kızlar yaa, yardım edinn..

kahvekokusu32

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2014
513
230
133
oğlum mayısta 5 yaşına girecek çok da küçük, öğlen okula götürürken anne dişimin arasında bişi var dedi, hangisi bakıyım dedim diliyle gösterirken dişinin sallandığını farkettim, sonra onun yanındaki de oynuyodu. içim kalktı, tansiyonum düştü. canım tatlı değil ama diş konusunda çok hassasım ben. alttaki önlerden iki dişi. normal gelmedi bana, yaş olarak çok küçük değil mi süt dişlerinin dökülmesi için. onu ben çıkartamam. kendi kendine düşse, yutar mı ki.. napıcam ben...

oğlum mayısta 5 yaşına girecek çok da küçük, öğlen okula götürürken anne dişimin arasında bişi var dedi, hangisi bakıyım dedim diliyle gösterirken dişinin sallandığını farkettim, sonra onun yanındaki de oynuyodu. içim kalktı, tansiyonum düştü. canım tatlı değil ama diş konusunda çok hassasım ben. alttaki önlerden iki dişi. normal gelmedi bana, yaş olarak çok küçük değil mi süt dişlerinin dökülmesi için. onu ben çıkartamam. kendi kendine düşse, yutar mı ki.. napıcam ben...

çocuk dişçisine götürüp gösterseniz daha iyi olur
en azından size yol gösterir:34:

5 yaşından sonra dökülmeye başlar süt dişleri,benim de 5 yaşında başlamıştı,sallanan dişin çekilmesi gerek,dişçiye götürün isterseniz.

7 yaşından itibaren dökülmeye başlamıyomu kii? oğlumla yaşıtı olan anne arkadaşlarım çok şaşırdılar. onlarda bişey yokmuş henüz. bir de ikisi birden oynuyo.

benım dıslerımı doktor 5.5 6 yas arası cekmeye belırlı aralıklarla basladı
bazısınada alttan geldıgı ıcın sallların duser dedı

artık doktora gıtme vaktı gelmıs korkma

ıyı bı dıscı bul hemen ki 10 yasa kadar vs tamamlanır cekımı korkma
bu yaslarda kalsıyım peynır ayran yogurt yedır bol bol
tabı bıde balık yag

Korkmayın benim ve kardeşimin dişleri de 6 yaşında sallanmaya başladı. Doktor en doğru kararı verir, eğer alttan gelen yeni diş varsa mutlaka çektirmeniz gerekir yoksa yeniler yamuk yumuk çıkıyor.

Benim oğlum 5 yıl 4 aylık alttan iki dişi çıktı yerine yyeniler bile geldi telaşa gerek yok

benım dıslerımı doktor 5.5 6 yas arası cekmeye belırlı aralıklarla basladı
bazısınada alttan geldıgı ıcın sallların duser dedı

artık doktora gıtme vaktı gelmıs korkma

ıyı bı dıscı bul hemen ki 10 yasa kadar vs tamamlanır cekımı korkma
bu yaslarda kalsıyım peynır ayran yogurt yedır bol bol
tabı bıde balık yag

canım peynirle çok arası yok ama yoğurtla sütü bebekliğinden beri çok fazla tüketti. hala da çok süt içer.zaten maşallah kemikli de bi çocuk. acaba bu yüzden de erken başlamış olabilir mi?

erken değil mi demişsiniz ya ona cevaben: kim kızçeler ilkokulda kimi kızçeler lisede regli olur. bünye den bünyeye değişir diye düşünüyorum :34:

ALLAH cc nasip ederse yeğenim oacak inş. hala olacağım yani ve bizim bebişimizde 1,5 hafta önceden geliyor :) fazla büyümüş sıpa. doktorumuz öyle diyor :) bu da size bir örnek olsun :1:

bi dişçiden yardım alırsanız bütün sorunlarınız cevap bulur. geçmiş olsun dileklerimleee :16:

diş çıkması biraz kalıtsal babsı felan erken çıkarmışsa olabilir

4 bitip 5 e mi girecek yoksa 5 bitip altiya mi biraz erken olmus diye ayrintili sordum benim oglumun 5 yasini doldurdultan 1 ay sonra sallanmissti hatta digeri dusmeden alttan yenisi gorunuyordu.erken dis cikaranin disi erken dokulurmus

4 bitip 5 e mi girecek yoksa 5 bitip altiya mi biraz erken olmus diye ayrintili sordum benim oglumun 5 yasini doldurdultan 1 ay sonra sallanmissti hatta digeri dusmeden alttan yenisi gorunuyordu.erken dis cikaranin disi erken dokulurmus

cnm 2009 doğumlu 5 e girecek. inşallah erken dökülmez.

Back
X