Kızlar napayım?

eesinn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2013
320
93
98
İstanbul
Uzun ilişkim var daha,onlar cok aceleci bizimkilerde tanıyalım dedi ama ailem gene soguktu tabi biraz,neyse benim ısrarlarımka babam söz takıcaz dedi,bize evde şu zaman yaparız diyodu ama onları bi türlü aramıyordu annem asla istemiyordu başından beri bana hiç destek olmadı ben babamdan utanırdım böyle şeyleri konuşmayı anneme diyorum söyle yok söyle banane diyordu bende en son konuşup babamı ikna etmiştim gene ama annem bir halt yapıp babam vazgecti,ben kaldım öyle neler yaşadım anlatamam..Sonra ayrıl barış sevgilimle 1 yıldır sürdü şimdi de diyoruz yeter oldu oldu olmadı gidip evlenicez tek korkumuz babam kavga cıkarır diye ne babama ne onlara birşey olmasın derdindeyiz,araya dayılarımı sokuyorum annemleri arıyor bana hakaretler neler neler anlatamam annem de babamda..Bu akşam hatta babam bana şunu dedi tabi odamdaydım,o. gibi kendini yamamayamı calısıyorsun dedi bilmem ne bagırıyordu dısardan..O kadar kötü oldum ki,sebebi şu annem gidip babama demiş cocuk bunu bırakıyor bu peşinde demiş babamda ona göre davranıyor ama nasık agladım anlatamam ne demek,o. gibi kendini mi pazarlıcan ya ne demek?Artık karar verdin ne olursa olsun ben aileme kötü davranmadım istedigim için iyi niyetle araya akrabalarımı sokuyorum baba dediklerine bak,annem de diyor ki eziksin sen rezil gurursuz neler..Aile heryerden iyidir elbet ama karar verdim bu evden defolup gidicem,evlensemde evlenmesemde o kadar agrıma gitti ki bu akşamki duyduklarım cıksam odadan babam dövecekti beni ben bunu yediremiyorum!Naptım ne veya cocuk naptı bana diyolar seni o kışkırttı iyide bu pis lafları ana baba kızsada kız evladına diyebilir mi sorarım size?Beni b.k yerine koymuslar ama nasıl evden cıkayım size kızlar,polisemi söylesem babam onlara sarmasın istiyorum çünkü ne babama ne aileme ne kimseye bişey olmasını istemiyorum ama evde durmakda istemiyorum..Sevdiğim insan diyor babandan emin olsak gidip evlenicez ona da hak veriyorum ama işte o da yanımda keşke başından beri dursaydı birbirmize destek olsaydık,ve maaşımın yarısını eve veriyordum artık onu da vermicem aşırı öfkeliyim aileme onlar beni düşman gibi görüp bana neler sayıyorlar ben de istemiyorum artık ya kendimi öldürücem ciddi ciddi,bunalımda oldugum halde annemin içi hiç acımıyor ben şaşırıyorum naptım ki diyorum aileme neeeee?Napayım sizce kızlar bana akıl verin sonum olacak yoksa ben dayanamıyorum..Bırakmam için sebep yoktu ben de vazgecmiyorum dedim asla da geçmicem dedim bu işi gene bozarlarsa da evden defolup gidicem ..

Yaşın kaç acaba? Sevgilinin yaşı kaç? Uzun ilişkiden kastın ne kadar bir süredir ortalama?

Annenler nedenistemıo?Ne ıs yapıosunuz sevgılınız ne iş yapıyo?Yaşlar kaç?

Yaşın kaç acaba? Sevgilinin yaşı kaç? Uzun ilişkiden kastın ne kadar bir süredir ortalama?
Ben 28 sevgilin 30 ve 4 yıllık ilişki 1 yılı mahvolduk ayrıl barıs diye ailemi ilnaya ıgrastım yeri geldi kızdım yeri geldi iyi gecindim ama cok kötüyüm artık,nırmalde evlensem yaşım tutuyor reşitim meslegim var ama gene ailemi üzmeyeyim dedim 2 yıldır dil döktüm bide biz sözden döndük düşinün

ailenizin sevgilinizi istememesinin sebebi ne peki?çoğu aile bu tarz konularda haklı çıkıyor sizin aşktan ön göremediğiniz şeyleri görüyor

Annenler nedenistemıo?Ne ıs yapıosunuz sevgılınız ne iş yapıyo?Yaşlar kaç?
28-30 yaşlar,çalışıyoruz,başta memleket farklı diye tanımayız etmeyiz dediler ben ısrar ettim babam ikna oldu annem gene ne dediyse babam bozdu sözü daha dogrusu vermicemde demedi hiçbişey biraz onlar aceleciydi bizimkilerde soguk

ailenizin sevgilinizi istememesinin sebebi ne peki?çoğu aile bu tarz konularda haklı çıkıyor sizin aşktan ön göremediğiniz şeyleri görüyor
Sadece memleketi istemeidker basta tanımayız sonrada annem hissediyorm kötüler dedi,araştırın dedim ama bişry duymadılar haklarında kötü,gidin dediö bakım edin konusarak adamları tanıyın saçma sapan kelimelere takılmıs ailem berbat oldı ama biz kopmadık cocukla işte 1 yıldır bi ayrıl bi barıs dengemiz kaydı en son karar verdik

Yaşlarınız büyük 4 yıldır birliktesiniz. İstememek için mutlaka geçerli bir sebepleri olmalı. Sizin göremediğiniz onların gördüğü. Özel kavgalarınızı ailenize yansıtıp önyargı oluşturmuş olabilir misiniz?

Sadece memleketi istemeidker basta tanımayız sonrada annem hissediyorm kötüler dedi,araştırın dedim ama bişry duymadılar haklarında kötü,gidin dediö bakım edin konusarak adamları tanıyın saçma sapan kelimelere takılmıs ailem berbat oldı ama biz kopmadık cocukla işte 1 yıldır bi ayrıl bi barıs dengemiz kaydı en son karar verdik
sevgilinizin mesleği varsa karakterindende eminseniz evlenin 28 yaşında bir kadın olarak ailenizi ikna etmek için elinizden geleni yapmişsiniz ailenizinde biraz yapıcı olması gerekti bu durumda

İlk konuyu okuduğumda yaşınız küçük sandım, aileniz ne derse desin onlardan habersiz başınıza buyruk davranmayın yazacaktım.

Ancak 28-30 yaşlar küçük bir yaş değil. Ailenizin sevgilinizi istememe gerekçesi önemli. Eğer geçerli bir sebepleri yoksa hayat sizin hayatınız,sevdiğiniz kişiyle ileriye dönük adım atabilirsiniz.Beni tek düşündüren şey ailenizin neden bu işi istemediği. Çünkü genelde aileler hep haklı çıkıyor bu tarz konularda.Kadınlar aşık olunca karşısındaki erkeğin eksiklerini yada hatalı olduğu konuları fark edemiyor. Birde sevgilinin ailesi ne kadar iyi olursa olsunlar ailenin rızasını almadan evlenmeni ileride sana koz olarak kullanabilirler. O yüzden ailenle olan her şeyi her yaşadığını onlara anlatma. Şimdi iyi güzel dinlerler sonra gelinleri olduğunda hiç ummadığın anda bir yerde sinirini bozacak bir şekilde karşına çıkarırlar. Belki bu olmaz ama insanlara temkinli yaklaşmakta fayda var. Ailede anneni ve babanı ikna edecek birileri yok mu babanla konuşup ikna ederdi.

Evet
Yaşlarınız büyük 4 yıldır birliktesiniz. İstememek için mutlaka geçerli bir sebepleri olmalı. Sizin göremediğiniz onların gördüğü. Özel kavgalarınızı ailenize yansıtıp önyargı oluşturmuş olabilir misiniz?
Eveeeet onundediler işte mesela ama ben üzülünce annem direk diypdu kavga mınettiniz ama gidip kendim asla anlatmıyodım,ama aynennn bakın annem dedi önyargı dedi olustu siz kavga edşyosunuz dedi ama aslında öyle değil bu konudan dolayı geriliyoduk arada tartısıyoduk ama adla gidip şöyle dedi böyle dedi diye asla ama asla anlatmadım annemde taktı kardesimde bunu dedi bana abla annem taktı dedi ama işte dinlemediler ki şuan mesela cocuk cabalıyor ev almaya bişeyler yaomaya anneme anlatıyorım banane diyor önyargısı basındada vardı zaten sonradsn da öylr oldı böyle oldu bana bahane sunuyolar

İlk konuyu okuduğumda yaşınız küçük sandım, aileniz ne derse desin onlardan habersiz başınıza buyruk davranmayın yazacaktım.

Ancak 28-30 yaşlar küçük bir yaş değil. Ailenizin sevgilinizi istememe gerekçesi önemli. Eğer geçerli bir sebepleri yoksa hayat sizin hayatınız,sevdiğiniz kişiyle ileriye dönük adım atabilirsiniz.Beni tek düşündüren şey ailenizin neden bu işi istemediği. Çünkü genelde aileler hep haklı çıkıyor bu tarz konularda.Kadınlar aşık olunca karşısındaki erkeğin eksiklerini yada hatalı olduğu konuları fark edemiyor. Birde sevgilinin ailesi ne kadar iyi olursa olsunlar ailenin rızasını almadan evlenmeni ileride sana koz olarak kullanabilirler. O yüzden ailenle olan her şeyi her yaşadığını onlara anlatma. Şimdi iyi güzel dinlerler sonra gelinleri olduğunda hiç ummadığın anda bir yerde sinirini bozacak bir şekilde karşına çıkarırlar. Belki bu olmaz ama insanlara temkinli yaklaşmakta fayda var. Ailede anneni ve babanı ikna edecek birileri yok mu babanla konuşup ikna ederdi.
Yoook asla mesela evde yasadıgım kavgaları asla sevgilim dahi bilmez bana dşyor herşeyi bana anlat ama ben demem ailemi asla kötülemedim onlara asla,şuanki durum ama öyle söz takıcaz dediler herkese sonra telefonlarını acmadılar ortada vallahş sebep yoktu,annem zaten daha tanımadan önyargılıydı soguk davrandı kadınlara yüzlerine falan bakmadı yani bizimkiler zor kabullendi ama bişey yoktu ki arada annem soguk olunca onlarda biraz dedi annesi istemiyor babam gene iknaydı ama annem asla yanımda olmadı cocugı bile tanıstırcaktım beni annem 1 yıl ugrastı dedim anne tanısana 1 yıl..İnsan der bakiyim kızım kimle geziyor dimi başında onlar yaptı böyle hep önyargıları vardı zaten

Aile zaten istemediği birinin evladını üzdüğünü görünce bu tarz olaylar yaşanabilir. En başından hiç bir problemi aileye yansıtmamak lazımmış. Çünkü birlikte olan çift hertürlü kavgayı aşabilse de aileler asla unutmuyor. Bu sefer sevdirmek, kabullendirmek için ekstra çaba harcamak gerekiyor. Tabi o da işe yararsa. Yaşlarınız yeterince büyük. İlla rızaları olsun derseniz sevgilinizin olumlu yönlerini göstermeye çalışmanız lazım. Mutlu olduğunuzu hissetmeleri lazım. Ama hepsini geçince asıl önemli olan sizin ne hissettiğiniz. Rıza almadan da evlenebilirsiniz. Bu adam için değer, mutlu olurum ömrümü geçiririm diyebiliyor musunuz?

Aile zaten istemediği birinin evladını üzdüğünü görünce bu tarz olaylar yaşanabilir. En başından hiç bir problemi aileye yansıtmamak lazımmış. Çünkü birlikte olan çift hertürlü kavgayı aşabilse de aileler asla unutmuyor. Bu sefer sevdirmek, kabullendirmek için ekstra çaba harcamak gerekiyor. Tabi o da işe yararsa. Yaşlarınız yeterince büyük. İlla rızaları olsun derseniz sevgilinizin olumlu yönlerini göstermeye çalışmanız lazım. Mutlu olduğunuzu hissetmeleri lazım. Ama hepsini geçince asıl önemli olan sizin ne hissettiğiniz. Rıza almadan da evlenebilirsiniz. Bu adam için değer, mutlu olurum ömrümü geçiririm diyebiliyor musunuz?
Evet işte annem hele zaten takıntılı biri bide anmem tuhaf geliyor odamı araştırıyor,dua yazmıstım kagıda normal dua herşey düzelsin sevdigimle iyi olayım ailemle olayım diye dua normal Allahın duaları annem gitmiş defterlerimi aramıs bana diyorki sen rezilsin bak istemiyorda sen peşinde bide dua ediyosun dedi ben şok oldum defterlerimin arasını bakmıs ya,ve bi kerede sevgilimle kavga ettik annem kardesimle almıs telefonumı kurcalamıs bu rezillige ne demeli?Böyle bi ruh hastalıgı varmı ben ederim kavga barısım telefonumu acıp mesajlarımı okumuslar ordan taktı cocuga ama kendş yaptıgını normal görüyor annem beni varya ruh hastasın cevirdiler evde,cocuga kızıyor ya istemiyor ama kızı mahvoldu görmüyor tutki ayrıldık o baskasıyla evlendi ben napıcam ben nasıl toparlıcam kendi elleriyle güya onlara sinirinden kızlarınu bitirdiler..Araya dayılarımı sokuyorum annemi arayınca geliyor sen rezilsin herkesi arıyosun bilmem ne diye hakaret hakatet küfür ne varsa duyuyorum ne varsa ölcek diyo dayım kızın diyoki ölsün,bunları duyuyorum ya kötüde olsa diyorum gidicem evlencen o adamla yada evden kacıcam diyorum

Yoook asla mesela evde yasadıgım kavgaları asla sevgilim dahi bilmez bana dşyor herşeyi bana anlat ama ben demem ailemi asla kötülemedim onlara asla,şuanki durum ama öyle söz takıcaz dediler herkese sonra telefonlarını acmadılar ortada vallahş sebep yoktu,annem zaten daha tanımadan önyargılıydı soguk davrandı kadınlara yüzlerine falan bakmadı yani bizimkiler zor kabullendi ama bişey yoktu ki arada annem soguk olunca onlarda biraz dedi annesi istemiyor babam gene iknaydı ama annem asla yanımda olmadı cocugı bile tanıstırcaktım beni annem 1 yıl ugrastı dedim anne tanısana 1 yıl..İnsan der bakiyim kızım kimle geziyor dimi başında onlar yaptı böyle hep önyargıları vardı zaten
Ailenizdeki kavgaları sevgilinize anlatmamanız çok güzel birşey aile içinde olanlar gerçekten aile içinde kalmalı sevgilinizde olsa bilmemeli. Bunu yansıtmamanızı çok sevdim. Ama aileniz soğuduysa bir daha ısınması imkansız gibi görüyorum ailenizle açık açık konuşun bence

Ailenizdeki kavgaları sevgilinize anlatmamanız çok güzel birşey aile içinde olanlar gerçekten aile içinde kalmalı sevgilinizde olsa bilmemeli. Bunu yansıtmamanızı çok sevdim. Ama aileniz soğuduysa bir daha ısınması imkansız gibi görüyorum ailenizle açık açık konuşun bence
Konusmaya calısıyorum işte annem bas bas bagırıyor sayıyor aglıyor kesicem seni yok biçicem seni yok öyle yok böyle bakın annem basından berş benden böyle kaçtı..Konuscam anne babama söyle diyorum kavga cıkarıtor yada banane diyor git kendin söyle,en son utancımı yenip babamla ben kınustum annem basından berş bana böyle davrandı o zaman kavgalar yoktu bende cok sinirliyim artık aileme,dayım bidaha konuscak bakalım,annem i tanıyamıyorum..Normalde bana böyle yapmayan annem simdi bana diyor ki ben sana artık gaddarlaştım sana acımıyorum..İstiyorum ya neden vazgecmiyomusum diyorum gecmicem öldürsenizd geçmiyorum,araya dayımı sokucam yada artık dayanamayıp polise gidicem daha da rezillik yaşatıcam onlara uzaklaştırma alcam canımdan bezdim..Babam tehdit eder bana babamım dedigine bakarmsın o. gibi kendini millete peşkeş cekmeye calısıyor bu nasıl bir laf bu neeee gene de ben varya sevgilime gramını anlatmadım gramınııı anlatmam da ama ben beler cekiyorum evde dayanamıyorum ki yada hastaneye gidicem yatıcam ailemi yanımda istemiyorum dicem asla ailem kendi hatalarını görmüyor hep bi suclu arıyolar kendileri bozmamıs bu işi gibi davranıyolar ama günah dedim yaptıgınız günah cekeceksiniz ben cekiyorum bak ben ele bişey olmaz ki gider evlenir yada hayatına bakarlar ben nolucam peki ailem hiç demiyo bu kız ne halde ya

Bazı aileler maalesef böyle olabiliyor. Ailenle olan sorunlarını sevgilinin ailesine anlatmamana sevindim en iyisi öyle olması.Genelde anne yada babadan birine kızlar daha rahat derdini anlatabilir. Anladığım kadarıyla babanla aran biraz daha iyi gibi iletişim konusunda, babana annene haber vermeden biraz konuşabilir miyiz falan diye dışarı çıkmayı teklif et. Malum korona olaylarından dolayı evdeyiz hep ama annen markete gittiğinde falan da olabilir. Yani babanla başbaşa kalmak için bir fırsat bul onunla ciddi bir konuşma yap. Baba sizi ezip geçmem benim için değerlisiniz ama
hayat da gecip gidiyor. Annemle konuşmadım bile çünkü beni anlamıyor, sen en azından dinliyorsun falan gibisinden biraz da babanın sana ılımlı yaklaşmasını sağlayacağın şeyler söyle. Ben vazgeçip unutup başkasıyla olurum sanıyorsanız yanılıyorsunuz böyle ömür boyu bekar kalırsam vicdanınız rahat etcek mi dersin. Karşı tarafa beni yalnız gösteriyorsunuz sizi ikna etmeden evlenmem bu yüzden de hep bekledim ama artık onlar da benden bir cevap bekliyor annemi ikna et gerekirse yalandan bu kız bize haber vermeden evlenir falan de annem ikna olsun desen belki baban yardımcı olur. Yani ben sizden izinsiz evlenmem baba ama annemi ikna etmek için oyle soylesen falan diye bir dene istersen. Babanı ikna edersen o da anneni ikna edebilir. Sen ikisini aynı anda ikna etmeye çalıştığın için daha da zorlanıyor olabilirsin.

Back
X