Kizlar sorun oğlum ve korkulari ne olur akil verin

Bence yaninda yatin uzunca birsure.ben ve esim oglum ve kizimla ayri ayri yatiyoruz zor oluyor evet ama onlar nizim icin cok daha onemli.bazen esimle kokumuzu bile unutuyoruz geceleri cocuklarimiz uyuduktan sonra yarim saat yan yana oluyoruz tekrar ayri uyuyoruz ama biz anne babayiz napalim biraz buyuyene kadar cocuklar idare edecegiz.sizde oyle yapin isterseniz.
Zaten Bu şekilde devam ederse mecbur kalacağız:(

Küçükken ben de böyleydim 5-6 yaşında hala epey net hatırlıyorum. Ama beni tetikleyen annemle babamın tartışması olmuştu. Böyle bişeye denk gelmiş olabilir mi acaba?
Evet tartismamiz kavgamiz oluyor ama oğlumun korkusu gördüğü rüya ile başladı rüyamda canavar gördüm dedi

Evet tartismamiz kavgamiz oluyor ama oğlumun korkusu gördüğü rüya ile başladı rüyamda canavar gördüm dedi
Ben de annemle kendimi canavarlardan kaçarken falan görüyordum hep o yüzden sordum. Bence yanında tartışmamaya aranızın iyi olduğuna ikna etmeye gayret gösterin

Off küçükken o küçük aklımla yalvarırdım Allahım nolur kabus görmiyim. Kabus çok görürdüm ve artık uykudan önce korku sarardı beni gene görecek miyim diye. :(

Merhaba hanımlar ne olursunuz bana bi akıl verin.. 5 yaşında oglum var bu sene kendi odasında yatmaya başladı. Ilk zamanlar çok iyiydi arkasına iyi geceler der yatardi.

Yaklaşık 10 gün önce bi rüya gördü o gün çok korkmuştu. Şimdi 10 gün tek yatıramıyorum uyutup gidiyorum bu seferde gece defalarca çığlık cigliga agliyor.

Hatta bu gece ben yanındayım bekliyorum uyu dememe rağmen yanında otururken bile yatmadı illa yanimda yat diyor. Ne olur akıl verin bide küçük kızım olduğu için bağırması ile oda uyanıyor ve çok zor oluyor artık
İnşallah tez zamanda atlatır oğlunuz benimde 2 yaşında kızım 10 gündür aynı korkuyorum diyor uyumak istemiyor ablası ile odalarında yatıyor du bi rüya gördü ohün bugündür odalarına nadir giriyor yatağına çıkmıyor beşiğini tekrara bizim odqya kurduk sallanarak uyuyuor artık😓2 ay öncese böyle oldu ozamanda diş çıkarıyor du ozaman beşiği istemedi şimdi yatağı inşallah geçer ben her istediğinde yanıma alarak buldum çareyi büyük de olsa yatardım yanındq hatrlıyorum 9 yaşında iken annem benle yatardı alışmadım tessellim bu 😓

Off küçükken o küçük aklımla yalvarırdım Allahım nolur kabus görmiyim. Kabus çok görürdüm ve artık uykudan önce korku sarardı beni gene görecek miyim diye. :KK43:

Bende çok korkardım halada korkuyorum.. ve oğlumun korkusunun kalıcı olmasindan korkuyorum

Bir sprey sisesinin içine su (ve güzel koku veren bir damlada olabilir, birazda sim olabilir) koyup odayi sprayleyebilirsin. "Bu sihirli sprey, seni tüm gece boyunca korur, güzel rüyalar görmeni saglar. Korkma oglum. Bak sende sikabilirsin" diye telkin verebilirsin.

Aksamlari biraz papatya çayi verebilirsin. Uyku saatinden 1 saat öncesinde tüm ekranlar kaldirilsin ve kitap okuyabilirsin. Güzel hikayeli, komik olan. Yada puzzle tarzi, beynini yorabilcek birseyde olabilir.

İnşallah tez zamanda atlatır oğlunuz benimde 2 yaşında kızım 10 gündür aynı korkuyorum diyor uyumak istemiyor ablası ile odalarında yatıyor du bi rüya gördü ohün bugündür odalarına nadir giriyor yatağına çıkmıyor beşiğini tekrara bizim odqya kurduk sallanarak uyuyuor artık😓2 ay öncese böyle oldu ozamanda diş çıkarıyor du ozaman beşiği istemedi şimdi yatağı inşallah geçer ben her istediğinde yanıma alarak buldum çareyi büyük de olsa yatardım yanındq hatrlıyorum 9 yaşında iken annem benle yatardı alışmadım tessellim bu 😓

Inşallah en yakın zamanda düzelirler:(

Bir sprey sisesinin içine su (ve güzel koku veren bir damlada olabilir, birazda sim olabilir) koyup odayi sprayleyebilirsin. "Bu sihirli sprey, seni tüm gece boyunca korur, güzel rüyalar görmeni saglar. Korkma oglum. Bak sende sikabilirsin" diye telkin verebilirsin.

Aksamlari biraz papatya çayi verebilirsin. Uyku saatinden 1 saat öncesinde tüm ekranlar kaldirilsin ve kitap okuyabilirsin. Güzel hikayeli, komik olan. Yada puzzle tarzi, beynini yorabilcek birseyde olabilir.
Deneyim inşallah ise yarar teşekkür ederim

O yaşlarda oluyor. Ve korkuları ile baş başa bırakmayın. Ben onunla beraber kapıları kilitlerdim. Bak bizim evimiz ne kadar güvenli kimse içeri giremez merak etme derdim. Bir süre de onunla uyudum. Her sabah bak birşey yok gördünmü dedim. Rüyalardan bahsettim. Benim de gördüğümü ama bunun gerçek olmadığını anlattım. Ama hiç tek yatirmadim. O istemeden ben yanında yattım kanıtlamak için. Bir süre sonra kendisi ben kendim yaratım ama odanın kapısını açık bırak dedi. Geçecektir muhakkak. Ben bile bazen bir Rüya görüyorum ruyamin içinde Allahım rüya olsun diye yalvarıyorum. Defalarca uyanıyorum rüyanın içinde falan en son gerçekten uyanınca korkudan titriyorum. Daha 5 yaşında kabus ile gerçeği ayırt edememesi normal.

Haklisiniz inşallah düzelmesini umut ediyorum
:(

Ruyasinda canavar gorduyse tahminen telefon yada tabletten bisey gormustur.yasadigim bi olyimizi anlatayim biraz benziyo cunku.benim oglum gecen sene anaokulundaydi bigun cocuklar aralarinda bu momo muydu ne kotu seyden bahsetmisler ogretmenleride biseyler anlatmis korkmamalari icin fakat oglum daha cok bu durumdan daha cok korkmus gibiydi sonra bana bahsetti ve ogretmeniyle konustum durumu paylastik karsilikli.oglum cok etkilenmisti bi gun bu surec icinda ruya gordu cok korktu bi cadi gordugunu soyledi o gunden sonrada tek basina koridora bile cikmadi lambalarin hepsini yaktirirdi surekli korkuyorum dedi biz bu surecte telefonu yasakladik ve kesinlikle yaninda konusmadik ve ayrica allah bizi koruyo yanimizda gibi telkinlerde bulunduk ve asla yalniz birakmadik ogretmenimizde zamana ihtiyaci oldugunu soyledi yaninda uyuduk guzel masallar okudum boyle boyle azaldi

Bende çok korkardım halada korkuyorum.. ve oğlumun korkusunun kalıcı olmasindan korkuyorum
Kalıcı olmaz ya Allahın izniyle. Bir kere kabus gördüm annemlerin odaya gittim. Korktular uyandılar onlar da. Annem kızdı bişey yok git yatağına. Nasıl üzüldüm. Babam dedi gel kızım öyle sarıldı uyuduk güvende hissedişimi bak hala unutmamışım.

Ruyasinda canavar gorduyse tahminen telefon yada tabletten bisey gormustur.yasadigim bi olyimizi anlatayim biraz benziyo cunku.benim oglum gecen sene anaokulundaydi bigun cocuklar aralarinda bu momo muydu ne kotu seyden bahsetmisler ogretmenleride biseyler anlatmis korkmamalari icin fakat oglum daha cok bu durumdan daha cok korkmus gibiydi sonra bana bahsetti ve ogretmeniyle konustum durumu paylastik karsilikli.oglum cok etkilenmisti bi gun bu surec icinda ruya gordu cok korktu bi cadi gordugunu soyledi o gunden sonrada tek basina koridora bile cikmadi lambalarin hepsini yaktirirdi surekli korkuyorum dedi biz bu surecte telefonu yasakladik ve kesinlikle yaninda konusmadik ve ayrica allah bizi koruyo yanimizda gibi telkinlerde bulunduk ve asla yalniz birakmadik ogretmenimizde zamana ihtiyaci oldugunu soyledi yaninda uyuduk guzel masallar okudum boyle boyle azaldi

RABBIM size bagislasin evladinizi. Inşallah bizde atlatiriz

Benim de oğlum altı yaşında oda korkuyordu geçen yıl. Sonra bir oyuncak kaplan aldım birlikte uyumak için diye söyledim ona göre kendisi seçti. Baya da büyük birşey yatağın yarısını kaplıyor neredeyse. Kaplanının onu koruyacağını düşündürdüm çok mutlu oldu sarılıp uyudu çok şükür bir daha da yaşamadık (tabi uyuyana kadar yanında duruyorum)Belki size de çözüm olur

Benim oğlumda da o yaşlarda vardı ve hala ara ara oluyor inşallah unutur bir an önce çok bahsetmeyin üstüne gitmeyin ilgisini dağıtım.Benim oğlum 7. 5 yaşında ama en son babasıyla sınamaya gittiler kral şakiri çok seviyor orada dev gibi birşey varmış o günden beri tuvalete başka odaya giderken bizide götürmek istiyor koşa koşa gidip geliyor.Birde sitede oynadığı ve okuldaki arkadaşlarındannda etkilenmiş hayalet momo palyaço falan konuşmuşlar üstüne gitmeyip unutmasını bekliyoruz. Duygusal çocuklar çabuk etkileniyor bizimkindede aşırı duygusallık var inş.unutur biran önce birde kapıları kapatıyor yatarken kapı açık istemiyor korkuyormuş bizim dert sizden fazlaymış valla😁Birde tek yatamıyor o babasıyla yatıyor bende küçük bebeğim var onla onun odasında yatıyoruz...

Bu kadar korkuyosa sizinle yatsin.ne zarari olabilir ki.alismaz merak etmeyin.

benim cocuklarim hala ara ara gelip bizimle yatarlar.sabaha dogru bizim yataga ususurler bazen.
Korkusu gecene kadar yaninda yatin

Kalıcı olmaz ya Allahın izniyle. Bir kere kabus gördüm annemlerin odaya gittim. Korktular uyandılar onlar da. Annem kızdı bişey yok git yatağına. Nasıl üzüldüm. Babam dedi gel kızım öyle sarıldı uyuduk güvende hissedişimi bak hala unutmamışım.

Inşallah.. Bende yanıma çok almak istiyorum korkmasın istuyorum ama bi yandanda şimdi alırsam ya sürekli isterse diye tedirgin oluyorum

Bu kadar korkuyosa sizinle yatsin.ne zarari olabilir ki.alismaz merak etmeyin.

benim cocuklarim hala ara ara gelip bizimle yatarlar.sabaha dogru bizim yataga ususurler bazen.
Korkusu gecene kadar yaninda yatin
Sanırım düzelmezse yanımızda yatacak mecburen

Back
X