Gebeliğe Hazırlık Kızlar nasıl hamile kalinirr

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ya kızlar düşük yaptım şimdi de hamile kalamiyirum bir türlü napmaliyim nasıl bi yol izlemeliyimm herkes hamile herkesin çocuğu var onları gördükçe ozeniyor insan anne olmaya aile olmaya
baska bir doktora da gorun ve bildigim kadariyla dusukten sonra belli bir sure de gecmesi gerekiyor

Amin..Allah kimseyi evlatla sinamasin gercekten cok zor insan sadece bi umit ariyor ne biliyim ya pozitif ciktigini gormek istiyot dusuk olsa da tekrar olur umudu daha fazla oluyor ama bende beni umutlandiracak hic bisey olmuyor her ay umudumu kaybetmiyorum adet oldugum zaman bu ayda gelmedin diyip diger ayi bekliyorum inanin cok bunaliyorum esimin gorevi geregi koy gibi bi yerde yasiyoruz koydende uzakta kimse yok hep yanima yoldas bi evlat olsun istedim ama yok yasamayan bilmez bazi arkadaslar baskalarinin cocugunda gozumuz oldugunu bile dusunuyor ama asla kimsenin cocugunda gozumuz yok sadece bizide kucaklayan bir evladimiz olsun istiyoruz Rabbim isteyen herkese nasip etsin..

Amin..Allah kimseyi evlatla sinamasin gercekten cok zor insan sadece bi umit ariyor ne biliyim ya pozitif ciktigini gormek istiyot dusuk olsa da tekrar olur umudu daha fazla oluyor ama bende beni umutlandiracak hic bisey olmuyor her ay umudumu kaybetmiyorum adet oldugum zaman bu ayda gelmedin diyip diger ayi bekliyorum inanin cok bunaliyorum esimin gorevi geregi koy gibi bi yerde yasiyoruz koydende uzakta kimse yok hep yanima yoldas bi evlat olsun istedim ama yok yasamayan bilmez bazi arkadaslar baskalarinin cocugunda gozumuz oldugunu bile dusunuyor ama asla kimsenin cocugunda gozumuz yok sadece bizide kucaklayan bir evladimiz olsun istiyoruz Rabbim isteyen herkese nasip etsin..

Kesinlikle doktora git adetin 3.gununden itibaren hormon testi yaptir fsh lh tsh butun degerleeine baktir esinde sperm testi versin doktor ona gore tedavi uygular zaman kaybetme derim..

Şimdi söyle 3 yıllık evliyim 5 ay önce düşük yaptım doktor la görüştüm adetleri m de düzenli bir sıkıntı yok o yüzden araştırmaya gerek yok dedi
benimde adetlerim düzenliydi. düşük yaptım, demek hamile kalabiliyorsun denemeye devam et dediler. 6 ay sonra hala hamile kalamayınca yaş da geçtiği için doktora gittim. nitekim anlaşıldı ki benim rahmimde perde, eşimin spermlerinde problem varmış. hamile kalmak mesele değil sağlıkla gebeliğe devam edebilmek önemli. doktora git, kontrollerin yapılsın, bir sıkıntı yoksa istiyorsan yine beklersin. burda sana herkes kendi yaşadığını, yaptığını anlatsa bile eline birşey geçmeyecek.

Düşük de yapmış olsan en azından doğal yolla cocuk sahibi olabiliyorsun oncelikle bunun icin sukret. Hic cocugun olmayabilirdi. Esinle birlikte doktor yardimi al hatta doktorunu degistir.

Bunun dışında hamile kalmak icin gerekli olan tek sey korunmasiz cinsel iliski. Bu isin baska sırrı yok yane :)

Üç düşükten sonra araştırılıyor ve bir yıl korunmasız ilişkiye rağmen hamile kalinmiyorsa bide....iki kimyasal bur dış gebelik sonrasında kan tahlillerim yapıldı kan pıhtılaşma ve kromozom analizi ne bakıldı temiz çıktı ....sonra ben kafamı bosaltinca hamilelik fikrinden vazgeçtim o ay kızıma hamile kaldım şimdi on aylık ...öncelikle hamilelik düşüncesini bırak Allah a bırak o ne zaman derse o zaman olur ....stres yaptıkça olmuyo inan

Ya kızlar düşük yaptım şimdi de hamile kalamiyirum bir türlü napmaliyim nasıl bi yol izlemeliyimm herkes hamile herkesin çocuğu var onları gördükçe ozeniyor insan anne olmaya aile olmaya
arkadaslar zaten yazmistir ama eksik kalan bilgiler varsa eklemis olayim. bebek olmayali 1 yili geçtiyse hormon tahlilleri yapilmasi, rahim filmi cekilmeli ve eşin spermiyogram yaptirmali. hepsi temiz cikarsa bi süre daha akışına birak dene. ateş takibi ya da ovulasyon testleri ile ovulasyon takibi yapabilirsin ama seni strese sokarsa boşver hepsini gunaşırı eşinle

eğer daha da olmazsa doktorlar önce klomenle ve catlatma ignesiyle yum takibi yapiyor, daha olmadi aşılama ve son çare tüp bebek.

bu arada istersen ekstraolarak kari koca genetik testlerinizi ve sen kan pihtilasma testlerini yaptirabilirsin.

not: ben de 3 senedir uğraşan biri olarak yazdim. bu süreçte sakin kendini yipratma. sorgulama, cocugu olanlarla kendini kiyaslama artik çoğu kadin geç hamile kaliyor ama enin de sonun da herkes cocuk sahibi oluyor. hic cocugu olmayan kadin artik cok nadir

Amin inşallah. Seni öyle iyi anlıyorum ki. Olmadıkça insan daha çok istiyor. Tedavini de oluyormuşsun. Daha elinden birşey gelmez bol dua et, ihtiyaç sahibi birine yardım et sevindir, senin için dua etsin. Başka şeylerle uğraş, bu konuda durmadan umut edip hayal kurup beklentiye girmek zararlı. benim doktorum çok düşünürsen olmaz diyor. Ben biraz olsun kafamdan uzaklaştırdım, yaşıma rağmen artık akışına bıraktım. kendini paralasan da paralamasan da bazen senin elinde değil işte. Böyle bir zamanda sahip oldukların için şükretmek en güzeli. her işte bir hayır vardır ve o hayrı biz bilemeyiz.

Çok komik cevaplar yazasim geldi başlığı görünce ama hassas bi konu yaşadığım icin biliyorum. uzun uzun ugrastiktan sonra nihayet bende bu konuda eskiye nazaran daha rahat biri olabildim. artik hamilelikle alakali topiklerde degil bdv de takiliyorum:)))

Kızlar merhaba bende çocuk için uğraşanlardanım clomen menogon kullandım çatlatma iğnesi oldum bu gün 11.gün bi kaç gün sonra test yapcam adetime 5 gün war rabbim kimsenin kucağını boş koymasın bende 2 senelik ewliyim hiç korunmadık ama wakti saati war demekki

İlişki öncesi besmele çekmeyi unutmayın ve ilişki süresinde hiç konuşmayın lütfen çooooooooook önemli hele ki çocuk istiyorsanız unutmayın

Eğer beslene çekerseniz doğan bebeğin aldığı her nefeste size sevap yazılır

Bide duası var netten bulabilirsiniz

Denemediğimiz şey kalmadı meryem suresini okudum namaz kılıp oyle abdestli ilişkiye girdik ama allah werecek de olcak tedbiri aldık takdir allahtan

Biz de 10 aydır deniyoruz ama sen ne kadar istersen iste nasipten ötesi yok. Herkesin sınavı ayrı . Bizimki de bu demek ki .

Sana ümit olur mu bilemiyorum ama ablam da 5 ay önce düşük yapmıştı dün öğrendik 4 haftalık hamile olduğunu.

Darısı tüm isteyenlerin başına inşallah

Nasıl hamile kalırım diye düşünmeyi ne zaman bırakırsan akışına o zaman cnm tabi sağlık açısından engel yoksa

Cnn ben seni cok iyi anliyorum bende 1 yil 1 aydir hamile kalmaya calisiyorum. Eltim hamile kaldi sevdindim onun adona ama kendi adila cok üzüldüm... eltimde 2 yil bekledi sonunda 3.defa catlatma ignesi ve clomenle hamile kaldi. Bende cuma günü insaAllah tüp bebek merkezinde bu tedaviye baslicam... benim yumurtam oluduyor ama catladigi kanimda velli olmuyo yani ya cstliyor ama kaliteli degil yada büyüye büyüye kist olup adetimle sökülüyor.... sizin neyiniz var ?

Stresten uzak duracaksın canım.. Eşim her ay merak ediyordu.. Çok istiyordu.. Zamanla hamile kalmayınca bende istedim.. Belki eksik hissettim bu yüzden.. Eşim ne zaman.. Olmazsa olmasın dedi!!! Ben 1 ay sonra test yaptım.. Veee + :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…