- 18 Mart 2011
- 9.292
- 32.070
- 748
- Konu Sahibi Red Phoenix
-
Ben zaten bir süre sonra çalışamayacağım, evliliğe de 4 ay var babasının fazla bağlantısı var illa ki bir şey buluruz yeter ki karar verilsin ama söylediğiniz ihtimal mantıklı geldi.iş yerleriniz de anadolu yakasında mı?
esenyurttan işe gidip gelmek zor olacağı için baştan istememiş olabilir.
Ben zaten bir süre sonra çalışamayacağım, evliliğe de 4 ay var babasının fazla bağlantısı var illa ki bir şey buluruz yeter ki karar verilsin ama söylediğiniz ihtimal mantıklı geldi.
Gurur yapıyordur belki. Annenizin evi en mantıklısı. Hayatın gerçekleri var maalesef kirada zorlanırsınız hele bir de bebek eklenince. Seve seve oturacaktır beyfendi o zaman.Hanımlar merhaba,
1 ay sonra nişanım ağustosta da kısmetse düğünüm olacak. Size bir derdimi anlatmak istiyorum, eleştirilere açığım haksız olupta göremediğim noktalar varsa duymak isterim..
Öncelikle bende erken menapoz var, maksimum 2 yıl içinde çocuk sahibi olmamı en azından denememi bu 2 yıl içinde şansımın daha fazla olduğunu söylüyor doktorlar. Allah'tan geldi yapacak bir şey yok, hayırlısı olsun.
Sözlümle evimiz yok, kira mecbur. Ben şu an çalışıyorum 2 bin lira maaş alıyorum. O da 2.500 alıyor. Yaşadığımız yer İstanbul'un anadolu yakasında öyle lüks bir semt değil. Kiralar 1300den başlıyor, o da oturulabilecek olan evler doğalgazlı falan. Erken bebek sahibi olmamız gerekiyor malum, annemin esenyurtta 2 yıl önce almış olduğu bir ev var. Orada oturmamızı öneriyor. En azından çocuğu bırakıp çalışabileceğim zamana kadar. Takdir edersiniz ki bebiş olursa çalışmam zor. Annem de çalışıyor, yardım edemez bakıma.
Tüm bunların haricinde sözlümle balıkesir- edremit'e yerleşme planlarımız da vardı. Hem seviyoruz oraları hem kiralar ve satılık ev fiyatları daha uygun haliyle. Sözlüm babam kredi çekip bize ev alacak, bana yatırım yapmadığı için kendini suçlu hissediyor diyor yaklaşık 1 yıldır, evlenme kararı aldığımızdan beri. Bende madem çekecek niye kira veriyoruz bu para illa ki ödenecek bizim tarafımızdan krediye ödenmeye başlasın bari dedim yanaşmadı, 300 binin ödemelerine gücümüz yetmez dedi. Haklısın dedim. O zaman 100 bin çekelim takıları da ekleyelim edremitten ortalama bir ev alalım dedim ona da hayır dedi.
En son annemin evinde oturalım o zaman, en azından ben çalışabilecek duruma gelene kadar dedim. Ona da olmaz diyor.
Ne yapacağımı şaşırdım, şimdi esenyurt olayına biraz daha sıcak bakıyor ama hanımlar 2 buçuk maaşla 1500lük evde bebekle nasıl geçiniriz? Ben mi yanlış düşünüyorum. Benim fikirlerimde bir yanlışlık mı var ben yanlış yönlendirme yapıyor olabilir miyim?
Kp lafa gelince mangalda kül bırakmıyor alıcaz edicez diye ama ben pek güvenemiyorum açıkçası.
Bende onu soruyorum inanın ki, yani hepsine hayır tamam hayırsa hayır olsun ama o zaman senin planın ne? Bir B planın var mı? Cevap yok. Zor zahmet yanaştı en sonunda fikre ama pek bi gönülsüz yaklaştı.Ona olmaz buna olmaz diyerek nasıl çözüm üretecek nişanlınız acaba matematik hesabı ortada, maaş belli kira belli hele bide çocuk olursa ne yeyip içeceksiniz..
Benim kv kp dünyanın en iyi en anlayışlı insanları olmasına rağmen "siz karta taksit yaptırın biz aydan aya öderiz" dediği mobilya masraflarimizi 3 ay ödeyip zorlanıyoruz iş yok diyerek bize postaladi yani evdeki hesap çarşıya uymuyor. Kimsenin lafına guvenemeyin. Arkadaşların da dediği gibi en mantiklisi annenize az bı miktar kira ödeyip orda oturmak gibi görünüyor..
Bu cevaplarınız beni çok mutlu ediyor, yanlış seçenekler sunmadığımı anlıyorum. Teşekkür ederimBence annenin evi
Bende aynını düşünüyorum. Kiraya çıksak bile sıkıntı çektiğimizle kalıcaz, olmayacak bir süre sonra mecbur annemin evine döneceğiz. Bende en başından bu sıkıntıyı çekmeyelim diyorum. İşi gücü şimdiden ayarlayalım diye. Erkekler her şeyi çok kolay sanıyor. Gurur>maddiyatGurur yapıyordur belki. Annenizin evi en mantıklısı. Hayatın gerçekleri var maalesef kirada zorlanırsınız hele bir de bebek eklenince. Seve seve oturacaktır beyfendi o zaman.
Onu da anlamak lazım bir erkek olarak evlilik aşamasında kendinin ve ailesinin daha fazla maddi imkan sunmasını isterdi, ülkemizin kültüründe hep bu şekilde görüldüğü icin. Ezikliğini yaşamak istemiyodur bı yandan da başka çare goremiyodur.. Allah yardım etsin zor bir süreç düzen kurma aşamasıBende onu soruyorum inanın ki, yani hepsine hayır tamam hayırsa hayır olsun ama o zaman senin planın ne? Bir B planın var mı? Cevap yok. Zor zahmet yanaştı en sonunda fikre ama pek bi gönülsüz yaklaştı.
Ben o biz alırız, ederiz, yaparız vaatlerine hiçbir şekilde itimat etmiyorum. Yanılmayı çok isterim ama bence olmayacak öyle bir şey.
Fakir ama gururlular maalesef bende de var aynısından. Ama ben ayak diriyorum vala sende diren bence. Sonradan rezillik çekeceğine ödün versin baştan mecbur yani.Bende aynını düşünüyorum. Kiraya çıksak bile sıkıntı çektiğimizle kalıcaz, olmayacak bir süre sonra mecbur annemin evine döneceğiz. Bende en başından bu sıkıntıyı çekmeyelim diyorum. İşi gücü şimdiden ayarlayalım diye. Erkekler her şeyi çok kolay sanıyor. Gurur>maddiyat
Haklısınız, onu da anlıyorum ama hesap kitap ortada malesef. Durumda malum. En azından ben çalışacak duruma gelene kadar diye teklif ettim..Onu da anlamak lazım bir erkek olarak evlilik aşamasında kendinin ve ailesinin daha fazla maddi imkan sunmasını isterdi, ülkemizin kültüründe hep bu şekilde görüldüğü icin. Ezikliğini yaşamak istemiyodur bı yandan da başka çare goremiyodur.. Allah yardım etsin zor bir süreç düzen kurma aşaması
Malesef öyleler ama işte gururla yürümüyor ki keşke yürüse. Bende bu konuda kararlıyım, direteceğim vallahi. Başka çıkış yolu göremiyorumFakir ama gururlular maalesef bende de var aynısından. Ama ben ayak diriyorum vala sende diren bence. Sonradan rezillik çekeceğine ödün versin baştan mecbur yani.
Ya yanlız ben bu mesajı yanlış yere yazmışım hahaha pardon Kafam karıştıÇok güldüm cevabınıza, o kendini gelin sanıyor. Çok yerinde bir benzetme oldu. Sanmıyorum borcun altına girip oğluna ev alsın. Alacak olsa şimdiye bir şeylere çoktan başlamış olması gerekirdi bence.
Kuzum ev annemin, o gidin oturun diyor ama evini satmaz. Zaten ben nişanlımın ailesinin hiçbir durumda böyle bir niyeti olmadığını düşünüyorum hatta bunu görüyorum. İnan ki bende esenyurta gitmek istemem ama menopoz durumundan dolayı bebiş yapmam gerekecek. Bu şartlar altında en mantıklı şey bu gibi geliyor bana.Şimdi her ihtimal üzerinden yorum yapayım.
Babası evi almaya niyetlendiyse şimdiye alırdı en azından ev bakmaya vs başlanmalıydı. O adam evi almaz. Alsa da ödemeye gönlü yok size kalır gibi.
Kirada oturmak mantıksız zaten tek maaşla olmayasıya.. İkiniz çalışacaksanız öyle olabilirdi.
Esenyurttaki ev fikri hem konum hem de muhit olarak uygun olmaz sanırım. Tehlikeli sayılabilecek bir bölge orası. Hem de işyerine çok uzak kalır.
İki seçeneği birleştirip yeni bir seçenek oluşturabilirsiniz. Nişanlınız babasına baskı kursun, esenyurttaki evi satıp gerisini de nişanlının ailesinin desteğiyle kapatıp karşıdan ev alın. Böylece nişanlın kendini eksik hissetmez hem iki aileye yakın olursunuz hem de işyerine.
Ortak ev alınmış olur .Ne senin annenin evi ne senin babanın evi olur. Tapuyu da ortak üzerinize alın.
Hahaha olsun yine de çok güldüm ben, onuyla çok alakasız da olmadı vallahiYa yanlız ben bu mesajı yanlış yere yazmışım hahaha pardon Kafam karıştı
Kuzum zaten nişanlım 5 aydır askerde, 15 gün sonra geliyor. Burdaki işine devam edecek ama yaptığı işi saat bazında evliliğe uygun bulmuyor. Aile şirketleri var bir ayağı da bakırköy'de. Babası bu taraf olacağına o tarafı ayarlar en kötü ihtimal. İnan ki aklıma başka çıkar yol gelmiyor, keşke gelse. Bebek olacak ben çalışamayacağım maaşın yarısından fazlası kiraya gidecek. Faturaları, mutfak alışverişini saymıyorum bile of ofyani iş olayı şans işi biraz.
ben olsam garanti olmayacaksa bende istemem.
azla yetinir o kadar yolu çekmem.
karşıya bile değil taksim tarafına her gün 2,5 saatte gidip 3 saatte dönmüş biri olarak söylüyorum. çekilecek çile değil.
sonradan sonraya mantıklı gelmeside başka çıkar yol bulamadığından olabilir.
Annen evi satmazsa zaten diğerlerinin niyeti çok da önem arz etmiyor.Kuzum ev annemin, o gidin oturun diyor ama evini satmaz. Zaten ben nişanlımın ailesinin hiçbir durumda böyle bir niyeti olmadığını düşünüyorum hatta bunu görüyorum. İnan ki bende esenyurta gitmek istemem ama menopoz durumundan dolayı bebiş yapmam gerekecek. Bu şartlar altında en mantıklı şey bu gibi geliyor bana.
Bana pek içaçıcı gelmediHanımlar merhaba,
1 ay sonra nişanım ağustosta da kısmetse düğünüm olacak. Size bir derdimi anlatmak istiyorum, eleştirilere açığım haksız olupta göremediğim noktalar varsa duymak isterim..
Öncelikle bende erken menapoz var, maksimum 2 yıl içinde çocuk sahibi olmamı en azından denememi bu 2 yıl içinde şansımın daha fazla olduğunu söylüyor doktorlar. Allah'tan geldi yapacak bir şey yok, hayırlısı olsun.
Sözlümle evimiz yok, kira mecbur. Ben şu an çalışıyorum 2 bin lira maaş alıyorum. O da 2.500 alıyor. Yaşadığımız yer İstanbul'un anadolu yakasında öyle lüks bir semt değil. Kiralar 1300den başlıyor, o da oturulabilecek olan evler doğalgazlı falan. Erken bebek sahibi olmamız gerekiyor malum, annemin esenyurtta 2 yıl önce almış olduğu bir ev var. Orada oturmamızı öneriyor. En azından çocuğu bırakıp çalışabileceğim zamana kadar. Takdir edersiniz ki bebiş olursa çalışmam zor. Annem de çalışıyor, yardım edemez bakıma.
Tüm bunların haricinde sözlümle balıkesir- edremit'e yerleşme planlarımız da vardı. Hem seviyoruz oraları hem kiralar ve satılık ev fiyatları daha uygun haliyle. Sözlüm babam kredi çekip bize ev alacak, bana yatırım yapmadığı için kendini suçlu hissediyor diyor yaklaşık 1 yıldır, evlenme kararı aldığımızdan beri. Bende madem çekecek niye kira veriyoruz bu para illa ki ödenecek bizim tarafımızdan krediye ödenmeye başlasın bari dedim yanaşmadı, 300 binin ödemelerine gücümüz yetmez dedi. Haklısın dedim. O zaman 100 bin çekelim takıları da ekleyelim edremitten ortalama bir ev alalım dedim ona da hayır dedi.
En son annemin evinde oturalım o zaman, en azından ben çalışabilecek duruma gelene kadar dedim. Ona da olmaz diyor.
Ne yapacağımı şaşırdım, şimdi esenyurt olayına biraz daha sıcak bakıyor ama hanımlar 2 buçuk maaşla 1500lük evde bebekle nasıl geçiniriz? Ben mi yanlış düşünüyorum. Benim fikirlerimde bir yanlışlık mı var ben yanlış yönlendirme yapıyor olabilir miyim?
Kp lafa gelince mangalda kül bırakmıyor alıcaz edicez diye ama ben pek güvenemiyorum açıkçası.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?