Sıcak havalarda vücudun direncini artıran meyve ve sebze tüketimi önemli. Peki nelere dikkat etmeli?
Hafif yiyeceklerle yazı geçirin
Bu mevsimde tüketilen gıdalar ve bol sıvı tüketimi hem sağlığınızı hem de kilonuzu korumanızı sağlıyor.
Yaz aylarında meyve-sebze çeşidindeki artışlardan yararlanmak gerektiğini belirten Memorial Hastanesi Diyet ve Beslenme Uzmanı Seçil Kenar, sıcakların artış gösterdiği bu aylarda neler yememiz gerektiğini anlattı: "Yaz aylarında meyve ve sebzeler günde 6-7 öğün tüketilmelidir. Başta kanser, kalp hastalıkları, sindirim sistemi hastalıkları gibi birçok hastalığın önlenmesinde, kan şekerinin düzenlenmesinde, kabızlık gibi hastalıkların engellenmesinde meyve ve sebzeler büyük rol oynar.
ANTıOKSıDAN ZENGıNı
Ayrıca yine bu aylarda antioksidanlardan zengin meyve ve sebzelerin tüketilmesine de özen gösterilmelidir. Yeşil biber, maydanoz, çilek, erik gibi meyve ve sebzelerde bol miktarda bulunan C vitamini de antioksidandır. Yumurta, süt ve türevleri, havuç, kayısı gibi besinlerde bulunun A vitamini ve tahin, kuru baklagil, fındık, badem gibi yağlı tohumlarda bol miktarda bulunan E vitamini, antioksidandır. Bu gıdaların özellikle bu aylarda sıkça tüketilmesini öneriyoruz."
KANSERE KARŞI MEYVE
Karpuz: Karpuzun içerdiği likopen maddesinin, kansere karşı koruyucu özelliği olduğu bilinen A ve E vitaminlerinden daha etkili olduğu saptanmıştır. Kayısı: ıçindeki beta karoten adlı madde, hücrelere saldıran molekülleri kontrol altına alarak, kanseri önler. Bağırsakların çalışmasına yardımcı olur. Domates: Likopen yönünden zengin olan domatesin; göğüs, sindirim sistemi, mesane ve deri kanseri riskini azalttığı biliniyor. Biber: Bol miktarda A ve C vitamini içerir. Üzüm: Vücudu zararlı madde etkilerine karşı koruyan, fitokimyasallardan flavonoidleri içerir. Çilek: Bol miktarda A, B1, B2, C ve K vitamini, protein, şeker, meyve asidi, demir, fosfor, sodyum, kalsiyum ve potasyum içerir. Şeftali: Bol miktarda A ve C vitaminlerini içerir.
Örnek beslenme programı
Sabah:
* 1-2 dilim yağsız peynir, domates-salatalık-biber
* 5-6 adet zeytin
* 1-2 dilim kepekli ekmek
Arada:
* 1 porsiyon meyve (örneğin 12 adet kiraz)
Öğle:
* 1 tabak etli sebze yemeği
* 1 bardak ayran
* Salata
* 1-2 dilim kepek ekmek
Arada:
* 1-2 porsiyon meyve (8 adet erik, 1 dilim karpuz) ya da meyveli yoğurt veya kepekli bisküvi
Akşam:
* 100-150 gr ızgara et
* Salata
* Zeytinyağlı sebze yemeği
* 1 kase yoğurt
* 1- 2 dilim kepek ekmek veya 4-5 kaşık kepekli makarna veya bulgur pilavı
Arada:
* 1-2 porsiyon meyve
Ne kadar sıvı almalıyız?
Yaz aylarında terleme ile artan sıvı kaybını karşılamak için günde 2.5-3 litre su içilmelidir Yaz aylarında terleme ile artan sıvı kaybını karşılamak için günde 2.5-3 litre su içilmelidir.
Yaz mevsiminde sıcaklığın artması ile birlikte, vücuttan ter ile öncelikle sıvı, potasyum ve sodyum gibi birçok mineraller kayba uğruyor. Sıcakların etkisiyle vücutta fazla su kaybı meydana gelmesi sonucunda bayılma hissi, bulantı, baş dönmesi gibi sağlık problemleri baş gösterebilir. Özellikle bu aylarda terleme ile artan sıvı kaybını karşılamak amacıyla günde 2.5-3 litre su içilmelidir. Yine yaz aylarında egzersiz ve spor yapılırken kış aylarına göre daha fazla sıvı kaybı yaşanacağı için egzersize başlamadan 15 dakika önce 1-1.5 bardak, egzersiz sırasında ise 10-15 dakikada bir yarım bardak su içilmesini tavsiye ediyoruz.
Burada yer alan hertürlü bilgi ALINTIDIR
Yaa en yakin arkadasina arattir. Dairelerin fiyatini gormek istedigini soylesin. Arkadasin o bolgede oturan arkadasim soyledi boyle bir yeni bina var diye desin. Gelin goruselim dersede sende arkadasiymissin gibi iste gitmis olursun. Zaten gercekten ilgisi olursada ark. Daire geziyo gibi yapar sende yaninda durursun adamin. Ilgiliyse sohbete girer zaten.
Samsung Mobile'den gönderildi...
Telefonlarda cia diye bir program var belki ordan bulabilirsin adini soyadini
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Ay butun yorumlari okudum heyecandan olecemmm :) canm an an haberdar et takipteyiz :) cok romantikkk
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
:) tabikide an an detaylari paylascam tesekkur ederim bu arada motivasyonlariniz cok iyii :))
:) tabikide an an detaylari paylascam tesekkur ederim bu arada motivasyonlariniz cok iyii :))
Rosee dünde sordum sen izmirdenmisin eğer öyleyse bu çocun adresini ver gidip dinlenip dinlenip dövcemm yahuu sadace bii tşk yazmış odunnnn sinir oldumm yaa biz burda ne kadar çok fikir üretiriz diye çaba harcıyoz ama dur sen bak bu çocuk sana atacak msj
Ayyy cok heycanli yaaaa ben bike heycanlandm ama canim keske duygukarini hemen soylemeseydn ayyy meraktayim suan insallah msj atar sebin yerine ben bile heycanlandm :))
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
:)) bnde iki kere yazdim evet izmirdn diye ama gormedin sanirim... Bu arada siz orda oyle dusunuyosaniz bi de bana sorun gebertmek istiyorum suanda onu yani birinci sahis olarak ondan hc bsey hssetmesem umrumda bile olmaz ama sanirim bi yerleri kalkti bn duygularimi ifade ettikten snra dun hatrlamadi bugunde hatrladgi icin yazmiyo blmiyorum ne olucak inanin bnde sizinle ayni durumdayim
Canımm bende izmirdenimmm :)) evet başka yazma bi tarafı insin ilk öncee
Canımm bende izmirdenimmm :)) evet başka yazma bi tarafı insin ilk öncee
Kizlar, ilk öncelikle nasil bi karar vermeliyim bilmedigimden yaziyorum. Syle baslayim bn umarim yanlis anlatmam. Oturdugum evin yakinlarinda yeni bina yapiliyodu ve her gun aksamlari karsilastigim biri vardi her aksam karsilastigimz icin baslarda dikkatimi cekmemisti fakat ilerleyn zamanlarda oyle bi dikkatimi cekti ki eve gidesiye kadar gzleri benim uzerimdeydi he grdugumde bakis atiyodu bana bakislarindan ve tavrlarindan gercktn cok etkilenmstim oyle ki dusune dusune onu bilincaltima yerlestrmisim ve birden fazla ruyamda grdum onu her ruyamda mutluyuz onunla. Ama daha ismini bile blmiyorum gunlerden bir gun evin onunde asili olan pankartta numara yaziyodu aldim ve kaydettim tele baktim ki whatsaptan resmini grdum o kisi onun resmi megersem mutahitmis o evi yaptiran o yuzden her zaman basindaymis evi yaptirirkn ama smdi ev tamamn btti hc gelmiyo buralara arada geliyo 5 saniye falan gruyorum onu o kadar o da bana bakip duruyo hissediyorum bana karsi bsey hssettigini fakat adim atamiyorum o da atmiyo.. Smdi asil yere gelelim bnde numarasi var ve bn blinmeyenlerden kime ait oldgunu ogrenmk istedm fakat bilgilerini kapatmis ogrenemiyorum bi trlu kim oldgunu ogrensem faceden eklicem ama yokkk.. Bn smdi napmaliyim mesaj atsam ne diye aticam kim oldgunu ve hayatinda biri var mi onu ble blmiyorum ama onunla hep gelecek icin hayal kuruyorum aklimdan cikmayisini seviyorum lutfennn yardim edinn bana kac kez mesajatmaya kalkissamda vazgctim alacagm cvp daha ktu ederse beni diye dsundugumden caresizimmm '(((((
Bu arada canim insallah sonuc olumlu gercklesir de gelismelerden haberdar etmek icin grusuruz musait oldgumz bi gun dsarda madem snde izmirdnsin degerlendiririz bu durumu :)
Duugularimi hmn sylemesydim de dikkatini cekmezdim ki ilk basta mrb da yazsam daha snra ne olucak yani ilerisini de dsundum hep
Kizlar, ilk öncelikle nasil bi karar vermeliyim bilmedigimden yaziyorum. Syle baslayim bn umarim yanlis anlatmam. Oturdugum evin yakinlarinda yeni bina yapiliyodu ve her gun aksamlari karsilastigim biri vardi her aksam karsilastigimz icin baslarda dikkatimi cekmemisti fakat ilerleyn zamanlarda oyle bi dikkatimi cekti ki eve gidesiye kadar gzleri benim uzerimdeydi he grdugumde bakis atiyodu bana bakislarindan ve tavrlarindan gercktn cok etkilenmstim oyle ki dusune dusune onu bilincaltima yerlestrmisim ve birden fazla ruyamda grdum onu her ruyamda mutluyuz onunla. Ama daha ismini bile blmiyorum gunlerden bir gun evin onunde asili olan pankartta numara yaziyodu aldim ve kaydettim tele baktim ki whatsaptan resmini grdum o kisi onun resmi megersem mutahitmis o evi yaptiran o yuzden her zaman basindaymis evi yaptirirkn ama smdi ev tamamn btti hc gelmiyo buralara arada geliyo 5 saniye falan gruyorum onu o kadar o da bana bakip duruyo hissediyorum bana karsi bsey hssettigini fakat adim atamiyorum o da atmiyo.. Smdi asil yere gelelim bnde numarasi var ve bn blinmeyenlerden kime ait oldgunu ogrenmk istedm fakat bilgilerini kapatmis ogrenemiyorum bi trlu kim oldgunu ogrensem faceden eklicem ama yokkk.. Bn smdi napmaliyim mesaj atsam ne diye aticam kim oldgunu ve hayatinda biri var mi onu ble blmiyorum ama onunla hep gelecek icin hayal kuruyorum aklimdan cikmayisini seviyorum lutfennn yardim edinn bana kac kez mesajatmaya kalkissamda vazgctim alacagm cvp daha ktu ederse beni diye dsundugumden caresizimmm '(((((
Numara birakacagina karsina gecip konusabilirdi.soncda o erkek.bence kesinlikle mesaj filan atma.oda biseyler hissediyorsa zaten gelir seni bulur
Evettt canımmm aloo dee yeterrr ışınlanırımmm oraya resmennn :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?