Kızlar kaç kilo ile hamile kaldınız?

Victorya

Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2025
250
58
13
25
Henüz cok erken benim için kese bile görmedik ama 70 kiloyum şuan korkuyorum birax kilo da önemli diyorlar ilk 3 ay diyet vs yapsam zararı olur mu siz ilk kac kilo ile hamile kaldınız?

Diyetisyen eşliğinde yapabilirsin, ilk 3 ay kilo verenler de oluyo doğru diyetle

Henüz cok erken benim için kese bile görmedik ama 70 kiloyum şuan korkuyorum birax kilo da önemli diyorlar ilk 3 ay diyet vs yapsam zararı olur mu siz ilk kac kilo ile hamile kaldınız?
Kafanıza göre yapmayın bi diyetisyene danışın. Bebekle ilgili bi sıkıntıya neden olursa kendinizi suçlarsınız sonra yanlış birsey mi yaptım diye hic gerek yok riske

Ben 72 kilo ile hamile kaldım, o güne kadar olduğum en yüksek kiloydu ben de senin gibi çok tedirgin oldum başlarda ama şuan 37 haftaya giriyorum sadece 10 kg aldım. Doktorum ilk başlarda diyetisyenle verebilirsin biraz kilo demişti ama ben kendim dikkat ettim gerek kalmadı

Umarım edebilirim

Canım 70 le hamile kaldım 94 le doğum yaptım çok zor hamilelik geçirdim son ayımda sürekli hastaneye yattım çıktım kanamam falan vardı bebeğim 21 aylık 55 kiloyum hiç kafana takma çocuğun peşine dolanmaktan ve emzirmekten hepsini bir yılda verdim hala emziriyorum sadece sağlıklı beslendim aman süt olsun diye sağlıksız şeyler tüketmedim hareket ve beslenme. Üzülme yani benim içimden bir ben çıktı sağlıklı olmaya bak

65 ile hamile kaldım. zaten gebelikte max 10 kilo ile (eğer kiloluysanız) almanız gerekiyor. ilk 3 ay diyet yapabilirsiniz ama öyle aç kalmalı değil protein ve aağlıklı yağ ağırlıklı beslenerek. ben ilk zamanlar akdeniz diyeti ile ilerledim ama arada kaçamak yaptım. balık ve et tükettim düzenli. ilk 25 hafta hiç kilo almadım. son aylarda camış gibi yemeye başlayınca +20 kilo ile doğuma girdim doktorum 10 kilodan fazla alırsan vajinal doğumu riske atarsın demişti. güzel de doğum yaptım valla

88 le hamile kaldım, 86 yla doğuma girdim. Valla bişe olsa benim bebeğime olurdu. Bildiğin aç kaldım. Tabi bile isteye değil bunlar, gluteni kesmem gerekti hamileliğim boyunca. Sağlıklı bi şekilde diyet yapabilirsiniz bence.

88 ile gebe kaldim hala 88, 26+2 deyim. diyetisyenle ilerleyebilirsiniz surecinizde ama kilonuz bana illa da vermeniz gerekiyor kadar cok gelmedi :) belki de ben daha yuksege aliskin olduğum icin. Sağlıklı beslenirseniz kilo almazsiniz ki ben arada kacamak da yapiyorum onemli olan asiriya kacmamak

Canım sağlıklı beslenmekten kastın hani mesela tatlıya Abur cubura çok yer vermemek ekmeği kesmek yine yürüyüş yapmak bu şekilde değil mi yani şimdi hamilelik hissiyat olunca ne yapacağımı bilmiyorum Diyetisyene gideceğim ama biraz fiyatlar fazla belki gidemem O yüzden sana bir sorayım dedim

Ben basta gittim diyetisyene ama sonra kadin dogjm doktorumun dedigini yaptim cunku yemek secen biriyim.
Karbonhidrat hamur beyaz un tatli vs, abur cubur paketli gida biskuvi cikolata, sekerli olan hazir paket seyler meyveli yogurt vs yememeye calisiyorum canim cekerse tadimlik.
Meyveleri saysrak yiyorum bi oturusta cok yemiyorum bir mandalina yanina 5 findik falan yiyorum ya da 1 elma 2 ceviz.
Mutlaka meyve ile cig cerez ya da sut veya yogurt tüketiyorum. Tatli olan kacamaklarimda muhakkak sut iciyorum.
Cerezler kavrulmus yemiyorum cunku tuz oluyo cok odem yapmasin diye.
Ana öğünlerim baklagil ve protein agirkikli ben sebze pek sevmem, pilav makarna 3 kasiktan fazla yemem bulgur pilavı tercih ederim. Tam bugday ekmegi yiyorum alirken oranina bakiyorum tam bugday yuzde 80 90 olani seciyorum
Her gun yuruyorum min 15 max 30 dk ama doktor iznim var riskli gebeliyim yok
Benim suan boyle :)

Ben 63 62 ile hamile kaldım ama boyum 177 aksine doktor biraz kilo al diyordu öncesinde gebelik olmadan. 3 ay mide yanması ve sinir yaşadım zaten aman aman ekstra kalori ihtiyacı yok kilo bile verdim 61i gördüğüm oluyordu bebek hep gelişim olarak ilerideydi sadece takviyelere önem verdim doğuma 65 ile girdim 3.5 doğdu bende şeker çıktı ve yüksekti ilaç kullanmak istemediğim için diyet yaptım meyve bile yemedim kalori kısmadım ama ekmek meyve makarna pilav yemedim çoook zordu şimdi 3 ay oldu onun acısı çıktı 72 kiloyum

Ne güzel anlatmışsın bende keseyi görüp sorcam doktoruma risk yoksa bunları yapcam canimm

O zaman annenin kilosunun bebegin gelişimi ile alakası yok

Kafana göre diyet yapma
92 ile hamile kaldım bu arada
İki canlısın ye diyenlere de aldırma hayatına normal akışta devam et hamileyim yemem lazım diye herşeye ikişer üçer abanma

Ben sizden daha yüksek bi kiloyla hamile kaldım 10 15 kilo kadar daha yüksek hem de ama hamilelik boyunca toplam 2 kilo aldım yani hamilelikte bazen hiç kilo alımı olmuyor tam tersine veriyor insan bulantı falan derken. Diyet yapmayın bence hamileyken özellikle ilk 3 ay bebeğin tam gelişim dönemi sizin de halsiz olacağınız bir dönem. Ama sağlıklı beslenin meyve sebze protein ağırlıklı. Zaten hamilelikte paketli ürünler vesaire yasak olduğu için o yasaklara bile uysa sağlıklı beslenmiş oluyor insan. Şekerden falan uzak durmaya çalışın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…