- Konu Sahibi SeviLSevvaL
-
Tesekkur ederim elbet tek tesellim o.ilk dogumumdu ama hayallerimi caldi o doktor.kizim yalnz kaldi.kardes hasretyle yanip tutusuyor.ben gencecik yasta ates basmalariyla menopozla kaldim.her sezeryanli benm gibi olmuyor elbet.kotu bir doktora denk geldim.
Evet maalesef oyle oldusezeryanda demekki yumurtalıklara zarar vermiş olmalı..yosa neden giresiniz menopoza..
Evet kotu bir dr denk gelmissin hepimizin basina gelebilir peki birsey sormak istiyorum devlet hastanesindemi oldun özeldemiTesekkur ederim elbet tek tesellim o.ilk dogumumdu ama hayallerimi caldi o doktor.kizim yalnz kaldi.kardes hasretyle yanip tutusuyor.ben gencecik yasta ates basmalariyla menopozla kaldim.her sezeryanli benm gibi olmuyor elbet.kotu bir doktora denk geldim.
Devlette oldum cnm.aslinda ozelde de doktorum vardi.devlette cok vaka var daha tecrubeliler diye orayi tercih ettik.etmez olaydik.Evet kotu bir dr denk gelmissin hepimizin basina gelebilir peki birsey sormak istiyorum devlet hastanesindemi oldun özeldemi
İste en korktugum yer devletDevlette oldum cnm.aslinda ozelde de doktorum vardi.devlette cok vaka var daha tecrubeliler diye orayi tercih ettik.etmez olaydik.
Oyle maalesf cogu devlet hastanesi.yogunluktan midir nedir umursamaz oluyolar.biraz da sanss isi aslinda.bazen ozelde de umdugunu bulamiyorsun.Rabbim bizi hastanelere dusurmesin duseceksekte iyi doktorlara denk gelelim:))İste en korktugum yer devletpsikolojik olarak bir tramva etkisi birakmis bana devlet hastaneleri sanki oraya gidersem bana mezariniz hazirmi eger hazirsa buyrun gelin diyorlarmis gibi geliyor benim ilk gebeligim dusuk tehlikem vardi kanamali gitmistim yeni devlet hastanesi acilmisti ist. Yenibosnada gittim oraya acil alabilirlermi cok sancim var kanamam var dedim malesef sira bekliycen sira gelmezse yarina randevu al dediler ne diyorsunuz cok kotuyum dedim resmen bana öl dediler.. Ve ben ordan ciktm ozele gittim ikiz bebeklerime hamileydim birini ic camasirima dusurmustum diger bebegim iyiydi ama onuda 1hafta sonra kontrole gittigimde kalbi durmus melek olmustu karnimda cok asiri kanamayla kurtaj olmustum devlet hastanelerinde bir kac kez daha vakka yasadim aslinda asla gitmezdim nebilim oyle bi sansimi deniyim dedigimde hep olumsuz kotu seylerle karsilastim.. Rabbim kimseyi devlet hastanelerine düsurmesin..
Aminn inş cok sagol oyle dusunuyorum Rabbim hakkimdakini hayirli kilsin inş.. İnş bir sıkinti cikmazsa korkmazsam normal olur inşOyle maalesf cogu devlet hastanesi.yogunluktan midir nedir umursamaz oluyolar.biraz da sanss isi aslinda.bazen ozelde de umdugunu bulamiyorsun.Rabbim bizi hastanelere dusurmesin duseceksekte iyi doktorlara denk gelelim:))
Umarim bebegini her ikinizin de saglikli olacagi sekilde alirsin kucagina.ama tavsiyemi unutma mecbur kalmadkca sezeryani dusunme.normal adi ustunde normal bi risk yoksa en sagliklisi..
Canim dogum yapali 3 ay olacak ben normal dogum yaptim hemde suni sanciyla yaptim cunku benim ne sancim vardi ne agrim vardi ama acilmam gayet iyiydi doktor soylemisti suni sanciyla 3.5 saat sanci cektim ve dogum yaptim 10 dakikada onemli olab acilmanin olmasi canim 38. Haftaan sonra bilki eger 3 cm acilman olmus allahin izniyle tabi once rahat ve guzel bi dogum yaparsin ama bunyeden farkederse bilmiyorum ben hamileligim byunca hic yurumedim hic spor egzersiz yapmadim ama cok sukur ki dogum yapabildim hic uzulmee ve bence normal doogum sezeryanda kolay kolay iyilesemiyosun ama normal sogumda ben birinci haftam bitti ayaga kalkmisyim bile :)Cok gecmis olsunne diyecegimi bilemedim bebisini sagsaglim kucagina almissin tek tesellin onun o guzel yuzu olsun cnm uzme kendini olurmu
Gecmis olsun gozunuz aydin sizin adiniza sevindim bebisinizi kucaginiza almissiniz ins darisi benimde basima ve ins normal dogum yapabilir olmazsa mecbur sezaryan bende spor yapmiyorum ama geziyorum yuruyusler yapiyorum evdede hareketliyim evde kopegim var onunla surekli hareket halindeyiz :) oda spor sayilir :) :) Rabbim hayirlisi neyse onu versin inşCanim dogum yapali 3 ay olacak ben normal dogum yaptim hemde suni sanciyla yaptim cunku benim ne sancim vardi ne agrim vardi ama acilmam gayet iyiydi doktor soylemisti suni sanciyla 3.5 saat sanci cektim ve dogum yaptim 10 dakikada onemli olab acilmanin olmasi canim 38. Haftaan sonra bilki eger 3 cm acilman olmus allahin izniyle tabi once rahat ve guzel bi dogum yaparsin ama bunyeden farkederse bilmiyorum ben hamileligim byunca hic yurumedim hic spor egzersiz yapmadim ama cok sukur ki dogum yapabildim hic uzulmee ve bence normal doogum sezeryanda kolay kolay iyilesemiyosun ama normal sogumda ben birinci haftam bitti ayaga kalkmisyim bile :)
Insallh canimmm hayirlisiyla tek nefeste insallhGecmis olsun gozunuz aydin sizin adiniza sevindim bebisinizi kucaginiza almissiniz ins darisi benimde basima ve ins normal dogum yapabilir olmazsa mecbur sezaryan bende spor yapmiyorum ama geziyorum yuruyusler yapiyorum evdede hareketliyim evde kopegim var onunla surekli hareket halindeyiz :) oda spor sayilir :) :) Rabbim hayirlisi neyse onu versin inş
Neden sezeryan sonrası toparlanmak daha zor...ne gibi dezavantajlari var? Ben de bu konuyla ilgili fikir oluşturmaya çalışıyorm ondan sordum...canim oncelikle hemsire oldugumu belirteyim.belki daha guvenilir olur senin icin verdigim bilgiler.oncelikle yarim insan olursun ne demek ya ozaman her ameliyat geciren yarim.insan oluyo varmi boyle bisey!!ben dogum yapali 3 ay oldu canim normal dogum cok istedim hernekadar korkuyo olsamda.8 saat normal dogum sancisi cektim sonra acilma yeterli olmadigi icin (ki 1 cm daha yeterliydi ama olmadi)sezeryana alindim.inanilmaz zor bi olay normal dogum ama o sanciyi keske cekmeseydim demedim hic.hatta iyiki cekmisim bida tadamiycam o duyguyu diyorumcok sukur kizimda bende saglikliyiz onemli olan bu.hatta okadar sancidan sonra keske dogsaydida sezeryan sonrasi sikintiyi cekmeseydim.ama oda 1 hafta 10 gun sonra gecti bitti agrida.bebegin ve senin sagligini.etkiliycek bi durum yoksa tabiki normal ama bi sikinti varsa zaten sana birakmaz sezeryana alirlar.ama keyfi sezeryan isteme sonra toparlanmasi daha zor yarim insan oldugundan degil...nacizhane tavsiyem..
bi ameliyat geciriyosunuz sonucta vucudunuzda kesiler oluyo.8 kat o acidan onlarin agrisi bir iki hafta oluyo.oturup kalkarken zorlaniyosunuz ama normal dogumda vucudun kendi fizyolojisi buna musait oldugu icin toparlanmasi daha kolay.ben sonuca sezeryanla ulastim okadar agridan sonra ama normal dogum yapanlardan gordugum kadariyla.bebek cikinca sanci falan kalmiyo.ama tabi keyfi sezeryan istemeyin derim..Neden sezeryan sonrası toparlanmak daha zor...ne gibi dezavantajlari var? Ben de bu konuyla ilgili fikir oluşturmaya çalışıyorm ondan sordum...
Himmm yani söylemi: sezeryan acisi olmayan dogum oldugu icin acisal anlanda avantajli gibi görünse de sonraki ameliyat acisi normal dogum acisi kısmını telafi ediyor..yani her ikisinde de aci var..biri dogumda biri dogum sonrası...bi ameliyat geciriyosunuz sonucta vucudunuzda kesiler oluyo.8 kat o acidan onlarin agrisi bir iki hafta oluyo.oturup kalkarken zorlaniyosunuz ama normal dogumda vucudun kendi fizyolojisi buna musait oldugu icin toparlanmasi daha kolay.ben sonuca sezeryanla ulastim okadar agridan sonra ama normal dogum yapanlardan gordugum kadariyla.bebek cikinca sanci falan kalmiyo.ama tabi keyfi sezeryan istemeyin derim..
aynen oyle anne olmak.kolay degilHimmm yani söylemi: sezeryan acisi olmayan dogum oldugu icin acisal anlanda avantajli gibi görünse de sonraki ameliyat acisi normal dogum acisi kısmını telafi ediyor..yani her ikisinde de aci var..biri dogumda biri dogum sonrası...
Teseklrler :)aynen oyle anne olmak.kolay degildogum aninda cekip kurtulmak en guzeli sartlar el veriyosa tabi.tabi sezeryanda anestesi aliyosun enfeksiyon riski fazla bunlarda dezavantajlari arasinda.ama dedigim gibi benim gibi son anda bile sezeryan olabilisiniz onemli olan sizin ve bebeginizin saglikla atlatmasi.yani sirf agrisi icin normal dogumdan korkmayin suan hatirlamiyorum bile nasil bi agriydi
rica ederimTeseklrler :)
Normal dogum istiyorum ama bugun duyduklarim cok korkuttu beni normal dogumda canli canli kesip bebegi aliyorlarmis hic bir uyusturma yapmiyormis ben bu konuda bilgisiz oldugum icin pek arastirmadimda korkmiyim diye cok korktum bugun kizlar anlatti banaDOĞUM ÖYKÜLERİNİ OKU CANIM
BENİ NORMAL DOĞUMA OKUDUKLARIM CESARETLENDİRDİ
32 HAFTALIK HAMİLEYİM VE Bİ AKSİLİK OLMAZSA NORMAL DOĞURACAM İNŞ
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?