• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar yardımınıza ihtiyacım var

dinen bildiğim kadarıyla eşin sorumlu artık senden
önemli olan öncelikle senin istemen
dinde zorlama yoktur
sen de o da istiyorsa ailenin karışmaya hakkı yok die düşünüyorum

İnsan çocuğunu bunun için siler mi ? Enteresan yani..
Millet hırsız, katil bile olsa evladına destek oluyor. Bkz. Cem Garipoğlu...

Aslında bence sizin buraya topik açmanız bile abes.
Örtünmek istiyorsanız örtünürsünüz, istemiyorsanız örtünmezsiniz.
Bu başkalarına danışılacak bir konu değil.
Ben zaten böyle kararsızlıkları idrak edemiyorum. Neden kendi isteklerinizi değil de eşinizi ya da ailenizi önemsiyorsunuz ?
Kendinizi dinleyin arkadaşım.

Birincisi Dinde zorlama vardır...

Bu zorlama da ayetten yola çıkarak TEBLİĞ NASİHAT ve UYARI olduğunu anlamış oluruz.

Ayette vahyedilen şu dur..

Bir Hristiyan Müslümanı zorla hristiyan yapma hakkı yoksa bir Müslümanında Hristiyanı Müslüman yapma zorunluluğu yoktur.

Ayette vahyedilen bu dur.

Çünkü bir çocuk dahi 7 yaşında namaza alıştırılmalı emri veriliyorsa sizce zorlama yokmudur burda ?

Konuya gelince öncelikle arkadaşımız bence kapanmaya daha karar vermiş değil.

Öncelikle ne için kapandığınız ve kapanmak zorunda olduğunu çok önemlidir.
Sorunlardan biri de şudur.

Eğer eşiniz gerçek manada neden kapanmanız gerektiğini ve bu durumda neleri feda edeceğinizi Dini noktada size tebliğ etseydi siz bu gün bu çelişkileri yaşamış olmayacaktınız.
Ben çok küçük yaşlarda kapandığım için böyle bir sorunum olmadı .

Eşimde zaten ilahiyatçı böyle bir sıkıntımız yok.

Hep bir düşüncem vardı bekarken çarşaf giyemedim ama evlenince nasipse giymek isterim demiştim.
Eşimlede ilk tanıştığımızda çarşaf giymeni çok isterim demişti.
Evlendik konu çarşafa gelince şöle düşündüm eşimin işi gereği çarşaf giymem yasak olabilirdi ki yasa gereği bu muhtemeldi.
Eşime bunu danıştım ve giy çıkar olursa çok canım yanar dedim.
Haklısın sen bilirsin dedi.
Evliliğimden 4 ay sonra annemlere gittim istanbul'a eşim gelip beni alacaktı ve gelmeden aradı ve bu şehre çarşafsız adım atmayacaksın dedi :)
Bende tereddütsiz tamam dedim ve bir hocamı aradım durumu izah ettim Cuma günü gel giy dedi.
Tabi annemlerin vereceği tepkiyi gerçekten merak ettim.
Babamdan asla tepki görmezdim çünkü hamd olsun mutassıb bir insan iyide ilmi vardır.
Ama annem ne der diye düşünmedim değil.
Eve geldim annem beni yolda bekliyo gülerek tabi.
Gel buraya nereye gittin sen gibi soırular sordu.
Halbu ki ben eve gelmeden ev sahibi söylemiş annemde olur mu zaten kapalı yine siyah giyiniyor ne gerek var diye söylenince ev sahibide karışma artık evli o kocası ne isterse onu yapar gibi telkinlerde bulununca annemde eve geldiğimde hiç ses etmedi.
Giydim yanlarına gidince herkes şok olduı ve güzel olduğunu söyleyince dahada rahatladım.
Hiç pişman değilim iyiki küçükken kapandım ki bu halde okudumda çalıştımda.
Açık bayanların girdiği bir çok ortama da girdim gönlümcede eğlendim sınırlar dahilinde Türkiye'yi hemen hemen karış karış gezdim ama benden giden hiçbirşey olmadı çünkü insanın fikri ne ise zikride odur.
Sosyal hayatım olduça zaten yoğundu bekarlığımı güzel ve yoğun yaşadım yani
çarşaf giydiğime de pişman değilim gayet rahaatım.
Etrafımda ki insanların cahillikle dayatmaları beni hiç enterese dahi etmiyo çünkü ben ne istediğimi çok iyi biliyorum.
Kişinin öncelikle ne istediği çok önemli.
Arkadaşa da onu tavsiye ederim.
KARARLI OLUN...

kesinlikle ve kesinlikle dinde zorlama yoktur.

çocuk namaza alıştırlmak başka bir şey,zorla namaz kıldırmak başka birşey

ailemin ısrarı varsa bende istiyorsam ne ala,ama ailem istediği halde ben istemiyorsam zorla

o namazı kılıyorsam sırf o bu istedi diye hiç bir anlamı yoktur sevabıda yoktur...

benim nişanlımın aileside kapalı aile ...

öyle söylebilirimki sülalalede tek açık benim...

bizim ailedede hiç kapalı yoktur....

birgün ablası kapanırmısın gibi kelimelerde bulundu eniştesi dedikii

onu oğlunuza söyliceksiniz oğlunuza o kapatıcak.....

onun istemesiyle kapanıcaksam ne anlamı var birdaha bana bu konuyu açmayın dedim..

böyle dayatırlarsa ben daha çok soğurum kapanıcağım varsada kapanmam..zorla diyenlerin yüzünden bu tür şeylerden daha çok soğuyan insanlar var...
kocası istedi diye kapanan koca delilerinden olamam ben...

bence kişinin ne istediği çok önemlii

EcinniliBarones arkadaşımız ayet ve numara vererek dinde zorlama yoktur dedi benden bundan yola çıkarak o ayette geçen hususu açıkladım yani sizin söylemlerinizle pek farklı birşey söylemiyoruz zaten.

Dinde zorlama varsada ehli kitapta yoktur.

Ama islam dininde baskı yoktur nasihat ve tebliğ vardır.

Birine illa kapanacaksın demek zaten zorbalık bunun dinle hiç alakası yok ki ıslam bunu kabul etmez.

Ama insanın eşinden onun kapanmasını istemek çok normal birşey.

Bu baskı değildir eğer usulüne göre istiyor ve söylüyorsa ha o istediği için değil ama gerekliliğini anlatırsa kadında buna göre örtünür.

Tabi tercih meselesi ister örtünür ister örtünmez kendi bileceği iş.

ya eşimden ya ailemden vazgeçmek istemiyorum demisin
eşinde kapanamasan seni silecekmiymiş
pardon ama eşine noluyormuş?
yada ailene?
insan Allah ve kendisi için kapanır. 3üncü bir kişiye laf düşmez
başkası için kapananları çok gördüm, şahsi fikrim hiç kapanmasalar daha iyi.
Bazı şeyleri oyuncak haline getirmek doğru gelmiyor
örneğin eşinin yanında kapan, ailenin yanında aç
seni herkes olduğun gibi kabul etmeli
ailen seni böyle bişey için silebiliyorsa evlat nekadarda kolay silinebiliyor sorusu geliyor aklıma
sanki kötü bişey yapmışsın gibi
gerçi baştan eşinin sana bunu sorup sende kabul etmen yanlış olmuş
iki arada ve derede kalacak bir durum yok, eğer sen gerçekten iyice araştırdın, kararını kesin verdiysen bunu herkese kendi kararığın olduğunu açıkla ve içinden nasıl geçiyorsa öyle yap kimsenin etkisi altında kalma. Ama sakın oyuncağı çevirme arkadaşım, ya kapan ve kapalı kal yada açık kal bir öyle bir böyle hiç hoş olmuyor

kendi isteğiyle kapanmış biri olarak kimsenin baskısında kalma bu kararı verirken.benimde kapanmama alışmaları çok zor oldu insanları ama bir süre sonra hepsi kabullendi.ben kendime bakarım çokta tın yani:umursamaz:

insan ne için kapanır ALLAH rızası için ALLAH emrettiği için eğer eşin istediği için değilde sen istediğin için içinden geldiği için kapanmak istiyosan bende kapan evet aile çok öenmli bir faktör sen bunu ALLAH için yapıosun ALLAH senin bu çabanı asla geri çevirmez ailen sana gözdağı vermiş ben senin yerinde olsam ALLAH'a çok dua ederim sana yardım etmesi için ben evliyim görümcemde abimle evli ve eşimin tarafı açık kapalı olan kimse yok babanemiz hariç görümcem kapandı herkes ona deli muamelesi yaptı kapandı diye ve ben de kapandım ben bu aileye gelin geldim çok dualar ettim ALLAH'ım bana yardım etti şimdi herkes benim kapalılığıma hayran sen tevekkül et gerisini ALLAH'a bırak sen artık o aileden çıktın şuan eşinle senin mutluluğun önemli onun gönlünü yapmak herşeyden öncedir ve çok sevaptır sen kocanın gönlünü yap kardeşim.umarım bi ışık olmuşumdur sana

Back
X