kızlar kaç kilo aldınız

aynen ben de canım o yüzden korkuyorum 8 kilo aldım hatta 9 daha doğumuma 4 ay var bundan sonra dikkat edecem yoksa doğum sonrası kilo takıntısı olacak. benim arkadaşım53 kilo ile hamile kaldı 80 ile doğum yaptı şimdi 60 kilo 60 dan aşağı inemiyor bir türlü dikkat etmezsek bizde zorlanacağız.. birbirimize haber verelim ekmek ve tatlı olmayınca ne durumda olacak kilolarımız...

istersen gunluk ne yediğimizi yazalım burdan...birbirimizede akıl vermiş oluruz...nekadar bebeğimiz sağlıklı olsunda gerisi boş desekte,yediklerimizin bebeklerimize hiç faydası yokki...bize kilo olmaktan baska...dogumdan sonrada kilo yuzunden depresyona girmiş bir anne olmak istemiyorum...allah göstermesin lohusa hastalıgına felan yakalanırız...
bundan sonraki slagonumuz "sağlıklı besleniyorum, bebeğimi besliyorum":teytey: olsun

tamam canım ben akşamları sana yazarım günlük ne yediğimi sende akşamları yazarsa iyi olur çünkü en çok yemeği akşam tüketiyoruz...

tamam canım ben akşamları sana yazarım günlük ne yediğimi sende akşamları yazarsa iyi olur çünkü en çok yemeği akşam tüketiyoruz...

hergun sabah bir önceki gunku ne yedigimi yazarım...ev de internetim yok, iş yerine gelince yazarım...

kızlar ben 5 kilo aldım
75 ile hamile kaldığım için dikkat etmem gerekiyor
normal doğum düşünüyorum çünkü
böyle birseyin bahanesi ile sezeryan yapmak istemiyorum
inşallah bundan sonrada bu şekilde olur gerçi şimdiden sonra daha hızlı kilo
almaya başlıyacağız (((

canım bu kilo alımlarının hamilelik öncesi kilolarla da alakalı olduğunu düşünüyorum ben mesela 69 kiloyla başladım 168 cm boyum var kilolu başladım yani 60 kiloya düşeyim de(son iki yılda bazı sağlık sıkıntılarından dolayı almıştım bu 9-10 kiloyu) öyle hamile kalayım diyordum ama beceremedim bide ben gıda mühendisiyim nasıl beslenilmesi gerektiğini çoook ii bilmeme ve bunun eğitimini almama rağmen terzi kendi söküğünü dikemezmişya o hesap biz türk milleti olarak kilo almaya çok müsaitiz.

bgn 23. haftam doldu ve 72.2 kiloyum toplamda 3 kilo almış gibi oldum belki zayıflayıp başlasam gene bu kiloya ulaşacaktım
kilolu baslayınca insan ister istemez dikkat ediyo galiba.

birde toplumun düşündüğünün aksine hamile insanın ööle iki insan gibi yemesi gerekmiyor çocuk için günlük kalori ihtyacının üzerine 300- 350 cal eklemeniz yeterli...

ve herkesin metabolizması birbirinden farklı çalışır başkalarıyla kıyaslamak da çokk doğru değil aynı haftada kimisi 15 kilo almış oluyo kimisi 5...

sen genede bundan sonra sıvı tüketimini artır karbonhidrat ihtiyacını kuru meyvelerle geçiştirmeye çalış...

ya bende 5 6 kilo aldim diyordum ama az once tartıldım arkadaslar 10 gunde 3 kilo almısım ve 80 kilo almisim
72 kiloyla hamile kaldim toplam 8 kilo almısım galiba diyenler haklı
ya ne yapicam ben..evlendigimde 62 kiloydum biliyormusunuz arkadaslar
allahtan boyum uzun
cok hareketsizim,calismama ragmen annem yanımda hic is yaptırmıyor ve her gun yumurta ve sut tuketmeye calisiyorum
aralarda ceviz muz
tatlısız olmyor zaten
sizce cokmu abartıyorum
yarından tezi yok dikkat edicem
yosa 100 kilo olcam arkadaslar cok moralim bozuk

kızlar yahu bende 72 ile hamıle kaldım sımdı 81 kıloyum 24 haftalık hamıleyım
ne yapacam ben

canımbugün ben
kahvaltı : 1 dilim kepek ekmek
1 kibrit kutusu beyaz peynir hakkaten:))
1 yumurta
1 bardak süt
öğle
2 kase mercimek çorbası
(kaseler küçük)
salata ve 4 kaşık yoğurt
Akşam
1 dilim ekmek(kepek)
yarım kase çorba
1 kase pırasa yemeği zeytinyağlı
ve küçük 1 dilim somon balığı
malesef 1 tane de çukulota yedim

Kızlar dikkat etmemiz lazım kilo konusuna aldı başını gidiyor kilolar ekmeği kestim hamur işi yok eşimle de anlaştık tatlı eve girmeyecek.. başka çare yok sağlıklı beslenmemiz gerekiyor..

canım üzme kendini bundan sonraki haftalarda kasacaz kendimizi kilo doğumuda zorlaştırıyor.. sonuçta bebişlerimiz sağlıklı olsunlarda:)

yahu ben bunlarla doymam ki :))
hani kekler, çikolatalar :teytey:

vallaha bende doymam bunlarla hele bu aralar bi acikiom ama cok sukur kilo almadim tek 1.5 almisim once verdim 8 kilodan :1shok::teytey:
Canım sen şanslı gebelerdensin kilo almamışsın fazla eskiden kilo almayan ben son 3 haftada hızlı kilo aldım mecburen doyacam şimdi birde 3 adet ceviz ve 1 elma yedim:) başka çare yok kilo alarak bebeğimede zarar veriyorum..deneyeyim işe yarayacakmı:)

11.03.2008
sabah
2 dilim kepekli ekmek
2 dilim peynir
5-6 adet zeytin(yeşil ve siyah)
1/2 salatalık
biraz tahinli pekmez
ara
1 paket diyet biskuvi(ilk kez bugun yedim,hiçç doymadım:1no2:)
ögle
1/2 dilim normal ekmek
1 kase(küçük) ezo gelin çorbası
1/2 porsiyon etli patates yemeği
ara
1 paket diyet biskuvi
1 bardak ayran
akşam
2 dilim kepekli ekmek
1 porsiyon pırasa yemeği
2 kaşık yogurt
bol salata
ara
1/2 kase çerez
1 ince dilim kek

dun canım hiç meyve yemek istemedi ama bugun biraz daha kendimi zorlayıp akşam meyve yiyeceğim...ayran ve yogurt yediğim için süt içmedim...bugun inş.süt içicem...

kızlar ben tartıya çıkmaktan korkuyorum...son haftalarda aldıgım kiloyu dengelemek adına biraz daha dikkatli olabilirsem 22.03 e kadar da tarılmayacağım...ogunde kilo bildirimi yaparım size..

kızlar ben tartıya çıkmaktan korkuyorum...son haftalarda aldıgım kiloyu dengelemek adına biraz daha dikkatli olabilirsem 22.03 e kadar da tarılmayacağım...ogunde kilo bildirimi yaparım size..

CANIM 2 GÜNDÜR SİZİ TAKİP EDİYORUM. BENDE 1,5-2 AYDIR DİKKAT EDİYORUM YEDİKLERİME VE HİÇ KİLO ALMADIM. O KADAR MUTLUYUMKİ. HAMİLELİKTEN ÖNCEKİ KİLOM ÇOK DÜŞÜKTÜ BU YÜZDEN İLK 3 AY BAYA KİLO ALDIM AMA ŞÜKÜR DURDURDUM. BEN MEYVE VE SIVI AĞIRLIKLI BESLENİYORUM. SENDE ARALARDA BİSKÜVİ YERİNE MEYVE YESEN DAHA İYİ OLMZMI. BİSKÜVİNİN CALORİSİ FAZLAAA

bence günde 2-3 porsiyon meyva yiyin arkadaşlar
özellikle muz ve portakal,bebişe kilo yaparmış
ben şimdiye kadar 9 kilo aldım ve beslenmem şu şekilde
sabah,
1 fincan çok açık çay,1 yumurta,2 dilim tam tahıllı ekmek,1 kocaaa dilim peynir,4-5 tane zeytin (zeytini pas geçmeyin omega 3 bebeğin zeka gelişimi için önemli, domates ve salatalık (önceleri hormonlu die yemiyodum,diyetisyen horman sebzeden insana geçmez,posası hamilelikte çok faydalı dediği için yiyorum)

ara,1 meyva genel de muz

öğle: 1 kase çorba,1 tabak sebze veya et(beyaz,kırmızı ,balık),1 kase yoğurt veya salata,bi kaç kaşık zeytinyağlı yemek
(öğlenleri iş yerinde yediğim için açık büfe ve istediğimi mutlaka bulabiliyorum)
arada 2 meyva,1 kase yoğurdun içine tam tahıllı ekmeği ufalayıp yiyorum veya 1 fincan süt içiyorum

akşam,1 kase çorba 1 tabak sebze veya et,öğlen ne yediysem akşam tam tersi,1 kase yoğurt veya salata

yatarken meyva yemiyorum çünkü kilo yapıyormuş o yüzdn meyvaları gün içine yayıyorum.

bu arada kırmızı eti çok tüket demişti dr um biraz protein eksikliği çıktığı için bir de tam tahıllı ekmeğide dr. um önerdi çok protein içerdiği için,
günde 2 kere de balık yağı kapsülü alıyorum omega 3 takviyesi için
hamur işi,pilav,makarna ve tatlıyı sevmem,bebeğe de faydası yokmuş,34 haftada toplasan 3-5 kere yemişimdir,sadece çikolatayı çok severim ve 2-3 akşamda bir koca bi çukuyu yerim:)
ay amma yiyomuşum ben yaa

haklısın canım...dun işe gelirken meyve getirmeyi unutmusum...bende diyet biskuvi aldım yan bakkaldan...yarından itibaren aralarda meyve yiyeceğim...bide akşamki çerezi sabahki arada yeme kararı aldım...çerez yemek önemli oldugu için unutmamaya çalışıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…