evet bende cok sey duydum. ama hanı doğum yaparken ıkınamayanlar sonra dıkıs attıranlar, normal doğum dıye gıdıp okdr sancı cekıp sonrasında sezeryana alanlar vs vs oyuzden sankı bana sezeryan daha ıyı gıbı gelıo. zaten ben hep normal doğum yapamam dıyodum yapamamda :)Canım hiç doğum yapmadım ama çevrem hep sezaryen der. Daha rahatmış.
doktorun fiziksel muayneneni yapınca sana uygun bir yorumda bulanacaktır.
Çevremde kimisi normal doğumda çok acı çekmiş çatı darmış, kimiside pırt diye doğurmuş hiç acı çekmeden sağı solu kesilmeden
Yani bu birazda kişinin kendi fiziksel yapısıyla ilgili.
bence bız sezeryan yapalın en ıyısı gıbı sankı. yanı hıc riske gerek yok yaa ben hep korkmuşumdur normal doğumdan cnku cok sey duydum. ama sezeryanda hıcbısı hıssetmıyosun artık eskısı gıbı degılmıs oyle doğumdan snra falan dıkıs sancıları vs yokmuş. gozumuzu acıcaz bebısımız kucağımızda ınslh :)çevremde vajinal doğumu çok iyi yaşayan var en kötüsünü yaşayanda, sezeryan içinde aynı şekilde. bu yüzden bende korkuyorum ve ne yapacağımı bilmiyorum. annem ve kv normal doğum yapmam konusunda inanılmaz baskıcı ( eğer sezeryana karar verirsem doktorumu ayarlayıp bir bahane bulmasını benim normal doğum yapmak istemediğimi söyleyip onun üzerine yıkacağım :)))) )
Bende normal doğumdan çok korkuyorum
[/QUOTE
valla benım kadar korkak bırını hıc gormedım. yanı benı bayıltsınlar ayılınca bebegımı kucağıma versinler sonra ağrım falan olsun ama bıle bıle sancı ve acı çekmek ıstemıyorum
aynen benımde oyle sorsan herkes normal doğum yap dıyo ama ben okdr seye dayanamam. kendımı bılıorum muyane olmaya bıle korkan bırıyım nasıl normal doğum yapabılırımkıBende aynı düşüncedeyim. Hamile olduğumu öğrendiğimden beri tek düşündüğüm doğum
Ya normal doğumdan ben cok korkuyorum ıkınamamki, normalde zaten alttan muayenede bıle korkan bırıyım oyuzden ben asla normal doğum yapamam ama yapabilene helal olsun, inşallah kolay doğum yaparsın cnmVallaha kizlar ben ilk baştan normal die sartlandirdim cunki sezeryan son zamanlarda moda oldu yurt dışında bile epiduralle normal dogum yapıyorlar ama sezeryana tamamen karşılar zor bi durum olmadıkça inanki benim de ilk hamileligim bende korkuyorum ama doktorum rahat yaparsın dedi boyunda uzun dedi bekliyoruz bakalim
canım valla cok korkak bırı olmasam tabıkıde normal doğumu tercıh ederdım ama ınan o kdr korkagımkı yanı normal doğum yapmaya kalksam zaten ıkınamam alttan muayenede vs korkarım benıohylede böylede sezeryana alırlar. oyuzden hıc rıske atmamak lazım sezeryan en ıyısı gıbı tabı bu bana gore:) hiç düşük yapmadım nasıl bırsey bılmıyorum ama anlatanları duydum Allah kimseye yasatmasın zaten zor hamıle kalıyoruzBenim canım çok tatlıdır. Ve biz buna rağmen kendimize neler yaptırdık canım.
Benim bi düşüğüm var mesela, düşük yapmak doğum yapmaktan zor derler filan diyor anneannem. Düşükte çok zordu ama minicik embriyo nerde, 45 50 cm bebek nerde diyorum hep. Bi yandanda tüp bebekte 40 haftayı beklemeden 36 37 haftada sezeryanla bebeği alıyorlar diye biliyorum. Canım çok tatlıdır, ama gözümde kararınca acı eşiğim yükselir hiç bilmiyorum.
sezeryan nıe olmaz dedıSezeryan bence.Normal dogumdan cok tirsiyorum zaten doktorumda sezeryan olmaz dedi
Inşallah canım inşallahhakkimizda hayırlısı olsunYa normal doğumdan ben cok korkuyorum ıkınamamki, normalde zaten alttan muayenede bıle korkan bırıyım oyuzden ben asla normal doğum yapamam ama yapabilene helal olsun, inşallah kolay doğum yaparsın cnm
canım valla cok korkak bırı olmasam tabıkıde normal doğumu tercıh ederdım ama ınan o kdr korkagımkı yanı normal doğum yapmaya kalksam zaten ıkınamam alttan muayenede vs korkarım benıohylede böylede sezeryana alırlar. oyuzden hıc rıske atmamak lazım sezeryan en ıyısı gıbı tabı bu bana gore:) hiç düşük yapmadım nasıl bırsey bılmıyorum ama anlatanları duydum Allah kimseye yasatmasın zaten zor hamıle kalıyoruzokdr aşamalardan gecıyoruz
aynen canım iste bende ondan korkuyorum yanı bı arkadasımında oyle olmuş normal doğumdu beklettıle beklettiler kız ıkınmış vs okdr sancı cekmıs baktıkı açılmıyor onlarda kesmısler sonra doğum yapmış dıkıs atmışlar. yanı ben bunları goz gore gore canlı canlı yapamam benı bayıltsınlar naapıolarsa yapsınlar:)Bende kesik filan olmayacaksa o anlık acıya dayanırım diyorum ama o kesmeler filan çok korkutuyor. Canlı canlı keseceklerine ben uyuşukken karnımı kesseler daha iyi diyorum.
amın cnm ınsallahInşallah canım inşallahhakkimizda hayırlısı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?