kızlar hamileyken oruç tutacak mıyız??

Son Aylardakilere Güç Olur O Kesin. Ben Emin Değilim Henüz. Ilk Gün Deniycem Sahurda Iyice Yiyip Bolca Su Içicem Ilaçlarimi Içip Yaticam. Ilk Gün Kolay Gecerse Eger Devam Ederim. Su Problem Olurssa Diğergünleri Kazaya Birakicam. Zaten Günde Iki Kere Yemek Yediğim Için Açlik Problem Olmaz Ama Su Mesleesini Bilemiyorum Henüz. Deniyip Görücem Bakalim Nasil Olacak

Arkadaşlar. Bugün Ikinci Gün. Pek Bi Zorluk çekmedim O Yüzden Devam Ediyorum Oruca. Günde Yine Iki Litre Suyumu Içiyorum Iki Ana öğün Yemek Aralarda Meyve Kuru Meyve Vs. Yiyorum. Kan şurubumu Ve Vitamin Hapimi Da Aliyorum. Bi Sorun çikmadi Bende çok şükür. Haftam Da Henüz Uygun Olduğu Için. Genellikle Ilk Ve Son Trimester A önermiyorlar Zaten. Sizde Durumlar Nasil? Tutan Var Mi Orucu? Bu Arada Tabii Ki Musadeliyiz Tutmamakta Fakat Ben Eğer Sikinti Yapmazsa Tutmak Istedim Bi Daha Kazaya Birakirsam Tutamiyorum çünkü. Bebek Te Stoktan Yiyor Zatenbir Nevi Gündüzü Akşama Almiş Olduk Vardiya Değiştirdik Sadece . Bizde Durumlar Süper Yani şimdilik. Bu Arada Bebek Yüzünden Sigarayi Birakmiştim. Ya Hayatimin En Güzel Ramazanini Geçiriyorum. Ne Stres Ne Sikinti Sigarasiz Hayat Ne Gzüelmiş. Iftardan Sonra Yürüyüş Yaptik.meğer Ben De Ne Nefes Varmiş. Sigara Zehir Arkadaşlar Yaa! Inşallah Doğumdan Sonra Da Içmeyebilirim

Bende Biçok Yerde Okudum Ilk üç Ay Ve Son üçay Tutmamak Gerekiyormuş.son Aylarda Allah Korusun Erken Doğum Riski Var Bebiş Sussuz Kalirsa.ilk Aylardada Bulanti çok Etkiliyormuş.en Ideali 2.trimester Da Oruç Tutumakmiş. Ben 2 Gündür Tutamiyorum Içim Rahat Değil Ama Susuzluğa Dayanamiyorum Yemek çok Aramamda.çaliştiğim Için Hafta Sonlari Evdeyken Ve Aralarda Tutumayi Düşünüyorum.sonra Tutmak Daha Zor Gelir.

bende hamısken ılk 3 aydaydım o yuzden tutamamıstım halaaa 19 gun borcum var gunler kısalınca tutcam inş.
dogumdan sonrakı ramazanda bebısımım 6 aylık olsuna denk gelmıstı ve emzırıyordum.. bende sabah kahvaltıda emzırıyordum ogle ve ıkındı yemegını corba ve yemeklerle gecırıp aksam ve gece ogunu yıne emzırerek gecırıyordum..
ne uzun yazmıdım yaa kusura bakmayın :(

Bende Biçok Yerde Okudum Ilk üç Ay Ve Son üçay Tutmamak Gerekiyormuş.son Aylarda Allah Korusun Erken Doğum Riski Var Bebiş Sussuz Kalirsa.ilk Aylardada Bulanti çok Etkiliyormuş.en Ideali 2.trimester Da Oruç Tutumakmiş. Ben 2 Gündür Tutamiyorum Içim Rahat Değil Ama Susuzluğa Dayanamiyorum Yemek çok Aramamda.çaliştiğim Için Hafta Sonlari Evdeyken Ve Aralarda Tutumayi Düşünüyorum.sonra Tutmak Daha Zor Gelir.

semacım için gayet te rahat etsin çünkü hamileliğinin hangi döneminde olursan ol hiçbirşekilde oruç tutmakla yüküml değilsin. kaldı ki sen artık son üç aya girmişsin. ben de aan tutmazsam günah olur diye değil ama hani sonra bi daha tutamam diye bideneyeyim dedim. eğer en ufak bir zorlanma ya da bebeğimde bi değişiklik hissetseydim hemen bırakırdım. ama olmadı şükür. tabi bunda evde olmamın etkisi büyük. ne de olsa istediğim saatte uyanabiliyorum ve sahura kalkabiliyorum. akşama kadar canm isterse ayaklarıı uzatıp yatabiliyorum. tutamasaydım eğer ya da ttamazsam dah aiki gün oldu çünkü ileride sende bir iki gün olarak ta olsa tutar tamamlarım diye düşünüyorum. kandillerde falan .s en de öyle yaparsın olur biterr

benimde oruçta ikinci günüm şimdilik rahat geçiyor bir sorun yaşamadım, okul açılınca nasıl olur bilmiyorum zaten bir sorun yaşadığım an bırakmayı düşünüyorum bende serap gibiyim sonra tutması zor seneye de tutamama gibi durumum var emzirme döneminde olacağım, allah veriyor sabrını bebişimi de korusun diye sürekli dua ediyorumm

Kizlar cesaret geldi sizden demek iyi geciyor. Bende denicem insallah henüz baslamadim dün kontrolüm vardi bugünde az yiyerek bakayim dedim. Doktor dene ama tansiyonun cok düsük 50/90 dikkat et dedi. sahurda ve aksamlari bol bol su icmek lazim dedi. Hem sonra tutmasi zor birde mahrum kaliyorum gibi hissediyorum bu havadan. Ama zorlamayi düsünmüyorum Rabbim izni vermis zaten.
Hem hamile bir kadin bebegi sütten kesene kadar Allah icin 24 saat nöbet tutuyor gibiymis ve hamile iken vefat etse sehit sevabi alirmis.

Kizlar cesaret geldi sizden demek iyi geciyor. Bende denicem insallah henüz baslamadim dün kontrolüm vardi bugünde az yiyerek bakayim dedim. Doktor dene ama tansiyonun cok düsük 50/90 dikkat et dedi. sahurda ve aksamlari bol bol su icmek lazim dedi. Hem sonra tutmasi zor birde mahrum kaliyorum gibi hissediyorum bu havadan. Ama zorlamayi düsünmüyorum Rabbim izni vermis zaten.
Hem hamile bir kadin bebegi sütten kesene kadar Allah icin 24 saat nöbet tutuyor gibiymis ve hamile iken vefat etse sehit sevabi alirmis.

evet sakın zorlama. bi bak bakalım. baktın dayanamıyosun hemen bozç aman niyet ettim akşamı bekleyeyimdiye falan düşünme. bakarsın kolay geçer seninde. valla ben biraz da iftardaki o tadı lezzeti ezan beklmenin heyecanını özlediğim için tutuyourmç bayılıyourm ramazana yaa!

semacım için gayet te rahat etsin çünkü hamileliğinin hangi döneminde olursan ol hiçbirşekilde oruç tutmakla yüküml değilsin. kaldı ki sen artık son üç aya girmişsin. ben de aan tutmazsam günah olur diye değil ama hani sonra bi daha tutamam diye bideneyeyim dedim. eğer en ufak bir zorlanma ya da bebeğimde bi değişiklik hissetseydim hemen bırakırdım. ama olmadı şükür. tabi bunda evde olmamın etkisi büyük. ne de olsa istediğim saatte uyanabiliyorum ve sahura kalkabiliyorum. akşama kadar canm isterse ayaklarıı uzatıp yatabiliyorum. tutamasaydım eğer ya da ttamazsam dah aiki gün oldu çünkü ileride sende bir iki gün olarak ta olsa tutar tamamlarım diye düşünüyorum. kandillerde falan .s en de öyle yaparsın olur biterr

haklısın serapcım bende kısmetse yarın başlayıp denemek istiyorum. zor gelirse tutamam ama deniycem kendimi .sonra tutamazsam diye korkuyorum zaten.inanıyorumki niyeti edince Allah hertürlü sabrını veriyor.

slm kizlar bende 2 gundur tutuyorum bende evde oldugum icin cok rahat geciriyorum ilk uc ayi atlatinca kendimi daha iyi hissediyorum hem buda bir arti belki oruc tutmak icin bende bir iki gun tutup bir gun tutmamayi dusunuyorum bebegime bisey olur diyede korkmuyor degilim yani ,normalde rahatsizlik yasayan arkadaslar tutmasin bencede migde bulantisi falan halsizlik zorlanmayada gerek yok bence

Bende 2 Gün Tuttum Normal Geçti Herşey Ama Yinede Bebeğime Bişey Olur Diye Korktuğum Için Ara Verdim.sonrasinda Emzirme Dönemi Vs. Tutamazsam Diye Korkuyorum.ramazan Dişinda Oruç Tutmak Daha Zor Sanki.bilemiyorum. Son 3 Ay Içersindeyim Ara Ara Tutsam Diyorum

bende ilk gün tuttum ama susuzluktan öldüm.zaten doktorumda onaylamıyordu.,şimdi bıraktım.Allah affetsin.inşallah kaza etmek nasip olur.

aslında benim şu an hiç bir sıkıntım yok ama dr tutmamalısınız dedi şu an 20. haftamdayım.56 kiloyum 55 kilo ile hamile kaldım. boyum 170. dr zayıf olduğumu ve zayıf hamilelerde düşük ve ölü doğum riskinin normal kiloda hamile kalanlara oranla daha yüksek olduğunu söyledi. kafam karıştı iice:(

ben bebeğin sinir sistemini de olumsuz etkilediğini okudum bi yerde.. ayrıca doktorlarında söylediği her zamankinden daha sık yememiz,çok sıvı tüketmemiz..ben riske atılabileceğimiz bi varlık olduğunu düşünmüyorum.. daha sonra dişimizi sıkıp tutabiliriz bence,onun sağlığı herşeyden önemli...

komşum 7 aylık hamile ve doktoruna sordu tutabilirmiyim diye...doktoru kesinlikle tutma dedi...
bence risk almaya değmez allah kısmet ederse daha sonra tutarsınız...

Dr a danışılması gereken bir konu ama ilk 3 aylık döneme denk gelirse bir sakıncası olmaz diye düşünüyorum.ama yazın sıcak zamanlarında susuzluk ciddi zarar verebilir.sonradan kazası olabilir.

Back
X