• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Salon ve Günlük Oda Dekorasyonu Kızlar yardım edin cok ama cok kararsız kaldım...

Salon ve günlük odalarınızın dizaynı, dekorasyonu ve tavsiye yorumları

Ekyzdn03

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2011
6.976
5.881
398
Kızlar 5 ay sonra dügünüm var artık esyalara bakmaya basladık yavas yavas alıyoruz. Salonum dar ve uzun o kadar kararsız kaldım ki en son mimara danıstık o da masada sandalye yerine iki tane asagıda resimdeki gibi bank koyun dedi ama sorum su özellikle kullananlara arkana yaslanmadan yemek yemek rahat oluyor mu cünkü yemek masası keyif yeridir karar veremedim veremiyorum artık mobilyacıyaa siparis vericez zamanımda kalmadı amaaa coooooook kararsızımmmmmm yardım edin :(

$image.webp

Son düzenleme:
lafraisecım, teyzemin mutfak masası bu şekilde ve ne yazık ki çok pişman.. Üstelik salondaki masa kadar sık oturmadıkları halde! tahmin ettiğin gibi bank kısmında oturan kişinin bir süre sonunda beli agrımaya başlıyor, eğer bu masa senin misafirlerin de geldiğinde oturacağınız masa olacaksa biraz daha düşün derim.

lafraisecım, teyzemin mutfak masası bu şekilde ve ne yazık ki çok pişman.. Üstelik salondaki masa kadar sık oturmadıkları halde! tahmin ettiğin gibi bank kısmında oturan kişinin bir süre sonunda beli agrımaya başlıyor, eğer bu masa senin misafirlerin de geldiğinde oturacağınız masa olacaksa biraz daha düşün derim.

Yaaa insan yaslanmak istiyor degil mi, nisanlım bank konusunda cok istekli davranıyor ama ben kararsız kaldım masanın modeli bu degil sadece bank anlasılsın diye bu resmi yükledm cokk tesekkürler canımcım :))

hayır hayır ,benim masam da böyle banklı.ve biz sadece bank ı kullanıyoruz desem yeridir.hem rahat hem pratik hem de sevdik alıştık.bencce cok da sık oluyor.daha modern görünüş olarak da.bence hiç pişman olmazsın.zaten önce kendi zevkini düşün,kendin rahat ediyorsan boşver başkasını.5 yıllık evliyim bunu cok iyi biliyorum.başkaları için de hesaba katıp aldığım mobilyaları hooop değiştirdim.

Yaaa insan yaslanmak istiyor degil mi, nisanlım bank konusunda cok istekli davranıyor ama ben kararsız kaldım masanın modeli bu degil sadece bank anlasılsın diye bu resmi yükledm cokk tesekkürler canımcım :))

rica ederim canım ne demek:)
tarz olarak değişik ve güzel görünüyor evde o konuda aklında bişey olmasın ama konfor açısından biraz riskli.. çok misafiriniz gelmezse yada gelecek olanlar genellikle genç sayılabilecek yaşlardaysa, belki düşünülebilir.

hayır hayır ,benim masam da böyle banklı.ve biz sadece bank ı kullanıyoruz desem yeridir.hem rahat hem pratik hem de sevdik alıştık.bencce cok da sık oluyor.daha modern görünüş olarak da.bence hiç pişman olmazsın.zaten önce kendi zevkini düşün,kendin rahat ediyorsan boşver başkasını.5 yıllık evliyim bunu cok iyi biliyorum.başkaları için de hesaba katıp aldığım mobilyaları hooop değiştirdim.

Bisey daha sorsam cok mu olurum ki :)) simdi biz 8 kisilik masa koyucaz sadece 2 sandalye olucak diger 6 sandalye yerine bank koyalım dedik yani sandalye alternatifi olmayacak yaslı birisi yada cocuk geldiginde zorlanır mıyım
mutfaktaki ve balkondaki masa harici konusuyorum :))
4 ve 6 kisilik ayrı masalarımda olucak mutfagım ve balkonum salonumun aksine cok büyük cünküü

Aslındaaaa dogru diyorsunn bir daha mı ev kurucam bir daha mı dünyaya gelicem biz kendi fikirlerimize odaklanalım hahaha cok tesekkürler :))

Ben olsam,1 tarafa sandalye,1 tarafa bank yaparım.
Zannedersem,kullanmadığınız zaman,masayı duvara yaslayacaksınız.
Duvar tarafına bank olabilir.
Sandalyeler çok büyük ve geniş yapılmayabilir.

Ben olsam,1 tarafa sandalye,1 tarafa bank yaparım.
Zannedersem,kullanmadığınız zaman,masayı duvara yaslayacaksınız.
Duvar tarafına bank olabilir.
Sandalyeler çok büyük ve geniş yapılmayabilir.

Yok canım duvara yaslamicam masanın dört bir tarafı acık kalacak yani duvara dik bir sekilde koyucam aslında duvarda degil yerden tavana kadar camımın önü yeterli alanım var sadece daha sandalyeler bogmasın daha genis dursun diye düsünmüstük ama sandalyeye karar verdim artık :) coooook tesekkür ederim :)

iki taraflı bank güzel olmayabilir bence, kardeşim evlenirken sırf dekorasyon amaçlı aldı, onlar da tek taraflı bank, şık duruyor, tabi hiç masada oturup yemek yemek kısmet olmadı, rahat mı bilmiyorum, ama sanmıyorum

Bankla kombine edilmiş masalar çok hoş ve sevimli duruyor bence.
Ama şunu düşünün önce,sofrada ne kadar zaman geçiriliyor sizin ailenizde/ortamınızda..

Ben de evimi ve eşyalarımı henüz yeniledim.
Yemek odamı bir ustaya yaptırıyorum,önce ben de 3 veya 5 sandalye,1 bank diye düşünmüştüm
ama sonra fikrimi değiştirdim çünkü bizim masa muhabbetimiz uzundur,
yemekli misafirimi genelde, sadece masada ağırladığımı bile
söyleyebilirim :34:
Kimse koltuklara geçmek istemez bile..bu sebepten bank fikrinden vazgeçtim,gelene eziyetten başka birşey olmazdı..
Ama sizde kurulan içki sofraları,uzun masa muhabbetleri yoksa bank kullanışsız olmayacaktır..
Çünkü yemeğin yenme süresi en fazla 45dk. aslında,hatta o kadar bile sürmüyor :34:
Bizde yemek yenir ve kalkılır,kimse masada uzun uzun oturmaz diyorsanız bence alın :3:

Bankla kombine edilmiş masalar çok hoş ve sevimli duruyor bence.
Ama şunu düşünün önce,sofrada ne kadar zaman geçiriliyor sizin ailenizde/ortamınızda..

Ben de evimi ve eşyalarımı henüz yeniledim.
Yemek odamı bir ustaya yaptırıyorum,önce ben de 3 veya 5 sandalye,1 bank diye düşünmüştüm
ama sonra fikrimi değiştirdim çünkü bizim masa muhabbetimiz uzundur,
yemekli misafirimi genelde, sadece masada ağırladığımı bile
söyleyebilirim :34:
Kimse koltuklara geçmek istemez bile..bu sebepten bank fikrinden vazgeçtim,gelene eziyetten başka birşey olmazdı..
Ama sizde kurulan içki sofraları,uzun masa muhabbetleri yoksa bank kullanışsız olmayacaktır..
Çünkü yemeğin yenme süresi en fazla 45dk. aslında,hatta o kadar bile sürmüyor :34:
Bizde yemek yenir ve kalkılır,kimse masada uzun uzun oturmaz diyorsanız bence alın :3:

Bizde de uzun masa muhabbetleri yemekleri ve davetleri coktur ama evimde o kadar cok masa olacak ki o yüzden kararsız kaldım balkonda, mutfakta... zaten yazın hic balkondan iceri girecegimizi sanmıyorum :)) balkonum cok büyük normal yemek masası rahat rahat sıgıyor. Birde en üst kat gayet rahat olacagız :)
Ama yinede misafirleri düsünüp sandalyede karar kıldım bende bir ustaya yaptırıyorum yemek odasını cok sık kullanılan klasiklesmis mobilyalar bana hitap etmiyor pek.. Aradıgımı bulamadım. insallah güzel birseyler cıkıcak :)) insallah agustos ayında bitmis olacak hersey :)

iki taraflı bank güzel olmayabilir bence, kardeşim evlenirken sırf dekorasyon amaçlı aldı, onlar da tek taraflı bank, şık duruyor, tabi hiç masada oturup yemek yemek kısmet olmadı, rahat mı bilmiyorum, ama sanmıyorum

Bende rahat olmayacagını düsündüm fikrimi sandalye olarak degistirdim :)) biz istedigimiz renk ve modele göre bankları 3 boyutlu olarak yerlestirdik bizim modelimize göre cok güzel oldu zaten o yüzden aklım karıstı önceden bank istemiyordum öyle görünce nisanlımda begenince eyvah dedim :))

Bizde de uzun masa muhabbetleri yemekleri ve davetleri coktur ama evimde o kadar cok masa olacak ki o yüzden kararsız kaldım balkonda, mutfakta... zaten yazın hic balkondan iceri girecegimizi sanmıyorum :)) balkonum cok büyük normal yemek masası rahat rahat sıgıyor. Birde en üst kat gayet rahat olacagız :)
Ama yinede misafirleri düsünüp sandalyede karar kıldım bende bir ustaya yaptırıyorum yemek odasını cok sık kullanılan klasiklesmis mobilyalar bana hitap etmiyor pek.. Aradıgımı bulamadım. insallah güzel birseyler cıkıcak :)) insallah agustos ayında bitmis olacak hersey :)

Balkonunuz geniş evde de 3 ayrı masa varsa aslında bank düşünebilirmişsiniz ama yine de yerinde bir sonuç çıkmış,uzun masa muhabbetleri varmış sizde de,eh kış aylarında balkonda oturulmayacağına göre...

Biz de yemek odasını tam da bu sebeplerden ustaya yaptırmaya karar verdik...
Her mağazada aynı tarz ve çeşitte,çok paraçalı büfeli şatafatlı mobilyalar görmekten,istediğimin şuan modası olan mobilyaların dışında olduğunu farkettim..
Bana özgü ve tek olacak en azından.. çünkü malzeme,model,detay herşeyini seçme şansın var... :34:

Güle güle oturun evinizde...mutlulukla...

Son düzenleme:
Balkonunuz geniş evde de 3 ayrı masa varsa aslında bank düşünebilirmişsiniz ama yine de yerinde bir sonuç çıkmış,uzun masa muhabbetleri varmış sizde de,eh kış aylarında balkonda oturulmayacağına göre...

Biz de yemek odasını tam da bu sebeplerden ustaya yaptırmaya karar verdik...
Her mağazada aynı tarz ve çeşitte,çok paraçalı büfeli şatafatlı mobilyalar görmekten,istediğimin şuan modası olan mobilyaların dışında olduğunu farkettim..
Bana özgü ve tek olacak en azından.. çünkü malzeme,model,detay herşeyini seçme şansın var... :34:

Güle güle oturun evinizde...mutlulukla...

Cok tesekkur ederim :) evet gercekten oyle heryerde aynı tarzda mobilyalar var böylesi en icime sinen oldu.. Sizinde hayırlı olsun yeni yemek odanızz güle güle kullanın agız tadıylaaa...

Back
X