Bebek Beslenmesi kızlar kafayı yiyeceğim...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esraseyhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2008
471
0
96
Zonguldak
kafayı yemek üzereyim....bebeğim 53 günlük.çok gazı var ve sanırım reflüsü de var.tek başıma bakıyorum bebeğime.eşim akşam geliyor.gün içinde hiçbir işimi yapamıyorum...yere koyuyorum ağlıyor.sürekli kucağımda ve emmek istiyor.en son çare emzik aldım...biraz susuyor verince.ama çok endişeliyim bu konuda da ..sadece uyurken verin diyorlar ama ben bugün gün içinde de verdim...çok yoruldum artık......dışarı çıkamıorum..psikolojim altüst oldu...emzik kullanımını nasıl yapıyımm sizce?bağımlısı olsun istemiyorum gün içinde de versem bağımlı olur mu?

canım yalnızsın diye bu kadar sıtres yapma,senin gibi bebeğine yalnız başına bakan bir sürü anne var,mesela benn...bebeğim doğduğunda yakınlarım 15-20 gün kadar yanımda kaldılar.ondan sonra bebeğime hep yalnız baktım.yalnız başına bir bebeğe bakmak ve bide başka işlerle uğraşmak çok zor oluyor ama ben işlerden çok bebeğimle ilgileniyorum.benim bebeğim de çok sık emmek isterdi.o nekadar isterse emzirirdim...reflüsü var diyorsun ama merak etme küçük bebeklerde reflü olmazmış.mide kapakçıkları gelişmediği için kusarlarmış,her bebekte kusma olur...gazı da büyüdükçe geçiyor ama her ağlamasını gaza bağlama...
ben hiç emzik kullanmadım ama sadece bebek uyurken emzik verilmesi saçma geldi bana.benim bildiğim emziği bebek uyanıkken ağlamasın oyalansın diye veriyorlar.gün içinde nekadar verilmeli bilmiyorum...bilen ve kullanan arkadaşlar sana yardımcı olacaklardır.....

canım benımkıde 55 gunluk. kusması cok fazla gazıda oyle... uzerıne bıde poposunda darlık war kaka yapamıyor cerrah kontrolunde metal bı aparatla genısletmeye calısıyoruz. kaka yapamadıgından alttan gazı da cıkmıyor dogru duzgun. ustune ustluk 20.gunden berı ewde tekım... stres yapma oncelıkle herseyı bı duzene koy. ben rahatım ewde duzenımı kurdum herseye yetısıyorum. yoruluyorum cok o ayrı tabı...
hf sonları ıpegı esıme verıyorum mutfaga gırıp 2-3 cesıt yemek yapıyorum. hf ıcı baya bı gıdıyo. araya aperatıf sıkıstırıyorum mesela bı aksam menemen patates kızartması falan gıbı kolay seylerle gecıstırıyorum. 1 aksam balık yapıyorum hemen at fırına pişsin... hf ıcı aksamları da esım bebege bakarken yerlerı falan supurup bı toz alıyorum. bazen yerlerı esım supuruyor yardımcı olmak ıcın. genel temızlıgıde yıne hf sonu yapıyorum esım kızımla ılgılenırken. yapılcak bısey yoksa bıraz sut sagıp esıme bırakıp gıdıp 2-3 saat uyuyorum dınlenıyorum kendıme bakıyorum.
zamanla oturtcaksın bı duzen sende. korkma herseye yetıyor ınsan. hf ıcı gunduzlerıde kızıma bakıyorum hıc bı ıs kalmadıgından rahat rahat ılgılenıyorum onla...
sende boyle bı duzen kurabılırsın ewde.

slm bebegımdesureklıaglıyotdugece gunduz1dkyanlızırakıpodaddanayrılamıyordumkafayı yıcektımzombıgıbıolmustum 24 saatte anca 1saat susuyoduroda uykusu gelınce resmen oynatcaktım tekbakıyodum sonra ınternette bır arastırmayaptım3ay ıcınde gecer yada 6 ay ıcınde gecıcegınısoluyodu gercıdoktorda aynısını solemıstı neyse o 1 dkbıledurmayan cocuk zmanla aklı erdıkce susutu 3 ayıdolunaca susmaması gecıyor daha sonrakı 5 ayında ve altıncı ayında tamamen gecıyor o 1 dk bıle durmayan cocuk sımdıde sureklı guluyor massallah cok neselı senddeoleolucaksın zamanla gecıcek sabret bende kendımı avutmak ıcın hep ınternnetten yazılılar okuyodum sana bı onerı cocun aspıertor sesı dınlet yada supurge makınsı sesı dınlet ıyı gelıyo herhengı sormak ıstedıgın bısı olursa yardımcı olabılırım cunku ben senden daha kotu durumdaydım

canım mrhba ilk başlarda zorlanırsın ama zamanla alışcasın sabırlı ol 5.aydan sonra rahat edersin ilk zamanlar sürekli emmek istiyolar herseyi bırakıp onla ilgilenceksin. emzik uyurken verilmez diye biliyorum boğulma tehlikesi oluyo diye kızıma uyurken hiç vermedim uyuyana kadar verdim uyuduktan sonra hep çıkardım ben kızıma emzik veriyorum yani ama bagımlı olmadı bence uyanıkken verirsen oyalanır allah kolaylık versinn

merhabalar sizi en iyi anlayanlardan biri de benim. ben yalnız değildim ama kocam olmadığı için inanılmaz bir stres vardı üstümde herkese her şeye sinirleniyordum. benim kızım inanılmaz kusardı 1 metre uzağa kusardı bütün midesini boşaltırdı ağlamasını da açlıktan zannederdik halbuki gazdan kuduruyordu kızım. bol bol yedirince de doğal olarak kusardı. sütüm de yetmezdi.

yalnızlık gerçekten zor ama yeni bebekler genelde uyuyorlar. uyutmasını başaramıyorsan sana tek tavsiyem çocuğunu beşikte sallamaya alıştır istediği kadar ağlasın 10dk sonra uyuyacaktır çünkü dönemiyor ayaklanamıyor henüz. kucakta uyuyan bebeklerde hem bebeklere yazık hem size.
gazı ve kusması 3. aydan sonra geçer. daha erken de geçebilir maks. 1 ay da uzayabilir.

benim kızım da emmek isterdi sürekli emer kusardı kafayı yerdim lanet ederdim hayata. inan allah beni affetsin kaç kereler ben nerden doğurdum bunu diye isyan ettim. şimdi kızım 11 aylık ama ben hala o çektiğim acıları unutamıyorum resmen psikolojim bozuldu hamile kadın görünce allah sabır versin diyorum yeni bebek sevinci paylaşamıyorum.

benimki emzik de emmedi.

kızlar cevaplarınıza yeni bakabiildim.hiç fırsatım olmuyor bakmaya..hepinize çok teşekkür ederim....bu dönemler çok zor çokkkkkkkkkkkkk

Yıllar önce yazmissiniz ama tam beni anlatmissiniz. Oğlum yeni 3 aylık oldu. Ne zaman biter bilmiyorum. Bekliyorum.sabretmeye çalışıyorum. Küçük bebege bakmak çok zor gerçekten. Sizin sıkıntılariniz ne zaman bitti. Umudum olsun diye öğrenmek istiyorum. Çocuğunuz 6 yaşında sanırım.en çok hangi dönemde zorlandınız.

Merhaba kimi bebek rahat oluyormuş kimi bebekte huysuz gazlı vs. Yani bebekten bebeğe değişiyor sanırım bu iş benim 17 yaşında kızım var ve 2. Bebeğim olcak inş. Doguma 3 ay kaldı sanki ilk kez anne olcam gibi ara verince acaba zorlanirmiyim ki annem ve esim destekler bana eşim çoğunlukla gündüzleri evde çünkü vardiyalı gidiyor nöbetleşe bakarız diyor bakalım ve bakar sizin gerçek fikirlerinizi alabilirmiyim

Yenidoğan bebek zaren emip çoğunlukla uyuyor diye düşünüyorum eşimde tanıma ve destek annem de zorlandığım koşar gelir yakın oturuyoruz çünkü ise basliyincada sabah bırakır öğlen alırım eşim evdeysen o gün o bile alır diye düşünüyorum fazla zorlanirmiyim sanmıyorum kızlar böyle bir düzen oturursa rahat geçer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…