Ahaha sirkeyleTurşunun hası limonla olur
Sirkesi tuzu suyu ayni anda koyulur ki? Siz farkli mi yapiyorsunuz acaba?
Biz tuzunu sirkesi suyu ayni anda koyuyoruz kapatiyoruz 1 aya hazir oluyor. Sirkeyi sonradan eklerseniz erir gibi geldi bana bir de sirke kotu kokar.Sanırım farklı yapıyoruz
Önce tuzku su ardından limonu sirkesi
Yani öğrendiğim gördüğüm kadarıyla çewremde sorfuğum herkesde aynı şeyi söylüyor fakat net te böyle bir tarife rastlamadığım içşn sormak istedim samırım yöre ile alakalı
Gecen seneden kalan tursum var acmayinca kolay kolay bozulmaz tursu.Bu şekilde yapınca daha uzun süre dayanıyormuş ve kışlık turşu zaten şimdi kurup 3.5. Ay sonra yiyebilmek için hemen sirkeli suya basıldığında uzun süre dayanmıyormuş
Bilen yok sanırım benim yardım istediğim tarifii
Hayır sirkeyle olurTurşunun hası limonla olur
Limondu sirkeydi derken banlanmasak şimdi:))Hayır sirkeyle olur
Adile Naşitin filmi geldi aklıma tuzdu,limonlu derken ayrılmışlardı
Arkadaşlar yeni nesil
Eskiden önce salamura yapılır kışın da sirkeye çekilirdi turşu
Yani önce çoooooook tuzlu suya konulur aylarca kıtır kıtır durur
Sonra yıkanır ve sirkeli sarımsaklı suya konup az bekletilirdi
İç Anadolu bu şekilde yapardı da artık herkes kolay olan öbürünü yapıyor
Hatta karadenizliler yazsın turşu kavurması da salamura fasülyeden yapılıyor bildiğim kadarı ile
Ewet işte aradığım cvp
Ben ailem den ayrı bir şehirde yaşıyorum tarif hep telfon ile oldu oyüzden içim raat etmiyor bir türlü
Sankim benim suyum çok tuzlu gibi değil di yani aşırı değildi. Şimdi kapakları açsam hafif hafif tuz döksem mi yoksa ilk seferin kısmeti deyip beklesem mi
Ve son olarakkk
Karıştırmak istendiğinde bir kaç ay sonra sirkeli suya yatırmak iöin tam olarak ne yapmalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?