Kızlar lütfen bakın özellikle sağlık çalışanları

Laviniada

Guru
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2013
1.226
650
323
Bugün bir akadaşımızın kızının doğum günüydü illa gelin dedi hiç gidesim yoktu ama çok ısrar etti kıramadık gittik gittiğimizde bir baktım bir aile var hepsi corona olmuş karı koca 2 çocuk 1 bebek ve bugün bitmiş karantinaları.Bulaşma riski var mı? Çok korkuyorum. Astımım var zaten zar zor nefes alıyorum ayrıca ailem şuan burada değil ama pazartesi gelecek. Söyleyemiyorum da. 2 ay evden çıkmadım market dışında. Bir çıktım bin pişman oldum. Anneme falan da bulaşırsa diye aklım çıktı. Bu saat oldu yatamadım. Bilenler lütfen yazsın.

Karantina süreleri kısaldı, 10 günlük karantina uygulanıyor artık ve bazı vakalar 14. Gün dahi bulaştırıcı olabiliyor, negatif e dönmüşmü? Maskesiz ne kadar süre temasınız oldu?
Karantinaları bitmiş test yapılmamış sanırım hepsi iyiydi ama büyük kızları bana yakın oturdu ve 1 kere öksürdü yaklaşık 3 saat durduk

Astımınız var bir de gitmemeliydiniz.
Davet tarafınıj yaptığı büyük bir yanlış kendilerini geç davetlileri de tehlikeye sokmaları ki,çocukların taşıyıcı olabilecekleri hiç mi akıllarına gelmiyor veya iki hediye beş fotoğraf olması için çok mu önemliydi şu durumda bilemedim. Yargılamak değil amacım hepimiz artık sosyalleşmek istiyoruz ama şu durumdayken neden yani ben çocuklara üzülüyorum çünkü çocuklarında ağır atlatabilceğini çok yakınlarımdan duydum yaşadıkları için...
Şöyleki maskenizi çıkarmayıp mesafenizi koruduysanız kısacası mıç mıç olmadıysanız biraz rahatlayın,sonuçta markete gidiyorym diyorsunuz her yer risk şu an da çemberin çok daraldığı için...
Kendinizi yine de gözlem altında tutun,bu denli düşünürseniz psikolojik olarak kendinizi hasta hissedersiniz zaten.
Sağlıkçı değilim,sağlıkçı arkadaşlarımız daha tıbbi bir cevap tabi ki verecektir.
Siz bir daha ki davetlerde işinizi şansa bırakmadan red cevabı verin bence içinize kurt düşeceğine elinize elma gelsin sinema izlerken çatır çutur yiyin

Karantinaları bitmiş test yapılmamış sanırım hepsi iyiydi ama büyük kızları bana yakın oturdu ve 1 kere öksürdü yaklaşık 3 saat durduk
3 saat kapalı ortamda şu dönemde maskesiz temas gerçekten çok riskli, 4-5 gün içinde bi rahatsızlık hissetmezseniz bulaşmamıştır, karantinası bitti diye test yaptırmadan insan içine giren sorumsuzlara da hayret ediyorum, insanlar kırılmasın diye lütfen sizde ailenizi ve kendinizi riske atmayın, sizi düşünen zaten ısrar etmez.

Tanıdık bir arkadaş korona oldu iyileşti ve ise döndü. O zaman 14 gunde tabi. Iyilestikten sonra antikor testi yapıldı mı diye sormuştum aile hekimi gerek yok demiş.

Bilenler yazsın demissiniz. E sağlık bakanı,bilim kurulu bütün doktorlar biliyor ve söylüyor toplantı,düğün , nişan, merasim yapmayın yapılan yere gitmeyin diye onları dinlememissiniz. Herkes ne kadar rahat karantinasi bugün bitiyor kostur kostur partiye gidiyor bizde evde pinekleyelim. Kapalı ortamda durmuşsunuz eğer ortamda koronali varsa bulaşma riski yüksek ama bazen karı kocalardan biri hasta iken diğerine bulasmayabiliyor.

Bu devirde cumbur cemaat doğumgünü yapıyor siz de gidiyorsunuz aferin. Birkaç gün kendinizi takip edin en ufak belirtide test verin gecmis olsun

tanıdığımız 2-3 saat koronalı tabi bilmiyor 2-3 saat yemekte bir aradaymış. 65 yaş üstü. bulaşmadı. yatılı kaldıkları için diğer kişilere bulaşmış. yine de aileniz bu hafta gelmesin. böyle bir şey daklanmaz . açıkça söyleyin derim annenizfe.

Çok haklısınız ben zaten 2 aydır evden çıkmıyorum kız kardeşim doğum yapmıştı annemle kız kardeşimde kalıyordum. Ben evimi özledim 1 hafta önce geldim yine dışarı çıkmadım. Bugün de gitmek istemedim çok ısrar edince gittim. Bana deseydi bir aile var onlar da gelecek diye gitmezdim. Hatta bugün karantinadan çıktıklarını da söylemesini beklerdim. Ve pazartrsi annem de eve dönecek söyleyemiyorum bile. Napcam bilmiyprum ben de. Uykum var ama düşünmekten uyuyamıyorum.

Bu devirde cumbur cemaat doğumgünü yapıyor siz de gidiyorsunuz aferin. Birkaç gün kendinizi takip edin en ufak belirtide test verin gecmis olsun
Cümbür cemaat değil arkadaşım annesi ve kızı ile yaşıyor ve ben sadece komşumuz bir arkadaşla gidicez sandım. Biz de zaten yok birşey. Başka misafir çağırdığını bilmiyordum bilsem hayatta gitmezdim.

Tanıdık bir arkadaş korona oldu iyileşti ve ise döndü. O zaman 14 gunde tabi. Iyilestikten sonra antikor testi yapıldı mı diye sormuştum aile hekimi gerek yok demiş.
Evet ama şimdi 10 güne düştü ve süreleri bugün bitmiş sanırım onlara da test yapılmamış. Gayet enerjik duruyorlardı ama kız da öksürük devam ediyor ve bir de kahve yaptı bize. Benim bağışıklığım baya zayıf umarım yakalanmam..kimseyi de riske atmam

Ben zaten 2 aydır evden çıkmıyorum bir yere de gittiğim yok. Hatta gitmek de istemedim çok ısrar etti arkadaşım. Onlar da dikkat ediyor ama daha karantinası yeni biten insanları neden çağırmış yani söyleseydi ben hayatta gitmezdim. Misafirliğe gelen aile tamamen corona olmuş karantinaları bugün bitmiş.

Ah ahh nasıl söylicem bilmiyorum o kadar ay çıkmadın neden gittin dicek

O kadar da direndim gitmemek için halbuki işte olacak ya Evet çoğuna karantina bitince test yapmaya gerek yok deniyor aslında yapılması şart olmalı

sonra neden söylemedim diye pişman olmaktansa şimdiden söyleyin. 1 hafta sonra gelir. sizin de içiniz rahat eder.
Doğum gününe gittiğimi biliyor ama orada öyle birilerinin olduğunu söyleyemem. Kız kardeşim tepki gösterir. O kadar ay oturdun evde neden gittin diye. Yeni doğum yaptı da onda kaldım 2 ay çünkü

Yanlış anlamayın "bizde zaten yok birşey"diyenler tarafından bu kadar darmadumanız. Yani sin için değil karantinan daha yeni bitmiş onların düşünmesi lazım onlar düşüncesiz davet edenin ya çağırmaması lazım ya birşey ya ben bilemedim biz mi çok detaycıyız ince düşünüyoruz. Doğumda bile kimseyi istemedim 3 saat yol gelecekler diye ne ailemi tehlikeye atarım hastaneden çıkmışım nede gelecek olanı tehlikeye atarım.
Otursun herkes oturduğu yerde

Evet ben olsam davet etmem yada karantinadan çıksam gitmem. Benim de kız kardeşim 18 gün oldu doğum yapalı 2 ay orada kaldım zaten hiç çıkmadım. Napcam bilmiyorum

Evet ben olsam davet etmem yada karantinadan çıksam gitmem. Benim de kız kardeşim 18 gün oldu doğum yapalı 2 ay orada kaldım zaten hiç çıkmadım. Napcam bilmiyorum
Düşünme sakin kimseyi de panik yapma kendini kötü hissedersen asm den ilçe sağlığa yönlendirip test iste daha sakin oluyor. Ama korundum diyorsun inşallah yoktur zaten ki bildiğim kadarı ile geçirenler bir iki ay bulaştrmıyormuş diye okumuştum. Böyle ay bennapıcam ay oldum mu vs dersen psikolojikman olursun zaten beyin şartlı tepkimeye girer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…