Kızlar kürtajdan sonra korunmayıp hemen o ay hamile kalan varmı?

bende şu an tam olarak bundan korkuyorum kürtajımı olalı bu gün tam 1 ay oldu reglim gelmedi bir kez o da geçen hafta sonu korunma sırasında bi aksilik ve korunamadık, şuan acaba diyorum, evet tekrar bebeği çok istiyorum ama bu reglimi atlatmam gerekti
şimdi 20 marta kadar beklicem adet olmayı

hanimlar 1martta kurtaj oldum. bundan 6 ay once de yine kurtaj olmustum. neyse henuz regl olmadim.

yaaa cok ayip denmez ama 21. gun esimle birlikte olduk ve koruyucu olan ben de kaldi spermler her yanima bulasti. hemen kalkip dus aldim. ya ilk kez basima geldi. kaza derlerdi de inanmazdim. ben ates olctugum icin tabloya gore 20. gun yumurtlamisim.

bir de su oldu : ilk gebeligimde iliskinin ertesi gunu pembe leke gelmisti yerlesme kani yani. bunda da ertesi gun ayni sey oldu. kurtaj sonrasi gebe kalmak kolay diyorlar ya panikledim ben de. olmaz insallah. ilk kez istemiyorum. sizce birsey olmus mudur?

sonradan okuyacaklar icin bilgi olsun diye yaziyorum. iki farkli idrar testinin poxitif cikmasiyla solugu kan testinde aldim ve kocaman bir 0.00 cikti. iki gun sonra da regl oldum :))

bende 10 haftalıkken bebeğimni kaybettim, kalbi durmuş, bugün kürtajın 18. günü, fakat damla damla da olsa kahverengi ve siyah lekeler geliyo, çok sinirlerim bozuluyo, ben ne zaman normal düzene girip adet olucam, hemen hamile de kalmak istiyrm, çok şükür patoloji sonucunda da bişi çıkmadı:) ne olur yardım

canim. korkma. dr 30 gune kadar kanama; leke normal demisti. tam 29. gun regl oldum. ama acayip kanamam oldu ve 6 gun surerken 4 gunde bitti. darisi basina.

bu arada benim tum testlerim iyi cikti. bi dr 3 ay digeri 6 ay korun dedi. sen bi dr la gorus sonra gebe kal canim. gecmiz olsun.

cuteheart cnm çok tşk ederim, iki gündür lekelerim kesildi çok şükür, içimden bir ses adet tarihimin yakın olduğunu söylüyor, inş biran önce olur da tekrar başlamak istyrm ben tabi ayın 14 ündeki kontrolümden iyi haber çıktığında:)
bu arada sana da çok gçmiş olsun

merhaba arkadaşlar

11 martta 10 haftalık yavrumu kalbi durduğu için kürtajla aldılar. adet tarihim geçmesin diye bir hormon hapı verdi doktorum onunla birlikte c.tesi hasta oldum ve bugn btti çok kısa sürdü. hamilelik konusunda şuan çok gelgitler yaşıyorum. 1 oğlum var Allah bana bağışlasın 5 yaşında o çok istiyor abi olmak istiyorum diyor . ama 3 ay bekle dedi doktor bana son gittiğim muanede rahim temiz dedi haziranda adet olduktan sonra korunmayı bırak dedi ama ben mayıstaki adetten den sonra korunmayı bırakmayı düşünüyorum .. umarım bir sakıncası olmaz.

hemen bebek sahibi olma isteğinizi anlayabiliorum çünkü bende kürtaj oldum bugün kontrolüm vardı, herşey yolunda ama kürtaj tarihinden itibaren 3 ay korun dedi. yeniden hamile kalmak için psikolojik ve fiziksel olarak kendinizi toparlamanız gerekmiyo mu? hamilelikle birlikte bebek sizdekilere ortak oldu ve bünyeniz zayıf düştü. en azından 1 adet görmeyi bekleseniz daha iyi olur . birde hemen hamil kalayım diye düşünüyorsunuz ama adet görmeden hamile kaldığınızda ve sonra yine aynı problemle karşılaştığınızda daha çok zaman kaybetmiş olmayacakmısınız? tekrar hamile kalamam diyenler içinde birkere hamile kalabilmişseniz tekrar neden hamile kalamayasınız. benim çevremde ilk bebeği ölüpte düşük ve kürtaj olabların şimdi 2-3 tane çocuğu var. kuzenim 2 yıl çocuk sahibi olmak için bekledi tedaviyle hamile kaldı , 4. ayda düşürdü ve şuan 2 tane kızı var hamile kalırken sorun yaşamadı. bence şuan için düşünmeniz gereken eşiniz ve evliliğiniz. erkekler belli etmesede bu süreçte bayanlardan daha çok yıpranıyor ama kimseye söyleyemediği için içine atıyor. bu zorlu süreçte güçlü olup hem kendinize hem eşinize iyilik yapmış olursunuz. dünyayı kendinize zindan etmek yerine umutsuzluğa kapılmak yerine geleceğe umutla bakın. 9 ay boyunca hamile kalmak isteyipte 10. ay stresli bir dönemdeyim hamile kalırsam bebek zarar görür,hamile kalmamam lazım diyerek korunmak isteyipte 'nasıl olsa hamile kalamıyorum bu ay mı hamile kalacağım korunmaya gerek yok dediğim ayda yani 10. ayda hamile kalmış biri olarak herhangi bir sorununuz yoksa hamile kalamamanın tek nedeninin stres olduğunu düşünmekteyim. sakin ve sabırlı olun en azından bir adet döneminin geçmesini bekleyin

merhaba,bende 27 nisan da kürtaj oldum 9 haftalıkken bebeğimin kalp atışları durmuş 12.haftaya kadar farkedemedim doktorum bana da 3 ay korunman gerek dedi. rahim temizlenmiş ama benim psikolojim tam olarak temizlenmedi.şimdi ilaç kullandım regl olmak için. tiroidler yüzünden düzensiz. 2 gün oldu biteli hala bişey yok. normal düzene girmeden ben kaldıramayacağımı düşünüyorum :::: biraz daha beklenebilir yani

Öncelikle merhabalar .. her aklımdaki soru işareti için internete girdiğimde bana yorumları ve yaşadıklarıyla ışık tutan bu sitenin üyeleri oldu... bazen yaşadıklarımın çoğunun yalnız ben yaşamadığımı farkettim .. bu yüzden bu zamana kadar bana faydası olmuş siteye bende üye olarak benimde diğer üyelere ve okuyuculara fayda sağlamayı düşünüyorum...

Konuya gelince bende ilk bebek için niyetine girdikten 6 ay sonra hamile kaldım ve hamileliğimin 4. gününden sonra başlayan ufak kanamadan sonra hamileliğim düşükle sonuçlandı. çok üzüldüm gerçekten ... ancak bir aylık korunmanın ardından tekrar denemeye başladık ve çok şükür ki 1,5 ay sonunda tekrar hamile kaldım... ve Allahıma çok şükürler olsun ki on aylık bir oğlum var...
bence operasyonla tamamlanmamış kendiliğinden son bulmuş hamilelikler için çok beklemeyi gerekli görmüyorum. tabiki tecrübeme dayalı .. :)

14 mayısta erken düşük yaşadım. 5+ kendiliğinden düştü.Düşüğün 15. günü idrar testi yaptım değer sıfırlanmıştı. Adet olmayı beklerken 26 gündür benim periyod. Düşüğümün 35.gününde idrar testi yapmaya karar verdim bu arada iki gün korunmasız ilişki olmuştu 20li günlerde.Test pozitif yani gebelik oluşmuş. Korkuyla sevinç karışık içimde.Bu durumu araştıranlar için yazdım... Düşükten hemen sonra hamile kalanlardanım ben de. Doktor hemen kalırsın demişti...
Şimdi bir batım bilem yok:)

kürtajdan hemen sonra hamiş kalan çok ben de 4 nisanda 12 haftalık bebeğimi kaybettim bi müddet daha beklicem Allahım inşallah zamanı gelince nasip eder

17 Mart 2013 'de 11 haftalık olması gereken bebeğimin 8+5 haftalıkken kalp atışlarının durması sonucu kaybettiğimi öğrendim ve aynı gün kürtaj oldum. Doktorum en az 3 ay beklememizi istedi toparlanmam için ancak ben bekleyemedim ve ilk adetimden sonra korunmayı bıraktım 17 Nisan 2013 ilk ve son adetim oldu :) şimdi 12+0 haftalığız şimdilik herşey yolunda gidiyor haftaya tekrar kontrolümüz var her gidişimde muayenenin kapısından girerken dua ediyorum.

Dipnot; yeni gebeliğimde doktorumu çok iyi araştırdım ve tecrübesine, bilgisine güvendiğim inandığım bir doktoru tercih ettim ancak kendisi bana bu kadar erken hamile kaldığım için çok kızdı ve süreyi beklemeyenlerin tekrar düşük yapma riskini artırdığını bu nedenle en az 2 ay beklenmesi gerektiğini söyledi zaten kürtaj sonrası daha erken gebe kalınıyormuş düşük nedeniyle çok sıkı takip ediliyorum ve kürtaj sonrası kan değerleri düştüğünden yeni gebeliğin 10. haftasına kadar hemen hemen herşey yasaklandı bol bol dinlendim :)

Kısacası güvendiğiniz bir doktorunuz varsa en az 2 ay beklemenizi tavsiye ederim ve tekrar gebe kalmadan önce hazır olup olmadığınızı (ailece) iyi tartın derim. Naçizane..

Meraba ben 1 tüpbebek denesi geçirdim 3 yıl sonra normal bir şekilde hamile kaldım Fakat 7+4 bebeğimin kalbi atmadığı için kürtaj oldum 1 aya yakın hafif de olsa kanamalarım devam etti 43 gün sonra tekrar az şekilde kanamam geldi adet olduğundan emin değilim eskiden adet olunca çok olurdum kafam karıştı dr gittim adet olabilir dedi kesin bir şey demedi sizce adet mi oldum ben yardım edin Bir de yeniden hamile kalabilir miyim acaba cvp verirseniz sevinirim

ben de 7 haftalıkken kürtaj olmak zorunda kaldım senin gibi, kürtajdan tam 3 hafta sonra adet oldum ama çok çok az leke şeklindeydi ve karnım belim çok ağrıyodu, öyle olunca adetimin ilk gününden başlayarak civan perçemi içtim 3 dayanabildim ama o bile yetti normal oldu kanamamlarım 1 hafta faln sürdü sonra bitti

merhaba ben de martta kürtaj oldum henüz hamilelik yok korunmayı bir adet sonra bıraktım seninki düşük müydü kürtaj mı?

MERHABA,bende 27 nisan da bebeğimi 9 haftalıkken kaybettim 3 ay korunma süreci ve 3 adet bitti çok şükür ama biraz daha bekleyeceğim .

ama arkadaşım da aynı kaderi paylaştı benimle .tedavi sürecinden sonra hamile kaldı 6 haftalıkken bebeği öldü. 43. gününde hala adet

olmayınca doktora gitti. şimdi hamile olduğunu öğrendik. doktor onada kızmış ama hayırlısı neyse o olsun dedik hep :):) inşallah sonunda

kucağına alır bebeğini :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…