sılagül cnm merak ettigin aklına geldigim için çok teşekkürler şifremi unuttum sonra gelen şireyle giriş yapamadım v.s o yüzden uzunca bir süre giremedim bende.mart ayında yeniden usg çekildi grade 4 dü opere olan böbrekte yine ama oğlum bu süre zarfında hiç İYE olmadı ve gelişimi 75-90 persantildeydi.sonucu aldık ali hocaya gösterdik.oda hidronefrozun devam ettigini ama parankimin kalınlaştıgını ap çapınında kalınlaştıgını söyledi ve genede dmsa istedi.dmsa korktugum gbi olmadı sadece damar bulurken zorlandılar en son ayagından sıvıyı verdiler koluna daha önceki gibi sıvı takılmadı aynı enjeksiyon yapar gibi oldu 3 saat ekledik bu süre zarfında çekimi yapacak dr uyursa çok iyi olur hareketsiz çekim çok çabuk biter dedi.allaha çok şükür ki oğlum uyudu hemen bizi aldılar. 20 dakika kadar sürekli çekimi yapıldı.dr sordum iyi gibi görünüyor ya üzerinde çalışmadan bir şey diyemem dedi.neyse 3 gün sonra tek başıma oğlumu alıp gittim sonucu almaya inanın kalbim duracak gibiydi asansörde nefes alamadım sonuca baktım ve %49 a %51 çalışıyor böbregimiz hemen hocaya gösterdim çok iyi dedi tıkır tıkır iki böbregimizde çalışıyor dedi sonuç iyi ve sevindirici dedi.yalnız grade 4 olan böbrekte hidronefroz devam ettigi için 1 sene sonra tekrar usg çekilsin dedi. eger grade düşseydi bir daha hiç gitmeyecktik.ama bu olası bir durummuş önemli olan böbregin fonkiyonuymuş.ayda 1 yaptıgımız idrar tahlili ve kültürünüde senede 1 yapalım dedi.bu olaydan 6 ay geçti ve oğlum rahatsızlanmadı her şey yolunda yani bizim cephede çok şükür..sonucu aldıgımda annemi eşimi ve abimi aradım hem agladım hem anlattım hastanenin ortasında hiç kimse umrumda degildi.bu sürede çok yoruldum psikolojim çok bozuldu her an korkuyla yaşamak çok zor çeken bilir. umarım tüm hasta bebekler ,çocuklar iyi olur çocuklara gülmek, oynamak yakışıyor.çocuk cerrahisi servisi ayrı bir dünya her çocuk ayrı bir dram allah kmseyi düşürmesin..oğlum saglıgına kavuştuysa başta bu hastalıgı anne karnında teşhis eden dr um tahir özgüder ve sevgili hocam prof.dr.namık demir e, dogduktan sonra takibimizi yapan prof dr salih kavukçu ve ameliyatımızı yapan prof dr ali avanoğluna çok şey borçluyum.