- Konu Sahibi eren sezen
-
hanimlar 1martta kurtaj oldum. bundan 6 ay once de yine kurtaj olmustum. neyse henuz regl olmadim.
yaaa cok ayip denmez ama 21. gun esimle birlikte olduk ve koruyucu olan ben de kaldi spermler her yanima bulasti. hemen kalkip dus aldim. ya ilk kez basima geldi. kaza derlerdi de inanmazdim. ben ates olctugum icin tabloya gore 20. gun yumurtlamisim.
bir de su oldu : ilk gebeligimde iliskinin ertesi gunu pembe leke gelmisti yerlesme kani yani. bunda da ertesi gun ayni sey oldu. kurtaj sonrasi gebe kalmak kolay diyorlar ya panikledim ben de. olmaz insallah. ilk kez istemiyorum. sizce birsey olmus mudur?
bende 10 haftalıkken bebeğimni kaybettim, kalbi durmuş, bugün kürtajın 18. günü, fakat damla damla da olsa kahverengi ve siyah lekeler geliyo, çok sinirlerim bozuluyo, ben ne zaman normal düzene girip adet olucam, hemen hamile de kalmak istiyrm, çok şükür patoloji sonucunda da bişi çıkmadı:) ne olur yardım
Meraba ben 1 tüpbebek denesi geçirdim 3 yıl sonra normal bir şekilde hamile kaldım Fakat 7+4 bebeğimin kalbi atmadığı için kürtaj oldum 1 aya yakın hafif de olsa kanamalarım devam etti 43 gün sonra tekrar az şekilde kanamam geldi adet olduğundan emin değilim eskiden adet olunca çok olurdum kafam karıştı dr gittim adet olabilir dedi kesin bir şey demedi sizce adet mi oldum ben yardım edin Bir de yeniden hamile kalabilir miyim acaba cvp verirseniz sevinirim
17 Mart 2013 'de 11 haftalık olması gereken bebeğimin 8+5 haftalıkken kalp atışlarının durması sonucu kaybettiğimi öğrendim ve aynı gün kürtaj oldum. Doktorum en az 3 ay beklememizi istedi toparlanmam için ancak ben bekleyemedim ve ilk adetimden sonra korunmayı bıraktım 17 Nisan 2013 ilk ve son adetim oldu :) şimdi 12+0 haftalığız şimdilik herşey yolunda gidiyor haftaya tekrar kontrolümüz var her gidişimde muayenenin kapısından girerken dua ediyorum.
Dipnot; yeni gebeliğimde doktorumu çok iyi araştırdım ve tecrübesine, bilgisine güvendiğim inandığım bir doktoru tercih ettim ancak kendisi bana bu kadar erken hamile kaldığım için çok kızdı ve süreyi beklemeyenlerin tekrar düşük yapma riskini artırdığını bu nedenle en az 2 ay beklenmesi gerektiğini söyledi zaten kürtaj sonrası daha erken gebe kalınıyormuş düşük nedeniyle çok sıkı takip ediliyorum ve kürtaj sonrası kan değerleri düştüğünden yeni gebeliğin 10. haftasına kadar hemen hemen herşey yasaklandı bol bol dinlendim :)
Kısacası güvendiğiniz bir doktorunuz varsa en az 2 ay beklemenizi tavsiye ederim ve tekrar gebe kalmadan önce hazır olup olmadığınızı (ailece) iyi tartın derim. Naçizane..
merhaba ben de martta kürtaj oldum henüz hamilelik yok korunmayı bir adet sonra bıraktım seninki düşük müydü kürtaj mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?