuum ah bebeğim sen bebeklisin insan kalkıp sofra toplamaya yardım eder bari kayınvaliden bile yapabilir bırak görümceni insanloktan nasibini almamışlar tövbe yarabbim bn bnm kaynanaya kötü derim o yapıyo şimdi sofrayı toparlar her zaman ne var sonuçta kaç yıllık ev kadınları 5 dakikalarını almaz hem hastasn yani ah öyle emrivaki gelme bizdede çok olmuştur ama eşim yüüzünden bizimkiler öyle emrivaki gelmez pek eşim çağırır benden habersiz o yapıcakmış gibi her şeyi . . Hele yeni dip köşe temizlik yaptığım gün çağırması yok mu beni bitiriyo yine dağılıyo ev aynı oluyo .. hep oluyo tatlım bunlar kendini üzme boşşveeer bak 700 gr da gitmiş sevinelim buna :)
Valla kuzum onlar için dışarıdan sipariş verip parama kıyamam ben. En ucuza ne oluyosa onu yaptım valla umrumda değil.Onlar senimi kullanıyo sende onlari kullancan böyle yemek getircez deyip getirmeyen insana tavuk corba yaparsan hep aynı muameleyi görursun.yemeksiz mi geldi koycan bi cay, hazirlican bi kahvalti valla yemek getircez dediniz bisey yapmadim bilseydim yapardim mutlaka saatte gec oldu yemek yetismez artik boyle idare etcez deyip yapacaktin yine yumurta kizartma ne varsa. Yada verecen dışardan bi yemek siparişi kurtulcan. Hem öyle arayıp yemekle gelcez deyip eli boş gelsinler hemde önlerine aceleyle yemek yap bulaşıkları topla yatakları yap yok öyle yağma onlar beterse sen daha beter olcaksın canımcııım millet bundan anlıyo artık
Valla ihtiyacın yoksa ne güzel canımEsra haklisin sinirlenmekte beninkide her yaz ,gelir çöl çocuk bende yayılır ama bu yaz gorusmuyorum gelemicek
ay esracım ne diyim bilemedim kuzum ya allah sabır versinYa kızlar tatlı alıp gelmişler. Kv bişeyler getireyim deyşnce Gerek yok demiş eşim ama akıl edip bişeyler getirmeleri gerekirdi ya bi de eşim dün 6saat filan evde yoktu annesiyle konuştu haberi de var. Ben bebekle nasıl yapsaydım yani. Valla hiç çay demleyip kahvaltılık hazırlamak aklıma gelmedi,sahurda öyle yaptım da. Elim ayağıma dolandı sinir oldum. Görümceme iş yaptırınca yapıyo ama illa çağırmak mı gerek yani hastayım biliyonuz bebiş de hasta mesela. Aslında ben çok insafsızım onlara karşı işte bu yüzden. Kv çok mahcup oldu ama bilseydim getirirdim bişeyler dedi. Ama görümcem de onların yemekleri vardır ya sürekli gitmiyoz zaten demiş. Bunda da bişeyler aramak lazım aslında dimi. Zorla iftara davet ettirmiş gibi oldu dedi kv bi de.. Ben de yok cnm kırk yılda bir oluyo zaten bizim de yemek azdı bişeyler hazırlıcaktm filan dedim ama kv bence anlamıştır hatasını. Ya böylelerine karşı gerçekten umursamaz olmak gerekiyor kendimi üzüyorum sadece. Ama ben de insanım yaa bebeğimle vakit geçiremez miydim yani. Ben de onlara gidince yapmıyorum pek iş. Kv yaptırmaz bebeğinle ilgilen diye.
Bilmiyorum ya;her defasında kızdıracak şeyler yapıyolar bıktım ben artık. Görümcem evlenip gidicek yakında kısmetse ama kv artık sürekli bizle olur yani of Allahım işim zor. Bana yaptıklarından sonra her şeyi çok görüyorum onlara.. Şu mübarek günde benim canımı sıktılar hasta hasta yordular Allah bildiği gibi yapsın hepsini
Sağ ol canım üzülsem mi gülsem mi bilemedimay esracım ne diyim bilemedim kuzum ya allah sabır versinverdiğin 700 gr için de tebrik ediyorum seni ::::)
lokur um sana bişi sorucam ben bu kolları inceltmek için ne yapmam gerekiyor kuzum lastikle çalışıyorum ama pek etkili olmadı gibi duruyo
teşekkür ederim canım bakıcam :)Lokur a sormussunuz ama ben de naçizane bir şey yazayım
Youtube 8 min arms yazarsaniz 8 dk lik kol videosu var gayet güzel deneyebilirsiniz:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?