Çocuk Hastalıkları KK da sadece benim oğlum mu böbrek hastasi?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
ahh canım yaa boynundan aşagı su mu döktüler inanmıyorum.:çok üzgünüm:.canım yavrum nasılda kokrkmuşdur üşümüştür.allah nasıl biliyorsa öyle yapsın:oklava: bu ne vicdansızlık aklım almıyor..senin psikolojinide düşünmek bile istemiyorum..martta bizimde sintigrafimiz var bakalım ne olacak. opr sonrası ilk sintigrafi olacak o kadar endişeliyimki sonuç hakkında..sana bir şey sorucam silagul sintigrafide 40 dak hareketsiz yatıyor ya benim bebiş 16 aylık durmaz aglar 40 dakika harap olur yavrumsenağlama onu sakinleştirici yada uyutucu bir şurup tarzı bişeyler veriyor mı?çocuk dr sordum şurup yazarız biz mr çektiren bebeklere falanda veriyoruz boşuna endişelenme şurup uyutur falan dedi içimi rahatlattı ama bizzat yaşamış deneyimli birinden ögrenmek istedim.

canım biz çok yakın bir zamanda çektirdik. benim oğlumda 14 aylık. ben sabah çok erken uyandırdım 6 gibi, randevumuz 8,30 idi damardan bişey taktılar sırada beklettiler derken 10 oldu, biz beklerken görevli geldi 15 dk ya sizi alıcaz dedi, bende yanımda bebek battaniyesi götürmüştüm, anne tut hemen uyutalım dedim çok şükür uyuttuk, battaniyenin içinde bir taraftan annem diğer taraftan ben tuta tuta götürüdük sesizce yatırdık, üstünü falan çıkarmadıkları için uyanmadı sende istersen öyle dene. yoksa bize bişey vermeyeceklerini aldatırsınızzz demişlerdi. ege hayayaattaaa aldanmaz yarım saat boyunca ağlardı eminim, çünkü yarım saatlik çekimden sonra idrarını yaptırın mesane boşalsın tekrar 1 dk çekicez dediler, o bir dk inan geçmek bilmedi. insan ağlamasına dayanamıyor.

tamam canım ben de ne olur ne olmaz battaniye götüreyim yanımda inşallah uyur.ilk çekildiginde 20 günlük falandı anlamadı uyudu zaten.ama 2.de 20 aylık olacak. benimkide mümkün degil aldanmaz. bakalım az bir zamanda degil ki. artık ürologumuzada sorucam bakalım o ne dicek..size de çok geçmiş olsun..

ahh canım yaa boynundan aşagı su mu döktüler inanmıyorum.:çok üzgünüm:.canım yavrum nasılda kokrkmuşdur üşümüştür.allah nasıl biliyorsa öyle yapsın:oklava: bu ne vicdansızlık aklım almıyor..senin psikolojinide düşünmek bile istemiyorum..martta bizimde sintigrafimiz var bakalım ne olacak. opr sonrası ilk sintigrafi olacak o kadar endişeliyimki sonuç hakkında..sana bir şey sorucam silagul sintigrafide 40 dak hareketsiz yatıyor ya benim bebiş 16 aylık durmaz aglar 40 dakika harap olur yavrumsenağlama onu sakinleştirici yada uyutucu bir şurup tarzı bişeyler veriyor mı?çocuk dr sordum şurup yazarız biz mr çektiren bebeklere falanda veriyoruz boşuna endişelenme şurup uyutur falan dedi içimi rahatlattı ama bizzat yaşamış deneyimli birinden ögrenmek istedim.

canım biz 10 kere yaptırdık belki ondan tecrübeliyim artık.her 6 ayda bir yaptırıyoruz hala.şimdi duruyor.ama küçükken şöyle yapıyorduk damardan radyo aktif maddeyi veriyorlar 3 saat bekliyoruz sonra çekim oluyor.ama bu arada yarım saat kalaydı galiba onu hemşire söylüyor zaten poposundan küçük tüpte bir ilaç sıkıyorlardı. oda yarm saatte etki ediyordu bende ayağımda yada kucağımda sallayıp uyutuyordum.uyuyunca çekime alıyorlardı.bende koruyucu elbise giyip yanında duruyordum.olurya uykuda hareket eder belki düşer diye.hep böyle yaptık canım.yoksa bizimki zaten 3 sene doğru düzgün uyumadı imkanı yok ilaçsız uyusun orda dursun.ben 3 yaşına kadar ayağımda salladım oturarak uyudum 3 yıl. belim ,dizlerim sakatlandı sallamaktan.en son ayağımda tendon yırtılıp 1 ay dizime kadar bileklikle gezince bıraktı sallanmayı.mafoldumben

inşallah sonuçların iyi çıkar haberdar et benide geçmiş olsun canım.Şeniz

tamam canım iyi en azından uyutulabiliyormuş fazla aglamaz ona sevindim bir nebze rahatladım.allah beterinden korusun insan başına gelmeyince bilmiyor benim hastanede yattıgımız sürece hayata bakış açım degişti hele çocuk cerrahisi servisi ayrı bir dünya:1no2:.oğlum ameliyattan o gün çıkmıştı akşam başında hem aglıyor hem isyan ediyordum neden benim bebegim diye.:çok üzgünüm: tam o sıra kolidorda bir gürültü sanki kıyamet koptu .trafik kazası geçiren bir çocuk vardı onu kaybetmişlersenağlama. ortalık yıkıldı annenin haykırışından. o an anladımki her an, herşey ,herkezin başına gelebiliyor.tövbe edip halime şükrettim oğlum şükür ki ameliyatı atlattı iyi olacak dedim.dedim ya allah beterinden korusun inşallah iyi olacak çocuklarımız.sonucu yazarım haberdar ederim canım.

Benim kızımında böbreğinde kaçak var ve 2,5 senedirantibiyotik alıyor.Kaçağın derecesi 3 olduğuiçin ve tek taraflı olduğu için daha ameliyat düşünmüyor doktorlar.Aşırı aktif mesane sendromunaa bağlı bir kaçakmış.Çocuğunun böbreğinde kaçak olan anneler hangi derecedeyken ameliyat yaptırdınız.Yada benim kızım gibi böyle devamlı antibiyotik kullanan anneler bana yazarmı?Çokkorkuyorum bu böbrek işinden çookkkkk

Benim kızımında böbreğinde kaçak var ve 2,5 senedirantibiyotik alıyor.Kaçağın derecesi 3 olduğuiçin ve tek taraflı olduğu için daha ameliyat düşünmüyor doktorlar.Aşırı aktif mesane sendromunaa bağlı bir kaçakmış.Çocuğunun böbreğinde kaçak olan anneler hangi derecedeyken ameliyat yaptırdınız.Yada benim kızım gibi böyle devamlı antibiyotik kullanan anneler bana yazarmı?Çokkorkuyorum bu böbrek işinden çookkkkk

canım öncelikle geçmiş olsun.
bizim 5. dereceydi ve gerileme olmadı.bizde koruyucu dozda antibiyotik kullandık bir süre.önemli olan doktorunu iyi seçmen.başımıza gelenleri okuduysan.canım iyi doktorlarla karşılaştırsın yüce mevlam şifa versin yavruna:Saruboceq:.

Son düzenleme:
arkadaşlar böbrekte kaçak nasıl olur
belirtileri nelerdir...acaba ...yazabilirmisiniz

canım benim anne karnında idrar torbası büyüktü.sonra 19. haftada normal boyuta döndü.bunun kaçakla ilgisi varmı bilmiyorum.ama doğumdan sonra 7 aylıkken tamamen tesadüfen öğrendik.5. derece kaçak vardı.bildiğim kadarıyla ve doktorların dediğine göre tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonları en belirgin özellikmiş. ama benim oğlum 5. derece kaçak olmasına rağmen hiç idrar yolu enfeksiyonu geçirmedi.hatta doktorlarda şaşırdı. demekki hiç enfeksiyon geçirmeyenlerde 5. derece kaçakta olabiliyormuş diye.ultrasonla bakılabilir. iyi bir ultrasoncu görür bizim ultrasoncumuz farketti üretralar geniş kaçak olabilir dedi. bence voding (sonda takılıp ilaç verilen ve idrarını yaparken çekilen film) yaptırmanızı tavsiye ederim dedi. yaptırdık.anne karnındaki hastalığınıda o farketmişti.onun yönlendirmesiyle 5. derece kaçak olduğunu öğrendik..ALLAH ondan razı olsun.:Saruboceq:

hee normalde belli bir belirtisi yok yani
tesadüfen öğrenilebilen bir şeymi? doğrumu anladım. fiziksel veya çişinde her hangi bir olasılık sebebiyle öğrenmedinizmi?

Tüm hasta olan çocuklara Allah acil şifalar versin,okurken çok üzüldüm çok kötü oldum..
İnşallah herkes mutlu sona kavuşur..
Sılagül o bayan ismini yazda bilsin herkes,kulaktan kulağa yayılsın...
Sema hastanesine hiç gitmedim ama gördüğüm herkese söyleyeceğim..
Nasıl su dökerler yaa bunların hiç çoluğu çocuğu yokmu? Allah bildiği gibi yapsın...
Benim oğlumdada böbrek büyümesi çıkmıştı, hamileliğimde farkedildi kontrol atındayız...

hee normalde belli bir belirtisi yok yani
tesadüfen öğrenilebilen bir şeymi? doğrumu anladım. fiziksel veya çişinde her hangi bir olasılık sebebiyle öğrenmedinizmi?

canım dedim ya en belirgin özelliği tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonu. bizimki tesadüf eseri oldu. bu bir istisna sanırım.ultrasonda fark edildi.

Tüm hasta olan çocuklara Allah acil şifalar versin,okurken çok üzüldüm çok kötü oldum..
İnşallah herkes mutlu sona kavuşur..
Sılagül o bayan ismini yazda bilsin herkes,kulaktan kulağa yayılsın...
Sema hastanesine hiç gitmedim ama gördüğüm herkese söyleyeceğim..
Nasıl su dökerler yaa bunların hiç çoluğu çocuğu yokmu? Allah bildiği gibi yapsın...
Benim oğlumdada böbrek büyümesi çıkmıştı, hamileliğimde farkedildi kontrol atındayız...

sağol canım ALLHIM herkesin çocuğuna şifa versin.bizde o nefroloğu internette bulduk.o yüzden gittik. gitmez olaydık.pisikolojimizi bozdular.inamıyorum birde bayan.

arkadaşlar tüm yazılarları aşağı yukarı okumaya çalıştım benim kızımdada mesanede kaçak var 2 tane nükleer tıpta bu ay film çektireceğiz ama bize doktor kapanır dedi kapanmazsa ameliyat ama yazılan tüm yazılarda sizlerin çocukları ameliyat olmuş ben anlamadım bende başka bi doktora gitmelimiyim.bu mesanedeki kaçak enfeksiyon kapmazsa dedi doktor böbreklere bi şey yapmazmış galiba böle bi şey var mı lütfen biraz aydınlatabilirmisiniz.

Benim kızım 4 kere idrar yolu enfeksiyonu geçirdi.3.derecede kaçak var.Senesi olmadan DMSA çekmiyorlarmış.ınşallah böbrekte kayıp yoktur onu merak ediyorum.Sizin kızınız teşhis konulduktan sonra hiç enfeksiyon oldumu

Benim kızım 4 kere idrar yolu enfeksiyonu geçirdi.3.derecede kaçak var.Senesi olmadan DMSA çekmiyorlarmış.İnşallah böbrekte kayıp yoktur onu merak ediyorum.Sizin kızınız teşhis konulduktan sonra hiç enfeksiyon oldumu

arkadaşım banamı sorduuz soruyu bilmiyorum ama biz 2.5 aylık ken koku nedeniyle hast başvurduk ve enfeksiyon dediler sonra hast yattık ve taburcu olduktan üç gün sonra tekrar yattık çünkü enfeksiyon geçmeden taburcu etmişler 3 aysonra sondalı film çektirdik ve 2 tane kaçak çıktı şimdi dms için gün aldık bekliyoruz çok merak ediyorum bende böbreklerde bi şey varmı acaba diye bi de kaçakların ne kadar olduğunu sölemediler bize bu yüzden iyi bi nefroloğ arıyorum ankarada oraya götürücem bilen varsa lütfen yazsın....teşsisten sonra şükür hiç enfeksiyon olmadık zaten doktok enfeksiyon olmazsa emeliyat olmayacak her yıl sondalı film çekip bakcaz dediii..inşallah sizin kızınızdada bi hasar vermemiştir enfeksiyonlar... ama doktorlara pek güven olmuyo malesefff...

Benim kızım 4 kere idrar yolu enfeksiyonu geçirdi.3.derecede kaçak var.Senesi olmadan DMSA çekmiyorlarmış.İnşallah böbrekte kayıp yoktur onu merak ediyorum.Sizin kızınız teşhis konulduktan sonra hiç enfeksiyon oldumu

canım öncelikle geçmiş olsun.
senesi olmadan dmsa yapılmıyor demişsin anlamadım.benim oğluma yapıldığında 7 aylıktı.ve 6 ayda bir tekrarlandı.
dmsa zaten herşeyi belli edecek.inşallah bişey çıkmaz.bizim kaçak 5. dereceydi.her iki böbrek sağlam ve çalışır durumdaydı.ilk önce iyi bir çocuk üroloğu bulun. gerçi istanbulda zor. o yüzden izmire gittim ameliyet için.
ALLAH yardımcımız olsun.

arkadaşım banamı sorduuz soruyu bilmiyorum ama biz 2.5 aylık ken koku nedeniyle hast başvurduk ve enfeksiyon dediler sonra hast yattık ve taburcu olduktan üç gün sonra tekrar yattık çünkü enfeksiyon geçmeden taburcu etmişler 3 aysonra sondalı film çektirdik ve 2 tane kaçak çıktı şimdi dms için gün aldık bekliyoruz çok merak ediyorum bende böbreklerde bi şey varmı acaba diye bi de kaçakların ne kadar olduğunu sölemediler bize bu yüzden iyi bi nefroloğ arıyorum ankarada oraya götürücem bilen varsa lütfen yazsın....teşsisten sonra şükür hiç enfeksiyon olmadık zaten doktok enfeksiyon olmazsa emeliyat olmayacak her yıl sondalı film çekip bakcaz dediii..inşallah sizin kızınızdada bi hasar vermemiştir enfeksiyonlar... ama doktorlara pek güven olmuyo malesefff...

canım sondalı filmde rapor verilmiştir size. ve orada kaçağın derecesi yazar.
grade diye yazılır. mesela sağ böbrekte grade 3 gibi yazar
inşallah dmsa düzgün çıkar.canım nefroloğ arıyorum demişsin.kaçağı çocuk üroloğu takip ediyor benim bildiğim. biz çocuk üroloğuna ameliyat olduktan sonra kaçak durdurulunca artık bana gelmeyin anne karnında oluşan hasar için nefrolog takip edecek benim işim bitti demişti.nefrolog böbrekle ilgileniyor.kaçak ürolojiye giriyor.

canım sondalı filmde rapor verilmiştir size. ve orada kaçağın derecesi yazar.
grade diye yazılır. mesela sağ böbrekte grade 3 gibi yazar
inşallah dmsa düzgün çıkar.canım nefroloğ arıyorum demişsin.kaçağı çocuk üroloğu takip ediyor benim bildiğim. biz çocuk üroloğuna ameliyat olduktan sonra kaçak durdurulunca artık bana gelmeyin anne karnında oluşan hasar için nefrolog takip edecek benim işim bitti demişti.nefrolog böbrekle ilgileniyor.kaçak ürolojiye giriyor.

biz ank üniv tıp fakültesi nefroloji bölümüne gidiyoruz onlar öle bi şey sölemedi üroloji falan diye kaçak ne kadar onu bile sölemediler o yüzden iyi bi doktor arıyorum en azından aydınlabilirler diye devlet hast pek bi açıklama yapmıyor malesef aylardır gidiyoruz ama ne olacak onu bile bilmiyoruz.böbreklerde hasar olup olmadığı sölemediler ank özel bi doktoru o yüzden arıyorumm.ilginize teşekkürler rabbim hepimizin yavrusuna sağlık versinn.

kontrol için önümüzdeki perşembe ameliyatımızı yapan doktora gidicez ve sintigrafi için gün belirliycez.canım sıkkın,moralim bozuk.:çok üzgünüm:sintigrafi sonucunda ameliyatın ne derece başaırılı oldugu ve böbreklerde kayıbın boyutunu ögrenicez.düşündükçe daralıyorum.oğlum nasıl duracak o gün ,vakit nasıl geçecek ,sintigrafi sonucu ne olacak çok canım sıkkın,düşünmekden yoruldum artık:çok üzgünüm:

Kızımın grade 3 olan reflüsü grade 1 e düşmüş.Öyle sevndikki.Doktor artık ameliyatı asla düşünmüyoruz dedi.Çünkü sık sık idrar yolu enfeksiyonu oluyordu.Artık buameliyatı gerçekleştirmemiz gerekir demişti.Şimdi 1.dereceye düştüğü için asla ameliyat düşünmüyorlar.Ama kızımın asıl rahatsızlığı aşırı aktif mesane sendromu.Ondan dolayı bu kaçak oluyormuş kızımda.Mesaneyi düzenleyici ilaç verdiler ondan düştü kızımın reflü derecesi.

Back
X