Kızlar sizce doğru zaman mı? Yaşım geçiyor

Ben olmak istediginiz bolgeden bildiriyorum,ne desem bilemedim.3 cocugum var Allahim bagislasin,cok seve seve,cani gonulden buyuttum cocuklarimi,sabirli da bir anneyim fakat bazen,kendime bir yasam alani birakmadigimi dusunuyorum.
Aslinda herseyi onlarla yaptim,bundan zevkte aldim,fakat bazen durup bir dusunuyorum,az daha rahat anne olsam kendime de pekala alan ayirabilirdim,3cu cocuga degil biraz da yapiya bagli sanirim...

Kızım kardeş sevgisi tatsın arkadaş olsun ona
bu konuda size katılmıycam çünkü şöyle bir şey var.çocuk kardeş istemek zorunda değil, o kardeşin hayırlı olacağı şart değil burada daha önce yine bi çocuk yapma konusunda konu açılmıştı kaç kişi var 40 kat elden yemediği darbeyi öz kardeşinden yiyen.ben kardeşimden darbe yemedim "henüz" ama asla sıcak hissetmiyorum ona karşı.kardeş kavramını hiç benimsemedim ve hiçbir zaman kardeşim olsun istemedim ama yaptılar ve ben çok ciddi tepkiler göstermişim küçük çocukken bile.arkadaş olsun diye kardeş yapmak doğru değil bence.bi de bu laf bana bahane geliyo , zaten evlilik sorunlu e o çocuğu niye yaptın deyince " e ötekine arkadaş olsun dedim", yanlış.
he bir de eski konularınızı bilmiyodum arkadaş yazınca gördüm.bu yeni bebek fikri şu an bence sizin için hata.

Pardon annem 60 yaşında

Yasim geçiyor diye çocuk sahibi olmak istiyorsanız çocuk yapın burdan ne diyelim. Yaşadığınız yerde erken evlilik var demek ki siz de 29 yaşında yaşım geçiyor telaşına kapildiysaniz ne diyelim. Biri vardır okul üniversite vs derken ilk çocuğu 35 te yapar birı de 18de evlenir çocuk sahibi olur. Herkes kendi hayatına çevresine göre yorum yazacak burada.

Acele etmek için iki geçerli sebebiniz var .
1- Arkadaşlarınız 3-4 tane yapmış eksik kalmamanız gerek.
2- Kocanıza çok güvenemeseniz dahi kardeş sevgisinin tadılması gerek.
Açıkçası korona falan diyoruz ama kk da en az 10 kişi var en az diyorum , korona döneminde hamile kalmis takvim oluşturmuş. Yani bir sürü kişi ertelemezken size yapmayın etmeyin demek saçma olur. Maddi manevi bakacak olan sizsiniz. Eminseniz ertelemeye gerek yok çünkü insanların keyfinden vazgeçmemesi yüzünden ikinci dalga gelecek olsa o zamana kadar aradan çıkmış olur en azından.

Korona zamani akilli insan isi degil bile isteye hamile kalmak,

ya sik takip gerektiren bir hamileliginiz olursa,

ya ekonomik calkantidan etkilenip maddi olarak zora duserseniz,

bir yil erteleyin, hemen menopoza girmiyorsunuzdur eminim

Ben oglum 3 yasindayken 2. Bebegimi dunayay getirdim cok guzel arkadas oldular bu yas cok iyi bence.

AMA spirali cikarmak icin asmye gitmek gerek
1. Korkmuyorsaniz gitmeye sorun yok
2. Acaba bu tarz islemler pandemi doneminde yapiliyor mu?

Bende spiral dusunuyorum ama gitmek icin korkuyorum ve islem yapiliyor mu onuda bilmiyorum

Ben sanmiyorum bu donemde spiral cikartmak icin size randevu versinler bir saglik sorununa sebep olmuyorsa. Tup bebek tedavileri ertelendi, siz hamile kalin diye gelin cikartalim demezler zaten.

Çok ileri yaşda değil dinçken anne olmak istiyorum çevremdeki arkadaş ve kuzenlerimin yaşıtların boy boy çoçukları
evet güzel bir mantık dinçken anne olmak.
ama bunun şöyle de bir dezavantajı var böyleleri dinçken de çocuklarının başına ekşiyebiliyor.
nasıl oluyor anlatayım. eski tip evliliklerde böyle oluyor kadın daha 50 yaşında evlendirmiş oğlunu kızını neyse artık.
evde canı sıkılıp onların başının etini yiyor. kısacası çok bir meziyet değil erkenden doğurup yetiştirip kenarı koyup da sonra yapayalnız son 20 yılını geçirmek
biraz daha geç anne olursanız da, daha ileriki yaşlarda yanınızda hala çocuklarının olma gibi bir lüksü var.
eski kafalar gibi dinç anne olmak istiyorum lafı bana çok anlamsız geliyor
ha şunu da ekliyim bazen sokakta 20 yaşında kızlar görüyorum bıngıl bıngıl olmuş her yanı, yerinden kalkamıyor.
neye göre dinç?

Yaşınız,çocukların yaş aralığı açısından ideal bir zaman ama dönem kötü. Ben hamile kaldığımda korona vs hiç bir şey yoktu şimdi ayda bir kontrole bile korkarak gidiyorum. Gebeliğiniz sorunsuz geçerse ayda bir kontroller çok sıkıntı değil ama ya sorunlu bir gebelik olursa. Sürekli takip sıkı kontrol gereken , dahiliyesiydi endokriniydi aciliydi, kanaması düşük tehdidi vs. İşte o zaman çok zorlanırsınız. Ben dua ederek geçiriyorum nolur aksi bir şey olmasın da hastaneye gitmeyim diye sürekli bir stres var. Bence bir kaç ay daha bekleyin şu normalleşme adımları atılsın sonrasında durum stabilleşirse düşünün, yoksa erteleyin stres altında gebelik çok yıpratıcı

Yani şu forumda olupta, buna benzer belkide yüzlerce konudan birini okumamış olamazsınız.
Sırf kızınızın kardeşi olsun diye problemli bir evliliğe, size saygısı olmayan bir adama ikinci bir çocuk düşünmeniz enteresan.

Benim 2 çocukla da alanım yok sürekli yapışıklar ve çok daralıyorum eşim de genellikle işte yoğun bi iş hayatı var

Eğer ekonomik açıdan kendini hazır hissediyorsan ve ruhsal tabi,yapmanızda bi sakınca olmaz gibi gözüküyor. Kendimden yola çıkarak diyorum, ben öyle yapardım. Bu sadece seni ve eşini ilgilendiren bir durum. Eğer koronayla ilgili de, endişelerin varsa, bu tür hastalıklar bitmez. Biri biter diğeri başlar öğle bir zemaneye geldik. O yüzden hazırsan, erteleme derim..

29 benle yaşıt arkadaşlarımın 3 4btane ve hepsi maşallah büyük büyük
yaşınız geçiyor vayy bee .. sizi anne olmak isteyenlerin torpiklerine alalım.belki fikriniz değişir. tabii ki yaşınız geçmiş ölmüş bile olabilirsiniz yaşlılıktan haberiniz olmayabilir. insanlar ne kadar hoyrat hayret ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…