Kizlar her zaman özgüvenli olmak için ne yapilabilir ?

Dilruba86

Guru
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2011
649
17
318
Merhaba KK' nin hatunlari :) :54:

Sizlere bir kaç zamandir aklimda olan bir soruyu sormak istiyorum. Konu'yu dogru yere mi açtim bilmiyorum ama :) :26:

Simdi siz her zaman ve her kosulda özguvenli olmayi nasil basariyosunuz ? :44:

yani ben aslinda seyi merak ediyorum nasil bazi insanlar o kadar özguvenli olur ki, hiç bisey hiç bir insanin ne dedigi, etkilemez onlari... özguvenleri hiç sarsilmaz ya, bende oyle olmak istiyorum..
Ben yükselenimden mi bilmem 1 dkk kendime çok guveniyorum diyelim, 2 dkk sonra kendime guvenimi kaybedebiliyorum..

Boyle uzun sure karsimdaki insanin gozlerine bakip konusamiyorum mesela (sevgiliye demiyorum, normal her insanin karsisindayken), mesela yururken karsidan tanidik biri falan bana bakiyosa, utanip yere bakiyorum... ya ne bilim boyle bazen stres yapip rahat olamiyorum..
Eminim ki hepinizin ben boyle yapinca, veya içimden boyle boyle diyince kendime guvenim geliyo dediginiz biseyler vardir ? onlardan örnekler verirmisiniz ? :31:

Ben karsimdaki insanin kendine guveni olup olmadigini konusmasindan, hareketlerinden, durusundan hemen anliyorum :)

Bunun çok önemli olduguna inaniyorum.. boyle bi problemi olanlar duzeltmek içine el ele verelim hadi :):29:

boylece tüm iliskilerimizde rahat oluruz, isyerinde, aile ortaminda, ozel hayatimizda :)

canım öncelikle özgüvenli olabilmen için kendini sevmen gerek. yanı oram öyle buram çirkin demek yerine o kusurlu bulduğun yerlerle bütün olarak kendini sevmelisin..sabah kalk aynaya bi bak bugün nekadar iyi görünüyorum de ben bazen kendimi yanaklarımı seviyorum aynada :1: düşüncelerini dile getirmekten çekinme karşındaki insanlar mükemmel değil. aynada bi bak bakalım sana eminim gülümsemek cok yakışıyordur karşıdan gelen insanlara tebessümle bak:16:

Özgüven çevrendeki insanların sana yaklaşımı ile doğru orantılı olarak tavan yapıyor.Seni ne kadar çok beğenen olursa,ne kadar çok takdir eden olursa kendinin daha bi farkına varıp özgüvenini de pekiştiriyorsun.:24: Ha,onun dışında zaten kendini sevip ,beğeniyorsundur,ama dikkat edin ünlülerin özgüvenleri daha bi fazladır.Beğenenleri,başarıları bunda etkili...

Canım öncelikle kendini sevmelisin..Beğenmediğin özelliklerini eksik olarak görme,beğendiklerin üzerine yoğunlaş,kendini sev aynada kendi gözlerinin içine bak,ne kadar değerli olduğunu gör :)) :16:

Sonra o tebessümle dışarı çık,dik yürü karşına bak, bu bile baya rahatlatır.. :16:

Karşındaki insanlarla konuşurken gözlerine bakmaktan çekinme canım..Erkekler bunu yanlış anlayabiliyor ama olsun :)))

Tabi ki bu duruşu, genel kültür,düzgün bir Türkçe ile mutlaka desteklemek lazım..Kitap okumak,bilgi edinmek ve gündemi takip etmek de önemli.. :ssz: :34:

lirik güzel cok doğru bi konuya değinmiş çevrendekilerin sözleride senin güvenini etkiler gerçekten :31:

canım öncelikle özgüvenli olabilmen için kendini sevmen gerek. yanı oram öyle buram çirkin demek yerine o kusurlu bulduğun yerlerle bütün olarak kendini sevmelisin..sabah kalk aynaya bi bak bugün nekadar iyi görünüyorum de ben bazen kendimi yanaklarımı seviyorum aynada :1: düşüncelerini dile getirmekten çekinme karşındaki insanlar mükemmel değil. aynada bi bak bakalım sana eminim gülümsemek cok yakışıyordur karşıdan gelen insanlara tebessümle bak:16:

Canim ben kendimi seviyorum,
ama kendime yaptigim hatalar yuzunden kiziyorum, bu yuzden bazen kendimden nefret ediyomusum gibi geliyo..

Yoksa kendimi gerçekten seviyorum, ve begeniyorum :) bana gözlerin çok dikkat çekiyo, cok guzeller derler, dislerin gulusun gzl derler, bi kez yengem Dilruba yuruyusunu çok begeniyorum ne guzel omuzlarin filan, hosuma gidiyo demisti, ve ben direk sinir oluyorum boyle diyince tmm insan seviniyo ama hemen tersi olcak saniyorum..nazar degdirecek saniyorum !
eskiden yuzumun bi yerini kompleks yapardim, ama sonra geçti yavas yavas, ve bir gun fakultede arkadasima ne guzelsin dedim deme oyle bana sevmiyorum dedi, ve yakindan bakma bana utaniyorum cok kompleksliyim dedi, sen ne guzel hiç kompleksli degilsin demisti :) demekki isteyince kendimi ozguvenli gibi gosterebiliyormusum.. Simdi sorun onu gerçekten olmak..
Oram buram cirkin demiyorum, kim ne derse desin banane diyorum, ama insanlar bisey dese, takmiyomusum gibi yapsamda... içten içe dusunuyorum dogru mu acaba oylemiyim diye ?

Karsidan gelen insanlara tebessümle bakmayi denicem canim :)

Son düzenleme:
Özgüven çevrendeki insanların sana yaklaşımı ile doğru orantılı olarak tavan yapıyor.Seni ne kadar çok beğenen olursa,ne kadar çok takdir eden olursa kendinin daha bi farkına varıp özgüvenini de pekiştiriyorsun.:24: Ha,onun dışında zaten kendini sevip ,beğeniyorsundur,ama dikkat edin ünlülerin özgüvenleri daha bi fazladır.Beğenenleri,başarıları bunda etkili...

Evet bu cok dogru lirik guzel. :34:

Canım öncelikle kendini sevmelisin..Beğenmediğin özelliklerini eksik olarak görme,beğendiklerin üzerine yoğunlaş,kendini sev aynada kendi gözlerinin içine bak,ne kadar değerli olduğunu gör :)) :16:

Sonra o tebessümle dışarı çık,dik yürü karşına bak, bu bile baya rahatlatır.. :16:

Karşındaki insanlarla konuşurken gözlerine bakmaktan çekinme canım..Erkekler bunu yanlış anlayabiliyor ama olsun :)))

Tabi ki bu duruşu, genel kültür,düzgün bir Türkçe ile mutlaka desteklemek lazım..Kitap okumak,bilgi edinmek ve gündemi takip etmek de önemli.. :ssz: :34:

Canim bu : karsimiza bakip dik yurumek guzel bisey ama sonra çok kendini begenmis sanmasin insanlar diyorum kendime :17:
ama bunu yaptigim çok olmustu, ve kesinlikle ise yariyor, insanlar ne kadar ozguvenli oldugumuzu goruyolar, ve baya dikkat cekiyoruz
Ama uzun sure karsimdaki insanin gozlerine bakamiyorum danceofdeath nasil yapabilirim sence ? o an ne dusunebilirim bunun icin ?
Erkekler bunun nasil anliyo ? :27: merak ettim hiç boyle dusunmemistim..
türkçe cok kitap okuyorum ama yabanci dil, yasadigim sehirin dilinde kitap cok fazla okumuyorum uzun zamandir.. :50:

Çevre gerçekten çok etkili oluyor, arkadaş çok doğru demiş, katılıyorum aynen kendisine.:31:

bende katiliyorum ona kesinlikle ama ben bana iyi yonlerimin soylenmesinden cok kotu yonlerim soyleniyo (ailemdekileri diyorum), buda bilinç altima yerlesiyo :(
kiyaslanmayi da sevmiyorum ama yapiliyo.........

Seni sürekli eleştiren yeren insanlardan uzakdurucaksın.seni farklı kılan gerçekten güzel bulduğun özelliklerinle önplanda olursan başkaları kusurlarınıda görmezden gelirler.birde duygularının sürekli değişmesi özgüvenini etkiler bunu karşı tarafa hissettirmemelisin.ben ne olursa olsun kim ne der diye yaşamam.bu dururmum benim kendime olan özgüvenimi sürekli tazeler..

Canim bu : karsimiza bakip dik yurumek guzel bisey ama sonra çok kendini begenmis sanmasin insanlar diyorum kendime :17:
ama bunu yaptigim çok olmustu, ve kesinlikle ise yariyor, insanlar ne kadar ozguvenli oldugumuzu goruyolar, ve baya dikkat cekiyoruz
Ama uzun sure karsimdaki insanin gozlerine bakamiyorum danceofdeath nasil yapabilirim sence ? o an ne dusunebilirim bunun icin ?
Erkekler bunun nasil anliyo ? :27: merak ettim hiç boyle dusunmemistim..
türkçe cok kitap okuyorum ama yabanci dil, yasadigim sehirin dilinde kitap cok fazla okumuyorum uzun zamandir.. :50:

Kendini beğenmiş desinler nolcak,evet beğeniyoruz kendimizi :))))

Konuşurken karşındaki insanların yüzlerine bakıyorsun canım..Belli bir tekniği var mı bilmem ama ne konuştuğunu biliyorsan,kendinden eminsen bakarsın.Biraz kontrollü olmaya çalış,bakmaya zorla kendini,gözlerini kaçırdıkça kendini düzelt bir kaç denemeden sonra alışırsın.. :ssz:

Erkekler bazen yanlış anlıyor :1: Ben üni.deyken şunu çok duydum "ya konuşurken böyle gözlerimin içine bakıyorsun garip oluyorum" :9: veya "senden hoşlanıyorum sende benden hoşlanıyorsun bakışlarından belli" gibi.. :37: yok artık!!! diyorum.. oysa ki çok masumum :27:

bu arada nerede yaşıyorsun?

Seni sürekli eleştiren yeren insanlardan uzakdurucaksın.seni farklı kılan gerçekten güzel bulduğun özelliklerinle önplanda olursan başkaları kusurlarınıda görmezden gelirler.birde duygularının sürekli değişmesi özgüvenini etkiler bunu karşı tarafa hissettirmemelisin.ben ne olursa olsun kim ne der diye yaşamam.bu dururmum benim kendime olan özgüvenimi sürekli tazeler..

ya evet surekli elestiriliyorum ve buna feci sekilde sinir oluyorum
mesela örnek : tembelsin, hiç eti sevmiyosun evlenince esine nasil et'li yemek yapcak bu bilmiyorum, su çok magrifetli ama sen degilsin, senin elin yakismiyor, o hiç biseye usenmiyo, o sakin, sen degilsin!!!!!!!!!!
içim patlicak nerdeyse.... banane baskalarindan beni seven karakterimle boyle sevsin dimi ama, hem ben boyle oldugumu hiç ama hiç dusunmuyorum !
surekli elestiriye, kotu sozlere maruz kaldigim için bu ozguven sorunum bundan kaynaklanabilir...
ve bazen insan bu elestirleri duya duya içsellestiriyo... :(
belki uzak duramam o insanlardan ama duymamazliktan gelmem lazim
su kirmiza boyadigim cumlen cok dogru raporluchatlaq

ha evet bide duygularim surekli degisiyo, buda cok dogru, nasil biliyosun bunu, hic bu yonden dusunmemistim..
kesinlikle karsi tarafa hissettirmemek gerek ama nasil ?
senin yaptigini yapmaya calisacagim sagol

yazdıgın bi çok şey ailem tarafından banada söyleniyor kocana nasıl bakacaksın iş bilmiyosun hiçbişey yemıyosun vs vs ama ben kendime cok fazla güveniyorum canım :12:sen fazla kafana takıyorsun sanırım tek sorun bu :44:

Kendini beğenmiş desinler nolcak,evet beğeniyoruz kendimizi :))))

Konuşurken karşındaki insanların yüzlerine bakıyorsun canım..Belli bir tekniği var mı bilmem ama ne konuştuğunu biliyorsan,kendinden eminsen bakarsın.Biraz kontrollü olmaya çalış,bakmaya zorla kendini,gözlerini kaçırdıkça kendini düzelt bir kaç denemeden sonra alışırsın.. :ssz:

Erkekler bazen yanlış anlıyor :1: Ben üni.deyken şunu çok duydum "ya konuşurken böyle gözlerimin içine bakıyorsun garip oluyorum" :9: veya "senden hoşlanıyorum sende benden hoşlanıyorsun bakışlarından belli" gibi.. :37: yok artık!!! diyorum.. oysa ki çok masumum :27:

bu arada nerede yaşıyorsun?

dogru ya begeniyoruz kendimizi onlara ne :)
tamam zorlayacagim kendimi insallah, biraz biraz duzeliyo bu durum...
ha anladim, tabi boyle fazla bakmayinca, ay bu kiz utaniyo benden hoslaniyo galiba zannederler :D akillilar

ya ben eskiden insanlarin gozlerine bakmaktan hiç cekinmezdim, ters bisey deseler veya dalga gecseler hemen verirdim cvbini, simdi yapmiyorum yapamiyorum :) içime iyilik melegi mi kaçti ne :D:52:

yazdıgın bi çok şey ailem tarafından banada söyleniyor kocana nasıl bakacaksın iş bilmiyosun hiçbişey yemıyosun vs vs ama ben kendime cok fazla güveniyorum canım :12:sen fazla kafana takıyorsun sanırım tek sorun bu :44:

aynen bu canim fazla bos bos kafaya takmak benimkisi
safim yaa ben

Son düzenleme:

Bu insanlarla ne kadar iç içe olduğunla alakalı sanırım, ben birisi bana ismimi sorduğunda sesim titreyerek cevap veren insanlar bana baktığında gözlerimi kaçıran biriydim. Ne kadar pısırığım derdim kendime :) sonra geçen yıl bir öğrenci derneğinde gönüllü çalışmaya başladım. Sürekli insanlarla iç içeyim gerek benim gibi üye olanlar gerek yeni üye olmak isteyenler gerekse derneğe destek vermek isteyen iş adamlarıyla... Kendimdeki değişimi büyük ölçüde farkedebiliyorum. Öyle bir özgüven oluştuki artık yüzlerce kişinin arasından çıkıp çok küçük şeylerde olsa sorularımı sorabiliyor hatta sunumlar yapabiliyorum. Bu bir yol aslında kişisel gelişimle alakalı şeyler araştırabilirsin :) Yada sende kendi özgüvenini dışarı çıkarmak için farklı yollar deneyebilirsin :)

Özgüven sahibi olmak için bence bakımlı olmak çok önemli bir faktör en azından benim için. :1:
Full bakımlı da olsam düştüğüm güvensiz anlarda içimden hep "bir eksiğin yok,başını dik tut" derim. (Bunu da babam öğretti)
Aslında içten içe güvensiz yanım çok olsa da dışarıdaki insanlar hep güçlü-kendine güvenir görüyor. Bu da benim duygularımı iyi yönde etkiliyor.

bende katiliyorum ona kesinlikle ama ben bana iyi yonlerimin soylenmesinden cok kotu yonlerim soyleniyo (ailemdekileri diyorum), buda bilinç altima yerlesiyo :(
kiyaslanmayi da sevmiyorum ama yapiliyo.........

iştee..özgüvenin en büyük düşmanı
asıl suçlu aileler
benim annem melek gibi kadın ama onların zamnında ve çevresinde çocuklarına sevgi gösterisinde bulunmak ayıp karşılanırmış..
annem sevgisi dışa yansıtamadı hiç..takdir etmeyi bilmedi vede..eskiden hep bir kıyaslama,hep bir yanlışları yüzüne direk vurma durumları olurdu..

aynen senin gibiyim bende kendimde eksiklik görüyorum hep..
ve buna etken sadece aile..
güzel bir konu açmışssn arkadaım bende takip edeceğim :34:

Son düzenleme:
Özgüven sahibi olmak için bence bakımlı olmak çok önemli bir faktör en azından benim için. :1:
Full bakımlı da olsam düştüğüm güvensiz anlarda içimden hep "bir eksiğin yok,başını dik tut" derim. (Bunu da babam öğretti)
Aslında içten içe güvensiz yanım çok olsa da dışarıdaki insanlar hep güçlü-kendine güvenir görüyor. Bu da benim duygularımı iyi yönde etkiliyor.

katılıyorum kesinlikle..
bende saçım başım kıyafetlerim özenli olunca kendimi çok iyi hissederim

Back
X