Kızlar yardım edin çok bunaldım

seyrantepe

Guru
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2009
210
1
316
Diğer
kızlar az kaldı çok yakında aklımı kaçırıcam. şuan 7,5aylık hamileyim bu çocuğa şimdi bişi olmazsa bi daha olmaz herhalde. 1,5yıllık evliyim. kayınvalidemlerler altlı üstlüyüz. evlendikten bi iki ay sonra eşimin ailesi eşimden altınların bi kısmını borç diye istemişti ben saf da verdim ama hala tık yok. bugün öderler yarın öderler derken bu kadar zaman geçti. bu dönemde kayınvalidemle çok sorunlar yaşadık; her fırsatta çok üzdü kırdı. gelen faturaların; yaktığım sobanın lafını etti. hamile halimle haftalarca soğukta oturdum çok zoruma gitti. çok ah ettim öyle etmişim ki şimdi yetmiyomuş gibi kombilerinde sorun var doğalgaz yakamıyolar; ısınamıyolar die eşimin kredi kartından 1,5 milyara kombi alacaklar taksitle.kendileri şuan o kadar para veremezlermiş senin karttan taksitle alalım demişler. bizimkide kabul etmiş. çok ciddi kavga ettik. senin ailen olsa ne yapardın diyo. kaç gecedir uyuyamıyorum. zaten bebeğimiz olacak daha alışverişini yapamadık doğumum var bunların hepsinde zaten yeterince karta yükleneceğiz; gözüme uyku girmiyo artık ne yapacağımı şaşırdım. çok bunaldım

baska cocukları yokmu da sürekli sizden bir seyler alıp sizi zor durumu sokuyorlar...kaynanangil......

Madem eşin ve onlar sizin hayatınızı düşünmüyorsa sen ne diye soğukta kalıp kendini cezalandırıyorsun?
Eşinin ailesine yardım etmesi normal,ama onlar da sırtlarını eşine dayamışlar besbelli.Bu durumda sen de kendini düşün.Masraflarını kısma.Sen kıstıkça bak onlar eşinden alıyor.Sen de sürekli şu lazım bu lazım de,eşinden para al.İhtiyacında yoksa at bir köşeye ...

eşimden hariç 3 çocukları daha var;ama nedense bişey olduğu zaman sadece bizimki yardımcı olabiliyor bunlara. takmıyım diyorum üzülmeyim ama olmuyor. sesimde çıkmıyo. ben sustukça tepeme çıktılar. eşim çok düşkün ailesine ne yapacağımı hiç bilmiyorum...

kötü dua döner durur sahibini bulur derler...
aceba sizin durumunuzdada öylemi olduki diye düşünmeden edemedim
çok ah ettim demisin
açıkcası seni anlamadım arkadaşım, onlar sana laf etti diye sen niye soğukta oturuyorsun? bak onlar oturmuyor hemen kombiyi değiştiriyorlar
daha bebeğimin alışverişini yapamadım demissin, peki neden? şurda doğuma nekadar kalmışki, bende 7aylık hamileyim ama hiç bir eksiğimiz kalmadı çok şükür bu saaten sonrada artık ağırlaştım zaten istesemde dolaşıp alışveriş yapamazdım
eşinin ailesine yardım etmesi çok normal onları bu soğuk kiş gününde soğukta bırakamaz elbet hangi evlat bunu yapabilir senin ailen olsa sen yardım etmezmiydin? ama nasılki ailesinin ihtiyaçlarını gideriyor aynı şekilde hata daha fazlasını sana yapmak zorunda. Bence sen bu konuda diret onlara yardım etmemesi konusunda değil, halen bebeğin eşyalarını alamadığınız konusunda başının etini ye eşinin. Altın konusuna gelince kendi ellerinlen vermisin bu konudada suç yine sende ya vermicektin yada şimdi laf etmiceksin arkadaşım

ben onlara beddua etmedim kimseye de etmem. sadece ah ettim hamile halimle soğukta kalıyorum die. yaptıklarından söylediklerinden allaha sığındım. eşyalar konusunda sağolsunlar onların karışmasıyla bu kadar zaman almadık. altın meselesinde yardımcı olmaya çalıştım kötü mü ettim? hemen geri vericez dediler inandım. benim yaptığım ayıp değil cnm. bu konuda suçu kendimde aramıyorum.

Takı paralarını almak tabii ki hakları değil. Bu konuda sonuna kadar haklısınız
Ama diğer konularda sizde hiç haklı yön göremedim.
Eşiniz sizinle evlenmemiş olsaydı yine onlara bakıyor olacaktı, o aileye sonradan giren sizsiniz.
Siz çalışıyor olsaydınız, yani sizin kazandığınız para da onlara gidiyor olsaydı birşey demezdim, ama bur durumda kendinizi yiyip bitirmeyin. Onlar eşinizin ailesi, bu yaşa onlar getirmiş, okutmuş, onların verdiği eğitim sayesinde para kazanıyor, şimdi tabii ki yardım edecek.
Bakış açınızı değiştirmelisiniz.. bence..

delikafaduldencanım madem başka çocuklarıda var neden her şeylerini siz karşılıyorsunuzki kocana söyle daha çocuğa hiç bişey almadık de yani ben olsam ben kesinlikle senin kadar sessiz kalamam tabikide ailesine yardım edicek ama tek evladı senin eşin değilmiş diğerleride yardım etmeliler bu konuda eşin hatalı kaldıki sen kendine neden cezalandırıyorsunki hiç anlamadım hiç işim yok onlar yüzünden soğukta oturucam hamile hamile birde sen eşine yüklen bence çocunun eksiklerini al bir an önce şurda ne kalmış doğumunadelikafadulden

yardımcı olmak istemisin ama iyilekten maraz doğarmış arkadaşım...nitekim öyle olmuş
bu durumda senin yapacağın tek şey eşinlen konuşup kombinin taksitlerini tüm kardeşlere bölmeyi sağlamak, hepsini eşin üzerine almak zorunda değil diğer kardeşlerde yardım etmeliler
ve en kısa zamanda bebeğin eşyalarını almaya başlamalısın, millet karışıyor diye soğukta oturmaya bebeğin eşyalarını almayı ihmal edersen daha çok üzülürsün ki üzüntü sana şuanki halinde çok zararlı allah korusun yani...

Tüm sorunlarin kaynagi esin....dengeyi o koymali...
Konus demicem mutlaka konusmussundur.....yapacagin tek sey esinin ailesinle konusmali onlara durumunuzu izah etmelisin....

Saygini bozmadan hakkini savun arkadasim...allah yardimcin olsun:teselli:

kızlar verdiğiniz cvp için hepinize ayrı ayrı teşekkürler. eşimle çok defa konustum. bana mısın demiyo anlamıyo. ailesi söz konusu olunca gözü hiç bişey görmüyo malesef. acaba ben mi abartıyorum diyorum. boşuna mı tepki gösteriyorum acaba diyorum. tabi ki ailesini bi kenara bıraksın demiyorum ama... bilmiyorum ne yapacağımı. bi takım borçlarımız da var zaten ancak karşılıyoruz. birde onlar girince araya. işin içinden çıkamıyorum ben çok takıyorum herşeyi çok üzülüyorum.. bebeğime bişey olacak die korkuyorum.

üzülme canım ya bebişini düşün kimbilir o nasıl kısmetle gelir sen iyi niyetle davranmışsın onlar istismar etmişse de kendileri bilir sende bundan sonra ona göre davranırsın eşinede hiç yapma etme deme Allah a dua et eger niyetleri kötü ise kendi gözüyle görsün eşin bebişini alışverişini de yap bence o mutlulugun tadını çıkar onların sizin huzurunuzu bozmasına izin verme bence tabi söylemesi kolay yaşayan anlar ama diyebileegim bu
Allah yardımcın olsun......
bebişini hayırlısıyla kucagına almayı nasip etsin ve
bütün sıkıntılarını gidersin inşallah.....

ayy canı eminim çok zor bi durumdasındır ama yapma kendini uzme .. sende kısma hiç nasıl yaşamak istıosan öle yaşa git bebk aalışverişli yapmaya başla hemen 9 ay bu geçtimi geri donuşu yok.. en sıkıntılı ve en gusel zamanlar tadını çıkar.. bende hamileyken çok stresliydim ama bu benim çocuğumun erken doğmasına neden oldu.. sakın sıkma kendini .. asıl eşin suçlu aslında ama nese..

canım durumunda üzülecek bir şey yok...

hayatı ve çevrendekileri kendine göre değiştiremiyorsan,sen onlara göre değiş...

demek istediğim şu aslında, laf ediyorlarsa bir kulağından girsin diğerinden çıksın, kafana takma hiç, altın paralarını geri ödemiyorlarsa bunu kabullen kocana bunun için darılıp gücenme...Kimsenin hakkı kimsede kalmaz canım bu dünyanın öbür tarafı da var biliyorsun...Sen Allaha havale et, gerisine üzülme darılma....

Aldığına, yaktığına karışıyorlarsa he he de geç, gene bildiğini yap..Şöyle yapayım mı bunu alayım mı deme..İste kocandan para, git alışverişini yap...Kayınvalidenin yanında böyle konulardan bahsetme ona yorum yapacak durumlar oluşturma...İşini sessizce, sadece kocanla diyalog kurarak hallet...

Hem kayınvaliden için de karnındaki o tatlı meleği üzme bakayım...Kimse umurunda olmasın canım, sat anasını sen kocanı ve bebeğini düşün...

Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallahhh:Saruboceq:

Canım benım Allah yardımcın olsun.. Kayınvalıdene de bıraz akıl fıkır ınsaf ve merhamet versın..
Eşinde arada kalıyor bellı kı.. en zor seylerden bırı de arada kalmaktır zaten.. Sana da zor esıne de.. bırde hamılesın her zamankınden duygusal olur ınsan..
En guzelı uzak olmak ıste.... yakın oldumu olmuyor arkadas olmuyor ezber oldu artıkk bu beynımıze..
Tabıkı sımdı olmaz sanıyorum ama bence bıraz belınızı dogrultunca uzaklasın kesınlıkle..
Yarın bır gun cocugunada karısırlar ıstedıgın gıbı yetıstıremezsın.. Allah bebegını bagıslasın sag salım kavus ınsallah canım..

Ah cnm hamile hamile soğukta niye bırakıyosun kendini???
Eşin bilmiyor mu borcunuzu harcınızı, ne diye o düşünmüyor ki! Yarın birgün ödeyemezse zaten anlar umarım hatasını...
Eşin maddi anlamda sorumsuz biri mi onu anlayamdım cnm?
Sorumsuzsa yapacak bişi yok ,Allah yardımcın olsun senin...
.Ama borcuna sadık, maddi sorumluluğu olan biriyse de zaten o hesaplar ,sıkışınca da ne yapıp edip ödemenin yolunu bulur,sen kafanı yorma derim...
Kayınvalidene de ettiği laftan ötürü ;"beni düşünmüyosanız bebeğimi düşünün " deseydin...
Hadi seni düşünmüyorlar ,doğacak torununa da mı merhameti yok ya bunların

Canım eşin evleri karıştırıyor bence daha borç verdiğiniz altınları ödememişler .altın aldı başını gidiyor değerlendi bayağı.kombi yi eşinin kredi kartıyla aldıklarında hiç ödemezler bence eşinin kredi kartına el koy bebek için kartın limitini kullanııcağınızı söylesin eşin ailesine yada limit yetersiz desin dğer çocuklarından istesin . kredi kartını kendine güveniyorsan tuttur ama uslubunca ilişkinizi yıpratmadan istediğini yaptır çocuk doğduktan sonrada huzursuz olursan allah korusun sütün gelmez.şöylede yapabilirsin eşinin ailesine verdiği kadar altını sende ailene ver kaldıysa elinde tabi. kayınvalidenler ne zaman öderlerse annenlerinde o zaman altınları ödeyeceğini söyle .kısasa kısas. niye soğukta oturuyosunki hasta olursan bebeğinde etkilenir yak sende onlar ödesin. hesabını yapar borcunuzu ödediğinizde düşeriz diye söyle kaynananlar laf ederse . .eşin nasıl razı geliyo soğukta oturmana haberi varmı.ailen yakınsa gündüzleri orda geçirsen.. başka ne diyeceğimi bilemiyorum.benimde kaynanamlar altta oturuyor ama bizim herşeyimiz ayrı .onlarda altınları almaya kalktılar ben vermedimşu an konuşmuyoruz allahtan eşim doğruyu yanlışı ayırt ediyor. evde 4 tane klima vardı her yer ısınmıyor diye 2 sini iptal ettik kalorifer yaptırdı ben üşümeyim diye bide şu an çocuğumuz yok olunca üşümesin diye onu bile düşündü yaptırırken. çocugunuz olunca devamlı odanın sıcak olması lazım o zaman yine soğukta mı oturacaksın daha doğumun var çocuğun masrafıı eşin bunları düşünsün bence ayy çok sinirlendim ya .....eşinii al karşına düşünmesini sağla bence sözünü geçir dışarya karşı erkek önde gözükür ama idare eden kadındır .senmi sessiz kaldın zamanında acaba .şu andada hamileyken bunların tartışmasını yapman ne kadar doğru bilemiyorum bebeğini al hayırlısıyla kucağına sakin sakin konuş rahatsız olduğun şeyleri sen mutlu olcaksın ki bebeğinde içerde huzurlu olsun canım

Anlamadıgım sogukta niye oturup da üzüldün ki ben olsam takmaz ev benim evim eşim ödüyor der yakardım sobamı ısınırdım..
eviniz neden altlı üstlü acaba size evi onlar mı verdi ve kafalarından kira parası mı alıyorlar belli ki size yaslanmışlar..eşinin yapacak bi şeyi yok aslında annesi babası sonucta..
imkan varsa tasın ordan..imkan yoksa da idare et bakalım ..unutma keskin sirke küpüne zarardır üstelik de hamile bi küpsün:))

eşin ailesine düşkün olabilir belki,ama siz de yakında 3 kişi olacak bir ailesiniz.evlendiyse senin ve bebeğinin sorumluluğunu tam anlamıyla taşımalı.önce siz sonra ailesi olmalı.yoksa evli ve bir olmanın ne anlamı var değil mi.

canim seni okadar iyi anlayabiliyorum ki benim esimde ayni seninki gibi kendi ailesine cok haddinden fazla düskün ve hic bisey anlamiyor görmüyor yapmiyor. aileside kurnazin teki hic abartmiyorum hem beni hem kendi cocuklarini kullanmaya ugrasiyor. zaten bu güne kadar bize yapmadiklari kalmadi manevi olarak birde maddi olarak cok seyler yapti esim ama genede hep biz kötü olduk hic iyi demediler. baska bir kizi bir oglu daha var ama hep onlara iyi dediler biz onlarla 2 sene birlikte oturduk kira alisveris faturalar ne varsa herseyi biz karsiladik ellerini ceplerine atmadilar birde babasinin cebine harclik koyardi kavede icki sigara parasi yapsin diye benim esim isci haliyle bunlari yapiyordu karsilik beklemeden ama bizim odamizda yatak odasi bile yoktu 30 seneleik yatakta yattim. beni türkiyeden aldilar getirdiler almanyaya köye aldilar yatak odasi dandik bisey orada cok lazim gibi. kardesinin 20 bin euro borcu vardi haciz gelecekti benim esim kredi cekmisti tuttu onun borcunuda yatirdi hemde bana dogru dürüst söylenmedi bile birakin danismayi. ama gene kötü olduk o evde annesi babasi kardesi oturuyorduk biz tasinmak isteyince bagirip cagirdilar kardesi onlar yokken eve erkek getirirdi ben bisey sölemedigim icin ses cikarmadigim icin kötü oldum. tasindim hala mutlu degilim esim abisiyle birlikte dükkan acti enayi gibi kullaniyorlar hep benimki calisiyor bizi ezen ezene anliycagin ama gel bunlari esime anlat o hic bisey anlamaz kendi ailesi kazik bile soksa onlar iyi olur ben bisey desem kötü olur ama bende karar verdim bugün cok agladim bende hamileyim 1 aylik ve artik kendimi ezdirmeyecegim bugüne kadar esimin anlamasini bekledim ben karismiyim kötü olmiyim dedim ama olmuyor olaan bize oluyor bende hamile hamile kendimi üzüyorum cok zoruma gidiyor erkekler anlamiyor yani ne olursa olsun anlamiyorlar bence sen elinden geleni yap parayi ödetmemek icin ama genede öderse yapacak bisey yok kendini üzmemeye ugras ama ne yap edip ödetme bence biz hala kardesinin borcunu ödüyoz allahtan ödüyor ama ya ödemese kalacak borc bize neden onun derdini ben kafa yoruyorum burda. esine tavrini koy eger etki ediyorsa pisman et burnundan getir belki birdaha yapmaz en azindan. benimki en azindan eskisi kadar yapmiyor eskiden yapilanlarin yaninda bu azalmis hali

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…