Bebek Beslenmesi Kızlar yardım bebeğinde laktoz intoleransı olan arkadaşlar var mı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Eslemmm111

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2015
798
91
13
36
Kızlar bebeğim şuan 7 buçuk aylık ve hiç bir ek gıdaya başlayamadık yemek yiyince kilo kaybı bile oldu doktorumuz çölyak ve laktoz intolerans dan şüphelendi yaşayan arkadaşlar nasıl bi süreç bebeğiniz nasıl yemeğe alıştı lütfen yardımcı olur musunuz?

Cölyakı bilmiuorum laktoz var bizde ek gida veriyorum kiloda aliyor ne alakasi var ki . Test yapildimi size laktoz icin

Testlerimiz yapıldı salı günü doktorumuza göstericem
Vucudda laktoz eksikliği olunca yemekleri vücud parçalayamıyor oda ağrı yapar ve vücuda zarar verir dedi
Sizin bebeğiniz nasıl sadece süte karşı mı var
Benim bebeğim günde 3-4 defa mukuslu kaka yapıyor
Sizde de bu şekilde sorun var mı

Bunlar son çıkan tahlillerimiz

Bebeğinize gaita testi yapıldı mı? Burada kan testi var sadece. Paylaştığınız sonuçlar çok net görünmüyor ama kanda gıda paneline bakılmış sanırım alerji için. Ne zamandır mukuslu kaka devam ediyor. Kakada reduktan maddeye bakıldı mı?

hayır bakılmadı
1 çay kaşığı bile ek gıda versem hemen mukuslu yapıyor ve aşırı derece ağrısı oluyor kanında lenf oranı çok yüksek çıktı

Bir de 10 gün aralıkla ıga tahlili yapıldı ilk tahlilde 10.6 diğerinde 26.9 çıktı

Referans aralıkları 8-80 arası diye biliyorum ama kağıtta yazar mutlaka. Sanırım Iga ya çölyak için bakılmış. Ne zamandır mukuslu kaka var? Sadece emzirdiğiniz dönemde de kaka böylemiydi?

Nerdeyse doğduğundan beri diyebilirim.
2 ay emzirebildim o zaman da aynıydı sadece aptamil ar maması ile biraz azalmıştı doktorumuz içinde gluten ve laktoz olmadığından dolayı rahatlamış olabilir dedi ama şimdi o mamaya rağmen devam ediyor

Ek gıdaya hangi besinle başladınız? 3gün kuralını uyguladınız mı? Mama kullanıyormusunuz?
Evet uyguladım emziremiyorum sadece aptamil ar maması ile beslenebiliyor
İlk önce yoğurt denemesi yapmıştım
İlk önce cildine sürmüştüm herhangi bi sorun olmadığı için denemiştim

Çok soru sordum biliyorum soruyorum çünkü genelde hepsi birbiriyle bağlantılı oluyor. İnsan kendini ne kadar çaresiz hissediyor biliyorum. Ar mama kullanıyoruz demişsiniz kusması yada reflüsü mü var?

Şimdi anladığım kadarıyla sadece çocuk doktoru bakmış ve anlamamış büyük ihtimalle. Ne yazıkki alerjiyi her doktor önemsemiyor. Laktoz intoleransında kaka köpüklü olur . Gaita tahlilinden kolayca anlaşılır ve mamadan yada emzirmeden önce damla verilir. Süt ve süt ürünleri alerjisine göre çok daha kolay tedavi edilir. Size kullanmanız için damla verdiler mi?

Yok ya hiç önemli değil zaten bende artık ne yapacağımı şaşırmış durumdayım
5. Ayında kusmaları artınca 10 gün hastanede kaldık en son reflü teşhisi konuldu

Henüz ilaç verilmedi bi tahlillerimiz çıksın ondan sonra konuşalım dedi doktorumuz
Biz fakültede gastroenteroloji bölümünde bakılıyoruz kaç aydır başka hastaneye gidiyorduk ama doktorumuz pek anlayamıyordu
Ve kızım bi kaç aydır ayda yarım kilo bile almıyor boy uzaması durdu
Sizinde başınızdan geçti galiba

Laktoz intoleransı için verilen damla ilaç gibi değil. Eğer bundan şüpheleniyorsa neden damla vermemiş anlayamadım. Yani şöyle söyleyeyim bu damlayı çok gazı oşan bebeklere bile verebiliyorlar. İlaç gibi değil yani.

Ne yazık ki bebeğim meme reddi ve egzama yaşayana kadar farkında değildim. Hep çok gazlı olduğunu düşündüm çünkü doktoru hep öyle yönlendirdi.

Ben mamasını da değiştirir diye düşündüm ama ben sorduğum zaman tahlilleri beklememiz gerekli dedi peki kandaki lenf oranı hakkında bilginiz var mı?

Ne yazık ki bebeğim meme reddi ve egzama yaşayana kadar farkında değildim. Hep çok gazlı olduğunu düşündüm çünkü doktoru hep öyle yönlendirdi.
Çok geçmiş olsun allah yardımcımız olsun
Benim kızımında çenesinde başladı 10 gündür ve aynı şey bana da söylenmişti hatta bi doktor kolik demişti
Bebeğiniz ne kadar lık şuan durumu nasıl ve özür dilerim son bişey daha sorucam herşeyi yiyebiliyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…