meraba..endişenizi anlıyorum..
geçen ayki kontrolümüzde kızımın kilo verdiği anlaşılınca dr. idrar kültürü istedi...kültürde 100.000 koloni bakteri çıktı,çok yüksekmiş..daha öncede enf..geçirdiğimiz için bu sefer,sondalı röntgen istedi çünkü kaçaktan şüphelendi..hemen çektirdik..malesef 2 böbrektede kaçak olduğu ortaya çıktı..bizim dr. bizi, çok ii tanıdığı bi böbrek uzmanına yönlendirdi..takiplerinizi artık ikimiz birden yapıcaz,o sizi böbrek konusunda yönlendirir dedi.
aynı gün elimizdeki sonuçlarla,o adama gittik..sondalı ultrasona baktı,kaçak var evet ama böbrekleri tam net göremiyorum,batın ultrasonu ve DMSA istiyorum dedi..
geçen hafta istediklerini yaptık..batın ultrasonunda tüm iç organlar görülüyo,hepsi ii şükür ama bi tek,sol böbrek diğerine göre biraz büyük çıktı,korktuk biz de..ama önemli olan DMSA imiş...çok korkuyordum,çocuk da ışın aldı malesef...ama doktorun da bizim de içimiz rahatladı,sonuç temiz...böbrekler zarar görmemiş çok şükür..
şimdi koruyucu tedavi uyguluyoruz,yani sadece yatmadan önce 1/3 oranında bactrim diye bi antibiyotik içiriyorum..bu, enfeksiyon olup böbreklerin zarar görmesini engelliyecekmiş..bunun dışında her ay idrar tetkiki var..
böbrek uzmanı,kültür sonucu bişi çıkmazsa bana gelmenize gerek yok dedi..3 ay sonra antibiyotiği kesip bekliycez..tekrar enfeksiyon olursa kaçak kapanmamış demektir...tedaviye devam...
6 ay,1 sene belki 3 sene sürebilirmiş bizim tedavi...dr. ,eskiden olsa sizin durumunuzda hemen ameliyat derdim ama genelde ilaçla tedavi %60-70 sonuç veriyo dedi...
..aslında kızlarda çok sık rastlanan bi durum,reflü de deniyo..mesane kapakçığı tam gelişmediği için yukarı kaçak oluyomuş...çocuk büyüdükçe kapak da kendiliğinden büyüyüp,kaçağı önliycekmiş..
uzun oldu, ama umarım açıklayıcı olmuştur..benimki bi de iştahsız..antibiyotik tedavisinde beklenen bi durummuş...arada yiyo ama kuş kadar

(
yavrularımıza şifa versin Rabbim tez zamanda inşallah..çok yıprandım..hele geçen hafta tahlildi,ultrasondu derken..bi de sonuç bekleme var...yakında saçlarım ağarırsa şaşmam..