Kızlar gelin birbirimize sarılalım destek olalım hikayelerimizle birbirimize destek olalım..

ruyalaralemindenbircicek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2019
321
56
98
Evliliğimizde 3. yılımıza girdik. Evlendiğimizden beri gebe kalmaya çalışıyorum ama olmuyor. İçten içe evlenmeden önce bile hissediyordum bir şeyler olduğunu. Yaşım 25 ama şu son iki gündür sanki 50 olmuşum gibi.. Her seferinde doktora gittim tahliller yapıldı her şey normal dendi gönderildi. Biraz daha bekle dene dediler, denedim ama yine olmadı.. En son doktora gittiğimde hsg günü verildi detaylı kana bakıldı. Çarşamba günü hsg olacağım. Asıl beni yıkan amh değerimdi. 0.299.. Görür görmez şok oldum hâlâ da şok içindeyim.. Nasıl olur da yaşım bu kadar gençken rezervim bu kadar düşük olur kabullenemiyorum.. Doktor tanıdıklarım var bir an önce tedaviye başlamam gerektiğini, geç kalmamam gerektiğini zamanla yarıştığımı söylediler.. Çocuklara aşırı düşkünlüğüm vardır.. Her birini alıp sarıp sarmalayasım gelir nereden bilebilirdim ki en çok düşkün olduğum şeyle sınanayım? Sürekli ağlamak istiyorum sürekli ağlamak geliyor içimden ama 2 gündür göz yaşı kalmadı artık ağlayamıyorum.. Dünyaya eşimle benden bir parça gelmesini her şeyden çok istiyorum bir an ümitsizliğe düşüyorum ama sonra kalkıyorum daha çok gençsin bu kadar çabuk pes edemezsin diyorum.. İçimde çok büyük acı var ve tarif edemiyorum ama eminim bu yollarda olan insanlar da bu acıyı yaşıyor.. En çok duymak ve görmek istediğim şey bu yollardan geçip ‘oldu biz başardık’ diyen insanları görmek ve onlardan güç almak.. Bir gün buraya gelip ‘bu yolları aştık sonu beklediğimden de güzel’ demeyi çok istiyorum..2 senedir ümitsizliğe her kapıldığımda Mabel Matiz’in Kömür şarkısını dinliyorum neden bilmiyorum ama bana güç veriyor.. İleride kucağıma nasip olur da alırsam miniğimi ona ilk bu müziği dinleteceğim.. İçimi açmak dertleşmek istedim sizlerle.. Umarım her şey yolunda gider, umarım bir gün bende anne olabilirim

Dilerim en kısa zamanda en kolay şekilde dileğiniz gerçek olur Bu amh ile olmaz diye bir şey yok, iyi bir doktor iyi bir labaratuvar ile mümkün olur Allahın izniyle Burada bir arkadaştan öğrendiğim bir takviye var onu bir araştırın siz de, o da görürse yorumumu o da yazar inşallah, Q10 Ubiquinol ü araştırın. Yaşınız çok genç, yola da koyulmuşsunuz bir köşede beklememişsiniz, inşallah güzel haberlerinizi de alırız

Herkesin hikayesi süreci farklı ama duygularımız çok benzer. Evlat hasreti. Ben 16 haftalık bebeğimi kaybettim. Görmedim ama hissettim sonuçta. Benim evlat hasretime bide evlat acısı eklendi. 5 senelik evliyim. Ondan sonrada bir kimyasal oldu ve bidaha olmadı. Sürekli farklı duygulara girdim. Bi ara istemiyorum ben bakamam zaten dedim kendimi soğutmaya çalıştım. Bebeklerden bebek eşyalarından kaçtım. Bi ara deli gibi bebek videoları izledim. 5 senedir gözümün yaşı dinmedi. Soran herkese istemiyorum dedim anneme ablama bile. Ama ne kadar istediğimi bi ben bi allah bide her göz yaşıma şahit olan eşim biliyo. Yaşda oldu 29. Bi yandan onun telaşı var içimde. Son günlerde her gece istisnasız rüyamda bebek görüyorum. Sabahtan akşama akşamdan sabah ağlıyorum. Neyseki inancım varda Allahın bir bildiği vardır diyip sakinleşiyorum. Allah bekletiyosa güzelleştiriyodur derler. Kimi istemez olur kiminin olur bakmaz bizde böyle hasretiz işte. Allah en kısa zamanda hayırlı evlatlarla kucağımızı doldursun inşallah

teşekkür ederim araştırayım dediğiniz şey yumurta kalitesini arttırmak için mi bende öyle diyorum ama tutmayan da bir sürü insan var ben zaten hep olumsuz düşünürüm maddi manevi zorluk sonucu olumlu olacaksa her şeye değer ama olumsuz olursa o süreç boşa giderse diye çok korkuyorum

amin inşallah ne yaşıyorsanız aynısını yaşıyor gibiyim ağlamalar rüyalarda bebek görmeler kaç oldu kızımın olduğunu gördüm.. hamile kadın görsem gözlerim doluyor düşünün.. evet yaşadığınız şey çok acı kayıplarınız çok sarsıcı umarım bir daha böyle bir şey başınıza gelmez ve sağlıcakla kucağınıza doğar ama yine de bende yaşamak isterdim yani en azından bir kere hamile kalabilmeyi çok isterdim hissetmeyi çok isterdim

Rabbim hepimize bekleyen herkese bir an önce muradını versin inşallah bu yolda kimseleri yormasın. “Allahım inşallah olur “ dediğimiz her şeyin “şükürler olsun oldu “ sevincini yaşatsın bize. O minik ellere ayaklara bakıp Allahım sana nasıl teşekkür etsem azdır dedirtsin. Rabbim sen kabul et

Maalesef zorlu yollar o korku hepimizde hep var ama umut da var

Otoimmün rahatsızlığınız var mı ,onlara da baktırın varsa o sebeple yumurtalara da saldırıyomuş vücut..mesela haşimato gibi.
Diğer otoimmün rahatsızlıkları da araştırın ,tek tek.Bir de genetiğinize baktırın ,kromozomal eksiklik ,bozukluklar da etkiliyormuş.
Sigaradan bahsetmiyorun.Çok kahve tüketimi de olumsuz etkiler..Yaşanılan kayıplar+ stres bunlarda etkiliyormuş

yani stresli bi insanım romotolojiye ve dahiliyeye gittiğimde bazı testler yapıldı ve rahatsızlığım çıkmadı çok kahve de içerim bilemiyorum annem ve teyzelerime erken menopoza girdi genetik olduğunu düşünüyorum artık

Rabbim en ümitsiz kaldığınız anda sevinçten aglayacağıniz müjdeli evlat haberi almayi nasip eder inşallah. Canınızı sıkmayın. Olumlu düşünün. İnişler çıkışlar muhakkak olacak ama umudunuzu hic yitirmeyin . Bende 3 yıllık evliyim. Eşimde azospermi var . Bizde tedaviye başladık gecen yıl ilk tedavim iptal oldu yumurtalarım kendiliğinden çatladı diye . İkinci tedavim de beynim de hipofiz bezimde kist cikti stres kaynaklı olduğunu soyledi doktorumuz yine iptal oldu . 3. Tedavimizi gördük yine tupbebek ohss oldum yumurta toplama işleminden sonra ciğerim de karnımda sivi birikti 10 gun hastanede yattım 7 8 kg sivi boşalttılar ölümden döndüm transfer oldum sonra ama nasip değildi. Şimdi yeniden başlamak için hazırlık yapıyoruz. Bazen bende çok karamsar oluyorum isyan edecek dereceye geliyorum ama sonra düşünüyorum rabbimin bir hikmeti vardır. Hersey gönlümüzce olsun .

Merhaba nerede tedavi gördünüz çok geçmiş olsun

Arkadaşlar merhaba, 2 yıllık boşa çaba ve ordan oraya, doktordan doktora savrulma sonucu en sonunda tüp bebeğe karar verip uygulamaya geçmiş bir arkadaşınız olarak yazıyorum. Herhangi bir sorunumuz olsaydı gam yemeyecektim hiçbir sorun olmadığı için 2 sene boyunca bütün doktorlar oyaladı, bir kimyasal gebelik yaşadım meğer hashimato hastasıymış hiçbir doktor buna bakmamıştı ve kaybım da bundan dolayıymış. Her neyse çok uzatmayayım sizlere 27. haftadan sesleniyorum 4 ay boyunca iğnedir ilaçtır takviyedir uğraştık sanki bitmeyecek gibi gelen günler şimdi geriye baktığımda hatırlamakta bile güçlük çekiyorum resmen. Sanki hiç yaşanmamış gibi, karnımın morlukları, iğnenin ağrıları hiç olmamış gibi. Ben süreç boyunca çok inandım hep dua ettim sağlıklı beslendim. Gerçekten sadece olacağına inanın pozitif düşünmek her şeyi çok etkiliyor. Allah yardımcınız olsun kolay bir süreç diyemicem ama sonu çok güzel

Merhaba tesekkur ederim. Biz tedavimizi fakülte hastanesinde yaptık. Ama şuan trabzon medical de başlayacağız nasipse
Doktor tercihiniz varmı medical de pahalı diyorlar. Arkadaşım da fakültede 15 gün yattı opudan sonra çok çekti. Diğer bi arkadaşım Hasan Tahsin’e gitti taze transfer oldu yeni doğum yaptı.

Merhaba arkadaşlar rabbim herkesin gönlüne göre versin...bend geçen sene tüp Bebek sürecine girdim..şimdi dondurulmuş iki embriyo var...bugün kan tahlili yaptırdım..amh değerim 0.439 görünüyor..düşük mü nedir

Hay Allah'ım ya...yumurtaların iyi diyor doktor yaşına göre...ama değerler bu şekilde çıktı...orta kalite embriyo var iki tane ...olur olmaz bakalım bu ay içinde insallah...değerlerimde üzdü şimdi

Hay Allah'ım ya...yumurtaların iyi diyor doktor yaşına göre...ama değerler bu şekilde çıktı...orta kalite embriyo var iki tane ...olur olmaz bakalım bu ay içinde insallah...değerlerimde üzdü şimdi
Üzülmeyin sadece ve sadece sağlıklı beslenin yengemle yaşıtsınz amh değeri 0.1 hala menepoza girmiyor giremiyor yani o yüzden çok önemli doğal gebelik bile olur ama yaşınız gereği tüp bebek öneriyor doktorlar bakmışsınız tüp bebekten sonra hemen normal gebe kalmışsınız o iğneler ilaçlar bunu tetikliyor çünkü. O yüzden burada çok hikaye var siz sadcee eşinizle birlikte sağlıklı beslenin corona aşısı varsa hacamat öneririm .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…