Kızlarrr yardımınıza ihtiyacım varrr:(

şunu da söyliyim kızlar en fazla 20 dk konuşcam ama işte yapamıycam gibi geliyo herkes pür dikkat bana bakıcakmış gibi geliyo

sana bakacaklar ama emin ollll kimse seni dinlemeyecek, hoca dışında... öyle boş boş bakacak hepsi...sınıf sunumlarında kimse anlatıcıyı dinlemez... sunum hazırla projeksiyon vardır sınıflarda, paniklediğin an sunum ekranına bak arada oradan okumalar yap, kalabalık dışında bir yere bakmak seni rahatlatır... o konu senin, sen hazırlandın ve arkadaşların konuya senin kadar hakim değiller bunu unutma... hocanla göz göze gelme, yakın arkadaşlarına odaklan ama sürekli tek bir kişinin gözüne bakma... tane tane konuş ve düşüncendeki hızın diline yansımasına izin verme...

en az 2 kez evde sunum yapar gibi tekrar yap, sesini telefona kaydet sonra konuşma hızını kendini dinleyerek ayarla...

hayatında sadece 20dk unutma... geçecek ve bitecek, çok kolay olacak...

meraba kızlar,hemen konuya gireyim ben üni. son sınıf öğrencisiyim haftaya bi sunum yapıcam ama şimdiden sıkıntı ediyorum çünkü topluluk karşısında konuşmaya çekiniyorum açıkcası, kızarırım hemen biliyorum ben:( aşırı heyecanlanırım heyecanlanmak istemiyorum
bu korkuyu yenmek için ne yapabilirim sizce?nasıl üstesinden gelicem bunun geceleri uyku tutmuyo:(((yardım edin lütfen:(

insanların karşısına çıktığında onlarında senin gibi olduklarını veya da normal bir sohbet ortamında olduğunu düşün.kendini buna adapte et.denenmiştir :34:

meraba kızlar,hemen konuya gireyim ben üni. son sınıf öğrencisiyim haftaya bi sunum yapıcam ama şimdiden sıkıntı ediyorum çünkü topluluk karşısında konuşmaya çekiniyorum açıkcası, kızarırım hemen biliyorum ben:( aşırı heyecanlanırım heyecanlanmak istemiyorum
bu korkuyu yenmek için ne yapabilirim sizce?nasıl üstesinden gelicem bunun geceleri uyku tutmuyo:(((yardım edin lütfen:(

derin bi nefes al ve boş bir sınıftaymışsın kendinle başbaşaymıssın gibi sunumunu yap ben hep boyle yapıyorum ve işe yarıyo bende :)

Back
X