Kk kadınları ve boşan ben arkandayım felsefesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şu an iki üç konu altta bir konu var mesela ben ona boşan diyorum. Çünkü sürekli kavganın olduğu, kavganın çocukların yanında olduğunu söylüyor. Her kavgada ses kaydı video çekip ailelere gönderip beni kurtarın boşanalım diyen bir koca, çocuklara babanız bizi sevmiyor sevde böyle yapmazdı diyen bir anne var.
Sırf boşanmamak için çocuklara bunu yaşatmaya kimsenin hakkı yok bence. Evet şiddet aldatma yok görünürde ama çocuklara yapılan duygusal şiddet ne olacak?

İnsanlar kendine layık görmediği kötü hayati baska kadına da layik görmediği için bosan diyor. Fikir almak istemeyen gelip konu açmayabilir.
Ben de sanki buradaki üyelere boşanma borcu varmış gibi hemen kadinin yakasına yapışanları haksız buluyorum. Günde 3 konu açan üyeler için demiyorum onlar ya bosansin ya gelip artik yazıp da sinir etmesin. İlk defa konusu olanlar bi kafasını bile toplayamadan hemen o gün dava açsın isteniyor. Bu mümkün değil arkadaşlar yani

Merhaba, hayır böyle düşünmüyorum. Kadınların kendi ayakları üzerinde durması gerektiğini bana ilkokul yaşından beri söyleyen bir ailem var benim burada dikkat çekmek istediğim nokta çok fazla boşanma konusunun gündemde olması. Bozmak çok kolay her şeyi hemen yıkabilir bi sözle bi meclisi dağıtabilirsiniz ama yapıcı olunabilecek şeyler de hemen son aşamaya mı geçmeliyiz? Hemen evler mi dağılmalı? Benim vurgulamak istediğim nokta şiddet, madde kullanımı, kumar bağımlılığı gibi artık ayrılma aşamasının bile düşünülmesini gerektirmeyen direkt boşanılması elzem konular değil. Bu noktada olan kadın zaten burada başlık açıp çare aramamalı bile.

Ben öz teyzeme bile boşan gel kocandan demiş biriyim
Evlilikte şiddet varsa aldatma varsa anlasamama varsa denir kardeş denir

Yapıcı olunabilecek şeylere örnek verin hep farazi konuşuyorsunuz siz.

konu sahibinin eski bir mesajını buldum. toksik anne babanin psikolojik ve ekonomik siddet gormus cocuguymus. eline ekmegini alinca annesinden olabildigince uzaga kacmis tabiri caizse ailesini bosamis.
ama dayak aldatma yoksa bosanmak kötü
e sen dayak aldatma olmayan aileni cekememis ayrilmissin ki seni doğurmuşlar. millet yirmilerinde tanistigi kocayi bosayinca mi kötü?
keske annen de tiksindigi ailesi olan kocasindan ortada coluk cocuk yokken, psikolojisi bu hale gelmeden bosansaydi , çevresinde "bosan arkandayim" diyen bir ailesi olsaydi da

Yapıcı olunabilecek şeylere örnek verin hep farazi konuşuyorsunuz siz.
tartışma konuları, tartışmada sesler yükselmiyorsa seviye düşmüyorsa tartışma karşındakini ciddiye aldığını gösterir. Tartıştık biz.. 3 aylık evliyiz.. boşan boşan hemen.

Bahsetmediğim onca detay var, şiddet de bunlara dahil.

Dışarıda bir arkadaşınız derdini anlatınca boşan demek bu kadar kolay mı?

ben aldatılan bir arkadaşıma demiştim.
ama kimse birileri boşan dedi diye boşanmıyor ya seviyor ya konfor alanını bırakmak istemiyor.
kimse o noktaya kendisi gelmeden boşanmıyor burada da öyle. türlü bahanelerle kendilerini ikna edip devam ediyorlar.

tartışma konuları, tartışmada sesler yükselmiyorsa seviye düşmüyorsa tartışma karşındakini ciddiye aldığını gösterir. Tartıştık biz.. 3 aylık evliyiz.. boşan boşan hemen.
Ne konularda mesela? Tartışma durduk yere çıkmaz. Tartışma varsa olay da vardır.

Bahsetmediğim onca detay var, şiddet de bunlara dahil.
e tamam iste. bosanan insanlar disaridan guzel görünen benzer mutsuz evliliklerinden boşanıyorlar. mutlu olsalar neden bosansinlar?
senin ailen bosanmamis, cocuklarini düşünmüş (!) devam etmis cok mu iyi etmis?
keske bosansalardi.
keske toplum bosanmayi boyle tükaka diye nitelendirmeseydi de psikolojisi bozulmadan annelik yapabilse kadinlar. ya da kötü evlilkler daha baslamadan bitebilse.
yukarida demissin ya
Kadın kaynanasıyla sorun yaşıyor, kocan denge kuramıyor sen orada mutlu olamazsın ayrıl diyorlar. Ayrılması gereken tek şey evleri belki de.
iste senin annene bosan dememisler. sonrasında es ailesi psikolojisini oyle bozmus ki dogurdugu cocugu "baba tarafina benziyor" diye sevmeyen biri haline gelmis.
daha mi iyi oldu?

artık eskilerin uzun süren evliliklerinin neden ve nasıl sürdüğünü hepimiz iyi biliyoruz. ne zaman yaşlı bir kadınla karşılaşsam lafı evirir çevirir kocaya getirir ve bana tavsiye verir aman kızım adam şöyle böyleyse sakın çekme diye. eskiler de aynı tavsiyeleri veriyor yani.
neden çocuk yaptın sorusu ise harika bir soru.

Ya tamam arkadaşlar, sokma akıllı, anası ne dese oraya kayan, çocuk gibi küsüp baska odada yatan, uc kuruş parasi olmayıp anasının evine esini getiren erkeklere meraklı olan evliliğine devam etsin yani ne diyelim. Ben adam yerine koyup da koynuna girmem böyle birinin. Seven alsin evinde baksın.

Burda sistematik sekilde her türlü siddet gören kadinlara bosan derim. Anasi danasi konularda zaten mesafe koymalarini veya profesyonel destek almasini söylerim. Ama neden cocuk sorusuna gelince: Önemli bir soru, cünkü adamin ne b** oldugunu bilip kötü evliliklere 1 degil 2, 3 cocuk yapan kadinlar var. Toplum icin olacak problemleri geciyorum, o cocuklara en büyük haksizlik yapiliyor. Begenmeyen de okumasin surayi. Gercekler agir geliyor bazilarina

Konunuzun ilk halini beğenmeyip, güncellemeye karar vermişsiniz.

ben bekarım, okurken benim bile evlenip boşanasım geldi.

Konunuzu güncellerken de "ben bekarım..." demişsiniz. Siz bekarsanız :
23 Ağustos 2025 Ev işleri ve eşimin beklentileri
18 Nisan 2025 Çocuk istememek
10 Nisan 2025 Ev alma süreci
konuları kime ait ?

Konu başlığınıza da itirazım var. "Boşan ben arkandayım" diye bir felsefe olamaz. Herkes bu hayatta kendinden sorumlu. İnsanlar bir karar alırken enine boyuna düşünüp, sonuçlarıyla da kendileri mücadele etmeli.

Aldatılan, duygusal, cinsel istismar edilen, maddi ve manevi sömürülen her kadına ben de boşan derim. Şunu anlamıyorsunuz soru sahibi böyle kadınlar boşanmıyor bir de çocuk yapıyorlar. Çocuklarını bahane edip babasız kalmasın diye tamamen boşanma olayını rafa kaldırıyorlar. Sonra ne oluyor biliyor musunuz mutsuz, sürekli kavga içinde büyüyen çocuklar topluma karışmaya çalışıyorlar. En çokta o çocuklara üzülüyorum.

Şey yapmasak mı artık ya, evliliği bu kadar kutsamasak mı ? Bir zamanlar ölene kadar seveceğimizi sandığımız biriyle artık işler eskisi gibi iyi gitmiyor, duygular öldü, değiştik, dönüştük diye zamanında bi imza attık diye utanıp sıkılıp zorla ilişkiyi yürütmeyi seçmesek mi ? Hani bi kere geliyoruz ya hayata. Boşanmayı bu kadar anormal, lanetli, felaket bi olay olarak algılamaktan vaz mı geçsek ? Zaten buraya gelip bi avaz özelini açan insan herhalde bir sürü yol denemiştir ilişkisini kurtarmak için. Ama genelde psikolojik şiddet gören kadınlara, adamın değişmeyeceği yüzde yüz kesinken, boşan demekten başka bi yol göremiyorum. Niye çeksin ki ? Manyak mı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…