Bütün psikoloji kaynaklarında anne karnında 6 aylıktan itibaren bebeğin annenin tüm duygularını hissetmeye başladığı yazar,özel bir kaynak belirtmeme gerek yok googlelarsanız milyon kaynak bulursunuz..Bir çocuk ilk başta annenin uzantısıdıe ve 7 yaşına kadar hissettiği duygular,anneyle bağı,ailesiyle ilişkisi ilerideki tüm psikolojik sağlığını belirler..siz bipolar bir insan tanıyormusunuz acaba? Mani dönemine şahit oldunuz mu hiç? Peki depresif dönemi gördünüz mü?
Öyle kulaktan dolma bilgilerle "içgörü" falan yazarak olmuyor işte çünkü gidip bir psikiyatra bipolarda içgörüden bahsederseniz kahkaha atar size..psikoz diyorum hanımefendi ne içgörüsü? Mani dönemde de ,depresif dönemde de içgörüye sahip olmaları imkansız zaten sahip olmadıkları için "bipolarlar"..
Ayrıca zincire vurmak bana ne kazandırır ? Ben doğruları yazıyorum.Çoğu doktor bipolar hastasına evlenme izni bile vermez.çocuk yapma olayı toplumumuzda o kadar bencilleltirilmiş ve tüm kadınlar tek kimliklerini annelik olarak görüyorlar ki,çocuğun iyiliği için çocuk yapmamayı bile düşünemiyorsunuz.Bu sebeple etraf psikopat,ruh hastası kaynıyor..
Ben size çocuğun annesi ile arasındaki duygusal bağı ve sürecini sormadım farkındaysanız; bana %100lük bir kanıt sunun dedim "İmkansız" dediniz. Bizzat bu tip konuları araştıran alanında ordinaryus ünvanına kadar almış bir bilim insanı dahi "İmkansız" demekten kaçınır, imkansız yoktur ve mevcut imkansızlık ancak teorik olarak varsayılır.
Bana bipolar tanıyor musun diyor, hanımefendi ben bipolarım. Kulaktan dolmadım, bizzat yaşadım, test ettim, onayladım.
İçgörü, bipolar hastaları için "Gelişi fark etmek" demektir. Mani öncesi kendini fark ederek düzenli deposunu yaptırabilen, depresyon öncesi kendini tartarak doktoruyla paslaşabilen bipolarlar var. Toplumdalar, hastanede sağlıkçı, okulda eğitimci, şirketlerde yöneticiler.
Benim nikahım geçersiz mi şimdi? Hiç de izin almamız gerekmedi, davetlilerim arasında doktorum da vardı, şahane eğlendik. Sağlıklı(!) birine düğün stresini kolay geçirsin diye ya iki kadeh içirirler, ya da lüzum görürlerse sakinleştirici yaparlar. Ne iki tek attım, ne iğne vuruldum.Hayret, üstelik mani dönemimdi :)
Hamileyim, şimdi benim çocuğum psikopat mı olacak? Ruh hastası mıyız nedir ailecek?
Çok biliyorsunuz, o kadar ezbersiniz ki insanların umutlarını tüketiyorsunuz.
Sizin anne ve babanız bazı şeyleri net aşamadan sizi hayatlarına kattılarsa bilemem, ancak herkes bir değil ve hiçbir şey aşılamaz da değil.
Bir şizofreniyi konuşmuyoruz sizinle, Türkiye'nin en iyisi olarak bilinen profesöründen, belki en mahrum devlet hastanesindeki uzmanına kadar sordum, doktorlarımla ahbap oldum ve hepsinden işittiğim şey "Yapabileceğini biliyorduk, ancak bu kadarını hayal dahi edemezdik" ... Hepsi de hamileliğimi desteklediler, bebişe isim bile önerdiler.
Bakın, sizin tezinizin bizzat antiteziyim ve aşılabilirliğine, kontrol edilebilirliğine kanıt olarak %100 karşınızdayım.
Bu derece hassas konularda, fikirlerinizi kendinize saklamanızı tavsiye ederim, bizzat yaşamıyorsanız bilhassa.