- Konu Sahibi bilemiyorumki
-
Allah kendine inanmayan kullarını bile bu dünyada cezalandırmazken seni neden ibadetlerini yapmayan biriyle evlendi diye cezalandırsın.
Okumuş,araştırmış ama inancı biraz zayıflamış benimde tanıdığım bazı kişiler var belli yere kadar inanıyorlar ama bir yerden sonra boşluğa düşüyorlar. Genelde bir yakınını kaybeden kişilerde oluyor hayata küsüyorlar. Kimsenin içini bilemiyorsun. Kimsenin işlediği günah alnında yazmaz. yeryünzde Allahın yarattı onlarca kul var. Allah her kuluna rıskını bu dünyada veriyor. Cezayıda ,mükafatıda ona kavuşunca alacağız. Din çok ince bir mesele aslında. Çok fazla içine girince kendini kaybede bilirsin. Bazı şeylere inanmak için Allahın bizlere sunduğu mucizeleri görmek gerekir. ALlah kimsenin kalbine mühür vurmasın. Senin sevdiğin adam kendi kalbini mühürlediyse sen ne yaparsan yap inandıramazsın. Zaten inancı varmış sen de dinini savunursun ibadetini yaparsın bu evlenmenize engel bir konu değil bence zamanla düzelebilir. Ahiret inancı gözünde faklı demekki. tekrar kazanır.
Allah kendine inanmayan kullarını bile bu dünyada cezalandırmazken seni neden ibadetlerini yapmayan biriyle evlendi diye cezalandırsın.
Okumuş,araştırmış ama inancı biraz zayıflamış benimde tanıdığım bazı kişiler var belli yere kadar inanıyorlar ama bir yerden sonra boşluğa düşüyorlar. Genelde bir yakınını kaybeden kişilerde oluyor hayata küsüyorlar. Kimsenin içini bilemiyorsun. Kimsenin işlediği günah alnında yazmaz. yeryünzde Allahın yarattı onlarca kul var. Allah her kuluna rıskını bu dünyada veriyor. Cezayıda ,mükafatıda ona kavuşunca alacağız. Din çok ince bir mesele aslında. Çok fazla içine girince kendini kaybede bilirsin. Bazı şeylere inanmak için Allahın bizlere sunduğu mucizeleri görmek gerekir. ALlah kimsenin kalbine mühür vurmasın. Senin sevdiğin adam kendi kalbini mühürlediyse sen ne yaparsan yap inandıramazsın. Zaten inancı varmış sen de dinini savunursun ibadetini yaparsın bu evlenmenize engel bir konu değil bence zamanla düzelebilir. Ahiret inancı gözünde faklı demekki. tekrar kazanır.
çook teşekkür ederim mesajınız için. cezalandırması olayını öbür tarafta diye düşünüyorum zaten, bunun hesabı var nmıdır diye. dediğiniz gibi bu ara çok fazla düşünüyorum din konusunu ondan oluyor hep.
kuranda yazar aslında ama ayrıntılı şekilde bilmiyorum. Müslüman biri ile mislüman biri evlensin diye yazar, çocuklarınıza namaz kıldırın der. Eşe itaat edin der. Kuranda yazılan birçok konu yol göstermek için. Büyük günahlar belli. Allahın affetmedi en büyük günah kul hakkı, haramla el uzatma. Çok iyi bilinse aslında...
İnançsız deme bence erkek arkadaşına günaha girme. Boşluğa düşmüş sor bence çok sevdiği birini kaybeden yada çok büyük depresyonda olan kişiler öyle düşünür. O belki yolunu kaybetmiştir gerçkten seviyorsan doğru yolu bulmasına yardım edersin aman o innaçsız allah beni cezalandırmasın dersen bence daha çok günaha girersin. Yolu sunarsın inanmak inanmamak ona kalır. dinde zorlama olmaz zaten kaç yaşına gelmiş aklı başında biri ...
kızlar benim 2 senelik ilişkim var, başından da biliyordum ama erkek arkadaşım biraz inançsız. yani ailesi öyle değil ama o hep araştırmış okumuş falan filan bazı çıkarımlarda bulunmuş kendince falan. benim kuran okumama namaz kılmama bir şey demez ama içim rahat değil pek bilmiyorum takıntı yaptım bunu. ama öyle de güzel seviyor ki anlatamam, insani ilişkileri çok iyidir, mantıklıdır, saygılıdır şefkatlidir. yani ne bileyim ya of. bir şeyler deyin
ılıskıye başlarken konuşmadınızmı ? yada ne oldugunu ne kadar bırbırınızın ınançlarını kabul edıp edemeyecegınızı konuşmadınızmı?
herkesın ınancı kendınedır.sen cok müslüman dıye evlenırsın o farklı cıkar,sen ateist dıye evlenırsın bıranda koyu müslüman olur,kımın ne yaşadıgını bılemezsın.
ama su bır gerçek senın dın,dil,ırkına ne kadar tahammül edebileceği ve aılelerınızın ne kadar bırbırıne tolerans gösterebılecegı.ben bu aralar bır ılıskıye başlamayı denıyorum ve denedıgım kısı ermenı malesef.. ama bırbırımızın hayatlarına tolerans gösterip gösteremeyecegımızi ilk sorguluyoruz ve bunu denemeye çalışıyoruz.keske sende oyle yapsaydın.
İnsan gibi insandan korkmayın, dinin Allah'ın insanlara mesajı da bu değil mi zaten, şefkatli merhametli olmak ? Kitaplı namazlı olup karısını hamile hamile döven aldatan terkeden ne erkekler ! okuduk biz burda... Bahsettiğin şey onunla Allah arasında. Sana etki edecek olan nedir ki? Sen kendinden sorumlusun o da kendinden.
haklısın merhamet kalplari hoş tutmak... hep alttan alır sevgiyle ben bi hata yapsam. doğru onunla Allah arasında..
İki yıl boyunca bu konuyla ilgili bir sorun yasamadıysanız bundan sonrası için mi endişeleniyorsunuz ne gibi sorunlar olabilir bilmiyorum ama en basından beri belli bir seyse baslamamak en iyisiydi. Ama okuyup, araştırıp 'kendince' çıkarımlarda bulunuyorsa bunu hoş karşılamanız gerekir. En azından bir inanca,değere körü körüne bağlanmıyor. tabi böyle şeyler sorgulandıgında uzaklaşılır çünkü din dogmadır, mantığa değil tamamen duygulara kalp gözüne hitap eder. Sanırım sevgiliniz biraz realist. Sizi rahatsız etmiyorsa inancını geri kazandırmaya çalışmayın sonuçta o bir birey ve tek başına kararlar alabilir, duygularını ve mantıgını yönlendirebilir. Birbirinize saygı duydugunuz sürece de bir sorun çıkmaz diye umuyorum. Ama inançsız insanlar bazen patavatsızlaşıp karşısındakinin inancıyla dalga geçebiliyor ya da saçma seyler söyleyebiliyor. Böyle bir sey de yoksa büyütülecek bir mesele değil. Ha dersiniz ki ben evlenince cumalara gitsin, bayram namazına gitsin o ayrı :)
yok öyle saygısızlık yapmaz, sen öyle güzel inanıyosun niye problem olsun hem mutlu oluyorum sen dua et diyorum diyo ve dedi ki ben kendi iç inancımı bektaşilik olarsk görüyorum diyo. yarın iyice konuşacağım ve umarım içimi rahatlatacak
Öyleyse ne güzel benim annem sünni babam bektaşidir. Mesela ben Bektaşilerin inançlarının samimiyetine daha çok inanırım. Fakat bazen aileler farklı mezheplerde sorun çıkarabiliyor evlilik düşünüyorsanız ailenizin görüşleri de önemli
Canım lütfen... Şu an onu çok iyi anlıyorum. Böyle düşünmenin nedeni sadece psikolojik baskı! Şuna emin ol gerçekten inançsız bi insan kendini Asla zorunda bırakmaz. Yani demek istediğim sen sorduğun için var demedi o. O sadece şu an dini kabul etmiyor. Ama allahın varlığına gücüne inanıyor. Zaten bu tarz insanlar hep vicdanlı insanlardır. Vicdanlı insanlarda her zaman sorgular.. O da sorguluyo ve savaş veriyo. İnan senin problem etmen gereken bişi hiç yok. Diyorum ya onu en iyi ben anlarım şu an. Aynı durumdayım çünkü. Eğer bunu detaylı konuşup bi sonuca varmak istersen seni öyle güzel seven insanı çok kırabilirsin. Çünkü çok hassastır. Ve o senin inancını yargılamadan seni öyle sevebiliyorken 'sorgusuz sualsiz' sen ona onu sevdiğin halde neden böyle neden bu diye sorarsan çok incinir... Zamanla onun savaşı zaten sona erecektir. Ama dine dönmesini bekleme canım. Artık içinden asla gelmez. Önemli olan allaha olan inancı sana olan sevgisi ve vicdanı. Şu hayatta vicdanı çok zor bulursun. İnan bana. Lütfen. Sorun edilecek hiç bişi yok. Sen kendini kuran okuyarak namaz kılarak rahat hissediyosun o da öyle rahat hissediyor. Bu aman aman çok büyük çok korkunç bi dert asla değil... Onu üzersin bu şekilde sorgularsan :/
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Canım biraz çevre baskısı psikolojik baski var benim kanımca. Sana şunu söyleyim mi büyük büyük müftüler dinci adamların çoğu İnanmıyor. Bunuda neden dedim bilmiyorum pardonbence içini rahat tutup onu yargılama. Ara ara sor yokla tabi ki ama neden böylesin benim ailem karşı çıkar falan deme. Zten öyle insanlar (yani öyle insanlar dediğim bende öyleyim) bunu güvenmediği insanlara anlatmazlar. Kimse bilmesin sen bil. Ne olacak ki. İnsanları kışkırtmıyor sonuçta din yok diye. Değil mi? Sadece kendine öyle.. Teşekkür ederim bu arada... :)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
böyle bilimsel yaklaşıyor, beni kısıtlamaz ki ailesi de benim ailem gibidir. ben bu aralar çok sorgulamaya başlar oldum din konusunu, açık açık dedim ben duamı da ederim kuran da okurum namaz da kılarım e onlara bişey demem ki diyor. dediğiniz gibi dinle pek ilgilenmiyor. şimdi ben de aslında aman aman ibadetlerini yerine getiren biri değilim maalesef. yani ayrılırsam o kadar güven, kalp kırıklığı ne olacak? ayrılamam ki. canımın içi koyuna koyuna ölücez göçüp gidicez işte diyor. her koyun kendi bacağından asılacak bu da var yani. ama dinle alakası olamayan bi kişiyle olursam da işlerim yolda gitmez Allah cezalandırı vs gibi çok şey geçiyor aklımdan. akranlarımdan dindar birini bulabilr miyim zaten bilmiyorum.
oyle düşünme.kendımden ornek vereyım.açık bırıyım şukur ınancım tamdır ama ıbadetlerımı yerıne getırmem sadece kandıl gbı mubarek gunlerde namaz kılarım ıbadet ederım vs.ortalarda bır ınsanım yanı.....her zaman dını yonden benden daha bılgılı daha dıne yonelık bırıyle evlenmek ıstedım.ama kısmet....eşim dınle alakası yok.tabıkı ınancı var ama işte....ıstedıgım gbı degıl omrumde camıye gıtmemış....namaz kılmamış.ama benle evlendı kandıl gunlerınde vs mutlaka kılmaya basladı kaynatam bıle şaşırdı.demem okı eşler bırıbırınden etkılenıyo cnm unutma.belkı sende kendı yonune cekersın onu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?