Kizlar her zaman özgüvenli olmak için ne yapilabilir ?

Merhaba KK' nin hatunlari :) :54:

Sizlere bir kaç zamandir aklimda olan bir soruyu sormak istiyorum. Konu'yu dogru yere mi açtim bilmiyorum ama :) :26:

Simdi siz her zaman ve her kosulda özguvenli olmayi nasil basariyosunuz ? :44:

yani ben aslinda seyi merak ediyorum nasil bazi insanlar o kadar özguvenli olur ki, hiç bisey hiç bir insanin ne dedigi, etkilemez onlari... özguvenleri hiç sarsilmaz ya, bende oyle olmak istiyorum..
Ben yükselenimden mi bilmem 1 dkk kendime çok guveniyorum diyelim, 2 dkk sonra kendime guvenimi kaybedebiliyorum..

Boyle uzun sure karsimdaki insanin gozlerine bakip konusamiyorum mesela (sevgiliye demiyorum, normal her insanin karsisindayken), mesela yururken karsidan tanidik biri falan bana bakiyosa, utanip yere bakiyorum... ya ne bilim boyle bazen stres yapip rahat olamiyorum..
Eminim ki hepinizin ben boyle yapinca, veya içimden boyle boyle diyince kendime guvenim geliyo dediginiz biseyler vardir ? onlardan örnekler verirmisiniz ? :31:

Ben karsimdaki insanin kendine guveni olup olmadigini konusmasindan, hareketlerinden, durusundan hemen anliyorum :)

Bunun çok önemli olduguna inaniyorum.. boyle bi problemi olanlar duzeltmek içine el ele verelim hadi :):29:

boylece tüm iliskilerimizde rahat oluruz, isyerinde, aile ortaminda, ozel hayatimizda :)

canım güzel bir konuya değinmişsin,sosyal anlamda özgüvenli olmak özellikle bir bayan için çok önemli,kadın dediğin hafif çatlak olmalı ve girdiği her ortamda kendine olan özgüveniyle ortamı dağıtmalı:D çevremdeki çoğu insan öncelikle bana yaklaşmaya çekinirler mesela bencil yada kibirli olarak görürler beni bu mesajı alırlar çoğu zaman benden ama bu tamamen benim kendi duruşumdur istediğim insanı hayatıma alırım istediğime yol veririm misali ve hayatımda olan insanlardan duyarım hep seni daha farklı bilirdim sana yaklaşmak kolay değil küçük dağları ben yarattım havasındasın diye ama öyle değil işte sonuç olarak benden birtane daha yok ve bu hayat benim,başrolündeyim:))tabi bu zamanla olan bişi yaşanmışlık,tecrübe var işin içinde daha çok ve ben bu yaşıma kadar kolay gelmedim açıkcası bu duruşumu da yaşanmışlıklarıma veririm her zaman zaten zamanla kendimi sevmeyi öğrendim yani baktım ki dışarıyı çok önemseyince ben küçülmüşüm çünkü. sana da tavsiyem öncelikle kendini tanı,sev önceliği her zaman kendine ver kendi doğruların olsun ve asla kimse için vazgeçme ve karşındaki insan kim olursada olsun gözünün içine bakmaktan da çekinme bu seni hem daha samimi hemde çok daha özgüvenli gösterir sonuçta oda sıradan bir insan etten kemikten değil mi ;))

özgüvende kilit nokta aile bence. aile çok sevgi gösterir her zaman destek olur yanımızda olursa özgüven oluyor. çevre tabi çok önemli. bir de insan kendinde beğenmediği yerler varsa herkesin o yerini kendi gördüğü gibi gördüğünü sanır varsa beğenmediğiniz yerleriniz çözüm bulabilirsiniz. en güzel yaşları insanlardan çekinerek geçirmek çok üzücü. aşmak gerek bunları

Çevre önemli kızlar elbette...Özgüven güzel,ama bazı insanlar var ki özgüvenlerinin içi boş.Böyleleri etrafa çok sataşır.İnkara başvurup kendilerini mutlu hissederler,,tatmin olurlar.Aslında bi halt olmadıklarını kendileri de bilirler... Aman ha ,öylesine özgüven sahibi demeyelim de kavram karmaşası olmasın. :)) :23:

Bu insanlarla ne kadar iç içe olduğunla alakalı sanırım, ben birisi bana ismimi sorduğunda sesim titreyerek cevap veren insanlar bana baktığında gözlerimi kaçıran biriydim. Ne kadar pısırığım derdim kendime :) sonra geçen yıl bir öğrenci derneğinde gönüllü çalışmaya başladım. Sürekli insanlarla iç içeyim gerek benim gibi üye olanlar gerek yeni üye olmak isteyenler gerekse derneğe destek vermek isteyen iş adamlarıyla... Kendimdeki değişimi büyük ölçüde farkedebiliyorum. Öyle bir özgüven oluştuki artık yüzlerce kişinin arasından çıkıp çok küçük şeylerde olsa sorularımı sorabiliyor hatta sunumlar yapabiliyorum. Bu bir yol aslında kişisel gelişimle alakalı şeyler araştırabilirsin :) Yada sende kendi özgüvenini dışarı çıkarmak için farklı yollar deneyebilirsin :)

Ne guzel canim çok sevindim :)
Kesinlikle bu kisisel gelisim cok önemli, Askim kapismak'i izledigimden beri merak sardim bende buna... ne guzel bir bolum okumus adam, burda olsa kesin gider hemen yazilirdim :))) ama yok sanirim.
KEske bende bir dernekte filan calissam senin gibi :)

Çevre önemli kızlar elbette...Özgüven güzel,ama bazı insanlar var ki özgüvenlerinin içi boş.Böyleleri etrafa çok sataşır.İnkara başvurup kendilerini mutlu hissederler,,tatmin olurlar.Aslında bi halt olmadıklarını kendileri de bilirler... Aman ha ,öylesine özgüven sahibi demeyelim de kavram karmaşası olmasın. :)) :23:

Şekil a ben :37: :51:

Kizlar ben simdi cikmak zorundayim, dondugumde bakicam butun msjlariniza ve cvplicam ins :)
yardimlariniz için çoook çooook tesekkürlerrr :))))

Aynaya baktigin zaman kendine gulumse,sev kendini..Isin ozu insanin kendini,karakterini sevebilmesi.
Son olarak bence bakimli olmak ciddi anlamda insana iyi gelen bir olay.Ister cooook guzel ol,ister olma bakimli olmak hakikaten moral acisindan da cok onemli.

Başkalarının dediklerinden etkilenmemek yapısal bir durum.

Ne kızlar var, herkes onlara hasta ama en ufak kötü bir şey duyduklarında yıkılabiliyorlar.
Böyle olunca bir eksiklik var sonucu çıkıyor.

Kendine güvenme mevzusu "bütün" bir olgu.
Ben de iltifat alınca yerin dibine girmek istiyorum bazen mesela, ama bunun özgüvensz oluşumla ilgisi yok.
Kendimi zaten çok beğeniyorum ama yapı mevzusu işte.

Ruh haline de bağlı böyle durumlar. Bazen iyi bazen kötü hissedersin normal.

Esas mesele kendini bilmekte. Farkındalık lazım özgüven için.
Dışardan gelen tepkiler kamçılar tabi ki ama insanın içinde olacak o his.

Gözlerine bakarak konuşamaman çok fazla insanla irtibatta olmadığın için olabilir.
Bilmiyorum nasıl bir çevren var. Ama ne kadar fazla insanla diyalog, o kadar fazla özgüven bence.

Topluma girmek, bir işe yaramak, kendini geliştirmek, bilgine bilgi katmak, en ufağından bir sınavı başarıyla geçmek bile özgüven patlaması yapabilir. Bunun için donanmak lazım.

Kendini SEV!.
Vede herkezin bir zayif noktasi kendinde begenmedigi seylerin oldugunu bil.
Rahat ol kim ne diyecek nasil bakiyor diye cünkü karsidakide sana mahcup olmaktan korkuyordur diye düsün.
Birkere özgüven geldimi geri gitmez kolay kolay;)

Aynaya baktigin zaman kendine gulumse,sev kendini..Isin ozu insanin kendini,karakterini sevebilmesi.
Son olarak bence bakimli olmak ciddi anlamda insana iyi gelen bir olay.Ister cooook guzel ol,ister olma bakimli olmak hakikaten moral acisindan da cok onemli.

aynaya bakip kendimi seviyorum gulumsuyorum, begeniyorum :)
karakterimede gelince, onu ben ne kdr sevsem de, dilrubada hep sinirli hep sinirli denince gicik oluyorum biraz da neyse ne derseler ne desinler ben kendimi biliyorum :)
Bakim bencede cok onemli luckycim, ben birgun bakimsiz ciksam kendimi kotu hissederim, rahat edemem.. cirkin hissederim :)
ama bakimli olunca iyi hissediyor insan kendini :)) :12::21:

bu arada burdan beni okuyan tüm annelere soylüyorum : kizlariniza ergen olsun olmasin

- "ha iyi tmm bunu geçen gun de soylemistin ne yine soluyosun ? birde ne bakip bakip duruyosun ayni seylere" demeyin !

- mutfakta size yardim ederken, örnegin bulasik yikiyoruz biz, veya bulasik makinasini dolduruyoruz, arkamizdan gelip, yerlerini degistirmeyin, veya tekrar yikamayin!

-biz biseye kizip onu size anlattigimizda, diyelim ki bi baskasina kirildik ve size anlatiyoruz, lutfen öteki kisiyi tutmayin !!

aklima gelenleri hep yazicam boyle lutfen ya lutfen yapmayin bunlari...................

ve anneler babalar : cocugunuz 5 uzerinde 4 getirdiyse, ay bu iyi ama 5 getirmelisin demeyin!!! hep yetersiz hisseder cocuk kendini...

:19::19::19::41:

Başkalarının dediklerinden etkilenmemek yapısal bir durum.

Ne kızlar var, herkes onlara hasta ama en ufak kötü bir şey duyduklarında yıkılabiliyorlar.
Böyle olunca bir eksiklik var sonucu çıkıyor.

Kendine güvenme mevzusu "bütün" bir olgu.
Ben de iltifat alınca yerin dibine girmek istiyorum bazen mesela, ama bunun özgüvensz oluşumla ilgisi yok.
Kendimi zaten çok beğeniyorum ama yapı mevzusu işte.

Ruh haline de bağlı böyle durumlar. Bazen iyi bazen kötü hissedersin normal.

Esas mesele kendini bilmekte. Farkındalık lazım özgüven için.
Dışardan gelen tepkiler kamçılar tabi ki ama insanın içinde olacak o his.

Gözlerine bakarak konuşamaman çok fazla insanla irtibatta olmadığın için olabilir.
Bilmiyorum nasıl bir çevren var. Ama ne kadar fazla insanla diyalog, o kadar fazla özgüven bence.

Topluma girmek, bir işe yaramak, kendini geliştirmek, bilgine bilgi katmak, en ufağından bir sınavı başarıyla geçmek bile özgüven patlaması yapabilir. Bunun için donanmak lazım.

Tryamour ne guzel yazmissin kelimesi kelimesine katiliyorum yazdiklarina cok cook dogru hepsi :) :31:
Kesinlikle anlatmak istedigim seylerden biri de bu, bazi insanlar baskalarinin dediginden fazla etkilenmez, bazilariysa çok etkilenir dusunur durur...
Birde bende bazen iltifat alinca hosuma gitmiyor, cunku diyelim birisi beni övuyor baskasinin yaninda bu cok fazla hosuma gitmiyor mesela..
Tabi dedigin gibi dis tepkilere insan pek aldirmicak bence, yoksa halimiz nasil olur :/
cok fazla insanla irtibatta degilim evet, nerden anladin ? :)
Ya ben ev ders, ders ev yapiyorum, ve annemle alisveris fln.. sonra yine ev..
halbuki cok istiyorum arkdaslarimla cikayim gezeyim bi cevre olusturuyim.. ama bu devirde gerçek dost yokki tryamour.. guvenemiyorum oyle herkese.. guvenmek istemiyorum aslinda..
Bir ise yaramak cok guzel bir duygu, bunun için is filan bulsam cok sevinirim, veya sinavlarda basarili olursam eger oda ozguvenimi cogaltabilir haklisin

Kendini SEV!.
Vede herkezin bir zayif noktasi kendinde begenmedigi seylerin oldugunu bil.
Rahat ol kim ne diyecek nasil bakiyor diye cünkü karsidakide sana mahcup olmaktan korkuyordur diye düsün.
Birkere özgüven geldimi geri gitmez kolay kolay;)

evet bunlar super meryl :)
Karsidakide bana mahcup olmaktan korkuyordur diye dusuneyim ! Harika :)
ya evet bencede bi kere ozguven gelsin birakmicam onu :52:

Babam hep derdi ki ; Başını dik tut prensesim, yoksa tacın düşer.. :ssz:

Evet çok guzel bir sozmus lilium
Babam bana boyle bisey demedi ama ingilizce ogretmenim bir ogrencisine " x lutfen guzel otur, sirtini duzelt, dusunki sen bi prensessin, prensesler nasil oturur nasil hareket eder dusun, oyle yap" demisti, sasirmistim :) ama bir o kadarda hosuma gitmisti, cunku kendisi de bunu uyguluyodu, agir basli, havali bi tarafi vardi :)) :12: denemekte yarar var :9:

biriyle veya topluluk önünde konuşman gerektiğinde eğer çok heyecanlanıyorsan; karşındakileri tuvalette hayal et ve içinden onların bu haline gülümse:)
bu düşünce onların da senin gibi normal bir insan olduğunu hatırlatır ve rahatlarsın:)

Kizlar bir sorum daha var,

1. mesela mulakata gideceksiniz, boyle cekingen bir tavir sergilememek icin ne yaparsiniz ? ozguvenli bir sekilde sorulara cvp vermek icin ne yaparsiniz ? (ne bilim mesela gitmeden sunu sunu yapar sunlari derim gibi vb...)

2. aile ortaminda mesela, kalabaliksiniz, nasil davranirsiniz ?

3. özel biriyle (daha sevgiliniz olmayan biri, veya sevgilinizle) bulustugunuzda nasil hareket edersiniz ?

4. yururken nasil yurursunuz ? yere bakarak mi onunuze mi ? saga sola mi ? cebinizden cep telefonunuzu cikarip ona mi ? , birde karsidan bi insan geliyo diyelim tanimadiginiz geçerken ona bakarmisiniz, yoksa karsiniza bakip devam mi edersiniz ?

Cok soru oldu biliyorum hangisine cvp yazmak isterseniz yazin :) ama fikirleriniz hepimize yararli olabilir :31::31::31:

biriyle veya topluluk önünde konuşman gerektiğinde eğer çok heyecanlanıyorsan; karşındakileri tuvalette hayal et ve içinden onların bu haline gülümse:)
bu düşünce onların da senin gibi normal bir insan olduğunu hatırlatır ve rahatlarsın:)

haha super bir fikir bayan ruj hemen telefonuma not aliyorum :D:D:D
çok çok sagol :71:

Back
X