Evet gittiğim arkadaşımla birlikte izole ettik kendimiziEvet ihtimal vardır. Onların iyileşmiş görünmesi virüs taşımadıkları anlamına gelmez. 30 güne kadar bulaştırıcı olabileceği söyleniyor. Kendinizi bir süre izole edin...
Pozitif teshisten 10 gun sonra bulas bitiyor diye biliyorum ama tabi illa ki istisnalari vardirBugün bir akadaşımızın kızının doğum günüydü illa gelin dedi hiç gidesim yoktu ama çok ısrar etti kıramadık gittik gittiğimizde bir baktım bir aile var hepsi corona olmuş karı koca 2 çocuk 1 bebek ve bugün bitmiş karantinaları.Bulaşma riski var mı? Çok korkuyorum. Astımım var zaten zar zor nefes alıyorum ayrıca ailem şuan burada değil ama pazartesi gelecek. Söyleyemiyorum da. 2 ay evden çıkmadım market dışında. Bir çıktım bin pişman oldum. Anneme falan da bulaşırsa diye aklım çıktı. Bu saat oldu yatamadım. Bilenler lütfen yazsın.
Evet herkesten farklı farklı şeyler duyuyoruz inanın biz de neye inanacağımızı şaşırdık. Bitince kontrol testi yapmadıkları net. Anca özel yapıyormuş. Kimi 10 günde bitiyor kimi 14 gün kimi 20. Allah sonumuzu hayır etsin vallaPozitif teshisten 10 gun sonra bulas bitiyor diye biliyorum ama tabi illa ki istisnalari vardir
Ne önemseyeyim bana gülmüş sayılmazsın ki diğer doktorlara gülmüş sayılırsınAh derdiniz şimdi belli oldu anlıyorum, bir emojiye bu kadar takılı kalmış olmanız enteresan, bu kadar önemsemeyin burayı. kaldı ki yoruma emoji bırakmak diyaloga girmek değildir.
hangi yorumdan bahsettiğinize baktım da, şimdi gördüm zira dediğim gibi sizinle herhangi bir konuşmamız yok.
elim kaymıştır bir şey düşünmüşümdür gülme ifadesi atmışımdır, bunun çetelesini tutuyor musunuz gerçekten?
dediğim gibi tekrar baktığımda yorumunuza, zannediyorum ki “viral “ bir hastalığa “antibiyotik “ tedavisi yakıştırdığınız için gülmüş olabilirim.
bitkiler elbette vücut direncini artırır, destekler, buna kesinlikle katılıyorum. Ancak antibiyotikler bakteriyel enfeksiyonlara verilir, viral enfeksiyonlara verilmez.
dediğim gibi sizinle gerçekten polemiğe girmek istemiyorum, dilerseniz beni göz ardı edebilirsiniz, iyi akşamlar.
Bulaşma riskinden çekindiğin için dedim sen bilirsinBana günde 3 tane iç dedi eczacı. Ama fazlası zararlı olabilir 1 tane kullandım
Pardon ama siz tam bilmeden niye yorum yapiyosunuz.abim ve yengem 13 gun boyunca ayri evde kaldilar.13 gunden sonra ayni eve gectiler aradan 5 gun gecince yengem pozitif cikti.abim tekrar test yaptirdiginda hala pozitifmis.ben ertesi gun olacak diye bi yorum yapmadim.karantina suresine guvenmeyin bulaş riski devam ediyor dedi13 gün ayrı yaşa ne olacak pardon da
Siz saçmalamayın isterseniz yengeniz 13 gün boyunca ayrı yaşasa ne olacak dua edin başkasına bulaştırmamış yengeniz. 13 gün öncesiyle eşiyle teması var sonucda. Sizin yaptığınız bile yanlış eşiyle ayrı karantinaya girmesi azcık mantıklı olmaya davet ediyorum. O ayrı geçirdiği 13 gün kuluçka devresi. Saglık bakanı fahrettinden sağlık çalışanlarından çok daha iyisini biliyorsunuz siz. Ben kendim yaşadım kendi annem ve babamdan kaptık tam 15 16 gün sonra pozitif olduk. Ve evde çalışıyorum bir yerede gitmiyordum. 10 günden sonra bulaşma riski olsaydı kusura bakmayın kimseyi evden çıkarmazlardı. Testi negatif olana kadar test yaparlardı.Pardon ama siz tam bilmeden niye yorum yapiyosunuz.abim ve yengem 13 gun boyunca ayri evde kaldilar.13 gunden sonra ayni eve gectiler aradan 5 gun gecince yengem pozitif cikti.abim tekrar test yaptirdiginda hala pozitifmis.ben ertesi gun olacak diye bi yorum yapmadim.karantina suresine guvenmeyin bulaş riski devam ediyor dedim.
Size kuracagim cumleleri ozenle seciyorum siz kimsiniz mesleginiz ne hangi sifatla bu cumleleri kuruyorsunuz.benim yazdigim yoruma cvp vermek zorunda degilsiniz.ilk mesajimda yine guzelce cvp verdim haddinizi aştıniz.yengem evde abim kendi ofisinde tek basina kaldi.ne dediginizi bilmeden sirf yazmak icin yaziyosunuz.ben kendi yasadigimi durumu anlattim illa benim dediklerim dogrudur demedim.siz ailenizden 15 gun sonra pozitif olmussaniz benim dedigim sonuc gelmis olmuyor mu?ayrica bi gidin ben negatif olmus muyum diye ogrenmek istiyorum diye sorun hastanelere bakalim kim size test yapiyor.10. Gun bittikten sonra hicbir hastane test yaptirmiyo hastaligin bittigini varsayiyorlar.Siz saçmalamayın isterseniz yengeniz 13 gün boyunca ayrı yaşasa ne olacak dua edin başkasına bulaştırmamış yengeniz. 13 gün öncesiyle eşiyle teması var sonucda. Sizin yaptığınız bile yanlış eşiyle ayrı karantinaya girmesi azcık mantıklı olmaya davet ediyorum. O ayrı geçirdiği 13 gün kuluçka devresi. Saglık bakanı fahrettinden sağlık çalışanlarından çok daha iyisini biliyorsunuz siz. Ben kendim yaşadım kendi annem ve babamdan kaptık tam 15 16 gün sonra pozitif olduk. Ve evde çalışıyorum bir yerede gitmiyordum. 10 günden sonra bulaşma riski olsaydı kusura bakmayın kimseyi evden çıkarmazlardı. Testi negatif olana kadar test yaparlardı.
Bu bayanın bulunduğu ortamda başka pozitif li varsa o ayrı belki bulaşmıştır. Ama o kişi karantinası bitmiş olan kişi değildir. Taşıyıcı vs varsa bu çocuklar olabilir.
Aynı sonuc değil karantinası biten abinizin eşiyle görüşüp pozitif olduğunu diyorsunuz siz ben onu idda etmiyorum. Siz farklı bir şey diyorsunuz ben farklı. Ben öncesinden yani 15 16 gün öncesinde annem ve babamla görüştüğümü ve onların karantinası bittikten sonra bizim pozitif olduğumuzu diyorum. Onların karantinası bitip görüşüp pozitif olmadık yani.bunun ayrımını anlatmaya çalıyorum siz hala farklı bir şeyi savunuyorsunuzz.Size kuracagim cumleleri ozenle seciyorum siz kimsiniz mesleginiz ne hangi sifatla bu cumleleri kuruyorsunuz.benim yazdigim yoruma cvp vermek zorunda degilsiniz.ilk mesajimda yine guzelce cvp verdim haddinizi aştıniz.yengem evde abim kendi ofisinde tek basina kaldi.ne dediginizi bilmeden sirf yazmak icin yaziyosunuz.ben kendi yasadigimi durumu anlattim illa benim dediklerim dogrudur demedim.siz ailenizden 15 gun sonra pozitif olmussaniz benim dedigim sonuc gelmis olmuyor mu?ayrica bi gidin ben negatif olmus muyum diye ogrenmek istiyorum diye sorun hastanelere bakalim kim size test yapiyor.10. Gun bittikten sonra hicbir hastane test yaptirmiyo hastaligin bittigini varsayiyorlar.
Biz farkli seyler soyluyorduk en basindan siz yorum yaptiniz.ben sizin dediginiz dogru yada yanlis demedim.neyse iyi aksamlar konu uzamasinAynı sonuc değil karantinası biten abinizin eşiyle görüşüp pozitif olduğunu diyorsunuz siz ben onu idda etmiyorum. Siz farklı bir şey diyorsunuz ben farklı. Ben öncesinden yani 15 16 gün öncesinde annem ve babamla görüştüğümü ve onların karantinası bittikten sonra bizim pozitif olduğumuzu diyorum. Onların karantinası bitip görüşüp pozitif olmadık yani.bunun ayrımını anlatmaya çalıyorum siz hala farklı bir şeyi savunuyorsunuzz.
Benim bulunduğum ortamda 5 kişilik aile vardı o gün karantinaları bitmiş. Ama test yapılmamış fakat iyilerdi. Karantina İn son günlerine doğru hastalık hafifliyor deniliyor hatta tamamen bitmiştir deniliyor son günü. Umarım bulaşmamıştır. Allah hepimizi korusunSiz saçmalamayın isterseniz yengeniz 13 gün boyunca ayrı yaşasa ne olacak dua edin başkasına bulaştırmamış yengeniz. 13 gün öncesiyle eşiyle teması var sonucda. Sizin yaptığınız bile yanlış eşiyle ayrı karantinaya girmesi azcık mantıklı olmaya davet ediyorum. O ayrı geçirdiği 13 gün kuluçka devresi. Saglık bakanı fahrettinden sağlık çalışanlarından çok daha iyisini biliyorsunuz siz. Ben kendim yaşadım kendi annem ve babamdan kaptık tam 15 16 gün sonra pozitif olduk. Ve evde çalışıyorum bir yerede gitmiyordum. 10 günden sonra bulaşma riski olsaydı kusura bakmayın kimseyi evden çıkarmazlardı. Testi negatif olana kadar test yaparlardı.
Bu bayanın bulunduğu ortamda başka pozitif li varsa o ayrı belki bulaşmıştır. Ama o kişi karantinası bitmiş olan kişi değildir. Taşıyıcı vs varsa bu çocuklar olabilir.
Siz aileniz corona olmadan önce görüştünüz corona olunca görüşmesini karantina bitince mi görüştünüz?Aynı sonuc değil karantinası biten abinizin eşiyle görüşüp pozitif olduğunu diyorsunuz siz ben onu idda etmiyorum. Siz farklı bir şey diyorsunuz ben farklı. Ben öncesinden yani 15 16 gün öncesinde annem ve babamla görüştüğümü ve onların karantinası bittikten sonra bizim pozitif olduğumuzu diyorum. Onların karantinası bitip görüşüp pozitif olmadık yani.bunun ayrımını anlatmaya çalıyorum siz hala farklı bir şeyi savunuyorsunuzz.
Merhaba gerçekten de dediğiniz gibi mi? Ben oraya gitmeden önce zaten boğazım ağrıyordu. Onlarla aynı ortamdan çıkalı 60 saati geçti tam 3 gün olmadı akşam olacak ama boğazım geçmediği gibi bugün başım da ağrıyor hafiften. Ama benimle aynı ortama giren arkadaşlarım da sıkıntı yok. Siz sağlıkçı mısınız?Bulaş olmamıştır içinizi ferah tutun. Strese girip bağışıklığınızı düşürmeyin belki de çok az maruz kaldınız vücut bunu belirti vermeden kendisi yenecek siz stres yaparak ,bağışıklığı bastırıyorsunuz vücut stres durumlarında kortızol salgılar. Sağlıklı günler diliyorum ...
14. Gün pozitif çıktıysa kuluçka süresi 14 gün olmuş demek ki doğru anladım dimievet evet dayıma da aynısı oldu. 14. Gün pozitif çıktı. Uzattı karantinayı.
Ne kadar süre mesela? Bugün 3. Günüm. 14 gün sonra bile pozitif çıkanlar var.Evet ihtimal vardır. Onların iyileşmiş görünmesi virüs taşımadıkları anlamına gelmez. 30 güne kadar bulaştırıcı olabileceği söyleniyor. Kendinizi bir süre izole edin...
Yalnış yazmışım corona olmadan önce görüştünüz corona olunca görüşmediniz. Karantina bitince görüştünüz o zaman mı bulaştı demek istedimSiz aileniz corona olmadan önce görüştünüz corona olunca görüşmesini karantina bitince mi görüştünüz?
14. Gün pozitif çıktıysa kuluçka süresi 14 gün olmuş demek ki doğru anladım dimi
Ne kadar süre mesela? Bugün 3. Günüm. 14 gün sonra bile pozitif çıkanlar var.
Ben olsam şu durumda veya hafif grip olduğumda sabah akşam 1 er tane kullanırdım ağır gripte geçeseye kadar günde 3 tane kullanırdım grip olduğumda kullanıyorum da zatenBen anlamadım daxecim. Yani kaç tane pastil kullanayım?
Evet tam olarak 14 gün öncesi görüşmüştük kahvaltı yaptık. Sonrası görüşmedik onlar pozitif oldu bizde tam olarak onlar iyileşip karantinaları bittikden sonra pozitif olduk. O 14 gün bizde kuluçka süresi denen süre anlamadık bizde.sizin olay farklı oluyor. Karantinamı bittikden sonra herkesle görüştük. Eşim işine döndü bişiy olmadı. Vitamin dışında hiçbir şey kullanmayın. Ekstra hiçbir şey. 14 gün boyunca hiçbir belirti olmadı hastalığa dahir birden belirti veriyor ve çok şiddetli. Bildiğimiz grip hastalıklar gibi değil. Evet ben kovid oldum diyceksiniz. Bence korkacak bir durumunuz yok. Panik yapmayın. Ama çocuklarda varsa bilemiycem.Siz aileniz corona olmadan önce görüştünüz corona olunca görüşmesini karantina bitince mi görüştünüz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?