Kızlar lütfen bir şey diyin fikir istiyorum

Bu tiplere konuşma pek sökmez çünkü başkalarının söylediğini yapmak daha kolaydır ve onların dediğini yapmaya alışıktır durum onun için tuhaf değildir.

Tekrar girmek istemiyorsa iş ona gökten zembille mi inecek şaka mı bu yaaaa.
Aptallık etme, bu adam gözünğn önünde ben üşengeç ve hazırcıyım diye bağırıyor.
Buradaki hiç kimse seni tanımıyor,anlattığından fazlasını bilmiyor çoğunlukla tecrübe konuşuyor, iyi düşün fırsatın varken boşa yorulma şimdiden kaç
Doğru diyorsunuz zaten kpssyi de benim zorumla çalıştı... bir yıl boyunca hergün ona motivasyon konuşmaları yapmaktan bezmiştim

Kuzum ilerde daha beter uzuleceksin ve yipranacaksin bagira bagira mutsuzluk kapin da simdi hayat enerjin var gencsin sagliklisin iki gun aglar kendini toparlar yoluna bakarsin (kii ben boyle adam gozyasi dokmem)zamanla bu saydiklarim tek tek azalacak ve sen pisman olacaksin yapma lutfen bende ask acisi cektim ama geciyor inan eseri kalmiyor

ya zaten ilk mesajımda yazmıştım kafası daha orada değil. hayal aleminde diye. yetişkin değil henüz o sebeple de zaten evlilik sizin için sorun olur. eş dost ailem yapar kafası çocuk kafası. yetişkin evlilik için uygun kafa değil.
Bu tiplere konuşma pek sökmez çünkü başkalarının söylediğini yapmak daha kolaydır ve onların dediğini yapmaya alışıktır durum onun için tuhaf değildir.

Tekrar girmek istemiyorsa iş ona gökten zembille mi inecek şaka mı bu yaaaa.
Aptallık etme, bu adam gözünğn önünde ben üşengeç ve hazırcıyım diye bağırıyor.
Buradaki hiç kimse seni tanımıyor,anlattığından fazlasını bilmiyor çoğunlukla tecrübe konuşuyor, iyi düşün fırsatın varken boşa yorulma şimdiden kaç
İşte, özelde iş bakarmış Turizm sektöründe çalışırmış falan filan... (turistik bir bölgede yaşıyor) ben pek haz etmiyorum kendi mesleği varken turizm mesleğine geçmesine ama... her anlamda çatışıyoruz sanırım bu aralar

Kuzum ilerde daha beter uzuleceksin ve yipranacaksin bagira bagira mutsuzluk kapin da simdi hayat enerjin var gencsin sagliklisin iki gun aglar kendini toparlar yoluna bakarsin (kii ben boyle adam gozyasi dokmem)zamanla bu saydiklarim tek tek azalacak ve sen pisman olacaksin yapma lutfen bende ask acisi cektim ama geciyor inan eseri kalmiyor
Evet doğru diyorsunuz çok doğru diyorsunuz hem de. Bu aralar her anlamda çalışıyoruz kendisiyle.. hayırlısı neyse o olsun istiyorum sadece :( yıprandım şimdiden

Kızlar, neredeyse 4 yıla yakın bir ilişkim var. İkimizde üniversiteden bu yıl mezun olduk. Kendisi kpss’ye girdi ama tam atanabileceği puanı alamadı. Bir ihtimal belki atanır ama oda düşük bir ihtimal. Bu yıl da nişan yapmayı planlıyoruz, ama kendisi şu an çalışmıyor. Bir iş bul en azından biraz para biriktir diyorum, parayı dert etme eşimiz dostumuz ailemiz var hallederler inşallah diyor. Polisliğe başvurmuştu şimdi diyor ki bu mesleği çok yapmak istemiyorum ailem de sıcak bakmıyor (ailesi her konuda sanki kendisi 5 yaşındaymış gibi onun yerine karar veriyorlar). Bende dedim tamam artık Polislikten de vazgeçtin, kendi alanında atanma ihtimalin de düşük. Peki ne yapacaksın planın ne, nerede çalışacaksın diye soruyorum, işte memur alımları oldukça başvuracağım diyor. Şu an çalışmıyor öyle yatıyor evinde. Ama diğer arkadaşlarına bakıyorum çoğu öyle ya da böyle bir yerlerde çalışıyorlar. Kendisi iş bakacaktı abisi boşver şimdi pandemi süreci iş bulamazsın daha sonra bakarız demiş, benimki hemen okeylemiş tabi. Yani ne olacak böyle bilmiyorum, gerçekten artık gerilmeye başladım. Nişan yapacağız diyor ama ne işi var ne gücü var, bir yandan çok üstüne gitmeyeyim diyorum ama bir yandan da insan biraz çabalar birşeyler yapar diyorum. Ne düşüneceğimi şaşırdım. Ona çok sinirliyim. Haksız mıyım sizce? Kızlar birşeyler diyin lütfen kafam allak bullak oldu haklı mıyım haksız mıyım bilmiyorum bile.
Valla bence sonuna kadar haklıısn ben maddi olarak özgür olmayan biriyle böyle bi yola bile girmezdim sevgili olarak gider ilişki ailesinin yanında sonuçta ama evlenince falandamı ailesinin eline bakıcak kötü insanı ezik hisettiren bi durum bence

İşte, özelde iş bakarmış Turizm sektöründe çalışırmış falan filan... (turistik bir bölgede yaşıyor) ben pek haz etmiyorum kendi mesleği varken turizm mesleğine geçmesine ama... her anlamda çatışıyoruz sanırım bu aralar
Sosyoloji (yanlış hatırlamıyorsam öyle yazmıştın) mezunu birinin kendi alanında çalışması çok zor. Bu kadar çok çatışıyorsanız evlenmeniz de büyük hata olur zaten, sizin sevgidwn başka ortak noktanız yok, bu evlilik sana hiçbir anlamda istediğini vermeyecek gibi geliyor bana

Valla bence sonuna kadar haklıısn ben maddi olarak özgür olmayan biriyle böyle bi yola bile girmezdim sevgili olarak gider ilişki ailesinin yanında sonuçta ama evlenince falandamı ailesinin eline bakıcak kötü insanı ezik hisettiren bi durum bence
İşte çalışmak istiyor ama şu an virüsten dolayı cok iş yokmuşda abisi daha sonra çalışırsın demiş de falan da filan da...

Sosyoloji (yanlış hatırlamıyorsam öyle yazmıştın) mezunu birinin kendi alanında çalışması çok zor. Bu kadar çok çatışıyorsanız evlenmeniz de büyük hata olur zaten, sizin sevgidwn başka ortak noktanız yok, bu evlilik sana hiçbir anlamda istediğini vermeyecek gibi geliyor bana
Evet kendi alanında iş bulması zor ama en azından 85 üstü puan alsaydı atanabilirdi... 82 alabildi malesef... çalışırken de hergün stres içinde oluyordum bazen calismiyodu, hergün konuşuyodum çalış şöyle yap böyle yap diye, hep zoraki çalıştı (size bahsettim mi bilmiyorum)

Evet pandemi surecinde is bulmasi gercekten cok zor.
Ancak bu adamda bir çaba ve calismaya gönül yok.
Evet malesef ki yok.... ne güzel işte takılıyo kendince spora falan gidiyo(!) en azından yabancı dil çalış boş durma diyorum ama oda yok

Evet kendi alanında iş bulması zor ama en azından 85 üstü puan alsaydı atanabilirdi... 82 alabildi malesef... çalışırken de hergün stres içinde oluyordum bazen calismiyodu, hergün konuşuyodum çalış şöyle yap böyle yap diye, hep zoraki çalıştı (size bahsettim mi bilmiyorum)
Bütün konuyu okudum zaten hepsine hakimim. Hayatını böyle bu adamı ite kaka bir yerlere taşıyarak geçirmek istiyorsan sen bilirsin, bu adam sana olmaz, tezcanlısın sorumluluk sahibisin ki gelecek kaygın var ama bu adamda bunların hiçbiri yok, sadece senin ömrünü yiyecek, şimdilik söz nişan gibi ciddi adım atma o adam gibi iş sahibi olana kadar, bana öyle geliyor ki o daha yıllarca adam gibi iş güç sahibi olamayacak, bu arada inada bindirmezsen sen de soğuyacaksın zaten ve bitecek ama olan boşa geçen yıllarına olacak

Kızlar, neredeyse 4 yıla yakın bir ilişkim var. İkimizde üniversiteden bu yıl mezun olduk. Kendisi kpss’ye girdi ama tam atanabileceği puanı alamadı. Bir ihtimal belki atanır ama oda düşük bir ihtimal. Bu yıl da nişan yapmayı planlıyoruz, ama kendisi şu an çalışmıyor. Bir iş bul en azından biraz para biriktir diyorum, parayı dert etme eşimiz dostumuz ailemiz var hallederler inşallah diyor. Polisliğe başvurmuştu şimdi diyor ki bu mesleği çok yapmak istemiyorum ailem de sıcak bakmıyor (ailesi her konuda sanki kendisi 5 yaşındaymış gibi onun yerine karar veriyorlar). Bende dedim tamam artık Polislikten de vazgeçtin, kendi alanında atanma ihtimalin de düşük. Peki ne yapacaksın planın ne, nerede çalışacaksın diye soruyorum, işte memur alımları oldukça başvuracağım diyor. Şu an çalışmıyor öyle yatıyor evinde. Ama diğer arkadaşlarına bakıyorum çoğu öyle ya da böyle bir yerlerde çalışıyorlar. Kendisi iş bakacaktı abisi boşver şimdi pandemi süreci iş bulamazsın daha sonra bakarız demiş, benimki hemen okeylemiş tabi. Yani ne olacak böyle bilmiyorum, gerçekten artık gerilmeye başladım. Nişan yapacağız diyor ama ne işi var ne gücü var, bir yandan çok üstüne gitmeyeyim diyorum ama bir yandan da insan biraz çabalar birşeyler yapar diyorum. Ne düşüneceğimi şaşırdım. Ona çok sinirliyim. Haksız mıyım sizce? Kızlar birşeyler diyin lütfen kafam allak bullak oldu haklı mıyım haksız mıyım bilmiyorum bile.
Sevgili olmak flört etmek başka evlilik bambaşka bir şey. Ona belirli bir zaman tanıyın kendine çeki düzen vermezse ayrılın. Böyle sorumsuz, kaygısız bir adamla evlenilmez. Vallahi çıldırtır sizi. Çok seviyor olsanız da ayrılın. Sırf sevgi ile evlilik olmuyor, karşıdaki insanın huyu suyu alışkanlıkları da önemli.

Evet ben çalışmıyorum, ama onun çalışmaması daha büyük bir sorun.

doğru diyorsunuz da vazgeçmek de zor cidden :KK43:
o ne demek ya sizin farkınız ne de o çalışmak zorunda? nişan isteyen sizsiniz çalışıp para biriktirmesi gereken tek kişi o mu? sizin ayrıcalığınız ne?

Bölüm sosyoloji

Ataması kadrosu az

Ama acı tarafı özelde de iş yok

Öğrenciyken formasyon aldı mı

Evet şimdi kaldırıldı ama öncesinde vardı Özel okul da formasyon istiyor mesela

Hepsini geçtim sevgilin nasıl bir iş bekliyor yani 5 yıl sonra kendini nerede görüyor

Okula girerken ya da okurken ne düşünmüş bunlar önemli

Yani çevresindekiler ne yapıyor

buradan bir arkadaşım vardı birlikte KPSS çalışmıştık 88 civarı alıp atandı 2017-18 gibi

şimdi daha da yüksek olmalı o puan

bir de özel sektörde ne iş yapacak bu da önemli

yani iş aramıyor da sizce ne tarz iş arayabilir

bunu şimdi gördüm

aslında evet uygun bir yer ve iş sektörü varmış

ama siz mesleği varken buna geçmesine sıcak bakmıyormuşsunuz

adam sosyolog

özel sektörde sosyolog çalıştıran işletme var mı

alanım değil tam bilmiyorum ama sosyoloji okuduğum dönemde hiç bir kimsenin ben X şirketinde sosyolog olurum diye hayal kurduğunu dahi duymadım

turizmde başlayabilecekse pandemiyi bitirmeyi beklemesi makul zira şimdi kimse eleman falan almaz

şu anda sevgilinizin sadece lisans mezunu olma şartı arayan işlere başvurabilecek konumda, mesleği alanı gereğince ona tanınmış özel bir kadro maalesef yok

bu da turistik şehirde olan bir kişi için turizm sektörüne girmek orada ilerlemek vs olabilir ki bence makul

lakin siz ne okudunuz, bitirince ne olmayı planlıyorsunuz bilmiyorum ama anladığım o şehre de gitmek istemiyorsunuz

Bütün konuyu okudum zaten hepsine hakimim. Hayatını böyle bu adamı ite kaka bir yerlere taşıyarak geçirmek istiyorsan sen bilirsin, bu adam sana olmaz, tezcanlısın sorumluluk sahibisin ki gelecek kaygın var ama bu adamda bunların hiçbiri yok, sadece senin ömrünü yiyecek, şimdilik söz nişan gibi ciddi adım atma o adam gibi iş sahibi olana kadar, bana öyle geliyor ki o daha yıllarca adam gibi iş güç sahibi olamayacak, bu arada inada bindirmezsen sen de soğuyacaksın zaten ve bitecek ama olan boşa geçen yıllarına olacak
Ben baya tezcanlıyım sadece bu konuda değil, ve hiç sevmiyorum bu huyumu ama işte... doğru diyorsunuz, yıllarım gitti malesef

Sevgili olmak flört etmek başka evlilik bambaşka bir şey. Ona belirli bir zaman tanıyın kendine çeki düzen vermezse ayrılın. Böyle sorumsuz, kaygısız bir adamla evlenilmez. Vallahi çıldırtır sizi. Çok seviyor olsanız da ayrılın. Sırf sevgi ile evlilik olmuyor, karşıdaki insanın huyu suyu alışkanlıkları da önemli.
Baya kaygısız ve rahat.... kpssye bile bir yıl boyunca başında durdum öyle çalıştı hergün motivasyon konusmalari yapa yapa dilimde tüy bitmişti... yinede istenilen puanı alamamıştı. Şimdiden çıldırdım bile, soruyorum atanamazsan ne yapacaksın diye, işte bakıyorum memur alımlarına biri olacak inşallah diyip duruyor....

bunu şimdi gördüm

aslında evet uygun bir yer ve iş sektörü varmış

ama siz mesleği varken buna geçmesine sıcak bakmıyormuşsunuz

adam sosyolog

özel sektörde sosyolog çalıştıran işletme var mı

alanım değil tam bilmiyorum ama sosyoloji okuduğum dönemde hiç bir kimsenin ben X şirketinde sosyolog olurum diye hayal kurduğunu dahi duymadım

turizmde başlayabilecekse pandemiyi bitirmeyi beklemesi makul zira şimdi kimse eleman falan almaz

şu anda sevgilinizin sadece lisans mezunu olma şartı arayan işlere başvurabilecek konumda, mesleği alanı gereğince ona tanınmış özel bir kadro maalesef yok

bu da turistik şehirde olan bir kişi için turizm sektörüne girmek orada ilerlemek vs olabilir ki bence makul

lakin siz ne okudunuz, bitirince ne olmayı planlıyorsunuz bilmiyorum ama anladığım o şehre de gitmek istemiyorsunuz
Yani benim karşı çıktığım şey madem turizmci olacaktın ne diye yıllarını başka mesleğe veriyorsun, ha sosyolog olmak istiyorsan eğer kpssye calisacaksin öyle degil mi? Çalışmadı diyemem sınava çalıştı ama yeterli değildi çalışması malesef. Bunu kendi de kaç kez söyledi iyi çalışamadım diye. Pandemi biterse belki senin yanına gelip orada iş bakarım diyordu, tabi ailesi izin verirse benim yanıma gelmesine (!)

Ben baya tezcanlıyım sadece bu konuda değil, ve hiç sevmiyorum bu huyumu ama işte... doğru diyorsunuz, yıllarım gitti malesef

önce bir sakin

giden yıllar falan yok

daha öğrencisisiniz

babaannem 90lı yaşlarında bile bir kızı bir çok kişi ister biri alır derdi

tanıyın çevrenizi geliştirin uygun olan kişi ile elenin derdi

şimdi bu acele neden

cidden 24 yaşında yüksek lisans yapan bir kızın çevresinin evlenmenin e sini ağzına almaması kızımız okuyor demesi lazım

ben 15 yıl önce 26 yaşında evlenirken herkes bana çokkkk erken evlendiğimi söyledi

yüksek lisans aşamalarını geçmiş, ailemden başka bir şehre taşınmış, iş bulmuş, tutunmuş çalışırken 26 yaşında acelen ne dendi bana 6 yıllık sevgilim ile evlenirken

şimdi neden bu acele iş yok güç yok

diyelim ki adam iş buldu siz ne olacaksınız

bir siz de iş bulma aşamasına geçin, mesleğiniz otursun o da çalışıp tecrübe kazansın belki şehir değiştirecek belki yurtdışı vs deneyeceksiniz

şimdiden "başımız bağlı olsun"a gerek yok

evet önünüzde en az iki yıl var yüksek lisans sürecinde arkadaş da iş güç sahibi olur ya da olmaz o zaman gelince değerlendirirsiniz

lakin geçen bir konu vardı 6 aylık sevgililikte askere gitmedi, babası gitme demiş, neden onu dinliyor diye

bazı konularda aile evinde yaşayınca aile dinlenir

siz de diyorsunuz başka sektörde çalışmasın (turizm olmasın) ama çalışsın aile de diyor ki polislik askerlik riskli şartları ağır ne gerek var turizm önü açık çalışsın burada

aslında hiçbir fark yok hatta aile ile yaşayıp turizmde bir yerden başlasın makul bile gelebilir çoğu yetişkin kişi için

Yani benim karşı çıktığım şey madem turizmci olacaktın ne diye yıllarını başka mesleğe veriyorsun, ha sosyolog olmak istiyorsan eğer kpssye calisacaksin öyle degil mi? Çalışmadı diyemem sınava çalıştı ama yeterli değildi çalışması malesef. Bunu kendi de kaç kez söyledi iyi çalışamadım diye. Pandemi biterse belki senin yanına gelip orada iş bakarım diyordu, tabi ailesi izin verirse benim yanıma gelmesine (!)

ben sizi anlıyorum da geçmiş değişmiyor

örneğin 2018 ilk atamada sadece 7 sosyolog almışlar 90 en düşük puan

bunun için KPSS çalışmak çok kolay değil

yani tüm atama döneminde belki 50 kişi alacaklar ilk elli hedef çok kolay değil

bir sürü mezun var vs

kolay iş sahibi olmak mümkün değil ama benim anlatmak istediğim şartlarının gerçekçi olduğu

yani şu aşamada elindeki diploma ile yapabileceği ve ilerleyebileceği ideal bir alan turizm gibi (yaşadığı yer itibari ile)

bu da pandemi nedeni ile durdu yaşadığı şehirde iş arasa ne iş bulacak

öyle memur oluruz gireriz bir yere beyanı zaten gerçekçi değil ve bence karşıdaki de bunu biliyor

babası, abisi vs ne iş yapıyor

bu tarz bir bağlantı kurabilirlerse, ben olsam turizmde büyük bir yerden başlamasına destek olurdum

o deneyimi başka şehirde de pazarlayabilir hem yani tanıdık ile girdiği basit bir iş başka bir yerde otel işletmeciliği sektöründe deneyim olup artı getirir

Back
X