Kızlar yardımınıza ihtiyacım var, evlilik, ev meselesi.. Haksız mıyım?

iş yerleriniz de anadolu yakasında mı?
esenyurttan işe gidip gelmek zor olacağı için baştan istememiş olabilir.
Ben zaten bir süre sonra çalışamayacağım, evliliğe de 4 ay var babasının fazla bağlantısı var illa ki bir şey buluruz yeter ki karar verilsin ama söylediğiniz ihtimal mantıklı geldi.

Ona olmaz buna olmaz diyerek nasıl çözüm üretecek nişanlınız acaba matematik hesabı ortada, maaş belli kira belli hele bide çocuk olursa ne yeyip içeceksiniz..
Benim kv kp dünyanın en iyi en anlayışlı insanları olmasına rağmen "siz karta taksit yaptırın biz aydan aya öderiz" dediği mobilya masraflarimizi 3 ay ödeyip zorlanıyoruz iş yok diyerek bize postaladi yani evdeki hesap çarşıya uymuyor. Kimsenin lafına guvenemeyin. Arkadaşların da dediği gibi en mantiklisi annenize az bı miktar kira ödeyip orda oturmak gibi görünüyor..

Ben zaten bir süre sonra çalışamayacağım, evliliğe de 4 ay var babasının fazla bağlantısı var illa ki bir şey buluruz yeter ki karar verilsin ama söylediğiniz ihtimal mantıklı geldi.

yani iş olayı şans işi biraz.
ben olsam garanti olmayacaksa bende istemem.
azla yetinir o kadar yolu çekmem.
karşıya bile değil taksim tarafına her gün 2,5 saatte gidip 3 saatte dönmüş biri olarak söylüyorum. çekilecek çile değil.
sonradan sonraya mantıklı gelmeside başka çıkar yol bulamadığından olabilir.

Gurur yapıyordur belki. Annenizin evi en mantıklısı. Hayatın gerçekleri var maalesef kirada zorlanırsınız hele bir de bebek eklenince. Seve seve oturacaktır beyfendi o zaman.

Bende onu soruyorum inanın ki, yani hepsine hayır tamam hayırsa hayır olsun ama o zaman senin planın ne? Bir B planın var mı? Cevap yok. Zor zahmet yanaştı en sonunda fikre ama pek bi gönülsüz yaklaştı.
Ben o biz alırız, ederiz, yaparız vaatlerine hiçbir şekilde itimat etmiyorum. Yanılmayı çok isterim ama bence olmayacak öyle bir şey.

Gurur yapıyordur belki. Annenizin evi en mantıklısı. Hayatın gerçekleri var maalesef kirada zorlanırsınız hele bir de bebek eklenince. Seve seve oturacaktır beyfendi o zaman.
Bende aynını düşünüyorum. Kiraya çıksak bile sıkıntı çektiğimizle kalıcaz, olmayacak bir süre sonra mecbur annemin evine döneceğiz. Bende en başından bu sıkıntıyı çekmeyelim diyorum. İşi gücü şimdiden ayarlayalım diye. Erkekler her şeyi çok kolay sanıyor. Gurur>maddiyat

Onu da anlamak lazım bir erkek olarak evlilik aşamasında kendinin ve ailesinin daha fazla maddi imkan sunmasını isterdi, ülkemizin kültüründe hep bu şekilde görüldüğü icin. Ezikliğini yaşamak istemiyodur bı yandan da başka çare goremiyodur.. Allah yardım etsin zor bir süreç düzen kurma aşaması

Fakir ama gururlular maalesef bende de var aynısından. Ama ben ayak diriyorum vala sende diren bence. Sonradan rezillik çekeceğine ödün versin baştan mecbur yani.

Şimdi her ihtimal üzerinden yorum yapayım.
Babası evi almaya niyetlendiyse şimdiye alırdı en azından ev bakmaya vs başlanmalıydı. O adam evi almaz. Alsa da ödemeye gönlü yok size kalır gibi.
Kirada oturmak mantıksız zaten tek maaşla olmayasıya.. İkiniz çalışacaksanız öyle olabilirdi.
Esenyurttaki ev fikri hem konum hem de muhit olarak uygun olmaz sanırım. Tehlikeli sayılabilecek bir bölge orası. Hem de işyerine çok uzak kalır.

İki seçeneği birleştirip yeni bir seçenek oluşturabilirsiniz. Nişanlınız babasına baskı kursun, esenyurttaki evi satıp gerisini de nişanlının ailesinin desteğiyle kapatıp karşıdan ev alın. Böylece nişanlın kendini eksik hissetmez hem iki aileye yakın olursunuz hem de işyerine.
Ortak ev alınmış olur .Ne senin annenin evi ne senin babanın evi olur. Tapuyu da ortak üzerinize alın.

Haklısınız, onu da anlıyorum ama hesap kitap ortada malesef. Durumda malum. En azından ben çalışacak duruma gelene kadar diye teklif ettim..
Allah razı olsun, herkese yardım etsin inşallah. Çok zor durumlar.

Fakir ama gururlular maalesef bende de var aynısından. Ama ben ayak diriyorum vala sende diren bence. Sonradan rezillik çekeceğine ödün versin baştan mecbur yani.
Malesef öyleler ama işte gururla yürümüyor ki keşke yürüse. Bende bu konuda kararlıyım, direteceğim vallahi. Başka çıkış yolu göremiyorum

Ya yanlız ben bu mesajı yanlış yere yazmışım hahaha pardon Kafam karıştı

Kuzum ev annemin, o gidin oturun diyor ama evini satmaz. Zaten ben nişanlımın ailesinin hiçbir durumda böyle bir niyeti olmadığını düşünüyorum hatta bunu görüyorum. İnan ki bende esenyurta gitmek istemem ama menopoz durumundan dolayı bebiş yapmam gerekecek. Bu şartlar altında en mantıklı şey bu gibi geliyor bana.

Kuzum zaten nişanlım 5 aydır askerde, 15 gün sonra geliyor. Burdaki işine devam edecek ama yaptığı işi saat bazında evliliğe uygun bulmuyor. Aile şirketleri var bir ayağı da bakırköy'de. Babası bu taraf olacağına o tarafı ayarlar en kötü ihtimal. İnan ki aklıma başka çıkar yol gelmiyor, keşke gelse. Bebek olacak ben çalışamayacağım maaşın yarısından fazlası kiraya gidecek. Faturaları, mutfak alışverişini saymıyorum bile of of

Annen evi satmazsa zaten diğerlerinin niyeti çok da önem arz etmiyor.
Evin esenyurtta olması sıkıntı oluşturur biraz ama parasız kirada oturmaktan iyidir her zaman annenin evi

Bana pek içaçıcı gelmedi
Bence fazla fedakarlık yapmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…