Kizlar her zaman özgüvenli olmak için ne yapilabilir ?

Evet çok guzel bir sozmus lilium
Babam bana boyle bisey demedi ama ingilizce ogretmenim bir ogrencisine " x lutfen guzel otur, sirtini duzelt, dusunki sen bi prensessin, prensesler nasil oturur nasil hareket eder dusun, oyle yap" demisti, sasirmistim :) ama bir o kadarda hosuma gitmisti, cunku kendisi de bunu uyguluyodu, agir basli, havali bi tarafi vardi :)) :12: denemekte yarar var :9:

O tarz insanları çok beğeniyorum ve çok takdir ediyorum..

Ağır başlı, aklı başında, seviyeli, görgülü, bilinçli, kültürlü, azcık havalı .. :34:

Bu devirde kim ne derse desin , az biraz kendini beğenmiş olacaksın (Dışardan görenler öyle sanacak yada) :34:

Bana öyle derler kendini beğenmiş görünüyorsun ama hiçde öyle değilmişsin der tanıyan insanlar :)

O tarz insanları çok beğeniyorum ve çok takdir ediyorum..

Ağır başlı, aklı başında, seviyeli, görgülü, bilinçli, kültürlü, azcık havalı .. :34:

Bu devirde kim ne derse desin , az biraz kendini beğenmiş olacaksın (Dışardan görenler öyle sanacak yada) :34:

Bana öyle derler kendini beğenmiş görünüyorsun ama hiçde öyle değilmişsin der tanıyan insanlar :)

Evet bende çok seviyorum o tip insanlari insana çok çekici geliyo kadinda olsa :) vayy be kadindaki endama bak diyo insan icinden oyle dmi ?

Galiba cozumu buldum, kendini begenmis gibi yapmak :) insanlar gercekten mi kendimizi begenmisiz degilmiyiz anlamiyorlar zaten :D:D :52:

Bu arada görüyorum bir suru arkadas girip okuyo sadece kendisi faydalanmak icin ama benim de bi katkim olsun diye yazmiyor.... :(( sagolun yani kizlar

Ben de bunu düşünüyordum. Mesela aynı ortamda olduğumuz bir kız var.
Benden güzel mi ? Yooo bence değil. Hatta bence ben daha güzelim.
Ama kız doğru düzgün soruya cevap vermez, uyum sağlamaz kolay kolay ortama, her zaman duvarları vardır vs ama ortama giren erkekler ona ilgi duyuyor. Hatta çevresinde ondan çok hoşlanan var.
Ama ben? Oldukça cana yakınımdır, hemen hemen her şeye uyum sağlarım, güler yüzlüyümdür, espriliyimdir, benimle herşey konuşulabilinir, mütevaziyimdir.
Kendimi hiç övmem vs vs... Amaaaaaaaaa bu kız kadar açık değil kısmetim. Ne bu işin sırrı çözemedim?
İlle kendini beğenmiş mi olayım yahu ? Nasıl olcam ? :S

İnsanların seni kendine çok güvenen biri olarak görmesini istiyorsan önce duruşunla başlamalısın. Dik durmalı ve asla kötü bir durum karşısında kafanı eğmemelisin. Konuşmaların cesurca olmalı cesurcadan kastım açık sözlü ve dobra olmalısın. Öyle başkalarına göre hareket etmemeli başkalarının sana göre hareket etmesini sağlamalısın. Ne biliyim dik başlı ol falan :31:

Ama kız doğru düzgün soruya cevap vermez, uyum sağlamaz kolay kolay ortama, her zaman duvarları vardır vs ama ortama giren erkekler ona ilgi duyuyor. Hatta çevresinde ondan çok hoşlanan var.
Ama ben? Oldukça cana yakınımdır, hemen hemen her şeye uyum sağlarım, güler yüzlüyümdür, espriliyimdir, benimle herşey konuşulabilinir, mütevaziyimdir.
Kendimi hiç övmem vs vs... Amaaaaaaaaa bu kız kadar açık değil kısmetim. Ne bu işin sırrı çözemedim?

Evet tamda analtmak istediğim buydu bende o kız gibiyim her zaman bir perde vardır benim için. Öyle her şeye gülmem ya da her söze katılmam. Kendi başıma gibi görünürüm ama hepsi peşimdedir. Çünkü bana ulaşamıyorlar ben onlarla çıkmam ya da eğlenmem bu da onları hırslandırıyor olmalı ben öyle düşünüyorum. Kısacası ne kadar kendini beğenmiş ukala gibi davranırsan o kadar senin yönüne gelecekler canım :51:

Evet tamda analtmak istediğim buydu bende o kız gibiyim her zaman bir perde vardır benim için. Öyle her şeye gülmem ya da her söze katılmam. Kendi başıma gibi görünürüm ama hepsi peşimdedir. Çünkü bana ulaşamıyorlar ben onlarla çıkmam ya da eğlenmem bu da onları hırslandırıyor olmalı ben öyle düşünüyorum. Kısacası ne kadar kendini beğenmiş ukala gibi davranırsan o kadar senin yönüne gelecekler canım :51:

Ben böyle yapsam bile bu ben olmaz ki ? Gizemi mi seviyorlar ki ? Anlamıyorum :S

Tryamour ne guzel yazmissin kelimesi kelimesine katiliyorum yazdiklarina cok cook dogru hepsi :) :31:
Kesinlikle anlatmak istedigim seylerden biri de bu, bazi insanlar baskalarinin dediginden fazla etkilenmez, bazilariysa çok etkilenir dusunur durur...
Birde bende bazen iltifat alinca hosuma gitmiyor, cunku diyelim birisi beni övuyor baskasinin yaninda bu cok fazla hosuma gitmiyor mesela..
Tabi dedigin gibi dis tepkilere insan pek aldirmicak bence, yoksa halimiz nasil olur :/
cok fazla insanla irtibatta degilim evet, nerden anladin ? :)
Ya ben ev ders, ders ev yapiyorum, ve annemle alisveris fln.. sonra yine ev..
halbuki cok istiyorum arkdaslarimla cikayim gezeyim bi cevre olusturuyim.. ama bu devirde gerçek dost yokki tryamour.. guvenemiyorum oyle herkese.. guvenmek istemiyorum aslinda..
Bir ise yaramak cok guzel bir duygu, bunun için is filan bulsam cok sevinirim, veya sinavlarda basarili olursam eger oda ozguvenimi cogaltabilir haklisin

Canım ben dostu, sıkı fıkı arkadaşları kast etmedim "çok insanla irtibatta olmak bu konuyu büyük oranda çözer." demek isterken...
Dost diye bir şey olduğuna ben de inanmıyorum zaten. :) İyi vakit geçirebilmek, bir şeyleri paylaşabilmek, ufak fedakarlıklar yapabilmek varsa; arkadaşlık çok güzel, o kadar. Daha fazla bir şey beklemem kesinlikle.

Hem arkadaş yetmez bu konuda ilerleme sağlamana çünkü arkadaşlarınla zaten rahat olursun, kasmazsın pek.
O seni bilir, sen onu bilirsin sonuçta. Alışkanlık vardır arada.

Demek istediğim topluluklara girmek, tanımadığın çok insanla konuşmak.
Birilerine bir şeyler sormak mesela. Okula gidiyorsan hiç tanımadığın birine dersle ilgili bir konuda danışmak olabilir...
Gözlerinin içine baka baka yapacaksın... Sonra hiç muhattap olmasan da olur.

Dediğin gibi iş bulmak, yeni bir ortam ve yeni insanlar oldukça çevrende, aşarsın kendini.

Ama bence bunları yaşamayı bekleme. Kendi kendine bir şeyler yap.
Ki yapabileceğin en iyi şey algılarını değiştirmek.
Eski düşünceleri atıp yepyeni biri olabilirsin.

Bir de sen utangaç mısın yoksa kendine güvenin mi yok ? Hangisi ? Ya da ikisi birden mi ?
Bunun gerçek cevabı nedir bir daha düşün.

Çünkü geçen gün bir tv programında izledim; hayat devam ediyor diye bir dizi var ya, orada hayat rolünü oynayan kız katılmıştı.
Sunucu bir soru soruyordu mesela , kızın ağzından çıkan tek yanıt "yani" oluyordu. Evet bile diyemiyordu.
Kafasını kaldıramıyordu. O derece utangaçtı. Ama sülü püslü gelmişti, oyunculuk da yapabiliyor rahatça ki başrolde.
Fakat yapı olarak çekingen. Yani güvensizlik değil bu. Sen de bunu düşünüp kendinde olanı bul bakalım.

O kısı görünce senin konun geldi aklıma hemen. :))

"mış" gibi davranmayı kimse yemez. Ki zaten nereye kadar rol yapabilir ki bir insan.
İçinde olacak o hava, tavır.
Yapısal bir mevzu. Sonradan olunmaz.
Ben de perdeleri olan bir tipim. Sınırlarım var.
Herkese yüz vermem. Öldürseler cana yakın olamam. İstisnalar vardır, o ayrı.
Cana yakın olan biri de benim gibi olamaz.

Son düzenleme:

"mış" gibi davranmayı kimse yemez. Ki zaten nereye kadar rol yapabilir ki bir insan.
İçinde olacak o hava, tavır.
Yapısal bir mevzu. Sonradan olunmaz.
Ben de perdeleri olan bir tipim. Sınırlarım var.
Herkese yüz vermem. Öldürseler cana yakın olamam. İstisnalar vardır, o ayrı.
Cana yakın olan biri de benim gibi olamaz.

Aynen benimde içimden geliyor, yoksa zaten bir şey başarılmaz. :51:

İçinden gelirse olur :51:

Yani şöyle, eğer bir kişi ile teke tek tanışıyorsam dediğin gibiyim.
Hatta dışarıdan ilk defa tanıştıklarım, beni kendini beğenmiş sandıklarını söylerler sonra sonra...
Fakat atıyorum bir arkadaş ortamı ise, soğuk davranmam.
Ama mesela biri de bana şey demişti, "mesafeli ve sosyete duruyorsun bu yüzden sana yaklaşmadım".
Eski sevgilim de sürekli sosyete sosyete diye laf çarpardı bana hatta.
Halbuki hiç öyle değilimdir. Ama havalıdan öte, sert duruyorum dışarıdan sanırım :)
Yani ben anlamadım ne olduğumu ... :S

Son düzenleme:

canim bence o kiz kendisine duvar koyuyo ya, iste bu insanlarin ilgisini çekiyo (ve tabiki erkeklerin) cunku gizemlilik herkesin ilgilisini ceker. Boylece agir basli, kimseyi takmiyorum havasi da yaratmis oluyo, ve erkekler ona dah çok ulasmak istiyo bence..
Leonela bende senin gibiyim, cana yakinim (soguk davranmayi sevmem insanlara), guler yuzluyum espriliyimde, bende herseyden konusmayi sever, ve bende mutevaziyim (sevmem oyle aa evet kesinlikle oyleyim soyleyim demeyi, kendini begenmisligi sevmem) kesinlikle seninle ayni kisilige sahibim ama galiba bu insanlarin ilgisini cekmiyo :( birde bi yer de okumustum erkekler espirili kizlari pek sevmezmis, cunku kendilerin uzmanlik alani gibi, mesela ilk konusmalarda espiriyo yapan kisi o olmali diye dusunurlermis..
Galiba kendimizi begenmis gibi davranmak degilde, kimseyi sallamiyo, dosdogru kendi yolunda yuruyo, baskalarinin dediginde kulak asmayan bi hal olmasi lazim (yani o icinde varsa olur bence)birde karsinda ki seni sinir edecek bisey dese, hiç istifini bozmadan sakince cvp vermek, ve sonra kendi isine veya gulmeye devam..
bide pek yuz vermemek lazim insanlara, bu gunlerde bunu ogrendim, yuz veriyorum el uzatiyorum kolumu isityolar, 40 yillik arkadasim gibi davraniyolar ne enteresan tipler ya... am ayuz vermiyorum artik !yilisik yilisik davrananlari sevmiyorum ya!

Inanmiyorum kendi konumda baska bi kisiye öneri mi veriyorum ben ? :))) galiba dogru yolu buluyorum :52:

canim bence o kiz kendisine duvar koyuyo ya, iste bu insanlarin ilgisini çekiyo (ve tabiki erkeklerin) cunku gizemlilik herkesin ilgilisini ceker. Boylece agir basli, kimseyi takmiyorum havasi da yaratmis oluyo, ve erkekler ona dah çok ulasmak istiyo bence..
Leonela bende senin gibiyim, cana yakinim (soguk davranmayi sevmem insanlara), guler yuzluyum espriliyimde, bende herseyden konusmayi sever, ve bende mutevaziyim (sevmem oyle aa evet kesinlikle oyleyim soyleyim demeyi, kendini begenmisligi sevmem) kesinlikle seninle ayni kisilige sahibim ama galiba bu insanlarin ilgisini cekmiyo :( birde bi yer de okumustum erkekler espirili kizlari pek sevmezmis, cunku kendilerin uzmanlik alani gibi, mesela ilk konusmalarda espiriyo yapan kisi o olmali diye dusunurlermis..
Galiba kendimizi begenmis gibi davranmak degilde, kimseyi sallamiyo, dosdogru kendi yolunda yuruyo, baskalarinin dediginde kulak asmayan bi hal olmasi lazim (yani o icinde varsa olur bence)birde karsinda ki seni sinir edecek bisey dese, hiç istifini bozmadan sakince cvp vermek, ve sonra kendi isine veya gulmeye devam..
bide pek yuz vermemek lazim insanlara, bu gunlerde bunu ogrendim, yuz veriyorum el uzatiyorum kolumu isityolar, 40 yillik arkadasim gibi davraniyolar ne enteresan tipler ya... am ayuz vermiyorum artik !yilisik yilisik davrananlari sevmiyorum ya!

Inanmiyorum kendi konumda baska bi kisiye öneri mi veriyorum ben ? :))) galiba dogru yolu buluyorum :52:

ben tam da senin tarif ettiğin gibi biriyim ama söyle bir eksisi var evet dikkat çekiyorsun merak ediliyorsun ama sanırım birazda korkulan kişi oluyorsun erkekler kolay kolay yanına yaklaşamıyor...

İnsanların seni kendine çok güvenen biri olarak görmesini istiyorsan önce duruşunla başlamalısın. Dik durmalı ve asla kötü bir durum karşısında kafanı eğmemelisin. Konuşmaların cesurca olmalı cesurcadan kastım açık sözlü ve dobra olmalısın. Öyle başkalarına göre hareket etmemeli başkalarının sana göre hareket etmesini sağlamalısın. Ne biliyim dik başlı ol falan :31:

yorumunu begendim voedream soylediklerinde haklisin :)
sadece baskalarinin sana gore hareket etmesini saglamalisin dediginde, boyle yapinca baskalarini kontrol ediyomus gibi olmuyo ?

ben tam da senin tarif ettiğin gibi biriyim ama söyle bir eksisi var evet dikkat çekiyorsun merak ediliyorsun ama sanırım birazda korkulan kişi oluyorsun erkekler kolay kolay yanına yaklaşamıyor...

evet buda dogru, korkuyolar yaklasmaya...
mesela benim bi sinif arkadasim vardi (erkek), kendisi hep susardi, hiç konusmazdi, utangaçligindan mi bilmem ama daha cok sanki konusmayi sevmeyen bi tip oldugu icin, derste hem dersi dinler hem resim cizerdi, soru soruldugunda kisa cevap verirdi, ve cok basarili bi ogrenciydi... ama basarisindan degil, cok konusmadigi için çok fazla insan onunla konusup rahatsiz etmezdi..korktugumuzdan da degil.. bu ayni yukardaki kisinin dedigini gibi bi duvar var, bi perde var onu asamazsan o insana ulasamazsin...

Son düzenleme:

voedream bu dogru olabilir, ama bazen o ukala kendini begenmis insanlar itici geliyo bana
ne o oyle alçak daglari o yaratmis gibi......
hos olmuyor bazen cunku bazen o tur insanlar kendilerine aslinda guvenmezler bence...

evet buda da dogru, korkuyolar yaklasmaya...
mesela benim bi sinif arkadasim vardi (erkek), kendisi hep susardi, hiç konusmazdi, utangaçligindan mi bilmem ama daha cok sanki konusmayi sevmeyen bi tip oldugu icin, derste hem dersi dinler hem resim cizerdi, soru soruldugunda kisa cevap verirdi, ve cok basarili bi ogrenciydi... ama basarisindan degil, cok konusmadigi için çok fazla insan onunla konusup rahatsiz etmezdi..korktugumuzdan da degil.. bu ayni yukardaki kisinin dedigini gibi bi duvar var, bi perde var onu asamazsan o insana ulasamazsin...

o da doğru :44::44:

evet buda dogru, korkuyolar yaklasmaya...

Bak bir de şu var, sessiz sakin, her şeye karışmayan her tip de dikkat çekemez.
Merrak edilmez. Ezik olanlar var bu şekilde. Bir de tek başına dimdik durup da waow dedirtenler.
Kendine güven duyan bir duruş ve güzellikle desteklenecek bir şey bu.
Enerji, hava, eda mevzusu ve sonradan olacak bir şey değil.

Bak bir de şu var, sessiz sakin, her şeye karışmayan her tip de dikkat çekemez.
Merrak edilmez. Ezik olanlar var bu şekilde. Bir de tek başına dimdik durup da waow dedirtenler.
Kendine güven duyan bir duruş ve güzellikle desteklenecek bir şey bu.
Enerji, hava, eda mevzusu ve sonradan olacak bir şey değil.

Yok yok, güzellikle gerçekten alakalı olduğunu düşünmüyorum.
Hatta ben kendi yazımda örnek verdiğim kızı düşününce gerçekten alakası olmadığına inanıyorum.
Ne çirkin kızlar var baktığında ama albenisi yüksek. Bu öyle bir şey. Dediğin şurası da çok doğru ona sonuna kadar katılıyorum. Enerji,hava,eda mevzusu ...

Back
X