aslında baban düşündüğü şekliyle haklı kendıne gore..
babalar bole oluyo ona gore bunu yapması daha kızı vermeden kendı kendıne nişan yapmaya kalkışmak gıbı olur..
Bence de güzel bir dille anlat ev durumu yüzünden o kadar kişiyi ağırlayamayacağını
o da makul olan 5-6 kişiyle gelsin seni istemeye
tabii ki sende sizin tarafı azalt,az öz güzel bir isteme olsun,abatmaya gerek yok bence
gerginlikte çıkmasın boşu boşuna bu yüzden
mutluluklar..
öncelikle sen sakin ol canım.. ben de bu yoldan geçtim. bazı zorlukları oluyor .erkek tarafı bir yandan birşeyler diyor. sen kendi ailenin içinde anne-babanı dengede tutmaya çalışıyorsun zor yani.
sana kendimden örnek vereyim. bizim evimizde pek müsait değildi. kişi sayısı koyduk isteme ve söz olacaktı. ona rağmen karşı taraf koyduğumuz sayıdan 2-3 kişi fazla geldiler. sinir olmuştuk biz de yer olsa neyse cidden hoş olmuyor karşı tarafın anlayışlı olması gerekiyor ama onlarda ilk yaşadıkları için herkes görsün yakınları gelsin istiyor .
sonuç olarak kadınlar bizim odada durdu yatakta oturdular yapcak birsey yoktu erkeklerde salonda .isteme olurken kadınlarn kimisi salona sıkıştı kimisi ayakta. servise gelince de sen kasma. yardımcı olacak kuzen yada kardesin varsa onlar ilgilensin. sen zaten stresten birsey yapamıyorsun. elin ayagına dolasıyor.
hazır börek alırsınız olmadı. sarma sarın. bir de kek tarzı birsey .hosgörülü olsun herkes. evde yüzük takıp salona gecme fikri bana mantıklı gelmedi canım. o kadar insan eve gelcek sonra ordan kalk salona geç abes olur.
ya konuş erkek arkadasınla sayıyı azalttır. sen sakin ol. evdeki her konusmayı da erkek arkadasına söyleme . dengeyi kur kendini yıpratma o senin en güzel günün olacak. mutluluklar şimdiden
Babana cok kızma
Babalar ıcın kızları her zaman mınık prensesıdır. Sımdı bırı cıkmıs kızını alıcam dıyor. O da cok streslıdır zaten.
Ama eve yakın bır yer olursa yemegı baska yerde vermek mantıklı olabılır aslında.
Ikı tarafda kalabalık baksana ne onlara ne de sızın tarafdan bırne gelme denebılır.
Babanızla bır daha gorusmeyı deneyın hemen ustune gıtmeyın sakınlessın bıraz.
inanın gözlerim dolu dolu okuyorum gerçekten stresliyim, üzgünüm, mutsuzum. bunlar bir kere oluyor güzel hatırlansın istiyorum. sanırım en iyisi sayıyı azaltmak isteme olsun sonraki hafta diğer gelmek isteyen akrabalarını restauranta çağırırım. çok teşekkür ederim. iyi ki varsınız. inş. herşey çok güzel olur.
ya kusura bakma ama bana bu fıkır cok abes geldi.
yani evde kahve ver bılmem ne sonra haydiii 40 kişi toplan dısarı cık. zaten coluklu cocuklu olanlar var. cocuklarını mı zaptedıcekler ayıp olmasın dıye sızlerle mı oturucaklar.
salonda gereksız seyler varsa boşaltın bı odaya koyun mesela tv sehpası, yemek masası,orta sehpa falan. onun yerıne sandalyeler koyun. herkes otursun. evın kucuk dıye yargılayıp laf edıceklerse gelmesınler zaten hıhhhcok da fifi...
yorulucaksınız bıraz ama olsun hem daha sıcak daha samımı bı ortam olur.
börek, sarma pogaca falan yapın. bıde pasta alırsınız. tamam bıttı.
sanırım ortak karar kişi sayısını azaltmak çoğunluk dışarıda yemek fikrine sıcak bakmadı. Demek ki ben yanlış düşünmüşüm biraz daha düşüneyim Allahım yardım et bana
çok teşekkür ederim daha iyiyim gerçekten çok sağolun :)seni o kadar iyi anlıyorum ki. herşey çok güzel olsun istiyor insan. ufak tefek aksilikler de olsa güzel oluyor. sen o günün keyfini çıkar aaa bu niye böyle, şu olmadı vs derdine kapılma. ben nişanımda o hatayı yaptım .basit şeylere üzülmekten o güzel günümün tadını alamadım. şimdi mi kınam ve düğünümde ne olursa olsun sevdiklerimle eğlenmeme bakcam gerisi boş. o gün senin günün. kendini ne kadar kasarsan kas,herşey olacağına varıyor.
koltukları birleştirin evde yer açmaya çalış. sandalyeler sırala. boşver. tadını çıkar. kişi sayısını minumuma indirin. kimse bu günde darılıp kırılmasın anlayışlı olsunlar.
ayrıca babana da kızmaonlar için kolay değil bu durum. onun biricik yavru kuşunu alcak karşısındaki kişi. onlar böyle ufak şeylere bile laf söylerler sen gül geç.
valla canım 4 kardeşler hepsi evlenmiş eşleri çocukları abileri ablaları ve eşleri yani. babasından büyük babaanne büyükbaba var anneanne dede var. dayısıda bu hafta şehir dışından kalmalı geliyormuş evde bırakıp çıkamayız dediler. daha önce benim dediğim gibi yapanlar olmuş çok da güzel oluyor dediler. sizce abes mi öyle kahveyi evde ikram edip yemeği dışarda vermek?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?