Kızlarrr yardımınıza ihtiyacım varrr:(

LoreNa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2012
1.235
12
46
Diğer
meraba kızlar,hemen konuya gireyim ben üni. son sınıf öğrencisiyim haftaya bi sunum yapıcam ama şimdiden sıkıntı ediyorum çünkü topluluk karşısında konuşmaya çekiniyorum açıkcası, kızarırım hemen biliyorum ben:( aşırı heyecanlanırım heyecanlanmak istemiyorum
bu korkuyu yenmek için ne yapabilirim sizce?nasıl üstesinden gelicem bunun geceleri uyku tutmuyo:(((yardım edin lütfen:(

Son düzenleme:
Madem bu huynu biliyorsun neden önceden önlemini almadın..keşke son dakika düşünmeseydin..
Burada okumuştum..'Sunum yaparken karşıda ki insanların tuvalette olduğunu ve senin gibi olduklarını düşün..'
:10:

meraba kızlar,hemen konuya gireyim ben son sınıf öğrencisiyim haftaya bi sunum yapıcam ama şimdiden sıkıntı ediyorum çünkü topluluk karşısında konuşmaya çekiniyorum açıkcası, kızarırım hemen biliyorum ben:( aşırı heyecanlanırım heyecanlanmak istemiyorum
bu korkuyu yenmek için ne yapabilirim sizce?nasıl üstesinden gelicem bunun geceleri uyku tutmuyo:(((yardım edin lütfen:(

canım bende de oluodu o bazen işe ilk girdiğim dönemlerde işyerinin toplantısı vardı :) ve en az 100 120 adam var:) beni aldı bi stres felan 2 3 gün uyuyamadım :d yanımda birini götürsem felan diye düşündüm hatta ona baktıkça rahatlarım diye ama nereye kadar. sonra neyse o gün geldi çattı güzelce süslendim süslen ki kendine güvenin gelsin önce. ve rahat şeyler giy ki sürekli çekiştirip durma kendini :) karsındaki insanları yok say yani herkez sana muhtaç seni dinlemek zorunda senin anlattıkların çok değerli ve herkez seni izliyor çok değerlisin:)

böle böle kendini telkin et az çok atıosun üzerinden saten ilk 10 dk dan sonra ohooo aşarsın bile kendini :)

Madem bu huynu biliyorsun neden önceden önlemini almadın..keşke son dakika düşünmeseydin..
Burada okumuştum..'Sunum yaparken karşıda ki insanların tuvalette olduğunu ve senin gibi olduklarını düşün..'
:10:

Tuvalette olduklarını mı :27:
Gülme gelir bana :27:

Üniversitedeyken bende de olurdu hep bu heyecan.
Nasıl da titrerdim böyle zangır zangır ...
Evvela kendine güvenin tam olsun.
Unutma seni dinleyenler de aynı senin gibi sunum yapacak insanlar.
Onlar da heyecanlanacak stres olacak.
Sunm yaparken dik dur.Göz temasından kaçınma.Arada bir hocana da bak.Ondan güven alacaksın
bu şekilde.
Sunum yapmadan önce provalarını yap.
Aynanın karşısına geç ve kendi kendine yap sunumunu.
Mimiklerini izle.Kendini incele.Alıştırma yap yani.
Sonra bir grup arkadaşına yap sunumunu.
Kantinde bahçede yada uygun olan başka bir yerde.
Okulda sunum yaparken sevdiğin arkadaşlarına bakarak onlardan da cesaret alabilirsin.
Sunum yapmadan evvel ağzını çalkala ve biraz su iç.
Ağız kuruluğu olmasın ki bir de ona takılma.
İnşallah rahat başarılı bir sunum yapacaksın arkadaşım.
Rahat ol...kendine güven.

Son düzenleme:
Beninde bu tür sıkıntım olurdu, kezsinlikle elim ayağım titrerdi, ben en son projemde, eşimin ve ablamın karşında 10,20 deva çıkıp şov yapmişdim, ama hiç kendime güvenim yokdu.
Sonra bu düşüncelerden uzak durmaya calişdim ve eyer korkak davranirsam, tekrar bir seneye başlamam gerektiğini kendi kedime anlatmaya çalışdım.

o gün elim ayağım bir birine dolandı, projemde insanlarin pek rahat konuşa bilecegi bir konu hakinda degildi,biraz sikintiliydi.

benim zamanım geldiginde okadar bilmiş ve kendinden emin tafirlar sergilemişimki, konuklar 3 öğrençi benden sonra projelerini sunmaları gerekiyordu, tam 45 dak. Konuşmamız gerekiyordu. Benim işim bitti, 10 dak. mola arasında kızlar,cok gerilmişler, artık bütün özgüvenimiz gitti dediler, oysa hiç farkında bile değildim.

el, kol hareketleri cok yapmişdim, ama gereksiz kulanma.
eyer uyi çalışırsan ne anlatacağını, etrafında herkeze bak, ama sanki orda hiç yokmuşlar gibi hayal et,
ve kendinle bir anlaşma yap, artık korkmayacagim de!

bu arada, ailen ve arkadaşların önünde bol bol deneme yapmani tafsiye ederim.

canım bende de oluodu o bazen işe ilk girdiğim dönemlerde işyerinin toplantısı vardı :) ve en az 100 120 adam var:) beni aldı bi stres felan 2 3 gün uyuyamadım :d yanımda birini götürsem felan diye düşündüm hatta ona baktıkça rahatlarım diye ama nereye kadar. sonra neyse o gün geldi çattı güzelce süslendim süslen ki kendine güvenin gelsin önce. ve rahat şeyler giy ki sürekli çekiştirip durma kendini :) karsındaki insanları yok say yani herkez sana muhtaç seni dinlemek zorunda senin anlattıkların çok değerli ve herkez seni izliyor çok değerlisin:)

böle böle kendini telkin et az çok atıosun üzerinden saten ilk 10 dk dan sonra ohooo aşarsın bile kendini :)

aslında işin ilginç yanı hiç tanımadığım bi topluluğun karşısına çıksam rahatça konuşurum ama hep tanıdığım gördüğüm insanlar olcak karşımda arkadaşlarım arkadaşım olmayanlar v.s
evt bende süslencem o gün:)

Beninde bu tür sıkıntım olurdu, kezsinlikle elim ayağım titrerdi, ben en son projemde, eşimin ve ablamın karşında 10,20 deva çıkıp şov yapmişdim, ama hiç kendime güvenim yokdu.
Sonra bu düşüncelerden uzak durmaya calişdim ve eyer korkak davranirsam, tekrar bir seneye başlamam gerektiğini kendi kedime anlatmaya çalışdım.

o gün elim ayağım bir birine dolandı, projemde insanlarin pek rahat konuşa bilecegi bir konu hakinda degildi,biraz sikintiliydi.

benim zamanım geldiginde okadar bilmiş ve kendinden emin tafirlar sergilemişimki, konuklar 3 öğrençi benden sonra projelerini sunmaları gerekiyordu, tam 45 dak. Konuşmamız gerekiyordu. Benim işim bitti, 10 dak. mola arasında kızlar,cok gerilmişler, artık bütün özgüvenimiz gitti dediler, oysa hiç farkında bile değildim.

el, kol hareketleri cok yapmişdim, ama gereksiz kulanma.
eyer uyi çalışırsan ne anlatacağını, etrafında herkeze bak, ama sanki orda hiç yokmuşlar gibi hayal et,
ve kendinle bir anlaşma yap, artık korkmayacagim de!

bu arada, ailen ve arkadaşların önünde bol bol deneme yapmani tafsiye ederim.

evt deneme yapmamın faydası olur diye düşünüyorum ama yinede çok korkuyorum en korktuğum şey ise kızarmak:)

Son düzenleme:
aslında işin ilginç yanı hiç tanımadığım bi topluluğun karşısına çıksam rahatça konuşurum ama hep tanıdığım gördüğüm insanlar olcak karşımda arkadaşlarım arkadaşım olmayanlar v.s
evt bende süslencem o gün:)

evt deneme yapmamın faydası olur diye düşünüyorum ama yinede çok korkuyorum en korktuğum şey ise kızarmak:)

pudranı bol sür allığınıda kahve tonlarda kullan kızarsanda belli olmaz :) :1::1:

şunu da söyliyim kızlar en fazla 20 dk konuşcam ama işte yapamıycam gibi geliyo herkes pür dikkat bana bakıcakmış gibi geliyo

Sunm yaparken dik dur.Göz temasından kaçınma.Arada bir hocana da bak.Ondan güven alacaksın
bu şekilde.
Okulda sunum yaparken sevdiğin arkadaşlarına bakarak onlardan da cesaret alabilirsin.

Bu söylediklerime ilaveten eğer hala sıkıntıda isen psikoloğa gidip rahatlatıcı isteyebilirsin.
En azından titremeni ve utanmanı azaltır.

şunu da söyliyim kızlar en fazla 20 dk konuşcam ama işte yapamıycam gibi geliyo herkes pür dikkat bana bakıcakmış gibi geliyo

20 dakika çabuk geçer merak etme...
Herkes seni izleyecek .Sana bakacak ve "ne rahat bir sunum yapıyor biz de onun kadar rahat olabiliriz
inşallah" diyecekler...

bu şekilde.

inş cnm
bi rahat olabilsem..
göz teması kuramıyorum pek hemen kaçırıyorum gözlerimi ama prova yapıcam

20 dakika çabuk geçer merak etme...
Herkes seni izleyecek .Sana bakacak ve "ne rahat bir sunum yapıyor biz de onun kadar rahat olabiliriz
inşallah" diyecekler...

saol güzel dileklerin için cnm inş

Bu söylediklerime ilaveten eğer hala sıkıntıda isen psikoloğa gidip rahatlatıcı isteyebilirsin.
En azından titremeni ve utanmanı azaltır.

peki bu rahatlatıcıyı psikoloğa gitmeden alamazmıyım yada beni rahatlatıcak yiyecek içecekler var mı böyle bildiğin

Merhaba, sanırım ilk sunumunuz olacak. Eğer sunum yapacak tek kişi siz değilseniz, merak etmeyin sizden başka heyecanlanan pek çok kişi olacaktır yani yalnız olmayacaksınız. Mümkün olduğu kadar prova yapın. Sesli bir şekilde sunumunuzu tekrarlayın. Elinizde muhtemelen sunumunuzla ilgili notlar olacaktır. Sıkıntıya düştüğünüzde oradan bakarsınız. Ayrıca PowerPoint sunum hazırlıyorsanız mümkün olduğunca anahtar kelimelerin sunumunuzda olması sizin için hatırlatıcı olacaktır. Bir de heyecandan söyleyeceklerinizi unutma, atlama ihtimaliniz varsa sunumunuzu biraz daha uzun tutmanızı tavsiye ederim. Başarılar. :)

meraba kızlar,hemen konuya gireyim ben üni. Son sınıf öğrencisiyim haftaya bi sunum yapıcam ama şimdiden sıkıntı ediyorum çünkü topluluk karşısında konuşmaya çekiniyorum açıkcası, kızarırım hemen biliyorum ben:( aşırı heyecanlanırım heyecanlanmak istemiyorum

rahatla önce derin bir nefes al ve kimsenin salonda olmadığını düşün gerekirse gözlerini kapat ve kendini baska yerde düşün

Lorena kimse senden üstün değil , kimseden utanmana sıkılmana gerek yok.
Sakin ol , herşey başlayana kadardır.
Korkma hiç , heyecanlancak bişey yok , hazırlığın tam olsun.
Kontrollü ol .

Merhaba, sanırım ilk sunumunuz olacak. Eğer sunum yapacak tek kişi siz değilseniz, merak etmeyin sizden başka heyecanlanan pek çok kişi olacaktır yani yalnız olmayacaksınız. Mümkün olduğu kadar prova yapın. Sesli bir şekilde sunumunuzu tekrarlayın. Elinizde muhtemelen sunumunuzla ilgili notlar olacaktır. Sıkıntıya düştüğünüzde oradan bakarsınız. Ayrıca PowerPoint sunum hazırlıyorsanız mümkün olduğunca anahtar kelimelerin sunumunuzda olması sizin için hatırlatıcı olacaktır. Bir de heyecandan söyleyeceklerinizi unutma, atlama ihtimaliniz varsa sunumunuzu biraz daha uzun tutmanızı tavsiye ederim. Başarılar. :)

evt powerpoint sunum hazırlıyorum,benim ilk sunumum olacak ama sınıftaki arkadaşlarımın ilk sunumu değil.şöyle ki daha öncede bi dersle ilgili sunum hazırlanacaktı ama zorunlu olmadığı için ben yapmadım neredeyse herkes yaptı
inş üstesinden gelirim
teşekkür ederim

Lorena kimse senden üstün değil , kimseden utanmana sıkılmana gerek yok.
Sakin ol , herşey başlayana kadardır.
Korkma hiç , heyecanlancak bişey yok , hazırlığın tam olsun.
Kontrollü ol .

çok doğru kimse kimseden üstün değil ama çok korkuyorum,bi ara gidip hocaya yapamayacağımı söylemeyi bile düşündüm ama herkes yapıcak benim yapmamam da garip olur:(

Back
X