- 23 Ocak 2015
- 125
- 43
- 38
- 39
- Konu Sahibi SeviLSevvaL
-
canim oncelikle hemsire oldugumu belirteyim.belki daha guvenilir olur senin icin verdigim bilgiler.oncelikle yarim insan olursun ne demek ya ozaman her ameliyat geciren yarim.insan oluyo varmi boyle bisey!!ben dogum yapali 3 ay oldu canim normal dogum cok istedim hernekadar korkuyo olsamda.8 saat normal dogum sancisi cektim sonra acilma yeterli olmadigi icin (ki 1 cm daha yeterliydi ama olmadi)sezeryana alindim.inanilmaz zor bi olay normal dogum ama o sanciyi keske cekmeseydim demedim hic.hatta iyiki cekmisim bida tadamiycam o duyguyu diyorumBen normal düşünüyorum ama herkes o sancıya dayanamazsın diyorSezaryanıda pek tavsiye etmiyorlar yarim insan olursun diyorlar bilgisi ve tecrübesi olan arkaşlar biraz aydınlatabilirmi acaba beni ?
Cok tsk ederim bilgin icin yarari olucakcanim oncelikle hemsire oldugumu belirteyim.belki daha guvenilir olur senin icin verdigim bilgiler.oncelikle yarim insan olursun ne demek ya ozaman her ameliyat geciren yarim.insan oluyo varmi boyle bisey!!ben dogum yapali 3 ay oldu canim normal dogum cok istedim hernekadar korkuyo olsamda.8 saat normal dogum sancisi cektim sonra acilma yeterli olmadigi icin (ki 1 cm daha yeterliydi ama olmadi)sezeryana alindim.inanilmaz zor bi olay normal dogum ama o sanciyi keske cekmeseydim demedim hic.hatta iyiki cekmisim bida tadamiycam o duyguyu diyorumcok sukur kizimda bende saglikliyiz onemli olan bu.hatta okadar sancidan sonra keske dogsaydida sezeryan sonrasi sikintiyi cekmeseydim.ama oda 1 hafta 10 gun sonra gecti bitti agrida.bebegin ve senin sagligini.etkiliycek bi durum yoksa tabiki normal ama bi sikinti varsa zaten sana birakmaz sezeryana alirlar.ama keyfi sezeryan isteme sonra toparlanmasi daha zor yarim insan oldugundan degil...nacizhane tavsiyem..
rica ederim canimCok tsk ederim bilgin icin yarari olucakbirazda olsa rahatladim
15 yıldır gittiğim, çok güvendiğim, aklıma takılan her türlü soruyu sorabildiğim bir jinekoloğum var. Bu soruyu bir süre önce sordum ona. Normal doğumun anne için, sezaryenin bebek için daha rahat olduğunu söyledi. Sezaryenle doğan bebekler daha sağlıklı, daha zeki olurlarmış. Bunlarla ilgili birkaç makale de verdi bana daha net anlayabilmem için. Kendini düşünüyorsan normal doğum yaparsın, bebeğini düşünüyorsan sezaryen dedi. Tercih belli benim için.Ben normal düşünüyorum ama herkes o sancıya dayanamazsın diyorSezaryanıda pek tavsiye etmiyorlar yarim insan olursun diyorlar bilgisi ve tecrübesi olan arkaşlar biraz aydınlatabilirmi acaba beni ?
Sanirim sezaryana karar verdim cunki normal dogumu yapamam galiba arastirdim evet daha erken ama bi korku saldi :) yorum icin ayrica tsklerKesinlikle sezeryan derim ben normal dogumda o kadar ikinmadan dolayi basur bile olabiliyosun ileriki yaslarda ben spinal sezeryan oldum acilmam hic olmadi plesanta hemen yaslanmisti.Hem normal dogum yapanlarda yaslilikta rahim sarkmasi olabiliyomus. İyi arastir alllah yardimcin olsun allah bebisini biran once kucagina almayi nasip etsin ama bi yandan da bunlari dusunecek cok vaktin var hamileligiin tadini cikar simdilik derim bunlari son haftalatinda gidisatina gore karar ver
Hmm evet gayet mantikli geldi banada cok tskler benimde tercihimm tabiki bebisimmmm sagol beni bilgilendirdigin icin15 yıldır gittiğim, çok güvendiğim, aklıma takılan her türlü soruyu sorabildiğim bir jinekoloğum var. Bu soruyu bir süre önce sordum ona. Normal doğumun anne için, sezaryenin bebek için daha rahat olduğunu söyledi. Sezaryenle doğan bebekler daha sağlıklı, daha zeki olurlarmış. Bunlarla ilgili birkaç makale de verdi bana daha net anlayabilmem için. Kendini düşünüyorsan normal doğum yaparsın, bebeğini düşünüyorsan sezaryen dedi. Tercih belli benim için.
Güzel bir soru olmuş :) Ben de gel gitlerdeyim sizin gibi.Normal doğumu destekliyorum ama o korku nasıl atılacak onu da bilemiyorum.Allah yardımcımız olsun.Ben normal düşünüyorum ama herkes o sancıya dayanamazsın diyorSezaryanıda pek tavsiye etmiyorlar yarim insan olursun diyorlar bilgisi ve tecrübesi olan arkaşlar biraz aydınlatabilirmi acaba beni ?
Cok gecmis olsunSezeryan dogum yapan biri olarak bi risk yoksa kesinlikle normal derim.ne bebegimi rahat kucagima aldim sezeryan sonrasi nr de eski sagligima kavustum dahasi kotu oldum.sezeryan sonrasi tum duzenm bozuldu adetten kesildim ve sonuc olarak 24 yasinda menopoza girdim
Tesekkur ederim elbet tek tesellim o.ilk dogumumdu ama hayallerimi caldi o doktor.kizim yalnz kaldi.kardes hasretyle yanip tutusuyor.ben gencecik yasta ates basmalariyla menopozla kaldim.her sezeryanli benm gibi olmuyor elbet.kotu bir doktora denk geldim.Cok gecmis olsunne diyecegimi bilemedim bebisini sagsaglim kucagina almissin tek tesellin onun o guzel yuzu olsun cnm uzme kendini olurmu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?