Kızmakta ve üzülmekte haksız mıyım

Roza30

Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2023
725
542
23
İyi günler diliyorum herkese öncelikle.
Ben 32 yaşında atanamamış bekar bir kızım. Bugün annemin bana söyledikleri yüzğnden üzüldüm ve kızdım. Daha doğrusu en çok babama kızdım. Sebebi şu bir akrabamız benim için birini önermiş babama. Fotosuna baktım. Adam 50 li yaşlarda görünüyordu ve fiziği tipi hiç iyi değildi. Ama zenginmiş. Bense eli yüzü fiziği düzgün bir kızım öyle çirkin bir kızda değilim.Babam olumlu bakmış anneme söylemiş gelsinler tanışsınlar bir sor oda istiyor mu diye.Annemde bana söyledi. Bende baya sinirlendim ve üzüldüm. Bana böyle birini nasıl layık görüyorlar diye. Hala kızgın ve üzgünüm. O kadar mı umutsuz görüyorlar ki böylelerini layık görüyorlar diye. Üzülmekte haksız mıyım. Yaptıkları normal mi size göre. Yorum yapan herkese teşekkür ederim şimdiden

50 büyük. 40 olabilirdi. Ailen refahını düşünmüştür. Ekonomik açıdan sıkıntı çekme diye. Büyükler böyle düşünür bazen.

Haklısın ama çok da takılma istemiyorum der geçersin.
Zorla nikah masasına oturtacak halleri yok

Kendinizi üzmeyin. Siz duygu odaklı bakıyorsunuz hâliyle. Dış görünüşle, mesleğiyle, huyu suyuyla, hissettirdiği enerjiyle bir bütün olarak değerlendiriyorsunuz. Ama aileler böyledir o kadar detay düşünmüyorlar. Maddiyat iyise, aile duzgunse olur gözüyle bakıyorlar. Size layık gördükleri için değil aslında mantıklı bir durum olarak değerlendirmisler.

Üzülmeyin ya bu o kadarda önemli değil

Fizik görüntü bir albenidir ama paranın da sağlam bir al benisi vardır
Özellikle erkekler biraz daha maddecidir
Ha bide bizde ne derler bilirsin bir kızı bin kişi ister gerisini biliyorsun

Mantıklı buldunuz mu peki :) Tanışayım mı yani

Evet öyledir belki ama adam neredeyse babam yaşındaydı yani.

Temmuzda başlıyacam bir kurumda işe.
Anladım. O zamana kadar sabret. Zorla evlendirecek halleri yok. Ayyynı şeyleri bende yaşadım (yaşımızda aynı) atanınca rahat bıraktı annem. Belki sende işe girince bırakırlar peşini

atanamadığınız için kendinize ne gibi bir kariyer rotası çizdiniz?

32 yaşındasınız. Kusura bakmayın ama ailenizin evlen baskısına karşı dik durmayı veya görmezden gelmeyi hala öğrenememiş olmanız beni şaşırttı. İnsan en geç 28 29 da sınırlarını çizmeyi öğrenmeli herkese karşı, o da en geç yani bence.

Mantıklı buldunuz mu peki :) Tanışayım mı yani
İçinizden geliyorsa neden olmasın:) ben öyle herşeyin mükemmel olduğu bir dünyaya inanmadım hiç Biryerde bişeyler eksik olacaktır
standartların üstünde bir hayat fikri cazip ve mantıklıdır genel anlamda o yüzden gidin bir tanışın içinize sinmiyor yanınıza yakıştıramıyorsanız görüşmezsiniz

Mükemmeli aramıyorum aslında. Ama biraz denk olmalı ya.

Burda sınır çizemiyor olmak değil mesele ailemin bana bunu layık görmesi

32 yaşımda birine de önerilmez yani. Hak verdim ben size. Evlenmek şart değil zaten. Çalışmıyorsan atanmayı bekleme gir biryerlere çalış tecrübe edin kapı kapıyü açar. Hayatın elinde olsun.

Burda sınır çizemiyor olmak değil mesele ailemin bana bunu layık görmesi
Aileler böyledir anlamazlar bu konulardan. Akınmayı gücenmeyi bırakın da sınır koyun. Bir daha bana kimseyi önermeyin deyin mesela. Kısmetinizde varsa zaten sizi gelir bulur. Evlenmiyorum evlenmicem deyin ne kaybedersiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…