çalışanlara kötü haber, kıdem tazminatı kalktı, diye haber başlığı okumuştum geçende ama içeriğini okumadım malesef, umarım seni etkileyen bi durum olmaz
Erdoğan istedi, kıdem tazminatı yasası rafa kalktı
Erdoğanın, son Bakanlar Kurulu toplantısında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelike, Artık kıdem tazminatı konusunu gündeminizden çıkarın talimatı verdiği öğrenildi. Bakan, bu talimatın verildiğini, önceki gün kendisini ziyaret eden Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlakla paylaştı.
Kavlak, Çelikle yaptığı görüşmeyle ilgili Hürriyete şunları söyledi: Başbakan talimat verdi Kıdem tazminatı yıllardır tartışılıyor. Toplu sözleşme bekleyen 250 bin işçi var. Ama yetki çıkmadığı için toplu sözleşmeye oturamadık. Bununla ilgili yasayı çıkaracaklarını söylediler ama olmadı. 250 bin işçinin mağdur oldu. Perşembe günü (önceki gün) bir ara formül üzerinde konuşmak için Sayın bakanla görüşmeye gittim. Sayın Çelik, pazartesi günü yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında Başbakanın kıdem tazminatını gündemden çıkarın talimatı verdiğini, bu nedenle de konunun gündemden kaldırıldığını kaydetti.
Bayram öncesi olumlu adım Kıdem tazminatı çalışanların hassasiyetle üzerinde durduğu bir konu. Bununla ilgili Türk-İşin çıkışları oldu. Sayın Başbakanla yaptığımız görüşmelerde taraflarla konuşmadan bunu gündeme getirmeyeceklerini söylemişti. Bayram öncesi çok olumlu bir adım olarak değerlendiriyoruz. Kıdem tazminatının mevcut haliyle kalmasını istiyorduk. Bu şekilde gündemden kalkması çalışanlar için olumlu. Sayın Genel Başkanımız Mustafa Kumlunun da Başbakandan randevu talebi var. Önümüzdeki hafta görüşecekler.
Twitterdan paylaştı
Kavlak, Bakan Çelikle yaptığı görüşmeyi Twitter hesabı üzerinden takipçileriyle şöyle paylaştı:Çalışma Bakanı Faruk Çelikle yaptığım görüşmede Sayın Bakan, son Bakanlar Kurulu toplantısında Sayın Başbakanın kıdem tazminatı konusunun gündemlerinde olmadığını, bu konunun artık kapatılması gerektiğini söylediğini iletti. Direncimiz ve kararlı mücadelemiz sonuç verdi.
İşçilerimizin başına çorap örmek isteyenlere rağmen kıdem tazminatı gündemden çıktı. Bu kararın tüm işçilerimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Bu sendikal mücadelemiz açısından bir dönüm noktasıdır. Sendikalar artık çok daha güçlü bir biçimde yollarına devam edecektir.
Erdinç Çelikkan/Hürriyet
Kıdem tazminatı ile ilgili son durum bu arkadaşım umarın faydalı olmuştur bu bilgi tüm sorularınız için.