Kizlar her zaman özgüvenli olmak için ne yapilabilir ?

Yok yok, güzellikle gerçekten alakalı olduğunu düşünmüyorum.
Hatta ben kendi yazımda örnek verdiğim kızı düşününce gerçekten alakası olmadığına inanıyorum.
Ne çirkin kızlar var baktığında ama albenisi yüksek. Bu öyle bir şey. Dediğin şurası da çok doğru ona sonuna kadar katılıyorum. Enerji,hava,eda mevzusu ...

Güzellik göreceli ama.
Yüz hatları harika olup hiçbir çekiciliği olmayanlar da var.
Yani bu durumda enerji çok çok önemli. Eda tavır giriyor o kısma.
O da doğuştan gelen süper bir özellik.
Tabi pek güzel olmayıp da çekiciliği olan insanlar da çok.
Onlar da bir sürü havası olmayan güzeli sollayıp geçer.

Enerji öyle önemli bir şey ki , bazen çok vasat kızların yanında yakışıklı adamlar görürüz ya sevgili olarak, işte orda bir enerji uyuşması oluyor. Yanındaki kız bize çekici gelmese de erkek ondan enerjiyi almışsa iş bitiyor o an. Yoksa sıradan tiplerin yalnız kalması gerekirdi. Ya da çirkin dediklerimizin. Bu sebeple en önemlisi auradır.

Güzellik göreceli ama.

Enerji öyle önemli bir şey ki , bazen çok vasat kızların yanında yakışıklı adamlar görürüz ya sevgili olarak, işte orda bir enerji uyuşması oluyor. Yanındaki kız bize çekici gelmese de erkek ondan enerjiyi almışsa iş bitiyor o an. Yoksa sıradan tiplerin yalnız kalması gerekirdi. Ya da çirkin dediklerimizin. Bu sebeple en önemlisi auradır.

Aynı şeyleri söylüyoruz aslında :1:
Güzellik,yakışıklılık, çirkinlik diye bir şey yok. Her şey enerji :)
Albeni önemli :)

Canım ben dostu, sıkı fıkı arkadaşları kast etmedim "çok insanla irtibatta olmak bu konuyu büyük oranda çözer." demek isterken...
Dost diye bir şey olduğuna ben de inanmıyorum zaten. :) İyi vakit geçirebilmek, bir şeyleri paylaşabilmek, ufak fedakarlıklar yapabilmek varsa; arkadaşlık çok güzel, o kadar. Daha fazla bir şey beklemem kesinlikle.

Hem arkadaş yetmez bu konuda ilerleme sağlamana çünkü arkadaşlarınla zaten rahat olursun, kasmazsın pek.
O seni bilir, sen onu bilirsin sonuçta. Alışkanlık vardır arada.

Demek istediğim topluluklara girmek, tanımadığın çok insanla konuşmak.
Birilerine bir şeyler sormak mesela. Okula gidiyorsan hiç tanımadığın birine dersle ilgili bir konuda danışmak olabilir...

Gözlerinin içine baka baka yapacaksın... Sonra hiç muhattap olmasan da olur.

Dediğin gibi iş bulmak, yeni bir ortam ve yeni insanlar oldukça çevrende, aşarsın kendini.

Ama bence bunları yaşamayı bekleme. Kendi kendine bir şeyler yap.
Ki yapabileceğin en iyi şey algılarını değiştirmek.
Eski düşünceleri atıp yepyeni biri olabilirsin.

Bir de sen utangaç mısın yoksa kendine güvenin mi yok ? Hangisi ? Ya da ikisi birden mi ?
Bunun gerçek cevabı nedir bir daha düşün.

Çünkü geçen gün bir tv programında izledim; hayat devam ediyor diye bir dizi var ya, orada hayat rolünü oynayan kız katılmıştı.
Sunucu bir soru soruyordu mesela , kızın ağzından çıkan tek yanıt "yani" oluyordu. Evet bile diyemiyordu.
Kafasını kaldıramıyordu. O derece utangaçtı. Ama sülü püslü gelmişti, oyunculuk da yapabiliyor rahatça ki başrolde.
Fakat yapı olarak çekingen. Yani güvensizlik değil bu. Sen de bunu düşünüp kendinde olanı bul bakalım.

O kısı görünce senin konun geldi aklıma hemen. :))

Canim sonunda senin cevabina mesaj yaziyorum :)
hmm simdi anladim, çok insanlarla irtibattayim su an cunku haftanin 5-6 gununu kursta geçiriyorum ama bir dersimde benimle o dersi goren insanlar pek hosuma gitmiyor (hepsi degil ama), oteki dersimdekiler fena degil.
Haklisin aslinda dost diye bisey yok, ben bazen dusunuyorum biz kendimiz bile aklimizdan bazen 1001 sey geçebiliyoken (istemeden diyelim), baskalarinin aklina neler gelebilir. Dost ama kiskanan, veya kuyu kazan, veya arkadan konusan insan çok!
Su kirmiza boyadigim yerleri yapabiliyorum bunun için hiç bir sorunum yok, hatta severim insanlarla konusmayi tanisam da tanimasamda sohbet etmeyi severim. disa donuk bi insanim, ve insanlar çekingen utangaç bi insan oldugumu kesinlikle anlamazlar! hiç belli etmiyosun derler.Cunku diyecegim seyi soylerim, utangaç davraniyim demem... kizacaksam kizarim bundan galiba, aslinda içimdeki o utangaç kizi sakliyorum gostermeyi sevmiyorum... :$:$:$ (vede kipkirmizi olmayi hiç sevmiyorum)
Birtek gözlerine uzun sure bakip konusamiyorum insanlarin, bunu astigim gunler var, mesela bi kaç gun kendimi zorlayip birde onlarda insan diyip kendi kendime yapabiliyorum..sonra eskiye donuyorum..
algilarimi nasil degistirebilirim ? tryamour
eski dusuncelerimi nasil atabilirim ?

son soruna takildim gerçekten, utangaç miyim yoksa kendime guvenim mi yok ? :44::44: Cevabini bulamiyorum neye nasil gore cvp vermem gerektigini bilmiyorum :(

benim tuhafima giden, neden birden kendime guvenim artiyo, sonra gidiyo......niye hiç elde tutamiyorum, niye hiç guçlu olamiyorumm ?
niye herseyi yarim birakiyorum (okudugum kitap vs)
biliyorum ki istesem yarim birakmam, bi isi isteyerek yapinca çok guzel yapiyorum ve iyi sekilde.. ama motivasyonum yok! çook sey var kafamda, ve hiç bisey yapmak istemiyorum.
yoruldum, insanlarin ikiyuzlulugunden, yuzune bakip biseyler diyip alay etmelerinden, sakaydi diyenlerden, Dilrubada cok naif diyen insanlari!
ya ben içimdeki insan gibi davranamiyorum boyle insanlar olunca :(((
Dimdik ayakta kendine guvenen, yeri geldiginde utangaç olabilen, ama bunun uzerinde çalisan, kimseyi kucumseyen, kibiri, kendini begenmisligi sevmeyen, haksizligi, adaletsizligi sevmeyen, kibar, zarif , herseyin guzel olanini seven bir insanim ben !
Hrkes mutlu olsa, insanlar baskalarinin basarisini kiskanmasa, eski saygi sevgi olsa, ne olur ki
Ben butun bu kisiligimi ortaya koyamamam belki kendi istemeyesimdendir, belki baskalarinin bana dediklerini (hemen a dogru yoksa oylemiyim dememden) dinlemekten, bahane aramak istemiyorum... degismek istiyosam, hatalarimi ariyosam bunu kendimde bulmam lazim

ama bildigim bisey var ki o da insanlardan gittikçe soguyo olmam..............................

"mış" gibi davranmayı kimse yemez. Ki zaten nereye kadar rol yapabilir ki bir insan.
İçinde olacak o hava, tavır.
Yapısal bir mevzu. Sonradan olunmaz.
Ben de perdeleri olan bir tipim. Sınırlarım var.
Herkese yüz vermem. Öldürseler cana yakın olamam. İstisnalar vardır, o ayrı.
Cana yakın olan biri de benim gibi olamaz.

Dogru.
Aslinda cana yakin olmak mi iyi olmamak mi daha iyi düsünmek gerek ?
kisiye gore farkli davranilabilir yada
Bilemiyorum benim hali tavri hosuma gitmeyen insanlara soguk biri durusum vardir, uzaklasir giderim onun yanindan..ama yoksa hep cana yakinimdir

ama aslinda iyi degil, cana yakinligim insanlara cabuk baglanmami, cabuk sevmemi... getiriyo yaninda... yardimci olayim soyle boyle derken...
Karsidaki kisi sandigimiz gibi bi insan olmadigini anladigimizda insan nasil kotu oluyor

Son düzenleme:
Yani şöyle, eğer bir kişi ile teke tek tanışıyorsam dediğin gibiyim.
Hatta dışarıdan ilk defa tanıştıklarım, beni kendini beğenmiş sandıklarını söylerler sonra sonra...
Fakat atıyorum bir arkadaş ortamı ise, soğuk davranmam.
Ama mesela biri de bana şey demişti, "mesafeli ve sosyete duruyorsun bu yüzden sana yaklaşmadım".
Eski sevgilim de sürekli sosyete sosyete diye laf çarpardı bana hatta.
Halbuki hiç öyle değilimdir. Ama havalıdan öte, sert duruyorum dışarıdan sanırım :)
Yani ben anlamadım ne olduğumu ... :S

sosyete denilince nasil oluyomus bende merak ettim :)

sosyete denilince nasil oluyomus bende merak ettim :)

Onun sosyete dediği kendime bakmam , makyajım, saçım başım herhalde.
Yoksa benim aklıma sosyete deyince, ukala, kibirli, herşeyi herkesi beğenmeyen, yukarıdan bakan biri geliyor. Yani hoş bir anlamı yok benim sözlükte :)

Bak bir de şu var, sessiz sakin, her şeye karışmayan her tip de dikkat çekemez.
Merrak edilmez. Ezik olanlar var bu şekilde. Bir de tek başına dimdik durup da waow dedirtenler.
Kendine güven duyan bir duruş ve güzellikle desteklenecek bir şey bu.
Enerji, hava, eda mevzusu ve sonradan olacak bir şey değil.

haklisin o tip insanlarda var tryamour,
durus yuruyus eda hava enerjime filan guveniyorum aslinda... ama her zmn degil o gunku ruh halim de bu seyi etkiliyo
Ama mesela örnek vereyim bir ügünde kalkip tuvalete gideceksem mesela, gidip gelince ayakta yurudugu için insan :D insanlar da bakiyo ya bi suru insan var sonuçta utanirim baya, yere bakar yururum, veya karsima bakip yururum ama ellerimi nasil tutacagimi bilmem sirf bisuru insan bana bakiyo diye...

Onun sosyete dediği kendime bakmam , makyajım, saçım başım herhalde.
Yoksa benim aklıma sosyete deyince, ukala, kibirli, herşeyi herkesi beğenmeyen, yukarıdan bakan biri geliyor. Yani hoş bir anlamı yok benim sözlükte :)

aynen ben olsam bende senin gibi dusunurum :)
niye ya ona bakimli denir sosyete de neymis :)

Yok yok, güzellikle gerçekten alakalı olduğunu düşünmüyorum.
Hatta ben kendi yazımda örnek verdiğim kızı düşününce gerçekten alakası olmadığına inanıyorum.
Ne çirkin kızlar var baktığında ama albenisi yüksek. Bu öyle bir şey. Dediğin şurası da çok doğru ona sonuna kadar katılıyorum. Enerji,hava,eda mevzusu ...

albeni ne demek leonela ?

ama çirkin olup dikkat ceken nasil oluyo :44::44: konusmasindan mi, zeki olmasi mi, tatli dili mi acep

Kendini olduğun gibi kabullenmek,kendini sevmek ve değer vermek.En başta bunu yapmak gerek ,öyle zor bir şey değil özgüven.Diğeri ise rezil olduğun anlarına önce kendin gülebilmek.İnsanız ve hepimiz hata yapabiliriz bu hatalarla pişmanlıktan kahrolmamak hatalarından kendin için önemli bir ders çıkarabilmek.Kendini bir başka insanın arkasına dayamamak.Her şeyin üstesinden tek başına olsan da gelebilceğine inanmak.

Ben böyle yapıyorum her zaman.Ve kendime güvenmediğim hiç bir anım olmadı çok uzun zamandır.

Güzellik göreceli ama.

kafam karisti :44::44::44::44:

Ben hiç dusunmedigim bi animda, bi kaç ay sonra, o gun çok guzeldin dediklerinde sasiriyorum, halbuki o kisiye sadece gidip guleryuzle bisey sormustum oda normal halimdi benim için...
Diyorum ya ne zaman birine guzel ve çekici geldigimizi bilmiyoruz galiba :)

albeni ne demek leonela ?

ama çirkin olup dikkat ceken nasil oluyo :44::44: konusmasindan mi, zeki olmasi mi, tatli dili mi acep

Albeni, enerjisi yüksek. Bir şekilde , insanları kendisine çeken .
Çirkin olup dikkat çekmek nasıl bir şey ben de bilmiyorum. Havası dikkat çekiyor sanırım. Kendisini satabiliyordur bir şekilde ya da kaba tabirle.
Yani işve,cilve, zeka vs ... bilemeyiz :)

Tiyatro eğitimi alın birkaç ay.

Canim tiyatro egitimini hep içimde dusundum, kesin ben bu iste çok basarili olurum diye ama hiç gidip tiyatro kulubune yazilmadim
bir rolü inanip gerçekmis gibi oynamak, mimikler, tavir, konusma, ses tonu, hepsi önemli olan seyler, benim ilgimi ceken seyler...
keske lise yillarimda yazilsaydim.. simdi nasil nerde tiyatro egitimi alabilirim ki

şuan biçok insan sana yol göstermek yerine kendilerini örneklediler :) öyle yapmıycam ben kendine güwenmen için yapman gereken şey önyargılı olma kesinlikle.. bu beni beğenmez benim sohbetimi beğenmez deme kesinlikle.. herkes insan herkesin duyguları war.. seninkisi aşılamıycak bişey deil kesinlikle.. kendine iyi dawran we şu yazılanları kafana takma gül we geç :) sewdim seni

Kendini olduğun gibi kabullenmek,kendini sevmek ve değer vermek.En başta bunu yapmak gerek ,öyle zor bir şey değil özgüven.Diğeri ise rezil olduğun anlarına önce kendin gülebilmek.İnsanız ve hepimiz hata yapabiliriz bu hatalarla pişmanlıktan kahrolmamak hatalarından kendin için önemli bir ders çıkarabilmek.Kendini bir başka insanın arkasına dayamamak.Her şeyin üstesinden tek başına olsan da gelebilceğine inanmak.
Ben böyle yapıyorum her zaman.Ve kendime güvenmediğim hiç bir anım olmadı çok uzun zamandır.

Melis, kendimi seviyorum "ay ne guzelim diyorum" bazen, ama yeterli degil galiba.
rezil oldugumuz anlara kendimiz de gulmemiz dogru buluyorum, bir yerde okumustum insan kendiyle de dalga geçecek bazen :)
hatalardan ders cikarmak evet, bu da dogu, neden cunku uzun sure pismanlik duymanin hiç bir ise yaramadigini anladim! ders cikardim, ve onemli olan ayni hataya dusmemek diyorum kendime...
kendini bi baska insanin arkasina dayamamak ta cok onemli evet.. sonra insanin kendisi beceriksiz oluyo cunku...
su kirmiza boyadigim yeri hemen not aliyorum çok guven veren bi cumle bunu hergun soylese bi insan ustesinden gelir herseyin senin dedigin gibi :)
MasaAllah melis hep boyle ol ins hepppp :)

Albeni, enerjisi yüksek. Bir şekilde , insanları kendisine çeken .
Çirkin olup dikkat çekmek nasıl bir şey ben de bilmiyorum. Havası dikkat çekiyor sanırım. Kendisini satabiliyordur bir şekilde ya da kaba tabirle.
Yani işve,cilve, zeka vs ... bilemeyiz :)

Evet bilemeyiz haklisin :)

şuan biçok insan sana yol göstermek yerine kendilerini örneklediler :) öyle yapmıycam ben kendine güwenmen için yapman gereken şey önyargılı olma kesinlikle.. bu beni beğenmez benim sohbetimi beğenmez deme kesinlikle.. herkes insan herkesin duyguları war.. seninkisi aşılamıycak bişey deil kesinlikle.. kendine iyi dawran we şu yazılanları kafana takma gül we geç :) sewdim seni

Ramus nerden anladin boyle düsündügümü :)
Evet, bazen nedense öryargili oluyorum, mesela konustugum bir arkadasim var, diyorum ki içimden Dilruba farkli bir kulturun olsaydi, daha fazla soyle olsaydin, su sekilde konussan, yada ne bilim bin bir türlu seyi aklimdan geçirip oyle olsaydim karsimdaki kisiyle daha iyi anlasirdim veya tam ona gore bi insan olurdum diyorum..
aslinda kendimi degil, o kisinin kisiligini dusunup ona boyle biri daha uyardi herhalde diyorum... Ama yanlis bu dusuncem kesinlikle... ben kendim olmayi seviyorum.. insanlari da kendileri gibi olmalari hosuma gidiyo..
Senin bu dedigini uygulamaya calisacagim :)
Kendime iyi davranmak....... yazdim ve durdum bi an.. Kendime gerçekten iyi davranmam gerektigini biliyorum, davranacagim artik mecbur, kendi degerimi kendim belirlerim aslinda çok haklisin ramus... Tek basima kendim bu seyleri asacagim ins

Son olarak cok Tesekkür ederim beni sevdigin için :))

Canim tiyatro egitimini hep içimde dusundum, kesin ben bu iste çok basarili olurum diye ama hiç gidip tiyatro kulubune yazilmadim
bir rolü inanip gerçekmis gibi oynamak, mimikler, tavir, konusma, ses tonu, hepsi önemli olan seyler, benim ilgimi ceken seyler...
keske lise yillarimda yazilsaydim.. simdi nasil nerde tiyatro egitimi alabilirim ki

Halk eğitim merkezleri var. Kesinlikle gitmelisiniz. Tek çözümü bu bana göre ve en etkilisi inanın.

Back
X