Çok geçmiş olsun. Benim fikrim yok. Acil şifalar dilerim.Kızlar merhaba, geçenlerde konum vardı annemin karaciğerinde 8 cm kitle bulundu ne olabilir kötü mü acaba diye..
Bugün patoloji sonucumuz geldi ve malesef kötü.. Karaciğere metastaz yapmış yani sıçramış bir kanserimiz var.. Nereden sıçradığı bilinmiyor, yarın onkolojiye gideceğiz..
Yuksek ihtimalle meme ya da yumurtalık kanseri sıçraması.. çunku diğer yerlere bakıldı mr esnasında..
Biz bundan kurtulurmuyuz, varmı bilen yaşayan, karaciğere sıçrama yapması çok mu vahim ?
Annemin genel durumu çok iyi, her zamanki gibi, hiç hastalık belirtiside yok.. Ama malesef kansermiş..
Çok korkuyorum, belli etmemeye çalışıyorum, şok halindeyim belki, hala tepki veremedim hala ağlayamadım.. Boş gözlerle birşeyler okuyorum, anlayamıyorum bile...
Bilen yaşayan varmı ? Ne yaparız ne ederiz biz şimdi ? Biter mi bu kötü günler ? Eski huzurumuza kavuşabilirmiyiz ?
Daha bugün konusu oldu. Bana yardıma gelen ablanın eniştesi de aynı hastalığı yaşıyor. Onun midesinden geçmiş karaciğerine. Karaciğerin bir kısmını alabilirlermiş. Allah annene de ona da şifa versin.
Çok geçmiş olsun. Bir akrabamız kanser tedavisi görüyor. Henüz 2 ay oldu. karaciğeri temizlendi. Kemoterapi, kanser aşısı ve bitkisel ilaçlar kullanıyor. Hepsinden önemlisi moralini hep yüksek tutuyor, iyileşeceğine inanıyor.
Bir bilgim yok ama yazmak istedim
Çok geçmiş olsun Allahım acil şifalar versin
Anneni size ve sevenlerine bağışlasın canm cok üzüldüm..
Allahm sabır versin size inşallah iyi olur annen
Sen morelini yüksek tut annene destek ol en cok ihtiyacı olan şey.
Kızlar merhaba, geçenlerde konum vardı annemin karaciğerinde 8 cm kitle bulundu ne olabilir kötü mü acaba diye..
Bugün patoloji sonucumuz geldi ve malesef kötü.. Karaciğere metastaz yapmış yani sıçramış bir kanserimiz var.. Nereden sıçradığı bilinmiyor, yarın onkolojiye gideceğiz..
Yuksek ihtimalle meme ya da yumurtalık kanseri sıçraması.. çunku diğer yerlere bakıldı mr esnasında..
Biz bundan kurtulurmuyuz, varmı bilen yaşayan, karaciğere sıçrama yapması çok mu vahim ?
Annemin genel durumu çok iyi, her zamanki gibi, hiç hastalık belirtiside yok.. Ama malesef kansermiş..
Çok korkuyorum, belli etmemeye çalışıyorum, şok halindeyim belki, hala tepki veremedim hala ağlayamadım.. Boş gözlerle birşeyler okuyorum, anlayamıyorum bile...
Bilen yaşayan varmı ? Ne yaparız ne ederiz biz şimdi ? Biter mi bu kötü günler ? Eski huzurumuza kavuşabilirmiyiz ?
Umuyorum bizimkide alınıcak durumdadır, annem çok güçlü kadın, morali çok iyi.. umarım bizde bu sürecin sonunda huzura kavuşuruz..
Öncelikle çooookk geçmiş olsun canım,inan içim yandı okurkenRabbim acil şifasını versin..Bizim de başımıza geldi,biliyorum arkadaşlar bana kızacaklar bu durumda böyle bişey söylenir mi diye ama ben annemi bu yüzden kaybettim Yumurtalıkta başladı ve metastaz yapa yapa yayıldı.3 yıl kemoterapi aldı ama bu şey nasıl bi illetse yapışıyor vücuda Kemoterapilerden olumlu sonuç aldığımız da oldu,ameliyattan bir yıl sonra vücut tamamen kanserden temizlendi dedi doktor ama bir yıl sonra tekrar başladı.Yaşayan bilen var mı dediğin için anlattım bunları.Herkes aynı şeyi yaşayacak değil tabi ki..Artık tedavisi de var ve kurtulan çok insan var ve umarım senin annen de kurtulur..Moral herşeyden daha önemli vee sağlıklı beslenmek.Mutlaka her yemeğin içine zerdeçal koyun en az 1 çay kaşığı.Bol bol limon yedirin.Şekerden ve tatlıdan uzak tutun,zira şeker kanserli hücreleri artırıyor.Bu arada kan tahlilinde muhakkak çıkmıştır, CA seviyesi nedir acaba? İnan bunu anlattığım için çok çok üzgünüm ama ben de aynı süreçten geçerken bana böyle böyle olur,dikkat et diyen olmadı ve ben çokkk yıkıldım.Senin yapman gereken özellikle annenin yanında dimdik durmak.Ben hastanede annemin yanında refakatçi kalırdım,koridorda hüngür hüngür ağlardım ama annemin yanına girdiğimde ona hep gülerdim,moral verirdim..sizi çok uzun ve yorucu bir süreç bekliyor..Moralini yüksek tut,sabırlı ol lütfen..Ve her daim dua et..Bunları yazarken inan ağlıyorum,seni çok iyi anlıyorum..Rabbim anneciğine şifa versin inşallah
Çok teşekkür ederim,Allah razı olsun.İnanın bunu yazarken ben de çok ağlıyorum ama cidden moral bozmak değil niyetim..İnsan ne olursa olsun hep iyiyi düşünmek istiyor ama her zaman durum öyle olmuyor işte..Biz 3 yıl savaştık,kaybettik ama umarım arkadaşın annesi kazanır..Canım bu kadar yanarken,can yakmak ister miyim hiç?canım başın sağolsun, Allah sabır versin.. çok zor şeyler ama iyi ki yazmışsın, tabi ki her hasta farklıdır, iyi sonuçlar da kötü sonuçlar da hep vardır.. ama kötüyü bilmek insanı güçlü kılar, savunma mekanizmamızı harekete geçirir.. arkadaşa bu anlamda güç vereceğini düşünüyorum..
sevgiler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?