kızlar nolursunuz bana bi akıl verin moralim çok bozuk

acbc

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2010
151
2
118
Ankara
Kızlar 22,09 da geçtiğimiz cumartesi erkek arkadaşım ve ailesi bize geldiler. Tanışma amaçlı. Çayın yanına güzel ikramlarla bayanları bir odada, erkekleri salonda ağırladık. Tanışma çok güzeldi gayet içime sindi. Bu hafta sonu cumartesi günü de istemeye gelecekler.Ama erkek arkadaşım istemeye gelirken en az 20 en fazla 25 kişi geleceklerini söyledi.Bizde en az 15-17 kişi varız.Nerden baksanız evde 40 kişi olacağız. evimizde geniş sayılmaz 90 m2. o yüzden salonumuz odalarımız küçük. biz ayrı bir yerde zaten nişan yapmayı düşünmüyorduk. çünkü düğünü kasım ayı gibi istiyoruz. evde isteme ve yüzük takılacak. Şimdi esas mesele şu bazı evli arkadaşlarım eviniz küçük oldugu için evde 40 kişiye ikram yapmak servis yapmak zor oluyor biz evde yaptık pişman olduk herkes sıkış sıkış kimin ne yediği içtiği belli olmuyor oyüzden ailesi gelsin kahveleri yap isteme olsun yüzük takılsın ondan sonra baban yerimiz dar oldugundan ikram evde zor olur diye düşündük biz bi yer tuttuk buyrun gidelim desin dediler. bende güzel bi yerle görüştüm canlı müziği var oraya gidicez yemek yicez pasta kesiicez foto çekip eve geleceğiz.Ama yok babam daha kızı istemeden ben nişan yeri mi tutucam dedi açtı ağzını yumdu gözünü. madem nişan yapmak istiyorsunuz bu hafta gelsinler sonraki hafta nişan yapalım dedi.Bende dedim baba amaç nişan yapmak değil istemeye kalabalık gelecekleri için evde küçük oldugundan evdeki ikramı dışarda vermek hepsi bu.Ama Anlatamıyorum bir türlü. Anneme diyor kızını daha istemeden göndermeye ne meraklısın falan filan. Bana bi akıl verin lütfen sizin başınıza böyle şeyler geldi mi siz nasıl yaptınız? benim dediğim mantıklı mı sizce ?

kız istemeye 25 kişi gelinir mi hiç. erkek tarfıyla konuşun durumu anlatın daha basit bir çözüm olur kanaatimce ?

aslında baban düşündüğü şekliyle haklı kendıne gore..
babalar bole oluyo ona gore bunu yapması daha kızı vermeden kendı kendıne nişan yapmaya kalkışmak gıbı olur..

valla canım 4 kardeşler hepsi evlenmiş eşleri çocukları abileri ablaları ve eşleri yani. babasından büyük babaanne büyükbaba var anneanne dede var. dayısıda bu hafta şehir dışından kalmalı geliyormuş evde bırakıp çıkamayız dediler. daha önce benim dediğim gibi yapanlar olmuş çok da güzel oluyor dediler. sizce abes mi öyle kahveyi evde ikram edip yemeği dışarda vermek?

Bence de güzel bir dille anlat ev durumu yüzünden o kadar kişiyi ağırlayamayacağını
o da makul olan 5-6 kişiyle gelsin seni istemeye
tabii ki sende sizin tarafı azalt,az öz güzel bir isteme olsun,abatmaya gerek yok bence
gerginlikte çıkmasın boşu boşuna bu yüzden
mutluluklar..

Son düzenleme:
aslında baban düşündüğü şekliyle haklı kendıne gore..
babalar bole oluyo ona gore bunu yapması daha kızı vermeden kendı kendıne nişan yapmaya kalkışmak gıbı olur..

işte öyle de bi durum var kendince haklı evet ama sonuç olarak ortak bi yol bulunup bizim bu işten en sorunsuz şekilde çıkmamız gerekiyor. ve bu da benim bi önerim başka türlü napabilirim ki erkek arkadaşıma bahsettim gelsek gelsek hadi en az 17 18 kişiyiz diyor bu sefer annem de ayıp olur az kişi gelin diyemeyiz diyince. şu an için en güzel en mantıklısı bu gibi ama bilemedim işte

teşekkür ederim.keşke böyle olsa bende çok memnun kalırım. peki sizce de mi dışarda yemeğe gitme mantıksız ?

öncelikle sen sakin ol canım.. ben de bu yoldan geçtim. bazı zorlukları oluyor .erkek tarafı bir yandan birşeyler diyor. sen kendi ailenin içinde anne-babanı dengede tutmaya çalışıyorsun zor yani.

sana kendimden örnek vereyim. bizim evimizde pek müsait değildi. kişi sayısı koyduk isteme ve söz olacaktı. ona rağmen karşı taraf koyduğumuz sayıdan 2-3 kişi fazla geldiler. sinir olmuştuk biz de yer olsa neyse cidden hoş olmuyor karşı tarafın anlayışlı olması gerekiyor ama onlarda ilk yaşadıkları için herkes görsün yakınları gelsin istiyor .

sonuç olarak kadınlar bizim odada durdu yatakta oturdular yapcak birsey yoktu erkeklerde salonda .isteme olurken kadınlarn kimisi salona sıkıştı kimisi ayakta. servise gelince de sen kasma. yardımcı olacak kuzen yada kardesin varsa onlar ilgilensin. sen zaten stresten birsey yapamıyorsun. elin ayagına dolasıyor.

hazır börek alırsınız olmadı. sarma sarın. bir de kek tarzı birsey .hosgörülü olsun herkes. evde yüzük takıp salona gecme fikri bana mantıklı gelmedi canım. o kadar insan eve gelcek sonra ordan kalk salona geç abes olur.

ya konuş erkek arkadasınla sayıyı azalttır. sen sakin ol. evdeki her konusmayı da erkek arkadasına söyleme . dengeyi kur kendini yıpratma o senin en güzel günün olacak. mutluluklar şimdiden

Babana cok kızma
Babalar ıcın kızları her zaman mınık prensesıdır. Sımdı bırı cıkmıs kızını alıcam dıyor. O da cok streslıdır zaten.
Ama eve yakın bır yer olursa yemegı baska yerde vermek mantıklı olabılır aslında.
Ikı tarafda kalabalık baksana ne onlara ne de sızın tarafdan bırne gelme denebılır.
Babanızla bır daha gorusmeyı deneyın hemen ustune gıtmeyın sakınlessın bıraz.

ya kusura bakma ama bana bu fıkır cok abes geldi.
yani evde kahve ver bılmem ne sonra haydiii 40 kişi toplan dısarı cık. zaten coluklu cocuklu olanlar var. cocuklarını mı zaptedıcekler ayıp olmasın dıye sızlerle mı oturucaklar.

salonda gereksız seyler varsa boşaltın bı odaya koyun mesela tv sehpası, yemek masası,orta sehpa falan. onun yerıne sandalyeler koyun. herkes otursun. evın kucuk dıye yargılayıp laf edıceklerse gelmesınler zaten hıhhh cok da fifi...
yorulucaksınız bıraz ama olsun hem daha sıcak daha samımı bı ortam olur.
börek, sarma pogaca falan yapın. bıde pasta alırsınız. tamam bıttı.

inanın gözlerim dolu dolu okuyorum gerçekten stresliyim, üzgünüm, mutsuzum. bunlar bir kere oluyor güzel hatırlansın istiyorum. sanırım en iyisi sayıyı azaltmak isteme olsun sonraki hafta diğer gelmek isteyen akrabalarını restauranta çağırırım. çok teşekkür ederim. iyi ki varsınız. inş. herşey çok güzel olur.

hemde buyrun gıdelım olmaz ıstemeye az gelsınler olmazsa da çok kişi olsun sızınkıler mutfakta yada ayakta gırıp çıksın yanı gençler en buyuklerde otursun...

aileler ilk defamı karşılaşıyor öncesinde bir tanışma faslı olur zaten baban aile hakkında kanaat getirir verip vermeyeceğini bilir ilk defa göreceklerse eğer babanda bir yönden kendine göre haklı ilkdefa gördüklerine hadi nişana geçelim der gibi ama nişan değilde ev küçük olduğu için salonumuz var oraya geçelim hep birlikte denecek falan işte karışık kolay gelsin.

evet öyle kızmamak gerekir ama ben çözüm yolu bulmaya çalışıyorum arada kaldım. yorumlarınız o yüzden çok iyi geliyor tarafsız karşıdan bir göz. ama siz dışarıda yemeğe karşı değilsiniz değil mi?

sanırım ortak karar kişi sayısını azaltmak çoğunluk dışarıda yemek fikrine sıcak bakmadı. Demek ki ben yanlış düşünmüşüm biraz daha düşüneyim Allahım yardım et bana

seni o kadar iyi anlıyorum ki. herşey çok güzel olsun istiyor insan. ufak tefek aksilikler de olsa güzel oluyor. sen o günün keyfini çıkar aaa bu niye böyle, şu olmadı vs derdine kapılma. ben nişanımda o hatayı yaptım .basit şeylere üzülmekten o güzel günümün tadını alamadım. şimdi mi kınam ve düğünümde ne olursa olsun sevdiklerimle eğlenmeme bakcam gerisi boş. o gün senin günün. kendini ne kadar kasarsan kas,herşey olacağına varıyor.

koltukları birleştirin evde yer açmaya çalış. sandalyeler sırala. boşver. tadını çıkar. kişi sayısını minumuma indirin. kimse bu günde darılıp kırılmasın anlayışlı olsunlar.

ayrıca babana da kızma onlar için kolay değil bu durum. onun biricik yavru kuşunu alcak karşısındaki kişi. onlar böyle ufak şeylere bile laf söylerler sen gül geç.

yok öyle insanlar değiller çok iyiler ev küçük diye hesap yapmazlar ben karışıklık olmasın herkes rahat etsin istedim bide bikaç kişi de biz böyle yaptık diyince bende öyle yapayım ozaman dedim. ama evde kavga çıkınca sizlerle dertleşmek istedim.

sanırım ortak karar kişi sayısını azaltmak çoğunluk dışarıda yemek fikrine sıcak bakmadı. Demek ki ben yanlış düşünmüşüm biraz daha düşüneyim Allahım yardım et bana

kişi sayısını azaltın canım. sarma börek kek tarzı servis yapın. sıcacık samimi aile ortamı olmuş olur hem.

dışarıda yemek abes kaçar o gün.

çok teşekkür ederim daha iyiyim gerçekten çok sağolun :)

canım haklısın sadece aıle bıreylerı sayılır bu saydıkların mecburen emel sayının ısteme torenıne dönecek gıbı gorunuyo senınkı dısarda olmaz sanırım evden hadı kalkın gıdelım dünden hazırmış gıbı olur yemege gerek yok çay ve pasta servısı olsun tamam zaten yuzuk de takılacaksa onlar pastayı getırırler bı kaç çeşit de sız yapın servısı sen düşün me ablan yengen kuzenın falan yokmu sen nışanlınla kayınvalıdenle ve mısafırlerle ılgılen gunun tadını çıkar varsın kalabalık olsun sakın stres yapma onlarda bılıyo evın dar oldugunu bıle bıle gelıyolar....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…