Doğuma Hazırlık kizlar kafama taktim bi bakar misiniz soruma?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

epack_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2011
2.170
13
158
- Yurtdışı
kizlar bir sorum var, yurtdisinda yasayinca ve annem ve babama da calisinca bir yolunu bulup izin alip gelip en az 1 ay falan destek olmak istiyorlar. Ydisi olunca gelince biraz kalip destek olayim diyor, kayinvalidemlerde sirayla gelelim diyorlar sonucta ev kalabalik iyi olmaz. Neyse sorum su ki simdi annemler gelip 1-1.5 ay kalmasi normal degil mi? Yani kv ler boylece geldiginde bebek 1.5 aylik gibi olcak yani anormal bi durum degil demi?
Annemler de sirayla gelinecek diye azcik kalip gitmesi de icime sinmez

benim annem ogretmen olunca yil ici izin almasi zor diye sanirim kafasinda anca 1 hafta gelir diye dusundu.( kisa surede gelmek nerden bilecek dogum hangi gun nasil denk gelecek?) gecen annem halletcek izini yoksa uzun sure gelemez dedim. uzun sure deyince sakayla biz de yasgunune geliriz ozaman bebegin dedi. Ben de taktim kafaya. esim de diyor takilcak bir sey yok ciddi anlamda dememistir diyor daha hic bir sey net degil diyor.

yok mu fikri olup destek olacak?

kizlar bir sorum var, yurtdisinda yasayinca ve annem ve babama da calisinca bir yolunu bulup izin alip gelip en az 1 ay falan destek olmak istiyorlar. Ydisi olunca gelince biraz kalip destek olayim diyor, kayinvalidemlerde sirayla gelelim diyorlar sonucta ev kalabalik iyi olmaz. Neyse sorum su ki simdi annemler gelip 1-1.5 ay kalmasi normal degil mi? Yani kv ler boylece geldiginde bebek 1.5 aylik gibi olcak yani anormal bi durum degil demi?
Annemler de sirayla gelinecek diye azcik kalip gitmesi de icime sinmez

benim annem ogretmen olunca yil ici izin almasi zor diye sanirim kafasinda anca 1 hafta gelir diye dusundu.( kisa surede gelmek nerden bilecek dogum hangi gun nasil denk gelecek?) gecen annem halletcek izini yoksa uzun sure gelemez dedim. uzun sure deyince sakayla biz de yasgunune geliriz ozaman bebegin dedi. Ben de taktim kafaya. esim de diyor takilcak bir sey yok ciddi anlamda dememistir diyor daha hic bir sey net degil diyor.

yok mu fikri olup destek olacak?

canim allah kurtarsin ilk once hayirlisiyla kucagina alirsin insallah..

Hicccc bi seyi kafana takma Annen gelsin ilk once ben ayni sehirde oldugum halde (su an bebegim 18 gunluk) annem 17 gunden beri bende kaliyor.. Bi kere evine gitti agla agla hal oldum.. Annen seni derleyip toparliyor..Herseyini annenin yaninda acabilirsin Kayinvaliden ne de olsa el canim.. Ona istediğin gibi naz yapamiyorsun, kirmak istemedigin icin bis sey diyemiyorsun.. Annen bebekle ilgili bi sey diyince rahatsiz olmuyorsun ama kayinvaliden olunca oyle olmuyor canim... En azindan lohusalik doneminde annen olsun ki o donemi sorunsuz atlat.. Valla yoksa cokkkkk pisman olursun...

canim allah kurtarsin ilk once hayirlisiyla kucagina alirsin insallah..

Hicccc bi seyi kafana takma Annen gelsin ilk once ben ayni sehirde oldugum halde (su an bebegim 18 gunluk) annem 17 gunden beri bende kaliyor.. Bi kere evine gitti agla agla hal oldum.. Annen seni derleyip toparliyor..Herseyini annenin yaninda acabilirsin Kayinvaliden ne de olsa el canim.. Ona istediğin gibi naz yapamiyorsun, kirmak istemedigin icin bis sey diyemiyorsun.. Annen bebekle ilgili bi sey diyince rahatsiz olmuyorsun ama kayinvaliden olunca oyle olmuyor canim... En azindan lohusalik doneminde annen olsun ki o donemi sorunsuz atlat.. Valla yoksa cokkkkk pisman olursun...

saol canim cevabin icin.

Bence kayınvaliden sitem etmiş,doğumgününde görürüz derken sıra bize anca gelir de kabul edersiniz demek istemiş.Eğer kayınvalidenle iyi ilişkileriniz varsa,gelip te seni strese sokup zaten zor olan lohusalık günlerini daha da zorlaştırmayacaksa "annem başka zaman izin alamayacağı için uzun kalıp bana destek olmak istiyor,onların gitmesini beklemenize gerek yok istediğiniz zaman gelin"de gönlü olsun.büyük ihtimalle gelmezler zaten,annenlerin gitmesini beklerler ama sen buyrun gelin demiş olursun,kırılmazlar,tercih onlara kalır.annenler varken gelme ihtimallerini de gözönünde bulundur tabii evin durumu da önemli,gelirlerse sığar mısınız bilmiyorum.bir de haketmiyorsa boşver hiç strese girme,uygun zamanı beklesin o zaman gelsinler.
Sağlıkla doğur bebeğini,başka bişey düşünme,zaten vaktin de olmayacak onu bunu kafaya takmaya:) herşey olacağına varır

durumlarımız benzermiş az çok =)
ben de yurtdışında yaşıyorum ve doğumum şimdilik 20 temmuz gibi görünüyor annem de 17-18 haziran gibi yanıma gelecek artık sonrasında da doğumdan sonra yani 2-3 ay daha kalacak yanımda, kayınvalidemse neyse ki doğuma ya da doğumdan 1-2 hafta önce gelecek çünkü kendi kızı da hamile ve 8-10 gün içinde doğum yapacak o da yani kendi kızıyla kalması lazım, zaten görümce hanım inşallah erken doğmaz seninki de buralarda yalnız kalmam diyerek düşüncesini net bir şekilde belirtti sanki ben kayınvalidem illa gelsin erkenden yanımda kalsın dermişim gibi

ne olursa olsun herkes kendi annesiyle rahat eder, sen hiç takma kafana eşine de anlat durumu açıkca her durumda çnkü sonra haklıyken haksız biz oluyoruz hep.
sana sitem etmiş şakayla karışık ama hakkı yok buna, çocukça böyle triplere girmeye gerek yok sen hamilesin biraz anlayışlı olmalılar kendini sıkma bunun için anneni istemenin hiçbir kötü yanı haksız yani yok

Back
X