Kızlar n'olur yardım edin

oznur82

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2009
107
1
116
İzmir
Dün o.....mavi.......o linkli arkadaşımızın hayatın içinden bölümünde "önemsizmişim bunu anladım" başlıklı konusuna yorum yazdım. Konu kızcağızın kayınvaldesi ve görümcesinin davranışlarıyla ilgiliydi. Bende aynen şu cevabı yazdım
" Benim kayınvaldemi burda anlatmaya kalksam hayretlere düşersiniz. O kadar kötü yani. Üstelik hemen arka sokağımda oturuyor. hergün görüyorum. Hergün çekiyorum. Eşimle bir çok kavgamızı kayınvaldem yüzünden yapıyoruz. Bana da aman boş ver kafana takma falan diyor arkadaşlarım , çevrem ama olmuyor seni çok iyi anlıyorum. Bu yüzden sana öncelikle şükret diyorum uzağında olduğu için. Bir de arada sırada geliyorlarmış galba. Aman sen en güzel şekilde ağırla, ama kırıldığın noktalarıda şakayla karışık değindir kendisine. En güzeli bu tavır tafra yaparsan hem eşin üzülür hiç yokken aranız bozulur. Hemde kayınvalden iyi ağırlamadığın için mutlaka acısını bulur başka bişekilde yine senden çıkartır. Yine üzülen sen olursun. Mağlesef bir çok kayınvalde böyle oluyor. Daha benim melek gibi kayınvaldem var diyeni görmedim."

Bu cevabımı nickimi bilen eşim girip okumuş. sen nasıl olurda orda annem hakkında bunları yazarsın diye bana çıkıştı. Konu uzadı da uzadı. Şuan konuşmuyoruz. Ne yapacağımı bilemiyorum. Kötü bişey yaptığımı sanmıyorum ama çok üzgünüm. Eşimle ilgili hiç sorunum yoktu. Enpati kurmaya çalışıyorum. özür dilemeye yanaştım. Ama kabullenmedi. Bende alttan almak yerine bu sefer savunmaya geçtim sen nasıl olurda benim özel bölümümü okursun diye.

Sağlıklı düşünemiyorum. Ne yapıcam n'olur yardım edin.

Eee görmesi çok kötü olmuş.Bende senin durumda olsaydım emin ol benim eşimde aynı tepkiyi verirdi.Şu an için bence sinirinin geçmesi bekle,üstüne fazla gitme.Neticede o da annesinin nasıl birisi olduğunu biliyordur ama benim annemde böyle demez, dedirtmez.

E bunu da okuyacak o zaman. Ben bari eşinize hitaben yazayım. Şaka şaka. :)))
Biz burada kadın kadına dertleşip konuşuyoruz. Siz kendinizi sıkıntılı hissettiğiniz bir an dertleşmek istemişsiniz benzer sorunlar yaşayan birini görünce. Hangimiz yaşamıyoruz ki, hangimiz yeri geldiğinde kayınvalidemizden yeri geldiğinde kendi annemizden dert yanmıyoruz. Çok normal. Hem kötü bir laf yazmamışsınız. Ne hakaret var, ne alay. Sadece "Ben de sıkıntı çekiyorum." anlamında şeyler yazmışsınız.
Hatta pozitif tavsiyeler vermişsiniz, "ıyi ağırla." filan diyerek. Bu da sizin ne kadar olgun bir kadın olduğunuzu gösteriyor zaten. Demek ki siz de sabırlı ve saygılı davranıyorsunuz yeterince eşinizin ailesine.
Eşiniz de görünce beki üzülmüştür biraz. Ama büyütülecek birşey değil. Özür de dilemişsiniz. Üstüne gitmeyin, o da anlar aslında bu kadar büyütecek birşey olmadığını.

Evet kızlar bende sinirinin yatışmasını bekliyorum. Hatta Tinkerbelle senin de dediğin gibi ben sadece kadın kadına "adı üstünde kadınalr klübü" dertleşmek birbirimize destek olmak için yazdığımız biyer dedim. Biraz durumumu abarttım yazık kızcağıza yanlız olmadığını anlasın diye. dedim ama nafile artık alttan almıyorum. Eşim çok inatçıdır ve kincidir. Asla bu durumu affetmiyecek.Zamanında annesiyle kötü bişeyler yaşadık. Bu yüzden annesine kötü davrandığımı düşünüyor. O konulu bölüme giderseniz haticeyanlız linkli kadın kayınvaldesini savunup terslenmişti. Hiç işi yok benim eşim bu linkle bize ders vereceğini sanmış. Hatta bana gönderme yaparak "sen kayınvaldene kötü mu davranıyorsun diye soru sormuş. Tabi gerçek olanı yazdım bende saygılı olduğumu falan bakalım ne olacak

Korkum bize bişey olmaması bir yana kayınvaldem duyarsa Bu sefer bizi hiç bir kuvvet toplayamaz. Ben yanmışımmmmmmm

kötü olmuş vallaha.
yinede eşiniz size kızmak yerine sizi anlamaya çalışsa. ya da saygı duyup sizin özel paylaşımlarınızı okumasa ...

kötü olmuş vallaha.
yinede eşiniz size kızmak yerine sizi anlamaya çalışsa. ya da saygı duyup sizin özel paylaşımlarınızı okumasa ...

Canım bende aynen öyle dedim neden özel yazışmalarımı okuyorsun dedim. Sen benim E-mail, telefon hatta msn yazışmalarımı okuyorsun yaa diye cevap verdi. Ben aynı şey değil desemde fayda yok.

Korkum bize bişey olmaması bir yana kayınvaldem duyarsa Bu sefer bizi hiç bir kuvvet toplayamaz. Ben yanmışımmmmmmm

Eşiniz burda dertleştiğinizi gidip annesine yetiştirmeyecek kadar olgundur sanırım..
Yani umarım:)

Ayrıca kayımvalidenizle , gerçekte olan sorunlarından bahsetmişsiniz yani olmayan birşey yazmamışsınız sonuçta, eşiniz de bu durumları elbet biliyordur.

Ne var yani paylaşmak istemenizde.?
Çok normal, sonuçta gerçek hayatta da arkadaşlarınızla vs paylaşıyorsunuzdur bu konuyu...
Sanalda paylaşınca ne oluyor ki:)??

Bu şekilde de anlatabilirsiniz eşinize gerek olursa.

Bence rahat olun..
Kapayın konuyu gitsin.

Benim kayınvaldemi burda anlatmaya kalksam hayretlere düşersiniz. O kadar kötü yani. Üstelik hemen arka sokağımda oturuyor. hergün görüyorum. Hergün çekiyorum. Eşimle bir çok kavgamızı kayınvaldem yüzünden yapıyoruz.

sanirim esinizi en cok sinirlendiren su cümleleriniz olmus
ben olsam bende cok kirilirdim herhalde
ama insan kizginlikle herseyi söyler esinizin büyütmemesi lazim
ona sorsak kayinvaldesi icin kim bilir neler neler anlatir

yaaa sorma nelerle uğraşmış iş arasında...:gitme:

İlginç valla. Özel alanınızı okuması tabi hoş değil. Ama iyi tarafından bakalım, belki erkekler burayı okudukça, bir türlü anlatamadığımız şeyleri anlayabilirler. Belki empati kurabilirler birazcık. Bazen iletişim kurmakta zorlanıyoruz hepimiz eşlerimizle. Böyle üçüncü bir göz gibi okuyarak belki bizim yerimize koyabilirler kendilerini.

kim olsa kizardi ama esinde sunu anlamali..dertlesmek,fikir almak,yalnislarin varsa gormek icin yazdin..sonucta biz sizi tanimiyoruz ve tarafsiz bakip sizi elestirir yada destek veririz..cok bunalmasaniz yazmazdiniz herhalde.
zor paylasiyorlar ogullarini,ne kadar da kiymetliler valla benim de oglum olursa fanusa koyacamm,kesinlikle el surdurmeyecem:))
esin de gormus olan olmus artik,buraya kayit olmasi cok cocukca birde annesine soylerse daha da yanlis yapmis olur.uzulme canim..o cikariyorsa acisini sende cikar..okumamasi lazimdi bu senin ozelin..

Demek ki neymiş;

Arada erkek misafirlerimiz belki de gizli enişte üyelerimiz olabilirmiş.:hulya:

Çok ilginçmiş eşiniz kusura bakmayın, birde üye olup mesaj yazmış
sormak lazım o arkadaşları arasında dertleşmiyormuymuş, seni anneni babanı anlatmıyormuymuş
bu erkekler kendileri sütten çıkma ak kaşıkya, kadınları suçluyorlar
kötü birşeyde yazmamışsın, tavsiyede bulunmuşsun iyi ağırla falan diye
bence senin kıymetini bilsin, benim bir arkadaşım var kayınvalidesini eve sokmuyor , torununu göstermiyor
çok kızdım şimdi
sakın alttan alma canım

Evet canım bu bölüme takmış durumda. Hala senin gözünde bu kadar mı kötü annem. diyor başka bişey demiyor. Başka yerde ev bak hemen taşınalım bile dedi olayı çok büyüttü yani.

ay zaten nicimi degitirmeyi düsünüyordum yakin zamanda degistirecegim valla
esimin böyle bakma huylari yoktur ama yinede nicimi bilmesi iyi degil galiba bir baktin seytan onuda dürtmüs

Katılıyorum canım. Mutlaka benim ailemden sıkıldığı zaman oluyordur. Bunu birbirimize söylediğimiz zaman evet rencide oluruz. Ben düşünemiyorum bana annemle ilgili kötü bişey söylesin. Herhalde çok kötü şeyler olur. Bu yüzden hak vermeye çalışıyorum ama ben o rencide olsun diye yapmadım ne bileyim ellerim kırılsaydıda yazmasaydım.offfffff

Demek ki neymiş;

Arada erkek misafirlerimiz belki de gizli enişte üyelerimiz olabilirmiş.:hulya:

Hemen eşim geldi aklıma biliyor musun? Nicikimi de biliyor. Bazen sohbet esnasında bahsediyorum burdaki konulardan. Ne gülerim ama o da burdaysa.
"Allooooo kocam, selam hellooo. Seviyom seni."
Şaka bir yana, üstüne gitmeyin. Olay büyüdükçe siniri artacak sanırım eşinizin. O da kendince dayanamamış annesine öyle demenize. Ama dediğim gibi kötü birşey yazmamışsınız, olanı söylemişsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…