Kızlar lütfen bir şey diyin fikir istiyorum

Yolumu değiştirmek de çok zor geliyor şu an :(
Tabiiki de karar senindir her zaman. Şimdi bu zor gelir, beş yıl sonra da yaşadığın hayat..ve keşke dersin. Yaşamadan bilinmeyecek şeyler bunlar senin için. Gönül ister ki iyi olsun, güzel olsun, mutlu olun ama bu adamla mutluluk zor görünüyor. Sınava çalışmaya bile azmi olmayan adamdan ne olur ki. Annesi yakanızdan düşmeyecek, oğlunun altını bezleyip duracak, oğlu evde yan gelip yatma derdinde olacak.
İnsanlar evlenmeden önce her şeyini tastamam yapmak için kendini yırtıyor, evlenince rahat edelim diye çırpınıyor. Diğer taraftan senin sevgilin eş dost yapar yeaa diyor ağzını yaya yaya. İnsan utanır. Yarın bir gün iç çamaşırım kalmadı desen eş dost alır yeaa mı diyecek? Abi karımın donu yok alsana mı diyecek? Ya kusura bakma sinirleniyorum böyle tembel adamlar duyunca.
Hayat senin. Devam etmek istersen edersin. Ben sadece başını yakmani istemem bir kız kardeşin olarak. Devam edeceksen de sakın ama sakın doğru düzgün bir işe girmeden evlilik yolunda bir adım atma. Lütfen.

Kendinizin de bir kazancı yokken nasıl karşı tarafın ilk bulduğu işe girip para biriktirmesini bekleyebiliyorsunuz?

Siz tercihinizi eğitimden yana kullanmışsınız. Onun da bir süreyi istediği gibi bir iş bulmak için harcamaya hakkı var bence.

Ya ikinizin de koşullarının olgunlaşmasını bekleyeceksiniz, ya da ayrılacaksınız. Yapacak bir şey yok.

Zaten evlilik için de yaşlar küçük belli ki.

Öyle diyorum zaten, oda biliyor bir işi olmazsa nişan yapamayacağımızı, ama dediğiniz gibi yavaştan vazgeçmeye başlamak en iyisi gibi :( buda çok zor ama yapacak bişey yok

Yolumu değiştirmek de çok zor geliyor şu an :(
Vazgeçmek kolay değil evet ama emin ol sorumluluk yüklenemeyen bir adamı eş olarak taşımak daha zor, çok gençsin şimdiden gevşekliğiyle seni yıpratan adam evlenince ömrünü yer, iş aramıyor kpss çalışmaya başladı mı bari, boş oturuyorken onu çıkarsın aradan. Ama sen yine de güvenme. Ailelerinin ağzına bakan gevşek adamlarla evlenmek zorunda değiliz, hayatın boyunca iş yapsın adam olsun sorumluluk alsın diye uğraşacağına bekar kal kendi gelirini ye çok daha iyi

Nişan için acele etmeyin. Erkek arkadaşınız bir iş bulsun düzenini oturtsun.
Ayrıca şimdiden ailesinin sözünü dinlemesi beni şüphelendirirdi evlendikten sonra da böyle olursa ne yapacaksın ?
Evet ben de böyle düşünüyorum ilerde de böyle olursa ne yapacağım. Özellikle de abisi çok karışıyor sanki babasıymış gibi... baya üstünde hakimiyet kurmuşlar erkek arkadaşım da ne derseler yapıyor aşırı sinir bozucu... iş için bir ara başka bir şehire gitmeyi düşünüyordu ama nerde ailesi izin verir mi
Hiç. Düşünebiliyor musunuz?

Kendinizin de bir kazancı yokken nasıl karşı tarafın ilk bulduğu işe girip para biriktirmesini bekleyebiliyorsunuz?

Siz tercihinizi eğitimden yana kullanmışsınız. Onun da bir süreyi istediği gibi bir iş bulmak için harcamaya hakkı var bence.

Ya ikinizin de koşullarının olgunlaşmasını bekleyeceksiniz, ya da ayrılacaksınız. Yapacak bir şey yok.

Zaten evlilik için de yaşlar küçük belli ki.
Ben 24 o 25 yaşında. Ne bileyim ya şu an boş boş yatması bana itici geliyor ve sinirimi bozuyor

23 buçuk yaşındasınız ya 24 bile değil. ne yaş geçmesi?

sizinki ne biliyo musunuz, erkek arkadaşınıza kendi dediğinizi yaptırtmak. iş bul dediniz iş bulacak evlenicez dediniz evlenilecek. toplum baskısı varsa bile bunu bahane etmeyin. siz erkek arkadsşınızın sizi değil ailesini dinlemesine takıksınız.

yükseğiniz bittiğinde şu an olduğunuz insan olmayacaksınız bi kere. belki hayatınızda görmek istediğiniz insan modeli de şimdiki sevgiliniz gibi olmayacak?

sevgiliniz daha sütten kesilmemiş o ayrı ama siz de henüz ergenlikten çıkamamışsınız.
ısrarla yazdığım şeyi görmezden geldiniz ama dayanamayacağım. sevgiliniz şu anda işi olmadan bile nişan yapalım deyip imkan bulup bi şekilde nişan yapmak istese itiraz etmezsiniz. siz de onun gibi dışarıdaki seslere çok bakıyorsunuz.

sorun onun çalışmamasıysa siz de çalışmıyorsunuz niye ısrarla sadece o da çalışmak zorunda gibi davranıyorsunuz anlamadım. nişan yapmak için ya da ciddi bi adım atmak için niye sizin de çalışmak gibi bi hayaliniz yok mesela sadece o çalışmak zorunda?

sevgilinizin annesinden abisinden biçok sebepten dolayı nefret ediyorsunuz ama o kadar dar bi bakış açınız var ki olayı anlamamışsınız hala. sevgiliniz istese rest çekip ben onun yanına gideceğim ben iş bulacağım diyebilir değil mi? ama hayır ailesinin lafına bakmış. siz de sizin değil onların lafına baktığı için sinirlisiniz. aslında sizin de ailesinden bi farkınız yok.

etrafınızdaki insanlarla da ilişkilerinizi bi gözden geçirin bence. 23 yaşındaki insana evde kalmış muamelesi yapan kesimin pek sağlıklı düşünemediğini düşünüyorum. sizin yaşınızdaki insana karışılsa bile en fazla ye iç gez maaşının tadını çıkar denmeli.

siz de size evde kaldın muamelesi yapan insanları ciddiye alıp taktığınız için kendinizin de geçtim evliliği nişana bile hazır olmadığınızı anlamanız lazım. nişanlanmak için nişanlanmış olmayın. takacağınız yüzükler ne sevgilinize iş bulur ne de faturaları öder.

bence sağlıklı düşünün kimsenin etkisi altında kalmadan. evlenseniz bile kısa sürede boşanırsınız çünkü iki yetişkin değil iki ergen evlenmiş olur.

Ben 24 o 25 yaşında. Ne bileyim ya şu an boş boş yatması bana itici geliyor ve sinirimi bozuyor

Anlıyorum ama daha yeni mezunsunuz ve iş bulabilmek o kadar kolay değil. Bırakın da -belki- ömür boyu yapacağı işi aceleye getirmeden seçebilsin.

Evli ve çocuklu olsanız, eşiniz iş bulma girişiminde olmasa size hak verirdim.

Karakteri rahat ve bu bana uymuyor diyorsanız o zaman bu ilişkiyi sürdürüp sürdürmeyeceğinizi düşünün.

Vazgeçmek kolay değil evet ama emin ol sorumluluk yüklenemeyen bir adamı eş olarak taşımak daha zor, çok gençsin şimdiden gevşekliğiyle seni yıpratan adam evlenince ömrünü yer, iş aramıyor kpss çalışmaya başladı mı bari, boş oturuyorken onu çıkarsın aradan. Ama sen yine de güvenme. Ailelerinin ağzına bakan gevşek adamlarla evlenmek zorunda değiliz, hayatın boyunca iş yapsın adam olsun sorumluluk alsın diye uğraşacağına bekar kal kendi gelirini ye çok daha iyi
Hayır çalışmıyor, belki bu puanla atanırım diyor, atanmazsa da artık ne yapacak bilmiyorum. Peki atanamazsan ne yapcaksın diğer planın ne diye sorduğumda ise, inşallah biri olucaktır koşturuyorum memur atamalarına diyor... zaten kpss bizim bölümde iki yılda bir oluyor

Evet ben de böyle düşünüyorum ilerde de böyle olursa ne yapacağım. Özellikle de abisi çok karışıyor sanki babasıymış gibi... baya üstünde hakimiyet kurmuşlar erkek arkadaşım da ne derseler yapıyor aşırı sinir bozucu... iş için bir ara başka bir şehire gitmeyi düşünüyordu ama nerde ailesi izin verir mi
Hiç. Düşünebiliyor musunuz?
Bu durum böyle de gider. Evlensenizde her şeyinize karışırlar.
O zamanda eşimin ailesi bize çok karışıyor diye konu açarsınız bu durum değişmez yani erkek arkadaşınız rahat biri. Hayatınızın geri kalanını hep dışarıdan müdahalelerle geçirmek ister misiniz?

Bu durum böyle de gider. Evlensenizde her şeyinize karışırlar.
O zamanda eşimin ailesi bize çok karışıyor diye konu açarsınız bu durum değişmez yani erkek arkadaşınız rahat biri. Hayatınızın geri kalanını hep dışarıdan müdahalelerle geçirmek ister misiniz?
Peki bu durumdan rahatsız oldugumu söylesem, ailen her şeye karışıyor buna bir çözüm bul desem işe yaramaz mı diyorsunuz

Kızlar, neredeyse 4 yıla yakın bir ilişkim var. İkimizde üniversiteden bu yıl mezun olduk. Kendisi kpss’ye girdi ama tam atanabileceği puanı alamadı. Bir ihtimal belki atanır ama oda düşük bir ihtimal. Bu yıl da nişan yapmayı planlıyoruz, ama kendisi şu an çalışmıyor. Bir iş bul en azından biraz para biriktir diyorum, parayı dert etme eşimiz dostumuz ailemiz var hallederler inşallah diyor. Polisliğe başvurmuştu şimdi diyor ki bu mesleği çok yapmak istemiyorum ailem de sıcak bakmıyor (ailesi her konuda sanki kendisi 5 yaşındaymış gibi onun yerine karar veriyorlar). Bende dedim tamam artık Polislikten de vazgeçtin, kendi alanında atanma ihtimalin de düşük. Peki ne yapacaksın planın ne, nerede çalışacaksın diye soruyorum, işte memur alımları oldukça başvuracağım diyor. Şu an çalışmıyor öyle yatıyor evinde. Ama diğer arkadaşlarına bakıyorum çoğu öyle ya da böyle bir yerlerde çalışıyorlar. Kendisi iş bakacaktı abisi boşver şimdi pandemi süreci iş bulamazsın daha sonra bakarız demiş, benimki hemen okeylemiş tabi. Yani ne olacak böyle bilmiyorum, gerçekten artık gerilmeye başladım. Nişan yapacağız diyor ama ne işi var ne gücü var, bir yandan çok üstüne gitmeyeyim diyorum ama bir yandan da insan biraz çabalar birşeyler yapar diyorum. Ne düşüneceğimi şaşırdım. Ona çok sinirliyim. Haksız mıyım sizce? Kızlar birşeyler diyin lütfen kafam allak bullak oldu haklı mıyım haksız mıyım bilmiyorum bile.
Omur boyu ailesinin sozunu dinleyen seni de buna zorlayacak olan tembel bir es adayin var kuzum sevgi vs kalmaz bu gisile ,akilli ol lutfen, erkek biraz girisimci olur yoksa yük kadinin omuzlarina biner ,'senden ilerde cocuk ,yemek ,ev isi ve kadinlik bekleyecek ,ve sen bılacaksın ..yapma.

Omur boyu ailesinin sozunu dinleyen seni de buna zorlayacak olan tembel bir es adayin var kuzum sevgi vs kalmaz bu gisile ,akilli ol lutfen, erkek biraz girisimci olur yoksa yük kadinin omuzlarina biner ,'senden ilerde cocuk ,yemek ,ev isi ve kadinlik bekleyecek ,ve sen bılacaksın ..yapma.
Yapacak. Malesef.

Oturup kpss de calısmıyor ki. Kpss çalışma gibi bi derdi yok tekrar girmek istemiyormuş zaten

ya zaten ilk mesajımda yazmıştım kafası daha orada değil. hayal aleminde diye. yetişkin değil henüz o sebeple de zaten evlilik sizin için sorun olur. eş dost ailem yapar kafası çocuk kafası. yetişkin evlilik için uygun kafa değil.

Peki bu durumdan rahatsız oldugumu söylesem, ailen her şeye karışıyor buna bir çözüm bul desem işe yaramaz mı diyorsunuz

Bu tiplere konuşma pek sökmez çünkü başkalarının söylediğini yapmak daha kolaydır ve onların dediğini yapmaya alışıktır durum onun için tuhaf değildir.

Oturup kpss de calısmıyor ki. Kpss çalışma gibi bi derdi yok tekrar girmek istemiyormuş zaten
Tekrar girmek istemiyorsa iş ona gökten zembille mi inecek şaka mı bu yaaaa.
Aptallık etme, bu adam gözünğn önünde ben üşengeç ve hazırcıyım diye bağırıyor.
Buradaki hiç kimse seni tanımıyor,anlattığından fazlasını bilmiyor çoğunlukla tecrübe konuşuyor, iyi düşün fırsatın varken boşa yorulma şimdiden kaç

ısrarla yazdığım şeyi görmezden geldiniz ama dayanamayacağım. sevgiliniz şu anda işi olmadan bile nişan yapalım deyip imkan bulup bi şekilde nişan yapmak istese itiraz etmezsiniz. siz de onun gibi dışarıdaki seslere çok bakıyorsunuz.

sorun onun çalışmamasıysa siz de çalışmıyorsunuz niye ısrarla sadece o da çalışmak zorunda gibi davranıyorsunuz anlamadım. nişan yapmak için ya da ciddi bi adım atmak için niye sizin de çalışmak gibi bi hayaliniz yok mesela sadece o çalışmak zorunda?

sevgilinizin annesinden abisinden biçok sebepten dolayı nefret ediyorsunuz ama o kadar dar bi bakış açınız var ki olayı anlamamışsınız hala. sevgiliniz istese rest çekip ben onun yanına gideceğim ben iş bulacağım diyebilir değil mi? ama hayır ailesinin lafına bakmış. siz de sizin değil onların lafına baktığı için sinirlisiniz. aslında sizin de ailesinden bi farkınız yok.

etrafınızdaki insanlarla da ilişkilerinizi bi gözden geçirin bence. 23 yaşındaki insana evde kalmış muamelesi yapan kesimin pek sağlıklı düşünemediğini düşünüyorum. sizin yaşınızdaki insana karışılsa bile en fazla ye iç gez maaşının tadını çıkar denmeli.

siz de size evde kaldın muamelesi yapan insanları ciddiye alıp taktığınız için kendinizin de geçtim evliliği nişana bile hazır olmadığınızı anlamanız lazım. nişanlanmak için nişanlanmış olmayın. takacağınız yüzükler ne sevgilinize iş bulur ne de faturaları öder.

bence sağlıklı düşünün kimsenin etkisi altında kalmadan. evlenseniz bile kısa sürede boşanırsınız çünkü iki yetişkin değil iki ergen evlenmiş olur.
Evet ben çalışmıyorum, ama onun çalışmaması daha büyük bir sorun.
doğru diyorsunuz da vazgeçmek de zor cidden :(

Back
X