- 27 Haziran 2011
- 323
- 41
- 98
- 32
- Konu Sahibi maximaculpa
-
öncelikle geçmiş olsun ve Allah tamamına erdirsin
bence bol bol hareket et,yürü,bağırsakları harekete geçirmede etkili
psikolojik olarak çok kafaya taktığından inatlaşma olabilir(annemden biliyorum:))
hergun aynı saatte gıt bı 10 dakıka falan oturi1/2 gün olmadı 3.gün kırılacaktır direnci
bol sebze ye pırasa mesela,karnıbahar,yeşil salata
ama dediğim gıbı kafana takma....
bende 2 haftadır demir hapı içiyorum aynı sorun bende de var canım. 3 gün oldu çıkamadım karnım çok ağrıyo tuvalete zor koşuyorum ama nafile. basur olcam diye de korkuyorum ama yine de tık yok.
Bana süt çok iyi geliyor.Hafif gaz yapıyor ama her sabah tuvalete çıkabiliyorum.Süt içmediğim zaman 3 gün çıkamadığımı biliyorum.
Zaten bir şekilde gaz oluyor.Sütü bir dene istersen.
yer elmasını hiç duymamıştım canım bunun için. burda gördüm yer elmasını, fakat hiç yemeğini yapmadım. alıp kendini yesem, yemeğini yapmadan yine aynı etkiyi görür müyüm acaba:44:Canım öncelikle sorununun ne kadar büyük olduğunu çok iyi anlayabiliyorum.Zira benim bunun için denemediğim yol kalmadı.Hiçbir şey çare olmadı tam anlamıyla.Doktorum bir şurup verdi fakat şurubun alışkanlık yapacağını da söyledi.
Ben de tekrar çözüm yolları aramaya başladım ve buldummmmmm.Yerelmasııııııııı. 2 Haftadır yerelmasını zeytinyağlı olarak pişirerek yiyorum ve inanılmaz rahatladım.Lif oranı yüksek bir besi maddesi.Kesinlikle tavsiye ediyorum . Tekrar geçmiş olsun.
sut icmeyi tavsiye ederim bende ben iciyorum gece yatmadan once hem rahat uyutuyor hem tuvalet sorunu yasamiyorsun gerci biraz gaz yapiyor ama
Canım Hamilelikte karışık bitki çayları kullanma bence kesinlikle
Bende de o sorun var canımeşim bana çerez kaselerinde bi tane limon sıkıyor ne kadar çıktıysa limonun suyu ona yakın zeytinyağ ile karıştır kahvaltıda yemekte vs. şeylerle birlikte tüketebilirsin özellikle benim yaptığım kahvaltıda ekmeğimi bana bana yemek kahvaltıda yersen işe yaradığını söyleyebilirim bende dene herhangi bir yan etkisi yok en azından hamilelikte öyle herşeyi kullanamıyorsun ama bunun bi zararı yokk
öncelikle geçmiş olsun ve Allah tamamına erdirsin
bence bol bol hareket et,yürü,bağırsakları harekete geçirmede etkili
psikolojik olarak çok kafaya taktığından inatlaşma olabilir(annemden biliyorum:))
hergun aynı saatte gıt bı 10 dakıka falan oturi1/2 gün olmadı 3.gün kırılacaktır direnci
bol sebze ye pırasa mesela,karnıbahar,yeşil salata
ama dediğim gıbı kafana takma....
bende 2 haftadır demir hapı içiyorum aynı sorun bende de var canım. 3 gün oldu çıkamadım karnım çok ağrıyo tuvalete zor koşuyorum ama nafile. basur olcam diye de korkuyorum ama yine de tık yok.
Bana süt çok iyi geliyor.Hafif gaz yapıyor ama her sabah tuvalete çıkabiliyorum.Süt içmediğim zaman 3 gün çıkamadığımı biliyorum.
Zaten bir şekilde gaz oluyor.Sütü bir dene istersen.
yer elmasını hiç duymamıştım canım bunun için. burda gördüm yer elmasını, fakat hiç yemeğini yapmadım. alıp kendini yesem, yemeğini yapmadan yine aynı etkiyi görür müyüm acaba:44:Canım öncelikle sorununun ne kadar büyük olduğunu çok iyi anlayabiliyorum.Zira benim bunun için denemediğim yol kalmadı.Hiçbir şey çare olmadı tam anlamıyla.Doktorum bir şurup verdi fakat şurubun alışkanlık yapacağını da söyledi.
Ben de tekrar çözüm yolları aramaya başladım ve buldummmmmm.Yerelmasııııııııı. 2 Haftadır yerelmasını zeytinyağlı olarak pişirerek yiyorum ve inanılmaz rahatladım.Lif oranı yüksek bir besi maddesi.Kesinlikle tavsiye ediyorum . Tekrar geçmiş olsun.
sut icmeyi tavsiye ederim bende ben iciyorum gece yatmadan once hem rahat uyutuyor hem tuvalet sorunu yasamiyorsun gerci biraz gaz yapiyor ama
Canım Hamilelikte karışık bitki çayları kullanma bence kesinlikle
Bende de o sorun var canımeşim bana çerez kaselerinde bi tane limon sıkıyor ne kadar çıktıysa limonun suyu ona yakın zeytinyağ ile karıştır kahvaltıda yemekte vs. şeylerle birlikte tüketebilirsin özellikle benim yaptığım kahvaltıda ekmeğimi bana bana yemek kahvaltıda yersen işe yaradığını söyleyebilirim bende dene herhangi bir yan etkisi yok en azından hamilelikte öyle herşeyi kullanamıyorsun ama bunun bi zararı yokk
hemen bir çözüm istersen duphalac diye bir iilaç var.dr lar genelde gebelere veriyor.onun dışında günlük öğünlerinni mutlaka tam tahıllı ekmekle yap.bol sıvı tüket.
Canım bende senin gibiydim şu an 23. Haftamdayım burda yazılanların çoğunu denedim tek tek yapmak bi fayda sağlamıyo burdakileri kabızlık ileri düzeydeyse. Ben sırasıyla bunları yaptığımda hiç sorun yaşamıyorum doktoruma da danıştım hepsini. Hepi doğal ve denenmiş. Hepsini yapamayabilirsin aynı günde ama dönüşümlü yapabilirsin
1. Sabahları aynı saatte kalk ve kalkar kalkmaz 1 bardak su iç. Sonra yarım fincan zeytinyağı iç üzerine tekrar 1 bardak su iç.
2. 10 dk sonra kaynar suyun içine yarım limon ve 1 çay kaşığı ba koy iç. Bunları yaptıktan sonra evin içinde hareket et odadan odaya yürümek bile faydalı. Sabit durmamaya çalış.
3. Ara öğünlerinde mutlaka yoğurdun içine salatalık doğra. Onu ye.
4. Kuru kayısı, incir, erik çok tatlı olduğu için tüketemiyosan onları kaynat blenderden geçir. Ara öğünlerde iç. Ben öyle yapıyorum.
5. Haftada en az 2 ya da 3 gün pırasayı zeytinyağında pişir, bol limonlu ye.
6. ıspanak veya marul salatası ye bol bol.
7. Bol bol su iç.
8. Son olarak akşam yemeğini yemeden yarım saat önce kefir iç.
Inşallah kurtulursun canım bu problemden çünkü çok kötü bişey gerçekten.
yazıldımı bilmiyorum armut yiyip üstüne sıcak su için
ben de aynen aparken zorlanmıyorum ama 4-5 gün sürüyo çıkmam dr.duphalac verdi ve magnezyum içiyorsan o da fayda ediyor...
çok geçmiş olsun canım, bende aynı dertten muzdaribim malesef. kayısı filan artık etki etmiyor. ben çözümü keten tohumunda buldum. bir kase yoğurdun içine 2-3 yemek kaşıgı keten tohumunu karıştır ve ye. üstüne de bol bol su iç ki keten tohumu bağırsaklarda bu su ile birlikte tüm herşeyi bulamaç haline getiriyor ve hemen tuvalete çıkıyorsun. doktorum da keten tohumuna onay verdi. hemde içinde omega 3 de var bebek için çok faydalı biliyorsun. suyu da 1 -1,5 litre içiyorum demişsin çok az canım. en az 3 litre içmeye çalış. birde sana bir önerim daha olacak limonlu sicak suya bir kaç dilim taze zencefil atıp içebilirsin. hem tuvalete yardımcı hem de bulantıların var ise rahatlatıyor. doktorumun bana ilk tavsiyesiydi. umarım bir an önce bir çözüm bulursun...
canım benim benim de ilk hamileliğimde çok olmuştu.şimdikinde yok.süt içiyorsan o da malesef kabız yapıyor.ben sana kuru incir önereceğim...düzenli ye...bakalım beki faydası olur.bana şu an çok faydası oluyor...
Günde en az 2 lt su ve sabahlari ac karnina ve gün icerisinde de birkac kez koca bir bardak sicak su bir de probiyotik yogurt eger sürekli alnak pahaliya geliyorsa bir kez alip ondan kendin mayalayabilirsin yogurdunu her gün bir kase ye inan birkac gün icerisinde hamilelik öncesindekinden bile daha iyi ve düzenli hale gelirsin sonuclari da buradan paylas irsan sevinirim , ben bu sayede son 6 7 haftadir acaip rahatim :))
Bir de ben cok nadiren beyaz ekmek yiyorum , hamilelik disinda da öyleydi hep tam tahil ekmegi ve bolca cig sebze
Kızlar ya, ben bu konuda çok muzdaribim. Nolur bana bi öneride bulunun. Ne kayısı, ne zeytinyağı hiç biri fayda etmiyo artık. 4-5 günde bir çıkıyorum tuvalete. Karnım şişiyor, patlıcak gibi oluyorum. Gaz sorunum yok Allah'a şükür; ayağıma sıcak su torbası koyuyorum her akşam yatarken. O beni iyi yapıyor. Ama bi türlü tuvalete çıkamıyorum. Gün içinde 1 - 1,5 lt su içiyorum. Daha mı fazla içmem lazım. Ama daha fazla içtiğim zaman gece karnım patlıcak gibi olunca uyanıyorum anca, bu da karnımı ağrıtıyo.
Canım kasılma önleyici magnesyum minerali var.günde iki defa alabilirsin hiç zararı yok zaten gebelere veriliyor.dışkıyı yumuşatıyor rahat çıkıyorsun.hatta ben bazen cırcır gibi olurdum günde teke düşürmüştüm.demir ilacı da kabız yapıyor.magnesyumu doktoruna sorabilirsin eminim içebileceğini söyleyecektir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?