Kizlar sorun oğlum ve korkulari ne olur akil verin

Öncelikle uzman değilim, ve bence uzmana danışmalısınız.
Ilk çocuğunuzu zaten çok geç ayırmışsınız.
Oğlunuzun odasını yeniden duzenleyin,
Kardeşinin yatağı ve sizin de ayri yatabileceğiniz bir yer daha yapin. Ve bir sure birlikte uyuyun.
Her gece uyurken iki kardeşin birlikte uyuyacagini anlatın, birbirlerine guveneceklerini bilsinler.
Bir zaman sonra kademeli olarak siz odanıza gecersiniz.
Ben olsam böyle yapardım..

Aynı şeyleri yaşadık.. Ama ben hiç yanıma geldiğinde geri yollamadım.. Aldım yanıma sarıldık uyuduk.. Bu yaşlarda gördükleri rüyalardan etkileniyorlarmış.. Zorla odaısnda uyutmaya çalışmayın.. Korkuyorsa korkuyordur.. Ben de çok baskıladım önce ama sonra baktım ki gerçekten ciddi ciddi korkuyor.. Aldım hep yanıma.. Şimdi geçti o korkuları.. Konuştum hep.. Annecim burası bizim evimiz.. Buraya sana zarar veren kimse gelemez falan diyorduk.. Ne gördüğünü anlattırdım.. Kağıtlara çizdik.. Sonra onları komik hallere soktuk.. Derken derken geçti.. Oturma odasından lavaboya gidemiyordu.. Şimdi yok artık.. Geçer.. Biraz daha sabır..

Öncelikle uzman değilim, ve bence uzmana danışmalısınız.
Ilk çocuğunuzu zaten çok geç ayırmışsınız.
Oğlunuzun odasını yeniden duzenleyin,
Kardeşinin yatağı ve sizin de ayri yatabileceğiniz bir yer daha yapin. Ve bir sure birlikte uyuyun.
Her gece uyurken iki kardeşin birlikte uyuyacagini anlatın, birbirlerine guveneceklerini bilsinler.
Bir zaman sonra kademeli olarak siz odanıza gecersiniz.
Ben olsam böyle yapardım..

Uzmana danışacağım inşaallah..birde böyle deneyim inşallah iyi gelir

kiyamam bidik cok korkmus olmali. arkadasim.korku diye bir kitap var onu alip.okuyun. hepimizin korktugu, korkmanin cok normal oldugu ile ilgili konusun. korkacak bir seyyok demeyin. cocuga korkma demeyin. korktugunu biliyorum, benim de korktugum seyler var deyin. sirayla birbirijize korkularinizi sayin. evinizde korkmayi normallestirin

Ah ah yarama tuz bastınız şu an.. Oglumu odamıza almak zorunda kalan anneyim bende. 7 yaşına giricek siz düşünün. Öyle çok korkuyordu. Gece normal derin uykuya bile dalamıyor 15 dk bir uyanıyor. Bende yanıma aldım şimdi hiç gözünü açmadan sabaha kadar uyuyor. en kısa zamanda benimde pedegodan randevu almam lazım..konuyu takipteyim☹️

Çocukların hayal dünyası çok geniş ve birçok şeyi bizim gibi algılamıyorlar. Bir gölgeyi canavara benzetmesi bile bu yazdıklarınız için yeterli ya da televizyonda gördüğü duyduğu bir şey; sizden duyduğu bir şey...Bunların hepsi etken. Onların neyi ne şekilde algılayacağını biz kestiremiyoruz. En basiti; ben küçükken televizyonun içine insanların nasıl girdiğini bir türlü çözemediğim için kendimce bir teori ürettim ve insanların Işınlarla küçültülüp televizyon içine alındığına; görevleri bitince de makina yardımıyla televizyon dışına çıkarılıp tekrar büyütüldüklerine kanaat getirdim. Neyse gel zaman git zaman bizim okula bir şey için televizyoncular geldi ve ben fellik fellik kaçtım onlardan televizyonun dışına çıkamam da içinde küçücük kalırım diye. Siz yine de götürün pedagoga ama benim yukarıda yazdığım şey gibi bir durum çıkarsa da şaşırmayın.
Ama başta çok iyiydi hemen yatıp uyuyordu hani korksa bile yatağa götürüp yatırırdım hemen uyurdu şimdi gece gunduz sürekli korkuyor

Uzmana danışacağım inşaallah..birde böyle deneyim inşallah iyi gelir

Ben ilk oglum 5 ayliķti odasını ayirdim.
2 numarayı 13 aylık abisinin yanına,
3 numara 9 aylık kız, o da ayrı odada.
Kendi tecrübem ne kadar erken, o kadar iyi..
Hepsinde ilk ay yada donem donem korktukları zamanlar ben onların odasına misafir oldum.
Ve yine kademeli ayrıldım.
Uyuyana kadar bekledim.
Sabah onlar uyanmadan odalarına geçtim
Gece uyandıklarında bir saat kadar yanlarında kaldım vs..
Oda uygun olsa, 3 unu aynı odada isterdim 9-10 yaşlarına kadar. Kiz yanında bir nefes olunca daha uzun uyuyor :)

Cocugunuzla konusun. Ruyasini defalarca anlatsin size normallestirsin yani. Gercek oomadigini anlasin. Yaninda yatarken surelerini kisaltin.

Aynı şeyleri yaşadık.. Ama ben hiç yanıma geldiğinde geri yollamadım.. Aldım yanıma sarıldık uyuduk.. Bu yaşlarda gördükleri rüyalardan etkileniyorlarmış.. Zorla odaısnda uyutmaya çalışmayın.. Korkuyorsa korkuyordur.. Ben de çok baskıladım önce ama sonra baktım ki gerçekten ciddi ciddi korkuyor.. Aldım hep yanıma.. Şimdi geçti o korkuları.. Konuştum hep.. Annecim burası bizim evimiz.. Buraya sana zarar veren kimse gelemez falan diyorduk.. Ne gördüğünü anlattırdım.. Kağıtlara çizdik.. Sonra onları komik hallere soktuk.. Derken derken geçti.. Oturma odasından lavaboya gidemiyordu.. Şimdi yok artık.. Geçer.. Biraz daha sabır..

Inşaallah elimden geldiğince yanında duruyorum

Bence yaninda yatin uzunca birsure.ben ve esim oglum ve kizimla ayri ayri yatiyoruz zor oluyor evet ama onlar nizim icin cok daha onemli.bazen esimle kokumuzu bile unutuyoruz geceleri cocuklarimiz uyuduktan sonra yarim saat yan yana oluyoruz tekrar ayri uyuyoruz ama biz anne babayiz napalim biraz buyuyene kadar cocuklar idare edecegiz.sizde oyle yapin isterseniz.

Merhaba hanımlar ne olursunuz bana bi akıl verin.. 5 yaşında oglum var bu sene kendi odasında yatmaya başladı. Ilk zamanlar çok iyiydi arkasına iyi geceler der yatardi.

Yaklaşık 10 gün önce bi rüya gördü o gün çok korkmuştu. Şimdi 10 gün tek yatıramıyorum uyutup gidiyorum bu seferde gece defalarca çığlık cigliga agliyor.

Hatta bu gece ben yanındayım bekliyorum uyu dememe rağmen yanında otururken bile yatmadı illa yanimda yat diyor. Ne olur akıl verin bide küçük kızım olduğu için bağırması ile oda uyanıyor ve çok zor oluyor artık
O yaşlarda oluyor. Ve korkuları ile baş başa bırakmayın. Ben onunla beraber kapıları kilitlerdim. Bak bizim evimiz ne kadar güvenli kimse içeri giremez merak etme derdim. Bir süre de onunla uyudum. Her sabah bak birşey yok gördünmü dedim. Rüyalardan bahsettim. Benim de gördüğümü ama bunun gerçek olmadığını anlattım. Ama hiç tek yatirmadim. O istemeden ben yanında yattım kanıtlamak için. Bir süre sonra kendisi ben kendim yaratım ama odanın kapısını açık bırak dedi. Geçecektir muhakkak. Ben bile bazen bir Rüya görüyorum ruyamin içinde Allahım rüya olsun diye yalvarıyorum. Defalarca uyanıyorum rüyanın içinde falan en son gerçekten uyanınca korkudan titriyorum. Daha 5 yaşında kabus ile gerçeği ayırt edememesi normal.

kiyamam bidik cok korkmus olmali. arkadasim.korku diye bir kitap var onu alip.okuyun. hepimizin korktugu, korkmanin cok normal oldugu ile ilgili konusun. korkacak bir seyyok demeyin. cocuga korkma demeyin. korktugunu biliyorum, benim de korktugum seyler var deyin. sirayla birbirijize korkularinizi sayin. evinizde korkmayi normallestirin
Teşekkürler alıp okuyacağım.. konuşuyorum ama inşaallah en yakın zamanda duzelir

Merhaba hanımlar ne olursunuz bana bi akıl verin.. 5 yaşında oglum var bu sene kendi odasında yatmaya başladı. Ilk zamanlar çok iyiydi arkasına iyi geceler der yatardi.

Yaklaşık 10 gün önce bi rüya gördü o gün çok korkmuştu. Şimdi 10 gün tek yatıramıyorum uyutup gidiyorum bu seferde gece defalarca çığlık cigliga agliyor.

Hatta bu gece ben yanındayım bekliyorum uyu dememe rağmen yanında otururken bile yatmadı illa yanimda yat diyor. Ne olur akıl verin bide küçük kızım olduğu için bağırması ile oda uyanıyor ve çok zor oluyor artık
Bu arada izlediği çizgi filmlere tablet telefonla oynadığı oyunlara dikkat edin. Uyumadan önce en az 2 saat önce ekranla bağını kesin. Kitap okuyun oyun oynayın.

Ah ah yarama tuz bastınız şu an.. Oglumu odamıza almak zorunda kalan anneyim bende. 7 yaşına giricek siz düşünün. Öyle çok korkuyordu. Gece normal derin uykuya bile dalamıyor 15 dk bir uyanıyor. Bende yanıma aldım şimdi hiç gözünü açmadan sabaha kadar uyuyor. en kısa zamanda benimde pedegodan randevu almam lazım..konuyu takipteyim☹

RABBIM yardımcımız olsun :(

Çocukların hayal dünyası çok geniş ve birçok şeyi bizim gibi algılamıyorlar. Bir gölgeyi canavara benzetmesi bile bu yazdıklarınız için yeterli ya da televizyonda gördüğü duyduğu bir şey; sizden duyduğu bir şey...Bunların hepsi etken. Onların neyi ne şekilde algılayacağını biz kestiremiyoruz. En basiti; ben küçükken televizyonun içine insanların nasıl girdiğini bir türlü çözemediğim için kendimce bir teori ürettim ve insanların Işınlarla küçültülüp televizyon içine alındığına; görevleri bitince de makina yardımıyla televizyon dışına çıkarılıp tekrar büyütüldüklerine kanaat getirdim. Neyse gel zaman git zaman bizim okula bir şey için televizyoncular geldi ve ben fellik fellik kaçtım onlardan televizyonun dışına çıkamam da içinde küçücük kalırım diye. Siz yine de götürün pedagoga ama benim yukarıda yazdığım şey gibi bir durum çıkarsa da şaşırmayın.

Mutlaka götüreceğim inşallah :(

Ben ilk oglum 5 ayliķti odasını ayirdim.
2 numarayı 13 aylık abisinin yanına,
3 numara 9 aylık kız, o da ayrı odada.
Kendi tecrübem ne kadar erken, o kadar iyi..
Hepsinde ilk ay yada donem donem korktukları zamanlar ben onların odasına misafir oldum.
Ve yine kademeli ayrıldım.
Uyuyana kadar bekledim.
Sabah onlar uyanmadan odalarına geçtim
Gece uyandıklarında bir saat kadar yanlarında kaldım vs..
Oda uygun olsa, 3 unu aynı odada isterdim 9-10 yaşlarına kadar. Kiz yanında bir nefes olunca daha uzun uyuyor :)
Haklisiniz en güzeli bende düşünüyorum kızım memeyi bıraksa abisinin yanında yatırsam diye

Küçükken ben de böyleydim 5-6 yaşında hala epey net hatırlıyorum. Ama beni tetikleyen annemle babamın tartışması olmuştu. Böyle bişeye denk gelmiş olabilir mi acaba?

Back
X